Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

13-as raktár 3x04 - Queen for a Day (A méhkirálynő)

2012. november 11. 17:00 - Gabba

A raktárban kezdünk, Artie feldúltan üldözi a pár epizóddal korábban megszökött szkarabeusz leletet, és végül sikerül is megfognia. Ezt kapd el, ne a náthát, mondanánk neki viccesen, de ezzel a jókívánsággal elkéstünk, mert a szakállas főügynök már elkapta a náthát IS, úgy tüsszög össze-vissza, hogy beleremegnek a falak. Mindeközben Steve és Claudia a Siloh Katonai Emlékparkban nyomoz Ulysses Grant, a polgárháborús tábornok, később amerikai elnök flaskája után, a parkban éppen a polgárháború egyik legismertebb csatáját készülnek újrajátszani lelkes történelemrajongók. Hát igen, az ismert történelmi személyiség igencsak szerette a tütüt, de azt egyelőre nem tudjuk meg, miért fontos megtalálni az eredeti laposüveget, mert becsörög Pete egy rendkívül fontos kérdéssel: Nem tudjátok, hol tartja Artie a dugesz pehelycukrot? Artie persze pont ekkor lép be az irodába, Pete zavartan vigyorog, a helyzetet újabb hatalmas tüsszentés oldja fel, a szkarabeusz kiugrik Artie kezéből és eltűnik, úgy érzem, lesz ezzel még gond. Majd telefonál Leena és közli, hogy a panzióba látogató érkezett Pete-hez. Baltaarcú ügynökünk éppen valami nagyítóval hülyéskedik: Nem érek rá, sok a dolgom, amúgy ki az?, kérdezi két grimaszolás között. A volt feleséged, jön a válasz, Pete meglepetésében eldob mindent, még magát is, és hatalmas puffanással székestől felborul. A háttérben Artie újból óriásit tüsszent, főcím.

Queen01.JPG

A panzióba Myka érkezik meg Dubaiból, ahol sikeresen rátalált a 2-es raktárból származó leletre, egy aranyból készült méhkaptárra. Fúj, csupa izzadt vagyok, lezuhanyozok, szundítok egyet és utána jelentkezem a raktárban Artie-nál, mondja Leenának. Leena sietve bemutatja az egyenruhás vendéget: Myka, ez itt Amanda Lattimer, kedvenc ügynöknőnk zavartan heherészik: Lattimer, Lattimer… Maga nem lehet Pete anyja, ahhoz túl fiatal, a húga sem, esetleg valami unokatestvére? Ekkor belép Pete, Amandát gyorsan betereli a nappaliba, Myka csak pislog: Micsoda, ez Pete exe, és őrnagy a tengerészgyalogságnál, nekem miért nem mesélt erről sosem?, súg össze Myka Leenával.

Queen02.JPG 

A volt házastársak beszélgetéséből kiderül, hogy Amanda újból férjhez megy, az esküvő másnap lesz, Pete sajnálkozik, hogy ilyen későn szólt, mert így nem tud elmenni. Nem is akartalak meghívni, hűti le Amanda, csak szeretném visszakérni nagyapám gyűrűjét. Ja, az más, mondja Pete zavartan, rögtön hozom. Amíg felmegy a szobájába, Amanda szórakozottan piszkálgatni kezdi a berendezési tárgyakat, köztük a Myka által elől hagyott arany méhkaptárt is. Érintése nyomán a leletben bekapcsol valami, na, ebből szívás lesz, indul meg bennünk az adrenalin.

Queen03.JPG

Artie is átér a raktárból, ő persze egyből felismeri a látogatót, tüsszentéssel és kézfogással köszönti. Myka ismét előkerül, továbbra sincs magánál, hogy társa két évadon át eltitkolta előle a házasságát, a visszaérkező Pete „Az embernek már semmilyen magánszféra nem jut ebben a házban?” felkiáltással dühösen kituszkolja őket a nappaliból. Átadja Amandának a gyűrűt, majd némi monologizálás során bevallja, hogy anno ő szúrta el kettőjük dolgát, de most minden jót kíván az új esküvőhöz. Köszönöm, a Poconos-hegyen lesz egy bérelt kastélyban, tiszta tündérmese, de most már mennem kell, búcsúzik a volt nej. Ahogy megfordul, meglöki az asztalt, aminek eredményeként a rajta elhelyezett arany kaptárból észrevétlenül kiesik egy fém bogár és belepottyan Amanda táskájába. Légy boldog, Amanda!, szól a nő után Pete, mert ő sem látta, hogy ami a táskába esett, az nem légy volt, hanem méh…

Queen04.JPG

A raktárban a leletek rendezése közben Myka és Leena felváltva faggatja Pete-et az exről, Pete meglehetősen zavarban van, és csak annyit mond, hogy túl fiatalok voltak a házassághoz. Ekkor belép Artie, kezében az arany kaptárral: Ebből bizony hiányzik a méh, és ugyan azt nem tudjuk, mit okoz, de mivel a lelet a 2-es raktárból származik, feltehetően halálos. Rohannak vissza a panzióba, ahol rövid nyomozás után rájönnek, hogy a bogár valszeg beleesett Amanada asztal mellé elhelyezett táskájába és a nő magával vitte. Akkor most kezdhetünk pánikolni, jelenti ki Artie.

Queen05.JPG

Queen14.JPG

Tündérkastély a Poconos-hegyen, tisztára mint valami Walt Disney mesefilmben, ide érkezik Amanda és találkozik vőlegényével, a szintén tengerészgyalogos Mike Miltonnal. Nézd csak, itt van nagyapa gyűrűje, nyúl a táskájába Amanda. Na ebből szívás lesz, erősödik fel bennünk a korábbi érzés, és majdnem igazunk is lesz, csak nem szívás, hanem szúrás: a fém bogár ugyanis fullánkjával megszúrja Amanda ujját, aki azt hiszi, valami kiálló szögbe nyúlt bele. Nem is foglalkozik vele, és inkább elvonul megbeszélni az ünnepi menüsort. Szemből jönnek a koszorúslányok, Amanda sorra ölelgeti őket, és nem veszi észre, hogy a csajok arca ettől furcsán megváltozik. Majd három tengerészgyalogos társa is odalép hozzá, velük is puszi-puszi, mire a csávók feje is furcsán rezegni kezd. Ajjaj.

Queen06.JPG

Nézzünk vissza röviden Claudiáékra, civilben mászkálnak a sok egyenruhába öltözött lelkes amatőr között, közben azon agyalnak, hogyan tudnának feltűnés nélkül a laposüveg nyomára bukkanni. Most derül ki az is, miért olyan fontos a flaska: korábban egy lelkes rajongó ivott belőle, aztán két embert leszúrt bajonettel, mert azt hitte, a polgárháborúban harcol. Beszélgetés közben Claudia szeme megakad két random egyenruhán, így vágás után máris úgy látjuk őket viszont, mint a konföderációs hadsereg fess önkénteseit. (Meg kell jegyeznem, hogy bár nem vagyok oda a militáns hölgyekért, de Claudia állat jól néz ki a szürke uniformisban.) Hamarosan nyomra is bukkannak, egy alaposan összevert ábrázatú, jenki egyenruhás fazon ember épp arról panaszkodik, hogy valami Johnson nevű fickó váratlanul nekiállt puskatussal verekedni, Steve szerint ez lesz az ő emberük. Volt nála valami üveg, ivott belőle?, kérdezi Steve, a fószer válaszán jót vigyorgunk: Well, laposüveg mindnyájunknál van, és mindannyian iszunk is belőle. Váratlanul előront egy másik északi katonának öltözött csávó, és játékból lepuskázza a gyanútlanul ácsorgó Claudiát. Meghaltál, kiestél, feküdj a földre, figyelmezteti a lelkes amatőr a lesajnálóan néző Claudiát, aki, hogy ne keltsen feltűnést, engedelmeskedik, Steve-re bízva, hogy a „csatamezőn” folytassa a keresést Grant flaskája után.

Queen07.JPG

A mesekastélyhoz megérkezik Pete és Myka, Artie a videohívón még utánukszól, hogy igyekszik gyorsan felfrissíteni hieroglifa ismereteit, és amint lesz valami háttérinfója a leletről, jelentkezik. Pete-ék összefutnak Amandával és gyorsan félrehívják valami nyugodt helyre. Kicsit feltűnő, hogy a koszorúslányok és a katonák szoros emberfogással követik őket, ráadásul szemből érkeznek a vőlegény szülei is, ezért Amanda megkéri a sleppet, hogy valamilyen módon foglalják le az örömszülőket. Így egy csapásra mindkét zavaró tényezőtől sikerül megszabadulnia, azt viszont már nem látja, hogy a slepp váratlanul elkapja a két Milton szeniort és ismeretlen helyre vonszolja őket. Pete elkéri Amanda táskáját, hogy átnézhesse, azt persze nem árulja el, mit keres, és rövid kutakodás után kiemeli a fém bogarat. Méh-van!, kiált fel diadalmasan, az eredetiben is hasonlóan pompás szójáték hangzik el: Bee-hold! A leletet elhelyezik a semlegesítő tasakban, már vége?, nézünk magunk elé kissé hülyén, de hisz még van vagy húsz perc az epizódból. Amanda négyszemközt kíván beszélni Pete-tel, az érzékeny Myka ért a szóból és elvonul, hogy megnézze a várárkot. Nagyon szereti a várárkokat, magyarázza Pete Amandának.

Queen08.JPG

Most az ex-nej kezd monológba, és ő vallja be, hogy szerinte ő szúrta el kettőjük dolgát, túlságosan törtető volt, stb., szerencsére belép a vőlegény és félbeszakítja a meaculpázást. Sehol sem találom a szüleimet, nem tudod, hol lehetnek?, kérdezi, Pete kihasználja az alkalmat, gratulál és lelép. Amanda biztosítja Mike-ot, hogy most már semmi sem állhat az esküvő útjába, másnap pontban tizenöt óra nulla nullakor összeházasodnak, a szülőket meg megkeresik együtt, addig úgysem mehet el innen senki. A lépcsőfordulóban ácsorgó bódult koszorúslány és tengerészgyalogos csapat mindezt hallja, főleg a „senki sehova” félmondatot, ennek megfelelően a távozni készülő Mykáékat sem engedik ki a kapun. Heves küzdelem tör ki, a túlerő elől Pete és Myka végül elmenekül, és bezárkózik az egyik szobába, ahol pont Amanda rendezgeti a toalettjét.

Queen09.JPG

Nincs mese, el kell neki mondani a lelet dolgot, közben a Farnsworthön becsörög Artie. Hatalmas prüszkölések közben elmondja, hogy a hieroglifák szerint a méhkaptárt Kr. e. 1479-be készíttette az egyiptomi fáraónő, Hatsepszut. Egészségedre, veti közbe Myka, aki azt hiszi, Artie megint tüsszentett. A kaptárt mézgyűjtő méhek feromonját felhasználva készítették, a fullánkkal a fáraónő megszúratta magát, és így akihez hozzáért, abból engedelmes szolga vált, aki csak az ő parancsait leste. Hoppácska, ebből a fémbogárból viszont hiányzik a fullánk, mutat rá Myka a probléma gyökerére. Nyilván Amandában van, de hogy lehetne kivenni belőle? Erre egyelőre nincs válasz, Artie megígéri, hogy tovább kutakodik és mielőbb visszaszól. Jó is lesz, ha siet, mert a megszállottak csapata éppen a vőlegényt kapja el, és vonszolja az ebédlőbe, hogy vérét vegye, amiért az imádott fáraónőt/méhkirálynőt el akarja ragadni tőlük.

Queen10.JPG

Az ajtó elé állított őrt a triónak sikerül kijátszania, kiszabadulnak a bezárt szobából és indulnak Mike megmentésére. Mindenki alaposan kiveszi a részét a küzdelemből, Amanda egy ajándékba kapott mikrosütővel harcol, Myka egy random karddal, Pete az öklével. A legjobbkor csörög újra Artie, új infóval: A fémbogár mágnesként is működik, az áldozat bal kulcscsontján keresztül ki lehet vele húzni a fullánkot! Amíg Pete egymaga feltartja a támadókat, Myka sikeresen eltávolítja a fullánkot Amandából és a méhet elhelyezi a semlegesítő tasakban. A megszállott elmék kitisztulnak, a koszorúslányok és a katonák sorra magukhoz térnek és megdöbbenve nézik a dúlás nyomait. Küldetés teljesítve, jöhet a rég várt ceremónia, bár az összképet némileg rontja a betört orrok, flastrommal beragasztott arcok és foghíjas mosolyok látványa. A szertartás után Amanda be is vallja Pete-nek: Hát, ez nem pont az az álomesküvő volt, amit elképzeltem, de legalább emlékezetes marad.

Queen11.JPG

Zárjuk le a Grant tábornok-féle vonalat is, a lelkes amatőrök már ágyúval lőnek, a két ellenséges sereg összecsap, szerencsére Steve kiszúrja a túlságosan komolyan küzdő Johnsont. A megbolydult fazon rátámad Steve-re, a földre dönti és már szúrná is le bajonettel a lázadó déli kutyát, amikor Scarlett O’Harának öltözve Claudia közbeveti magát. (Be kell vallanom, hogy most estem végleg szerelembe.) Csak nem akar megölni egy hölgyet, nem fél, hogy elfújja a szél?, kérdezi Johnsontól, majd választ sem várva előkapja saját készítésű mini Tesláját és lesokkolja vele a túlbuzgó amatőrt. Az ügynökök gyorsan biztonságba helyezik a flaskát, Steve viszont bevallja, hogy egy rövid pillanatra Claudia nagyon hasonlított az ő húgára, Oliviára. És ő hol van most, mit csinál, hány éves, miért nem meséltél eddig róla?, sorolja Claudia pajkosan a kérdéseket. Meghalt jópár éve, válaszolja Steve, Claudia pedig legszívesebben falba verné a fejét, amiért újból belefutott egy ilyen helyzetbe Jinksyvel, de a közelben csak sátrak vannak…

Queen12.JPG

Újból a raktárban, Myka és Pete elhelyezi a polcon az arany kaptárt, közben Pete bevallja, hogy azért nem beszélt a korábbi életéről, mert nem akarta, hogy jelenlegi társai ismerjék azt a korszakát, amikor erősen ivott, hülyeségeket csinált és lúzerként viselkedett. Semmi baj, egyébként meg szerintem az a Mike gyerek egy papucs, jelenti ki Myka vigasztaló mosollyal. Az irodában Claudia rákeres Olivia Jinksre, az archív hírek szerint utcai lövöldözés közben egy kóbor golyó ölte meg. Steve szomorú mosollyal mesél róla Claudiának, megható jelenet, az ablak mögött Artie is elérzékenyülve hallgatja, még tüsszenteni is elfelejt közben…

Queen13.JPG

Címkék: warehouse 13
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása