Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Dallas 2.0 1x08 - Nincs új a nap alatt

2012. október 11. 13:00 - Chat Géza

Johnny a vallatószobában nyomja a vakert Elenának, hogy ő aztán soha semmiről nem tud semmit, de arról már nem szól a fáma, hogy mintha lenne egy sanda gyanúja, hogy a venezuelai komák, az ő kérésére hajították ki az ablakon piciny pszichopata Martát. Betyárbecsület alapon, mer’ugye a nem kispályás maffia arcokat, nem mószeroljuk be csak úgy, Johnny önként, de nem éppen dalolva vonul be a kóterba.

1.jpg

2.jpg

Johnny anyucinak panaszkodik, hogy nem finom a koszt a sitten. Ez van fiam, ezt kell szeretni. Ha egy mód van, rá kihozlak, addig éljek. Johnny bevallja, hogy azért ő is sáros az ügyben, mert pont sikerült fasszal előre, Marta (született Veronica Martinez) csúnyájába belebotlania, meg itt vannak még a venezuelai cimbik is. Szóval a kérdés az, hogy esett, vagy ugrott? Esett. Nem láttam, de esett. Mindegy is, mert a szobában pont volt egy kamera, az kéne, de kurvára. Azon rajta lesz, hogy nem Johnny reptette ki Martát a nyolcadikról. Christopher, Rebeccával az anyósülésen befarol az Ewing 6 rendszámú gépsárkánnyal, és hát mi máson menne a filozófia, mint a hirtelen jött, kényszeres gyerekvállalásról. Christopher szíve csak nem lágyul, hiába ide a hegtetkó, meg a pirosra sírt boci szemek.

3.jpg

Reggel van a Ewing házban. A helyi yard leadja az eddig megszerzett hétpecsétes titkokat, amit Bobby és Ann köszönnek szépen, nagyon. A lelencgyerek is a konyhában landol, de már megy, siet melóba, mert beindult a biznisz baszkikám. Úgy öklik a hidrát, mint annak a rendje. Elena is jön kávét cápázni. Mi újság nálatok? Elena nem túl derülátó Johnny ügyében, erre Christopher is elereszt egy goromba megjegyzést, és bár nem Torrente-t idézi, de a lényege ugyanaz. „Ha meg kell baszódni, akkor meg kell baszódni.”

4.jpg

Johnny Vicentével csacsog a hűsön, de gyanús, hogy ennek sírás(ás) lesz a vége. Kevésbé folyik az olaj. Csakugyan? Talán mert sitten csücsülök baz? Nono. Arcból vegyünk visszafelé, mert nem lesz többé Southfork. Johnny azzal a videó felvétellel, meg a vallomásával próbál teret nyerni a fenyegetőzésben, de Vicente felvilágosítja, hogy ha kell, akkor úgy megvágja azt a felvételt, hogy holnapra már a legnagyobb Youtube sztár lesz belőle, evör. Úgyhogy Johnny még tovább feszíthet a kukás jelmezben és hevesen fohászkodhat, hogy még véletlenül se legyen része szappan nélküli szappanos jelenetben, valami nagyra nőtt faszpörgettyűvel.

5.jpg

Christopher tologatja a papírokat, heves munkát színlelve ezzel, amikor megjelenik egy öltönyös muksó, hogy igencsak megvenné a hidrát kitermelési szabadalmat, de Christopher fityiszt mutat. Anno térdig járta a lábait az energiavállalatok ajánlataiért kuncsorogva, de most hogy önerőből megcsinálta a frankót nem lesz akkora marha, hogy eladja, holmi jöttment Exxon-os faszkalapnak. Az mondjuk igaz. Akkor majd legközelebb. Na, legalább Christopher visszahúzódott hímtagja is fényesre lett nyalva. Eközben Rebecca lakásán beszélget a két Ewingné. Persze hogy a világbéke receptjéről diskurálnak, amikor Tommy is betoppan. És ami itt folyik, annak (még) semmi értelme nincsen. Ann felkínál a kis pöcsköszörűnek valami melót egy másik farmon, csak hagyja már békén a kis hugicáját. Tommy kapva kap a lehetőségen, de valahogy nem akaródzik beszopni, hogy két évig egy ilyen pénzkereseti lehetőségért ármánykodott Christopher háta mögött szerfelett. Majd kiderül ki és hogyan fog belecsokizni a másik palacsintájába.

Vicente érkezik látogatóba Bobbyhoz és sejtjük mennyire szívéjes a fogadtatás, hát kurvára semennyire, úgyhogy Bobby kiteregeti a fekete ászokat, itt bazmeg nem lesz fúrás. Nem mondanám, hogy Vicente sírva rohant hazáig, de azért elakadt a szava egy két másodperces vágókép erejéig. Johnny a sitkón próbál telefonálni, mire két ombre is odamegy hozzá. Te vagyol mr. Ewing? Attól függ, ki kérdezi. Anyád! A latino egyből földre küldi Johnnyt, aki azért dühből visszabasz neki egy isteneset, de a verőemberek ketten vannak ugye, így Johnnyt úgy pofozzák, mint valami rongybabát. Nekibasszák a rácsoknak, meg egy kicsit megcipőzik, de a home made bökő csak legközelebb kerül elő, ha addigra Bobby bácsi nem akaródzik megnyitni a Southforki olaj-Kánaánt.

18.jpg

Bobby az ügyvédjével kiabál, hogy mi a faszom ez má! Idejönnek gengszterkedni, én meg vágjak hozzá jó pofát? Ann is megérkezik és leadja a hírt, hogy Johnnyt sikerült összekanalazni a kóter padlójáról és most az intenzíven fekszik. Megy is a kötelező családi vizit. Rendbe fog jönni, nem fog rendbe jönni? Bobby levágja, hogy ez egy üzenet Vicentétől. Gratula Sherlock. A helyszínen lévő nőknek már reflexből lefelé görbül a szája, Samanthánál az bassza ki végleg a biztosítékot, hogy még egy fasza kaffét sem tud nyomatni magának. Ann vigasztalja serényen, nehogy összekócolja a frissen botoxolt arcberendezését. Hát milyen anya ő, hogy nem segít a saját hülyegyerekén? Így rimánkodik Samantha. Na, de majd most. Francba a törvényességgel, nyakig besározza kezét, ha kell, hogy kihúzza a szarból azt a szerencsétlent. Christopher vakarja veszettül homlokát, Johnny ágya mellett, amikor az felébred a sittes francia boksz utáni kényszerpihenőből. Lehet kárörvendeni, de így nem akkora buli, úgyhogy Christopher is inkább segítő jobbot nyújt. Mid van, amit eddig nem mondtál el? Mondjuk, ott van az a felvétel, amin… jó, jó, tudjuk, amin rajta van, hogy nem te tanítottad meg Martát (szarul) repülni.

19.jpg

Jockey még mindig Vegasban hesszel, és épp a piájából halássza ki a részeg ember szeme vilgának megcsonkítására feltalált csicsás díszeket, amikor utoléri őt is a rossz hír. Bobby, a mama sírkövénél hányja a kereszteket és mormogja maga elé, hogy első a család, a farm nem lényeg, úgyhogy bocs baszki, de lesz fúrás Southforkon. Ezzel a zseniális ötlettel kampányol otthon a nappaliban is, Ann és Elena előtt, de akkor jön Christopher, hogy megálló van, most ő a következő az önzetlenségi sorban. Samantha a korboncnoknál simliskedik. Igen jó lenne, ha a jelentésből az derülne ki, hogy Marta öngyilkos lett, mert akkor kap egy puszit a homlokára meg egy tisztiorvosi kinevezést a jövőben. De ez nem zsarolás, csak ha mégsem így lenne, akkor valahogy hirtelen fény fog derülni arra, hogy milyen sok gyógyszert ír fel, ahhoz képest, hogy az ő páciensei eléggé halottak szoktak lenni, teszem azt, az esetek 100%-ban, hoppácska. Johnny békésen alszik a kórházban, amikor az őr hígfosását cselesen kihasználva, beoson hozzá egy életre kelt múmia, ja nem, csak Jockey jött könnyet hullatni.

20.jpg

Christopher, Vicenténél arcoskodik. Minek neked olaj, amikor van itt metán? Micsutu mimán? Metán bazmeg! Hallgatom. Az égő jégtömb elég nagy parasztvakítás, de azért csak-csak hatásos szemléltetőeszköz. Ez tetszik, ez köll. Nesztek bazmeg alapon, Christopher odadobja a venezuelai kitermelési jogok kizárólagosságát, de cserébe a teljes nyugalmon kívül még azt a bizonyos videó felvételt is követeli. Na, ez így már annyira nem frankó. Néz is előre szúrós tekintettel Vicente. Ezt mindig stabilan hozza.

21.jpg

Johnny még a korházi ágyon kempel, amikor jön hozzá anyuci teli vigyorral az arcán. Anyának van egy megérzése, hogy minden oké lesz. Jön is valami törvényszolga, „mehetsz haza Johnny” sürgönnyel a hóna alatt. Merthogy? A hotel karbantartói megtalálták azt a bizonyos kamerát… itt már nem őszinte a mosoly Samantha arcán, mert ekkorra jut el az agyáig, hogy tök fölösleges volt eladnia a lelkét. Na, bazmeg. Shit happens, ahogy a francia mondja. Hazaviszi a kölköt, öröm bódottá, Christopherrel is minden oké, újra működik a haver felvétel, faszaság a köbön. Csak Samantha kap egy enyhén lebaszós telefont a korboncnoktól, hogy faszér kellett ez az egész, ha Johnny amúgy is ártatlan. Eztán persze, hogy panaszkodik egy sort Ann-nek, hogy ezt nem akarta: zsarolással bármit elérni.

csók.gif

Christopher, a Seriffel kicsit lenyomoztatta Rebecca múltját, de nem talált lófaszt se. Megy is hozzá örömködni, hogyha tényleg nincs mit eltitkolnia előle, akkor újra szeretni fogja, szakadjon rá az ég, ha nem. Bízhatsz bennem. Ühüm. Peeeersze, hóóógyne. Azért jön meleg váltásban Christopher után Tommy, hogy a további teendőket vázolja, plusz egy nagyon romantikus smárral nyugtázza az ördögi terv továbbgörgetését, mivel ők nem is tesók, leginkább valami szerető féleségek. Hogy mik vannak?

Címkék: dallas
7 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mitya Ivanov 2012.10.11. 16:24:16

ez a rész nagyon gyenge volt, na nem a hogyvolt, mert az tökjó. Baromi sablonos lett ez a sorozat, pedig jobban indult, sokkal. Remélem ez csak egy hullámvölgy volt.
Most jöttem rá, hogy Vicente volt a 24-ben Tony Almeida

Zsoofka 2012.10.11. 18:06:49

Az a baj a sorozattal, hogy sokkal inkább emlékeztet egy mexikói szappanoperára, mint a régi jó dallasra.... Egy dolog van, amit sikeresen átültettek a mába, az pedig a főcím. Az tuti lett. És aztán a nagy semmi.

Chat Géza · http://chatgeza.tumblr.com/ 2012.10.11. 19:02:45

@Mitya Ivanov: @mokamini: Abszolút igaz, ami írsz. Én azt sajnálom, hogy Jockey parkoló pályán van, pedig kitörhetne már belőle a gonoszság. Szerintem is elég brazil szappanoperás a téma, de valahogy még mindig tud tetszeni. Az évadzáró bejegyzésben lesz is némi szembesítés ez ügyben.

Zsoofka 2012.10.11. 20:32:42

@Chat Géza:
Én nagyon vártam ezt a sorozatot :) Még a hogyvoltjára is jelentkeztem, de egy jobbtól kikapni nem szégyen :)
Szóval a lendületem a 7es részig tartott, addig néztem meg a neten. Ezt már csak az innen követem. :)

nand 2012.10.16. 13:24:02

Na, hát én ezt a részt kihagytam sajna, úgyhogy most szépen feltettem a lábamat az asztalra, hátradöltem a székben és elindítottam az rtlmost-on a kihagyott részt. ;-) Nagy csalódás volt, ehhez a kényelemhez jobb rész dukált volna... mellesleg jó rövidnek is tűnt, alig volt hosszabb fél óránál (persze reklámok nélkül rögtön kiderül a turpisság ;-) )...

Azért ezt a tesó/szeretők dolgot valahogy sejteni lehetett korábban is, Tommy gyereknek túl nagy volt az arca, valahogy sejteni lehetett, hogy egy tesónak nem lehet ekkora hatalma a húga fölött, mint neki volt... így azért már érthetőbb az egész...

2012.10.17. 18:56:44

Nem tudom mit vagytok úgy oda az eredeti Dallas utolsó 100 része is nézhetetlen volt. Miért lenne a folytatás más?
süti beállítások módosítása