Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

13-as raktár 3x10 - Insatiable (Farkaséhség)

2012. december 28. 09:00 - Gabba

Így az évad vége felé közeledve kapunk egy zombis részt, ilyet ebben a sorozatban még nem láttunk, nézzük, hogyan birkóznak meg ügynökeink ezzel a kihívással. Ithaca városában kezdünk, de nem az ókori Hellászban, úgyhogy Odüsszeuszt hiába is keresnénk, hanem New York államban napjainkban. A kies erdőszélen fiatal pár csókolózik, Amy és Paul, a csaj már a blúzt is lerántja magáról felhevültségében, de az elvárható folytatást valami morgó hang szakítja félbe. Partnere, Paul the Braveheart úgy dönt, a szex előtt még utánajár a zaj forrásának, indul is be a fák közé, de pár pillanat múlva rémült rohanással visszatér. Nyomában egy ismeretlen lény, ami mindkettőjüket megtámadja és jól meg is harapja. Love bites, jut eszünkbe kapásból a Judas Priest örökbecsűje. Főcím.

Insatiable01

A raktárban Pete számonkéri Artie-tól, hogy miért engedte el anyját, hiszen Walter Sykes veszélyt jelent rá. Artie szerint ez a Régensek döntése, amibe mezei ügynökök ne szóljanak bele. Inkább Mykával együtt elküldi Ithacába, ahonnan most futott be a jelentés a fiatalok megtámadásáról. Az irodába belép Leena, akinek a feladata a raktár védelmi rendszerének megerősítése a várható támadás ellen. Azért az övé, mert Claudiának Artie pár szabadnapot adott, hogy ki tudja heverni a Jinksy kirúgása okozta sokkot. Miután pisztolyt fogott Mrs.Fredericre, Jinkst az összes kormányügynökségnél nemkívánatos személynek minősítették, és a hitelkártyáját is visszavonták, szar ügy.

Insatiable02

Claudia a szabadidejét az univille-i kávézóban tölti, önálló gitáresttel lép fel, tisztes sikerrel. Az előadás után odalép hozzá egy fiatal srác, Dwayne Maddox, és csatlakozni hívja saját zenekarába, ahol éppen üresedés van. Próba holnap nálam a garázsban, búcsúzik Dwayne a csinos hekkertől. Claudia máris hívja Jinskyt, hogy elújságolja a jó hírt, de korábbi társa telója folyamatosan hangpostára van állítva.

Insatiable03

Pete és Myka az ithacai kórházban felkeresi a megtámadott párt, a harapásnyomokból ítélve nem állat, hanem ember támadta meg őket. Az ügynökök felkeresik az erdei helyszínt, zseblámpával világítanak körbe, és szokatlan látvány fogadja őket: az ösvényen döglött szarvas hever, amiből valami szerencsétlen eszik éppen, boáff. Oké, a szarvaspörkölt barnamártással nekem bejön, de nyersen?! Az ember véres pofával támadásba lendül, bár kis időre elvakítja a zseblámpák fénye, de aztán rájuk veti magát, így Pete kénytelen lesokkolni. A férfi teste hideg, mint egy hulláé, Pete szerint nyilván zombi, de Myka szerint ez hülyeség, ő inkább valami ereklyefélére gyanakszik. Átvizsgálják, a zsebéből Kevin Monroe névre szóló papírok kerülnek elő. Beviszik a kórházba, ahol kiderül, hogy a csávó testén fagyásnyomok vannak, pedig most ragyogó nyár van. Hívják Artie-t, aki szerint ilyen tüneteket bizonyos zombileletek okozhatnak, tartsák a kórházban lekötözve az áldozatot, ő is indul oda.

Insatiable04

Előtte azért még megcsörgeti Claudiát, aki éppen indulna Dwayne-hez próbálni, hogy nézzen utána, miféle élőhalott ereklyék vannak a nyilvántartásban. Szabadnapos vagyok, próbálkozik kedvencünk, de Artie gyorsan leinti. Claudia újra megpróbálja Jinskyt, aki ezúttal fel is veszi, de nagyon mogorva. Nem érdekel, hogy új pasid van, már nem vagyunk társak, sem öribarik, hagyj békén!, és kinyomja. Claudia egy darabig téblábol a leletek között, és rábukkan egy Sallah szultánja nevű jövendőmondó szerkezetre, ami minket magyarokat természetesen Kempelen Farkas sakkozógépére emlékeztet. (Tényleg, az vajon miért nincs még a raktárban?) A gép magától beindul és kis cédulkát ad ki, amin ez a kedves üzenet áll: Ma este eljön érted a halál. Claudia vállat von és továbbmegy, az egyik polcról viszont pont ekkor leesik valami bazi nehéz vízköpő szörny (talán a Notre Dame-ról való), és csak centiméterekkel hibázza el kedvenc ügynökünket. Jó lesz vigyázni, drága.

Insatiable05

Myka és Pete felkeresi Monroe házát, ahol a kinti 30 fok ellenére bent is 32-re van állítva a légkondi, fázós lehet a faszi. A gardróbszobában újabb meglepetés: Monroe kisfia, Danny, akiből egyelőre egy szót sem lehet kihúzni, pedig hátha lenne infója arról, milyen ereklyét piszkálhatott a faterja. A kiscsávót mindenesetre beviszik apjához a kórházba, ahol Monroe ágya mellett már ott van Artie. Újabb értesítés érkezik, ezúttal az egyetemi diákszövetség koleszából (a szinkronban ezt sikerült a testvériség házának fordítani, gratula), a jelentés szerint az egyik diák megevett egy mókust, gondolom azt is nyersen, hát mi folyik itt? Mykáék Artie gondjaira bízzák a kis Dannyt (a szakállas persze tiltakozik, ő nem az a kedélyes nagybácsi típus, stb.), majd indulnak a kollégiumba.

Insatiable06

A Wallis nevű diákvezető szerint társuk, Mulder (beceneve Szarvas) kiment buritót venni, majd miután visszatért, teljesen begőzölt és több diáktársát is megharapta. A pincében rejtőzött el, Mykáék utánamennek és rá is találnak, éppen egy döglött patkányt rágcsál, jó kis rész ez, még szerencse, hogy nem kajáltam előtte. A csávót kis időre elvakítja a zseblámpák fénye, de aztán Mykára veti magát, hogy őt is megharapja, így Pete kénytelen egy random lapáttal lecsapni. Már éppen örülnének a sikernek, amikor Szarvas váratlanul ráharap Pete izmos alsókarjára, ennyit a zombivá válás elkerüléséről.

Insatiable07

A diákok meghallgatása során kiderül, hogy Szarvas és Kevin Monroe között semmilyen kapcsolat sincs, akkor hogy lehet, hogy mégis ugyanazokat a tüneteket produkálják? Pete-re váratlanul rátör az éhség, Myka aggódó arccal figyeli, rá kell-e verni egy szívlapáttal vagy nem, de Pete csak valami gyorskaját enne, és máris elindul a szemközti buritós felé. A latino tulajt vidám arccal köszönti, bedobva teljes spanyol szókincsét: Ola amigo, uno burrito grande special, por favor, rapido, gracias, comprende. A Manny nevű árus erre lazán visszaszól: Vágom, gringó, dumálok angolul. Persze Pete-nél nincs apró, így Myka fizet helyette és dobja a pénzt a kasszaként funkcionáló befőttesüvegbe.

Insatiable08

A kórházban eközben Artie próbál beszélgetést kezdeményezni a kis Dannyvel: Mondd csak Danny, érdekel a kartográfia? Nem? És a zongora noktürnök? Az sem? Hát a hidegháborús kémkedés? A srác azonban továbbra sem hajlandó megszólalni, én sem értem, hogy tízévesen ezek közül egyik téma sem lelkesíti. Apja állapota viszont továbbra sem javul, testhőmérséklete folyamatosan csökken, ezért egy óvatlan pillanatban Artie takaros drótkeretes szemüveget horgász elő a zsebéből és ráhelyezi Kevin orrára. Az érkező nővérke meglepetéssel konstatálja, hogy a páciens testhőmérséklete lassan emelkedik, hát ez meg hogy lehet? És különben is, hogy került rá az a szemüveg? Albert Butzé, a termosztát feltalálójáé volt, motyogja Artie, majd észbekap, és saját bácsikájáról kezd magyarázni, akinek a szemüvege Kevinével azonos dioptriájú. Majd még egy jó hír: a megtámadott fiatalt párt hazaengedték, mert állapotuk nem romlott. (Azaz nem lettek zombik, fordítja le magának Artie a közlést.)

Insatiable09

Kedvenc Claudiánk eközben a raktárban végzi a rábízott nyomozást, bár újabb nehézséggel szembesül: karját váratlanul beszívja a csőposta, alig tudja lábbal kikapcsolni a főkapcsolót. Artie csörög be a videohívón: Na mit sikerült találni? Claudia máris sorolja: Thanatosz fáklyája, Bódhidharma saruja, Marie Laveau keresztje, egyelőre ezekre talált utalást, mint zombigyanús leletekre. Majd Leena hívja a panzióból, látogató érkezett, Claudia rohan. Női megérzése nem csalja meg, Dwayne az, aki sérelmezi, hogy Clau nem ment el a próbára. Jaj, igen, sok dolgom volt, de máris hozom a gitáromat, vihog zavartan ügynökünk. Ahogy elindul, véletlenül nekilöki Dwayne-t a villanykapcsolónak, aminek eredményeként elektromos szikra csap ki a vezetékből, és a falban végigfutva végül szétrobbantja a mennyezeti lámpát. Ez ám az ideális első randi. Majd később beszélünk, most mennem kell, mondja Clau és gyorsan lelép.

Insatiable10

Visszamegy a raktárba, ahol a jövendőmondó gép újabb fecnit produkál, rajta a „RIP, Claudia Donovan” nem túlságosan szívderítő üzenet. Kedvenc ügynökünk bedühödik, velem nem fog egy nyavalyás gép kitolni, és bosszúból jól lelocsolja semlegesítő folyadékkal. Majd dolgát jól végezve indulna vissza az irodába, ekkor azonban az egyik tartályból ismeretlen folyadék kezd szivárogni, és gyors tempóban körülfolyja Claudiát, aki ettől meg sem tud mozdulni. A számítógépes nyilvántartásból Leena szerencsére időben észleli, hogy a lelet aktiválódott és rohan a helyszínre. Épp időben érkezik, lila semlegesítő kendővel rácsap a folyadékra, ami ettől szétoszlik, így Claudia megmenekül a fulladásos haláltól. Elmeséli Leenának a halálos üzeneteket, de a bongyorhajú megnyugtatja: Sallah mindenkinek a legrosszabbat jósolja, hogy a pácienst megrémissze, és így a rossz jövendölések mintegy önmagukat teljesítik be. Egyetlen ellenszer, ha bármit is mond, teljesen figyelmen kívül hagyják. Mint én Artie-t?, kérdezi némileg megnyugodva Claudia.

Insatiable11

A kórházban ezalatt Szarvas váratlanul kiszabadul és elmenekül, az éppen érkező Myka és Pete utánarohan. Az egyik ételautomatánál érik utol, Pete megadásra szólítja fel, de úgy tűnik, a srác inkább támadni akar. El is indul az ügynökök felé, amikor váratlanul holtan esik össze, Artie gyors diagnózist állít fel: kihűlés és éhség végzett vele. A jó hír tehát, hogy a tünetek nem harapással terjednek, így Pete nincs veszélyben, a rossz viszont az, hogy Myka fázósan reszketni kezd és éhségről panaszkodik. Visszamennek Kevin szobájába, a kis Danny még mindig ott ücsörög, és váratlanul beszélni kezd. Kiderül, hogy előző este apjával ők is annál a mozgóárusnál vettek tacót, ahol Pete és még korábban Szarvas is vásárolt, végre valami nyom. Myka viszont nem evett ott semmit, akkor most mi van? Pete twitteren rákeres Mannyra, aki mozgó bódéjával valami építési területen tartózkodik éppen, nyomás oda!

Insatiable12

Mire odaérnek, leszáll az este, a sötétben azért észreveszik Manny lakókocsiját. Feltűnik három építőmunkás, akik váratlanul megtámadják Pete-ék kocsiját, sőt Myka is bevadul és meg akarja harapni társát. Pete-nek nagy nehezen sikerül kilöknie Mykát a kocsiból, de vele együtt a slusszkulcsot is, pech. Gyorsan tárcsázza Claudiát és felszólítja a hekkerek gyöngyét, hogy azonnal kapcsolódjon rá a környék elektromos hálózatára és tolja maximumra a fényerőt, azt nem bírják a zombik. Az akció sikeres, de ez csak arra elég, hogy Pete kiszálljon a kocsiból és berohanjon az építési területre Mannyhoz. A mozgóárus beengedi, de már jönnek is a támadók, alig pár pillanat alatt kell rájönni, miféle lelet okozza ezt az őrületet. Kutakodás közben Pete kezébe kerül a kasszaként funkcionáló befőttesüveg, amit Manny nemrégiben talált valahol. Pete mindent egy lapra tesz fel, és mivel nincs nála semlegesítő tasak, egyetlen megoldásként földhöz vágja az üveget. A leletből fényhatás kíséretében távoznak a gonosz erők, a zombik, köztük Myka is magukhoz térnek, a kórházban Kevin is vidáman mosolyog Dannyre, teljes siker!

Insatiable13

Az üvegcserepeket bezacskózzák és a raktárban Artie pár szóban összefoglalja a tudnivalókat: az ereklye 1846-ból származik, amikor a Donner telepes család a Sierra Nevada hegyei közt volt kénytelen áttelelni. Fáztak és alig volt élelmük, ez mentődött át az üvegbe, és később a beledobott pénzérmék aktiválták ezt a negatív energiát. De most már félre bánat, félre bú, Pete meghívott minket az univille-i palacsintázóba, ő fizet, mindenki utánam!, adja ki az ukázt Artie.

Insatiable14

Kaja után Claudia még beugrik a kávézóba Dwayne-hez és közli vele, hogy még mindig szívesen csatlakozna a bandához. Kijelentését csókkal erősíti meg, most sajnálom igazán, hogy nem vagyok zenekarvezető.

Insatiable15

Claudia az örömhírről sms-ben tájékoztatja Jinksyt, aki továbbra is mogorva arccal ücsörög valahol valami kocsmában. Az sms sem dobja fel, mert most tudja meg a csapostól, hogy a hitelkártyáját érvénytelenítették, ki sem tudja fizetni a cehet. Hol legnagyobb a szükség, ott legközelebb a segítség, tartja az ismert mondás, ami ismét beigazolódni látszik, mert váratlan mentőangyalként Marcus Diamond lép oda a pulthoz és íratja Jinks fogyasztását a maga számlájára. Szavaiból kiderül, hogy Jinks egész előéletét ismeri, így a Mrs. Frederic-kel történt konfliktust is. De ha Stukowskival dolgoztak együtt, akkor maguk gyilkosok, mondja Jinks. Viszont értékeljük a tehetségét, jön a válasz Marcustól. Jinks egy darabig mereng magában, hogy akkor most mi legyen, majd lábával kihúzza a másik bárszéket, amire Marcus diadalmas mosollyal leereszkedik.

Insatiable16

Címkék: warehouse 13
2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása