Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

El Barco - A Bárka 2x09 (spanyol LOST)

2012. december 29. 13:00 - Sigismundus

Túl jól roboghatott a Barco szekere ezért eljött az idő hogy protekciós írókat is a húsosfazék közelébe engedjenek. Így is lett, jelen esetben az 'Aktuális válság' történetszálat kapta kezébe valakinek a béna unokaöccse. Azért próbálták becsomagolni egy Valeria tanmesébe, mely szerint apukája hajóján mindig csodás és hihetetlen menekülések történtek. De szerintem ez csak szimplán hülye és hihetetlen lesz. De lássuk végre.

Clipboard01+1 (1).jpg

Jó Kapitány arra ébred hogy Valeria összes elemmel működő játéka mind bekapcsolt. Mégpedig egyszerre, és minden emberi közre működés nélkül. Kissé horrorfilmszerű ahogy a sok baba kutya meg egyéb közelít egyszerre. Aztán nagy villanás és mindennek vége lesz.

Reggelre megvan a megoldás, elektromos vihar volt, mindent feltöltött. De ki is sütött mindent, míg ki nem cserélnek vezetékeket semmi elektromos nem müködik. Se mikro, se lámpa, se radar, kb 24 óra Julian szerint. Ki is osszák a feladatokat, Ramiro mert okos mérnökembör, részt vehet a Hajó ügyeiben, az összes vezetéket és kapcsolót írja össze. Piti mert ő hülyegyerek, egy WC-t fóliázzon le kivül-belül, de alaposan.

Clipboard01+1 (2).jpg

A két tiszt meg megy tovább tudományos magyarázatot kérni. A felső Fedélzeten közben Pókharapó és Doktornő napfürdőzik amúgy, nagy a hangulat, csajbuli van. És Salome rábeszéli Juliát, csináljanak őrültséget, le a bikinivel! Így is lesz, épp ezt a pillanatban jelenik meg Kapitány és DellaGuadra. Telibe kapják a látványt, de nem Juliát hanem csak Salomét, Doktornő épp háttal ült sajna.

Clipboard01+1 (3).jpg

Menekülés van. Más lányok szégyenlősek, Tündibündi segítséget kér hősétöl Ulitól, éjjel ha nincs villanyfény, kísérje majd ki lámpással WCre. De titokban mert apának és nővérének azt mondta, már nem fél.. Elkészült ugyanis a Nagy Mű, Piti&Buborék Müvek gyártmánya. Figyelmüket ezt követően sikeresen eltereli egy kacsa. Aki csak úgy végigtotyog a folyosókon.

Clipboard01+1 (4).jpg

Palomares kissé maga alatt van, Bibliáját olvasgatja a hajó orrában. Apostolok Valamelyik Cselekedete szerint, az Úr azt kifogásolja, ha valaki elfordul a vállalt hitétől. Aztán Ramiro és Gamboa, csak annyit látnak, papocska elöbb rémülten les rájuk, majd beugrik a tengerbe! Ember a vízben, dobnák a mentőmellényeket de nincs kinek, nem látják sehol, majd egy jókora koppanás hallatszik. Palomares most ütötte be fejét a hajó fémtestébe.

Clipboard01+1 (5).jpg

Julianék megtárgyalják a nőimell-témát, Elsőtisztet felzaklatta a dolog. Szerinte itt már rend nincsen, járjon mindenki meztelenül meg minden izé. Persze az is zavarhatja titokban hogy Salome mellét más is láthatta, ő meg Juliáét nem, nyilván. Közben viszik Palomarest az Orvosiba, Julia nagy nehezen visszaállítja a lélegzését. A mi-történt kérdésre, Gamboa közli, csak állt a Bibliával a kezében és ugrott, nem esett.. Ramiro nem hiszi hogy öngyilkos akart volna lenni, de sok szól ez mellett. Palomares ugye épp egy lelki válságban volt, meg eltünt a Föld is, ez megrengetheti a Hitet.

Clipboard01+1 (7).jpg

Akárhogy is, Julia dönt, erről ne szóljanak senkinek se. Fej bekötözve, papocska ájult, sánta vállalja hogy figyel rá. Közben Elsőtisztünk bevallja, ő bizony ódivatú. Telefont zsinórral, cigit szűrő nélkül szereti. És nemtetszését fejezi ki menyasszonyának, hogy az fedetlen keblekkel hajózik. Pókharapót azonban nehéz megríkatni, kiadja Julian útját, neki ne vezényeljen. Amúgy sincs jó napja, több étel tünik el mint amennyit ő kiad, rejtély. Piti meg Buborék kacsát üldöz. Hülyegyerek persze megsütné, de nem magának, nem önző. Vilmának, mert a terhes nőknek fontos a protein, vöröshús, meg ilyenek. Hal és moszat nem a legjobb terhesdiéta.

Éjszaka, Uli és apja áramot mérnek valahogy a tengervízben. Hát nagy, 8 és 10 között, akármit is jelentsen ez. Mennek Kapitányhoz jelenteni, aki távcsővel fel is fedezi az elektromos vihart elöttük. Úgyhogy kitérnek az irányából, ha elhajóznak mellette, elöbb-utóbb megszűnik az elektromos töltöttség is. Aztán a felettébb férfias atmoszférája a jelenetnek megtörik azonnal. Megjelenik a Hídon Julia is, leghódítóbb szerelésében, és modern, öntudatos nőként ő kezdeményez randevút Montreróval. Kapitány zavart vigyorral elfogadja, édelegnek. DellaGuadrék nem néznek oda, de összes fülük ott van, Uli stréberül vigyorog, Julian rémülten néz, a hajó összes nője kezd megőrülni szerinte.

Clipboard01+1 (8).jpg

Orvosiban Ramiro gyón, hogy neki is oka lenne öngyilkosnak lenni, mert rohadt dolgokat tesz, a hajó szemétládája mellé állt, meg minden. De túl lesz rajta, és túl lesz Palomares is. Aki amúgy tovább eszméletlen, így könnyű volt megtenni neki a gyónást.

Piti közben elkapta a kacsát, és megmutatja szerelmének. Közli hogy a neve Manolito, és egy hónapig hizlalják, hogy aztán levágják. Mert kell a terhesnek a protein. Szép gondolat, de egy levágnivaló állatot soha ne nevezzen el az ember sehogyan se. Mert rögtön személlyé válik, ráadásul egy hónap alatt megszeretik, így érvel széparcú. Kis vita után megegyeznek, marad mint háziállat, akin kiélhetik szülői ösztöneiket. Ezt követné gyertyafényes hangulatú szex, ebbe trapppol be Buborék. Közli a lexikon szerint ez tőkésréce, ami nem tengeri madár hanem szárazföldi. Ha ez így van, akkor viszont honnan jött?

Clipboard01+1 (9).jpg

Randiból nem lesz semmi, Palomares rosszul lesz, furán veszi a levegőt, orvosi vészhelyzet lesz de nagyon. Tüdőődéma, fuldoklás, amit nem lehet előbb észlelni, orvosi müszerek nélkül. Feszültségoldó cukiságjelenetnek van itt az ideje. Ulisses kíséri pisiltetni Valeriát, míg rá vár kint jön mit sem tudó nővére. Akinek nem is szabad tudni hogy kishúga fél, így a Hajó Hőse azt mondja Nagylánynak, bent egy lány van, akit eddig nem ismert. Ainoa félre is érti a dolgot, azt hiszi Uli becsajozott (mert ők most csak barát státusban vannak). De hamar véget is ér a jelenet hálisten.

Clipboard01+1 (10).jpg

A 31-es kabinban közben rájönnek hogy a kacsa nem úszhatott, mert nem sós a tolla. És hamar kiderül az is, hogy alig 12 órája ehetett, mert ennyi idő kell neki az emésztéshez. És az most ért a végére. Kis pepecselés után rájönnek, növényi magvakat evett, nem halat. Hoppá. Vilma megy jelenteni.

Clipboard01+1 (12).jpg

Szívleállás, az van, nem segít a közvetlen szívbe adott adrenalin sem. Kézi szívmasszás meg kevés. Megjelenik Gamboa is, tőle szokatlan segítőkészséggel, hogy hozza a pótgenerátort. Ha azt be tudják indítani, a defibrilátor kap delejt. Borostás félszóval elmondja Ramironak, vannak kiválasztottak, azért siet most segíteni.. De hiába, feszült generátorrángatás, defiblilátornézés, de hiába, csak nem indul be, szívmasszás pedig már hiába. Palomaresnek annyi.. a halál időpontja, 02:44. Julia megy jelenteni Kapitánynak.

Clipboard01+1 (14).jpg

Félúton találkozik hát Vilma és a zokogó Doktornő. A Twín Peaks legszomorúbb zongora-zenéinek aláfestésében tudja meg a lány hogy Palomares meghalt. De nem lett kiütve? Nem mert nincs áram.

És most kezdődik a bevezetésben is említett hülye és hihetetlen akció.

Vilma ugyanis figyelmet felhív, hisz az egész Sarkcsillag áram alatt van, hogy-hogy nincs áram? Rohannak hát a Hídra. És közlik Kapitánnyal mi a helyzet ! Palomares alig pár perce halt meg, Julia szerint negyed óra elég még a visszafordításhoz. A világ mentőorvosai ezzel nem hiszem hogy egyet értenének, de Montrerot és Ulissest sikerül meggyőzni. Változtatnak az irányon, bele az elektromos viharba, és kiiktatják az árbócokon levő villámhárítót, hadd csapjon a Sarkcsillagba egy villám. Csak DellaGuadra morog meg Frankeinstenezik egy kicsit, de kormányozza a Sarkcsillagot a villámok irányába..

Clipboard01+1 (15).jpg

Nagy kapkodás kezdődik. Rohammunkában lefóliázzák az Ebédlőt, közepébe egy fémasztalt rekkentenek, köréje pedig impozáns mennyiségű, de ismeretlen célú nagy eszközöket állítanak. Mellesleg óriási kábeleket kötözget össze Gamboa és Ramiro, amit aztán feladnak Ulissesnek. Aki kezdi mászni az árbócot. Mindezt 02:59-ig hozták össze valahogyan, csak hogy emlékezzünk a negyed órára. A Sarkcsillag is kezd a viharba behajózni, és megjelenik Montrero is Palomaressel. Mindenki könynezve néz, feszülten várakoznak. Julia időt mér, sajnálkozva vonja a vállát, többen zokognak. Hát úgy tűnik nincs mit tenni, de megpróbálták.. A Hajó Hőse időközben megmászta az árbócot, páros küzdelemre hívta a Vihart, két puszta kezével fog meg egy elővigyázatlan villámot, úgy kényszerítti hősi akarattal a vezetékbe.

Clipboard01+1 (16).jpg

És odalenn Palomares teste hirtelen görcsberándul, felugrik, zizegés és szikrák közepett. És lassacskán visszaáll a szívverése, mosoly ül arcára, meg mindenkiére, diadalmas zene. Már az Orvosi nyugijában elárulja, dehogy akart öngyilkos lenni, a Biblia esett a vízbe, az után ugrott. Aztán rájött a Sarkcsillag, így történt. Amúgy fizikailag és idegileg is rendben van, hülyeség a másodikon. Végre egymással is foglalkozhatnak a népek. Julian és Salome kibékülnek, Kapitány és Julia megbeszélik, hogy szépen lassan haladnak majd, mert jó az irány. A szép romantikus beszélgetést Piti és Buborék szakítja félbe, és bemutatják Manolitot aki tudja hol a van a szárazföld.

Címkék: el barco
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása