Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

El Barco - A Bárka 2x02 (spanyol LOST)

2012. november 10. 14:00 - Sigismundus

Ahhoz képest hogy véres jelenettel nyitunk, Valeria tanmese most sem marad el. Hogyaszondja, Julian bácsi szerint a fegyvereket az ördög tölti, meghogy felnőttként kevesebb a baleset de több a felelős. Lényeg, Ainoa felváltva sikongatja hogy jöjjön Julia, és hogy bocsánat+bocsánat. Bájgunár eszméleténél van, nagyonis, megbocsájtóan néz, köszöni a választ hogy nem szereti a lány. Kis tüskék, lelkiismeretfurdancs ugyebár, még most is, szigonnyal átlőve. Jön Julia végre, mi történt? Hát tisztítottam a szigonyost, az meg elsült valahogy, Ainoa mentett meg, aki erre járt. Ájulás.

Clipboard01.jpg

A fedélzeten erről mit sem tudva, Elsőtiszt és Buborék lesik a tengert távcsővel. Azt remélik, meglátják az űrhajósokat, akik miután visszaestek a Földre, a viharban talán kimásztak a Szoljuzból, bezárták maguk után, és úszni kezdtek? Nem látni őket, de észrevesznek egy gyanús és nagy barna foltot a vízen. Olaj nem lehet, nincs szaga, halak sem, mert csillogna a sok pikkely, a szonár szerint viszont érzékelhető tömege van, szóval megpróbálnak kitérni. Hiába szól Minden Dolgok Tudója, Buborék hogy ez nem jó ötlet, Julian gyorsítana, hogy átszáguldjanak, irány 22 csomóval.

1.

Újabb szupercukiság jelenet, Kapitány ébredezik, Valeria ébresztgeti, közben megbeszélik, ma van az elhunyt anya/feleség születésnapja, megünneplik hát. Jön Julia is sebet kötözni, meghívják őt is. Ekkor áll meg a Sarkcsillag, hirtelen lassítva 22 csomóról 0-ra... Irány újra kapitánykodni. Fedélzeten rossz hírek várják Montrerot. A moszatmező (mert az) igen mély és sűrű. A horgászatnak lőttek, míg ki nem keverednek belőle, fontos hogy a sótalanító működjön. Elkezdik megtisztítani a hajó oldalát. Pókharapó berak a spájzba két vödörrel, ki tudja mire lesz jó. Ekkor (ki más) Buborék észreveszi, hogy mozog a hálóval kiemelt kupac. És tényleg mozog, valami nyálkás hatlábú mászik elő, vízilénytől szokatlanul gyorsan. Rohannának utána, de az már beszáguldott egy nyitott ajtón átt a hajó belsejébe...

Clipboard06.jpg

És az ő békaperspektívájából láthatjuk, ahogy besüvít a Fürdőbe. Itt megnézi ahogy Piti és Vilma megint összevesz, de a végét hatlábú nem várja meg, beoson a WCbe, és be a kagylóba. Pechjére hülyegyerek is épp ide menekül, széparcú elől. Leüld, hogy dolgát végezze, majd üvölt egyet, mert a lénynek fogai is vannak ám, és nem rest azokat használni.

Lent a Szoljuz egy raktárban (hogy hurcolták le nem tudom). Pont Gamboára és Ramirora bízták az átvizsgálást, hát kecskére a káposztát ahogy mondja a szak. Jelentenek Kapitánynak, semmilyen adat nincs mi történhetett. Borostás felveti, talán be se szálltak? Montrero szerint lehetetlen, alig volt már levegőjük fent. De ha már ilyen okos Gamboa, mondja el hogy élte túl az egy hetet a vizen, a készletek használata nélkül? Borostás inkább lelép. Sánta Ramiro inkább segít a Kapitánynak, feszegetésnyomokat találnak a kabin zsilipjén, valakik azt kinyitották kivülről. Ráadásul az egyik megfigyelőablakon találnak egy üzenetet is.. Hoppá.

Clipboard12.jpg

Gamboa meg megy rendbe rakni a dolgokat. Orvosiban épp Ainoa sajnálkozik az ájult Uli felett, és elmeséli hogy valójában még mindig szereti. Ekkor kell beavatkozni, kissé elzárni az oxigénpalackot és emlékeztetni Nagylányt, hogy nem mehet többé bájgunár közelébe. Pitinek igen komoly harapás van a fenekén, a fognyomok alapján a Valaminek két fogsora is van, mint egy Alliennek.

Clipboard17.jpg

Aztán szupercukiság megint. Elhuynt anyuka szülinapja, meghíva rá Julia is, torta, tánc. Aztán végre Valeria bealszik, így a felnőttebbek egymással kezdhetnek foglalkozni. Ebédlőben Kapitány és Julia kezd táncba, holmi műtéti varratokon viccelődve, Konyhában Julian (hamar túltette magát fia sérülésén, kemény fickó) öltönyben ropja a klumpás+kötényes Salomeval. Orvosiba pedig Ainoa óvakodott le, és lassúznak Ulissesel az infúziós állványba kapaszkodva. Tombolnak az érzelmek, lágy zene szól, áhh. De akármennyire is tombolnak, csók csak a Konyhában csattan, Orvosiban lágy sugások hogy bízzál bennem, és te quiero, Ebédlőben ennyi se.

Clipboard21.jpg

Aztán végre túl vagyunk a nehezén, jöhetnek izgalmak. Buborék, Vilma és Palomares elkezdik megkeresni a hatlábút. Előbb a WCnél, mert a vizet szereti, majd üldözni kezdik a csövekben menekül. Le valahová a hajó belsejébe. Itt kellemetlen felfedezés, a Lény levedli eddigi bőrét, és kimászott a csövekből.

Clipboard25.jpg

Rejtély máshol is. Ramiro tovább bontogatja a Szoljuzt, és talált egy merevlemezes minikamerát- Elsőként Gamboának szól, de hamar össze is vesznek, mert a merevlemez hirtelen eltűnik, sántának ez nem tetszik. Salome azt veszi észre, a két vödör moszatja növekedésnek indult, Kapitány és Elsőtiszt meg azt hogy a Sarkcsillag oldalára rakodó moszat lehúzza a hajót lassan. Kis emberkedés az Ebédlőben, mert idejött Ulisses is. Kínos ugye a helyzet, a Hajó Hőse balfék mód meglőtte magát szigonyossal. Gamboa nem is hagyja ki hogy égesse a diákok előtt. De beszól neki Ainoa is, persze szerelemből, fedezi csak.

Clipboard30.jpg

Orvosi, Piti sebe egyre rosszabb. Ezt persze nem közli vele Doktornő, csak beadna egy szurit. Hülyegyerek figyelmezteti, hogy ő rosszul reagál a szúrásra, görcsbe rándul meg minden. Ehhez képest meg se érezte.. De nem érzi az se ha a talpát szúrják meg, vagyis a diagnózis, valami méreg került a szervezetébe...Megy is Doktornő a diákokhoz hogy sürgősen keressék meg az Alient. Mert Juliának van 25 féle ellenmérge, de nem tudja melyiket alkalmazza. Rohannak hát szerteszétt, Vilma az Orvosiba. Itt érzelmes vallomások, tulajdonképpen szereti hülyegyereket csak ő így ad jelt, hogy bántja aki tetszik. Ramiro meg, megkeresi a 33-as ládába rejtett jeladót, végiggondolja Gamboa összes ígéretét és fenyegetését, és szétszereli a szerkentyűt.

Clipboard31.jpg

Juliának más dolga is akad, meg kell vizsgálnia ezt a szupergyors moszatot. Osztódással szaporodik, és hát reggelre lehúzza a hajót a mélybe. A tisztek, doktornő és Uli elkezdenek tervezni. Dinamit túl közeli, áram kevés. Hívják hát a Hajó eszét Buborékot. Az Alien-vadászatra Buborék, Palomares és Esmela indulnak, Amit terveznek hasonlatos a Nostromo legénységének tervéhez, hiába no, filmélmények. A csöveket lezárva próbálják egy zsákutcába terelni a valamit, ahol egy háló már várja. Jó lesz ha sietnek mert Piti elájult, Vilma is beveti magát hát. Félkegyelmü el, mert a Kapitány hivatja, a diákok folytatják.

Ramirót kivéve aki takarítgat. Itt találja az ideges Gamboa, és kéri vissza a hiányzó alkatrészt a 33-as ládából. Sánta persze nem adja, fölényesen visszaszól, nincs nála, mint borostásnál sem a merevlemez, igaz? Nos ideje hát a kisinast megtanítani 3 alapvető szabályra. 1. Ők ketten nem egyenrangúak, a bizalom egyirányú. 2. Mindent csak Gamboa parancsára. 3 . Ramiro mától halott a Hajón, csak még nem tudják a többiek. És hogy nyomatékosítsa ezeket, Gamboa eltöri Ramiro három érzékeny kis müszerészujjacskáját.. Azért borostás is ideges, elszólja magát, az eltűnt adóvevőnek nem várt következményei lesznek, mert feladataik meg vannak írva.

Clipboard33.jpg

Az agytrösztnek eleinte nem akar Buborék segíteni, mert ő nem akarja megölni a moszatokat. Egyszer látott egy tankhajóbaleset utáni parttisztogatást és az szomorú volt. De beindít valamit mégis, üzemanyagból kifogytak ugyan, de van még kenőolaj pár hordóval. Nosza. Julian innen is üdvözli a Greenpeace-t és a Kiotoi-Egyezményt.

Clipboard35.jpg

Alienvadászat, egyre több helyen köszön vissza a kultikus sorozat. A diákok megtalálják a lény rejtekhelyét, már tojásokat is rakott. Amikor jönne megvédeni, gyorsan poroltóval kissé kiszárítják, elmenekül. Pont abba a raktárba ahova tervezték, csak épp a hálót szabta széjjel. Így Vilma magára zárja a Raktár ajtaját és egy szigonyossal Ripley-hadnagy üzemmódra vált. Kis vért is ont tenyeréből mert a vérszagra gyűlik ami ragadozó, és lesben áll.

Clipboard36.jpg

Fedélzeten közben öntik az olajat a tengerbe.  Orvosiban meg Doktornő megpróbálja kizárásos módszerrel megtalálni az ellenmérget. Ha ezt kígyómarásnak tekinti, akkor medúza- méh-, és egyebek kizárva, végül három marad csak. Aztán felgyorsulnak az események. Vilma kissé hamarabb lövi ki a szigonyt, mellé, a lény támad, Julia a háromból csak egyszer próbálkozhat, Fedélzeten öntik az olajat, de a szél is feltámad hálistennek. Vilma gyorsan reagál, porral oltóval kiszárítja az Alient bőrét gyorsan, szólnak Juliának. A moszatok kezdenek elpusztulni a hajóról, irány, amerre a szél fúj, hurrá! Mindenki boldog, de nem sokáig. Julia injekcióz Orvosiban, közben Pitivel beszélgetnek. Vilmát dicsérik, milyen bátor, meg hülyegyerek milyen szerencsés hogy megtalálta az igazit. Piti ekkor említi meg az a részegen csókolózást is, nem kellett volna. Mert Vilma eddig az ajtó előtt hallgatózott boldogan, de erre bejön és közli, megint minden vissza...

Clipboard38.jpg

De ne egy ilyen jelenettel érjen véget a rész. Utolsó nézőpontunk egy csónak, ahonnan egy rongyos fickó mutat boldogan a láthatáron úszó Sarkcsillag felé...

Címkék: el barco
4 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hooshee · http://hooshee.blog.hu 2012.11.11. 11:05:45

ŐSzintén szólva kezd egyre lejjebb csúszni ez a sorozat. Bár előrébb járok két résszel, és így nem akarok spoilerezni, de egyszerűen idegesítően természetellenesen, hülyén tudnak viselkedni a szereplők, meg úgy egyáltalán a dolgok. Az előző részt ha jól tévedek ott hagytuk abba hogy a vihar szemében voltak. Onnan hogy kerültek ki? A hínárt már jó messziről látják, de nem, nem kerülik ki azt amiről azt se tudják micsoda, inkább belemennek nyakló nélkül. És ez csak romlani fog a következő részekben...

ő-szinte 2012.11.11. 23:46:11

@Hooshee: itt valaki engem emleget... ajjjjajj :-DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
ha VALLATÁS erre jár, üzenem, hogy beszédem van vele ;-)
olo :-)

Sigismundus · https://csakugyirkalok.blogspot.com/ 2012.11.12. 10:07:59

@Hooshee: Hát kérlek, spanyolok :-) Nagyon mások egy amerikai sorozathoz képest. És tényleg más a nép mentalitása is, mint az az 1x01-ben már elvetítettem.
De rosszabb lenne szerintem ha olaszok csinálták volna, na attól mentes az ég :-)

Hooshee · http://hooshee.blog.hu 2012.11.12. 10:13:11

Értemén, de... Na majd az E04nél leírom hogy mik a bajaim, az a rész konkrétan idegesített, de nem kicsit.
süti beállítások módosítása