Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

V 1x06 - A Pound of Flesh

2013. február 14. 15:00 - Szencsike

Sydney, Ausztrália az első színhely, a helyi anyahajón épp Anna gyönyörét élvezi a személyzet. Egy Mia nevű V-hez a barátja siet oda, aki immunis Anna adományára, vagyis egy ellenálló. Srác győzködi a lányt, hogy zárja ki Annát, de sikertelen a kísérlete. Egy bombát aktivál, megfogja a lány kezét, majd ők és a társaik felrobbannak. A merényletet Marcus mutatja meg Annának, más hajókon is történtek incidensek. Anna összerakja, hogy  a lázadóknak emberi érzéseik vannak, és egyre erősebbek lehetnek. Joshuát hívatja.

pic1.png

Eráéknál is jól indul a reggel, Ty aggódva kapja magára a követzakót, miközben Kedvenc tudósítását figyeli a tv-ből. Újabb esemény van készülőben a Követségen, Ty aggódik, hogy nem lehet ott. Sulinap van, még jó, hogy nem lesz ott, szól közbe Era és kikapcsolja a tévét. Az újrakezdett anya-gyerek viszony értelmében megígérteti a kölyökkel, hogy előbb menjen az iskolába, utána mehet a Követségre. A Követségen Marcus a következő nagylelkű bejelentést teszi, részletes tájékoztatót Anna is tartani fog: Viszonozni kívánják az emberiség vendégszeretetét, ezért újabb programot hirdetnek meg. A Gyógypontokon keresztül lehetett jelentkezni, és a véletlenszerűen kiválasztott emberek lehetőséget kapnak, hogy velük éljenek az anyahajókon. A hallgatóság között ott van Georgie és Jackatya, kikombinálják, hogy az R6-hoz lesz köze a véletlenül kiválasztott embereknek. Aki erről még többet tudhat az Chad Decker, vele is beszélni kéne.

pic2.pngA templomban gyűlik össze a kis hadsereg, Era Ryannel ötletel Ty ügyben: Ő elmondaná a gyereknek az igazságot, és biztosra veszi, a fia hinne neki. Álmodj királylány. Ryan ezt veszélyesnek ítéli, hisz Anna figyeli a gyereket, és ha valóban melléjük állna, Anna gyanút fogna. Terv jegelve, Ryan kitalál valamit. Terroristánk, Kyle Hobbes is itt van, és elégedetlen a csapat nagyságával. Vannak ők elegen, csak szétszóródtak. Akkor össze kell hívni a sereget, az alkalom Anna bejelentése lesz, valaki felmegy a hajóra és elhelyez egy üzenetet a központi számítógépben, ami a bejelentéskor aktiválódik. Hobbes nem mehet fel, mert őt figyelik, így Ryanre esik a választása. Ezt viszont rögtön leszavazza az érintett, túl nagy a kockázat. Kell egy jobb terv.

pic3.png

A nőgyógyásznál Valt ultrahangozza a doktornő, aki hogy, hogy nem de Ryan doktornője. Megnyugtatja az aggódó anyukát, hogy a babával rendben van minden, a vizsgálat után kihívja Ryant egy kis beszélgetésre. Ott viszont a doki ismét rászól Ryanre, hogy valljon színt, de a férfi makacs, nem akarja elveszíteni a párját. Ha nem, hát nem, de a helyzet súlyos. Megmutatja a kicsi valódi UH-képét, Val a foszfor elvonástól van állandóan rosszul, amit a kicsi parazita módra elvesz tőle. Mivel a gyíkok szervezete elegendő foszfort termel, ami elég egy növekvő bébinek is, de Val ember, így hiányozni fog a szervezetéből ez a mennyiség. Ember technikával nem lehet előállítani, csak az anyahajóról lehet szerezni.

pic4.png

Az FBI központban Erának egy meglepetésben lesz része, Kyle Hobbes teljes életnagyságban áll előtte, megborotválkozva, öltönyben és egy FBI igazolvánnyal a zsebében. Igazán élethű, bókol Era egy üres helyiségben, Hobbes egy új tervvel rukkol elő: Ha ide be tudott jutni, akkor a hajóra is fel tud jutni. Nagyon tudni akarja, hogy miért mártották be a V-k, és itt a lehetőség, hogy bevigyenek nekik még egy találatot. A hogyan kérdésre csak mosolyog. Később a csapat a dokkoknál találkozik, Ryan már a kocsiból kiszállva a nem fog menni szöveget nyomja. Hobbes elszánt, Ryannel vagy nélküle, de fel megy a hajóra. Ryan sorolni kezdi a buktatókat, mi van, ha anyanyelven kezdenek el beszélni hozzá, vagy ha rájönnek, hogy ember? Era szerint Anna bejelentése nyújtja a legjobb lehetőséget, menniük kell. A többesszámból egyes szám lesz, mert Ryan lesz az aki megy a hajóra, neki vannak a legjobb esélyei, hogy megoldja a feladatot. A foszforhelyzetről ne is beszéljünk…

pic5.png

Anna az orvosi szobában pusztulásról szóló videót nézeget, a háttérben Joshua figyeli az adatait. A vizsgálat végeztével a fődoktor csak megerősíteni tudja, hogy az emberek erőteljes érzelmeket élnek át a halál, pusztulás, veszteség képeinek hatására, de Anna erre mutatott reakcióértékei bőven a V határon belül vannak. Anna értékeit fogják felhasználni kontrollként, hogy megtalálják az ellenállókat, akiknek emberi érzéseik vannak. Főcím után elindul az Anyahajó-terv megvalósítása. Era megszerzi a V diplomaták neveit, akik nincsenek New Yorkban, és a közeljövőben nem is térnek vissza, érthetően egy Ryanhez hasonló fekete bőrű V-t kell kiválasztani. Hobbes intézi a hamis papírokat és a hamis ujjlenyomatot.  Ryan csak felmegy a hajóra, bejut a gépterembe, leadja az üzenetet, és jön is vissza. Ha délután négyig nem hallanak róla, akkor baj van. Ryan négyszemközt még egy utolsó feladattal megbízza Georgie-t: ha rosszul sülne el a dolog, mondjon el mindent Valnak.

pic6.png

Georgie-t Era fuvarozza, a férfi Ryanért, Era a gyerekéért aggódik. Era tudja, hogy Ty csatlakozna a V-k legújabb programjához, de van egy terve: elviszi valakihez, aki még náluk is fontosabb a gyerek számára. Kyle Hobbes-nak is megvan a maga titkos terve, ő is jelent valakinek a csapatról. Természetesen elég pénzt kap áruló cselekedetéért és infókat is. George Sutton vegyészmérnök, családja halálát az UFO-kra fogta. Jack Landry atya kétszer is szolgált tábori lelkészként Bagdadban, egy feljebbvalója ellen is tanúskodott. Erica Evans FBI-ügynök tiszta, a volt társa eltűnt, talán a terroristákkal bizniszelt. Ryan Nichols, bróker és tisztább, mint a frissen esett hó. Gyanús. Ha bármi gebasz van velük, azt Hobbes-nak kell kiderítenie.

pic7.png

Era és Ty Georgetownba tartanak. Apához. Apa és fia nagyon örülnek egymásnak, apu máris eldicsekszik az új motorjával, Ty rohan megnézni, anyuék kettesben maradnak. Eközben zajlik az Anyahajó-akció: Ryan sikerrel feljutott a hajóra, a biztonsági ellenőrzés előtt még megszemléli volt otthonát. Az ellenőrzéskor viszont porszem kerül a gépezetbe, a papírja nem érvényes, de utasítja a biztonsági tisztet, hogy nézze meg jobban, másodikra már rendben van minden, csak úgy, mint az ujjlenyomat ellenőrzéssel is. A következő homokszem egy síró csecsemő személyében érkezik: Ryan odafordul a babához és megbámulja, majd útnak indul. Ezt a pár másodperces figyelemzavart egy másik V biztonsági kiszúrta, és a többi, várakozó V-t figyeli, akik egyáltalán nem foglalkoznak a kisbabával. A biztonsági Ryan után ered.

pic8.png

Az orvosiban zajlik az érzelem-teszt, egy fő már le is bukott. A férfi értékei csak egy kicsivel tértek el Anna eredményeitől, de eltértek. Viszont ő Marcus egyik embere, így Joshua megnézi még egyszer. Anna közbelépésével ez nem fog megvalósulni, mert a program adhat hamis riasztásokat, de Anna parancsa értelmében minden gyanús egyedet el kell zárni. Apuéknál zajlik az apa-fia beszélgetés, természetesen a grill mellett. Ty lelkes, hogy végre látja az apját, de előjön a kellemetlen téma is. Ty magát okolja, hogy a szülei szétmentek, apu nagy nehezen megérteti vele, hogy nem az ő hibája, de túl bonyolult lenne elmagyarázni. Ryan határozott léptekkel tart a gépterem felé, nyomában a biztonsági tiszttel. Első útja a gyógyszertárba vezet, a foszfort megszerezte, de lebukik. A V tiszt kéri, hogy kövesse. A biztonsági egyenesen Joshuához vezeti, aki már rakja is Ryanre az elektródákat  az érzelem-tesztre.

pic9.png

Kedvenc a Követség elől jelentkezik, egy óra múlva Anna megteszi a nagy bejelentést. A felvétel végén Kedvenc osztja az autogramokat, Jackatya szólítja le őt. A gyógyközpontos adásról beszélgetnek, és Jackatya köszöni, hogy ennyi embert győz meg arról, hogy higgyenek a V-kben. Igaz, fura, hogy egy hét telt el a betegsége bejelentése és a kúra kezdete között. Kedvencnek kezd egy kicsit fura lenni a beszélgetés, így Jackatya csak annyit kér tőle, hogy nyugtasson meg mindenkit, a V-k nem tesznek olyanokat a gyógyközpontokban, ami nem helyes. Jackatya átadja a névjegyét, majd távozik. Apuéknál Era telefonál Ryannek, aggódik érte. Bejön exférj is, és elég feszült beszélgetés zajlik le közöttük. Era csak annyit kér tőle, hadd maradjon itt a gyerek egy kis időre. Era a sok munkára hivatkozik, Ex gúnyosan megjegyzi, hogy korábban a meló nem volt gond, de maradhat a gyerek. A másik aggasztó dolog, hogy Ty magát hibáztatja, amiért ők szétmentek. Ideje lenne megmondani neki az igazságot.

pic10.png

Georgie Val-nál tesz egy ismerkedő látogatást, egyikük sem tudja elérni Ryant. Georgie megtalálja Val egyik terhességről szóló könyvét, de a gratuláláson kívül semmi érdemleges nem hangzik el, Georgie távozik. Jackatyához is vendég jött: Kedvenc. Lenne néhány kérdése, de Jackatya inkább arra biztatja, ha már élvezi Anna nyitott ajtóit, akkor ott keresse a válaszokat. Csak győződjön meg arról, hogy a V-k nem ártanak az embereknek. Kedvenc több konkrétumot várt, de ha ő nem vette volna fontolóra a másik lehetőséget, akkor nem jött volna el, sugallja neki Jack atya. Apuéknál még mindig idilli a helyzet, ám ezt egy telefonhívás teszi tönkre. Georgie, Ryan hogylétén pattog, menne a hajóra. Era indul vissza, találkozó a templomban, maradjon a fenekén. Legyen így, de Georgie már rég az anyahajó felé tart.

pic11.png

Ty tudja, hogy anyunak menni kell, búcsúzás, és ha nem gond akkor maradna még apunál. Era támogatja az ötletet, majd indul vissza a városba, zokogva jön el a házból. A hajón Ryan érzelmeit vizsgálják, csúnyán megbukott. Joshua és Samuel, a biztonsági, kérdezgetni kezdik, hogy ellenálló-e, Ryan tagadja. Joshuát nem lehet átverni, a kezét nyújtja az új szövetségesnek. Gyorsan megbeszélik  mi a helyzet fent és lent, egyetértenek a hadüzenet leadásában, de ezt Joshua fogja elintézni, Ryannek azonnal távoznia kell. A kommunikációban John May fog segíteni, van egy régi, elavult rádiója Reedsville közelében, Ryan megkeresi, ezen keresztül fognak üzenni egymásnak. Ryan távozni készül, de Joshua még feltartja: a foszfor. Ha ezt beadja a földi nőnek, akkor nincs visszaút.

pic12.png

Lisa eközben anyjának jelent, aki elégedetlen Tyler ügyében. Lisa ne ábrándozzon, hanem cselekedjen, hozza őt a hajóra. A templomban összejött a válságstáb, Georgie nincsen sehol. Era és Jackatya Hobbestól tudja meg, hogy a társ az anyahajóra tart, fegyverrel a zsebében. Hobbes jutalma egy jobbegyenes, amiért elengedte a férfit. Georgie lesz a kötelező veszteség, mert Ryan többet ér nála gyík volta miatt. A hajón Georgie már a sorban áll, Ryan kifelé tart, egyenruháját eldobta. Anna beszéde következik, hivatalosan is útjára indul az új program, az emberek teljes betekintést kaphatnak a V életmódba. Ezzel párhuzamosan Joshua indítja útjára a hadüzenetet, míg Anna elmondja, hogy az élet minden területéről válogatják ki a meghívottakat. Ekkor megjelenik  a „John May él” felirat, Anna mit sem sejtve búcsúzik az emberektől.

pic13.png

Georgie eközben már rettentően ideges, de megnyugodhat, mert Ryan határozott léptekkel közeledik, és sikerül feljutnia egy induló hajóra. Ám baj van, a Ryant beengedő biztonsági tiszt felismeri a civil ruhás férfit és utána indul. Georgie a tiszt után rohan és az utolsó pillanatban, Ryan szeme előtt fojtja meg a V-t. Georgie útjára ereszti Ryant, neki a gyereke mellett van a helye. A leszállóegység ajtaja bezáródik és elindul, Ryan a helyére ül, az utolsó kép amit lát, Georgie-t V tisztek hurcolják el. Marcus Annának jelent az eseményekről, ők szerencsére úgy tudják, hogy Georgie volt az, aki elrejtette az üzenetet, és volt egy belső segítője. Anna tudja, hogy az üzenet előcsalogat minden rejtőzködő ellenállót.

pic14.png

Ryan végre hazaért, Val megnyugodhat, és szól Georgie látogatásáról is. Ryan inkább készít egy teát a párjának, ízesítőként a foszforral.  Eközben Anna a bukottakat fogadja Marcus és Joshua jelenlétben, mindegyikük kapott egy megsemmisítő kapszulát. Ha hűségesek beveszik. A hétből három fő nem veszi be, ők a teszt hibás adatai. Marcus rávilágít, hogy így sok emberüket elveszíthetik, de Anna következő utasítása a másik három fő megnyúzására vonatkozik. A templomban Ryanen a sor, hogy Hobbest hibáztassa, de Era gyorsan leállítja, még a verés sem fog ezen segíteni. Vissza kell hozni Georgie-t, ez nem leht kérdés, igaz Hobbesnak fenntartásai vannak ezzel. Eráék nem tehetnek semmit, reggelig várniuk kell, és imádkozni, hogy Georgie áldozata ne legyen hiábavaló. Később Era már Jackatyával lelkizik, mennyire nehéz volt otthagynia a fiát. De ezzel Era megvédte őt, biztonságban van, nyugtat Jackatya. Apuékhoz vendég érkezik, Lisa. Tyler hiányzott neki. Valerie rosszul alszik, forgolódik, lerúgja magáról a takarót, pizsama felsője felgyűrődik, pocakjában a pici mozgolódik és kirajzolódik a farka körvonala. A hajón Georgie nyúzásához kezdenek hozzá.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása