Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Hawaii Five-0 - 1x23

2012. szeptember 14. 15:00 - Segna

Ma nagyvadra megyünk, Wo Fat van terítéken. Tegyük hozzá, végre. A Five-0-n kívül itt a szigetek kommandósainak jó része, és fő erősítésként a Tündéri Manóarcú. Semmi lágy bevezető, meg szabadnap, homlokig kevlárban nyitunk. Sajnos várnak bennünket, így a nagy antré elmarad.

01.jpg

A villába ahol Wo Fatet sejtik, Ninjánk megy be egyedül, noha óvatosan, de a Sötét Lovag sehol, csak Rossz Arccal lehet űzőcskézni. A meglepetés kölcsönös, és kellemetlen. A lobogó hajú Rossz Arc, főemlős testvéreinket megszégyenítő stílusban menekül. Ninjánk erős lemaradásban van a légi akrobatától. Még szerencse, hogy Tündéri Manóarcút az akció elején merő gondoskodásból ninjánk odabilincselte egy járőrautóhoz, így a parkolópályás CIA-s cica be tud segíteni a hajszába.

02.jpg

03.jpg

Sajnos a majom-ember a kezelés után hamar magához kap, és tüzet nyit a rendőrautóra. A Tündéri Manóarcúért való aggódást és a hajszát Dannó veszi át. Három házzal arrébb, Dannó Rossz Arc helyett, egy gondatlanul széthagyott hullába botlik. Míg Dannó a holtat fogdossa, a felzárkózásban lévő ninjánk ugrabugrálni kényszerül, mert Rossz Arc járgányt szerzett. A bajt tetézendő a haule fuldokolni kezd, majd lassan elveszti az eszméletét. …és Főcím!

Tündéri Manóarcú rögtön vegyi fegyverre gyanakszik, így jönnek a sárga ufókák is vizslatni. Mint kiderül, a néhaink a tejivásba halt bele. Mindig tudtam, hogy ez az élet-erő-egészség szöveg csak egy maszlag! A Tündéri Manóarcú besegít az ufókáknak, és hamaros kiderül sarinnal volt preparálva a marha tőgy váladék. Hála a gyors azonosításnak, a haule időben megkaphatja az ellenmérget, állapota gyorsan javulóra vált.04.jpg

Ninjánkról kiderül, hogy nem kizárólag a szép szemeiért van a kormányzó fizetési listáján, bölcsen úgy dönt, hogy a sarinos eset messze fontosabb, mint Rossza Arc üldözése. A csapat fele hullát azonosít, a másik fele tejet pakoltat. Le a boltok polcairól. Tündéri Manóarcú, úgy is, mint Jenna, Langleyvel veszi fel a kapcsolatot. McGarrett, egy az utcáról épp most felszedett hálás kiskutya pillantásával, köszöni meg a segítséget és haule tesója megmentését a kishölgynek. Úgy érzem bővülni fog a csapat. Legalábbis ninjánk mindent meg fog ezért tenni. McGarrett ezután bébi szittelni indul, mert Grace apánál lenne a hétvégén. Telón bejelentkezik Rossz Arc, hogy üzletelne ninjánkkal, de ő érthetően be van rágva rá, így bontja a vonalat.

A csapat két legszebb tagja, a tejes-sarinos vonalat járja le. Amúgy a CIA-s cica szerint, sarinhoz jutni, ma már nem nagy kunszt, nem feltétlenül terroristákat kergetnek. Ezt erősíti, hogy más tejekben nincs nyoma az ideggáznak, feltehetően a célpontnak szánták. Chin lelohasztja a hölgyek lelkesedését, a szertehagyott hulla, legsúlyosabb bűne birtokháborítás volt, és egy szegény sérült agyú, afáziával és memória zavarokkal küzdő, kóborló nagypapa. Utána néznek a villa tulajdonosainak, akik nagymenő kaliforniaiak. Épp Hawaiira készültek, Gébriel a gondnok töltötte fel a hűtőt. A csapat kételkedve fogadja az angyal bűnösségét, mert bár a tulajok épp most rúgták ki, és priusza is van, de kifejezetten helyi pitinek tűnik, nem valószínű, hogy sarinhoz tudna jutni, pláne, hogy pénze is lenne rá. Azért begyűjtik az ex-gondnokot. Ez Kono köre. Kiderül, hogy kiskorában ő is Kemény Henrik rajongó lehetett, minden esetre Vitéz Lájszlót megszégyenítően bánik a serpenyő-szerű dolgokkal. Sajnos az angyalos nevű mást nem tett, csak beengedte az öreg kóborlót időnként, elárulva neki a titokos tartalék-kulcs lelőhelyét. Na, ez zsákutca!05.jpg

Szerencsére a tartalék kulcson friss ujjlenyomat is van, vagyis van friss gyanúsított is. Elliot az, a sógor, a nagy menő kaliforniaiak cégének alelnöke, aki csúnyán összebalhézott a villa tulajjal. Túl szép, hogy igaz legyen!

Hátráltatandó a kibontakozó sarin ügyet, ismét bekapcsolódunk Széparcú Félkínaink húzódozó ex-sikkasztási ügyébe. Hiába vett fel „baráti” kölcsönt a bukitól, és fizette be a Kincstárba, mint lopott jószágot, a bizottság nem hisz neki. Chin úgy tudja, hogy a sorozatszám nyilvántartása elveszett, tehát patthelyzet van. Kono aktívan hülyézi legkedvesebbik rokonát, nem sok sikerrel, de annál több szeretettel.06.jpg

Közben a Tündéri Manóarcú kedvenc ninjánkkal, a friss gyanúsítotthoz indul. Arrogáns szőke titkárnő fogadja. Tündéri Manóarcún simán átnézve, bugyi-húzogató hangon csak McGarretthez beszél. A szabadságos CIA cica nem veszi magára a gesztust, megőrzi koboldos mosolyát. A bájos mosoly benn a nagyfőnök irodájában sem fagy le az arcáról, amikor a sógor a család fontosságáról, meg a vitájuk lényegtelen voltáról beszél. McGarrett maga a megértés és az együttérzés. Készségesen alákérdez a gyanútlan alelnöknek, hogy szokott-e bejárni a tulajék villájába. Az szemrebbenés nélkül tagad. Tündéri Manóarcú pedig szemrebbenés nélkül lehazugozza, aztán egy kis tisztelgésként a „Hazudj, ha tudsz” méltatlanul korán befejezett sorozatának, ismerteti a hazudozás testi jeleit. 07.jpg

Ninjánk istenien szórakozik, majd beviszi a mélyütést; a sógor tudja, hogy a villájukban csalja meg a húgát? Ezt hívják KO-nak a bokszban. Legalábbis azt hiszem. A sógor azért még fut egy tagadó kört, de ninjánk szelíden tájékoztatja, hogy vagy a megcsalás, vagy a gyilkosság a gyanú-opció. A sógor az elsőt választja, és bevallja, hogy a szőke titkárnő a szerető. Milyen eredeti! – epéskedik Tündéri Manóarcú, és most egyet kell értenünk vele.

Dannó közben nem unatkozik a kórházban, többek között azért sem, mert a Lavinakövér Fagylaltárus hoz egy kis rágcsálnivalót, mert a sült csirke, főleg a fillippínó módra, gyógyít. A haule kedvenc lánya sajnos jár iskolába, és menten meg is osztja a természetismeret órán tanultakat a hallgatósággal; a sült csirke tele van koleszterinnel, és szívbetegséget okoz! Ezt az idomítást utálom! Broáfff… a Nagyszabású egy arany beszólással hárít; miszerint, egy kis zsír jót tesz, segít a pacalodnak síkosodni!! Ott a pont! Dannó kapitulál, és csirkézéshez lát.

08.jpg

Mi meg ugrunk. A CIA lenyomozza a sarint, csecsenek használtak ilyet Moszkvában, és egy ismert orosz maffiás szállította. Yursky. Na, az egzotikus faktor megvolt ezzel a szállal. Hawaiin, élő csecsent még senki sem látott, megjegyzem itt se, az orosz maffiáról viszont már hallottak harangozni. Vagy ukulelézni? Az, hogy nettó valószínűtlenség, hogy a csecsenek az orosz maffiával üzleteljenek, amikor Moszkva alvilágának egy részét is a csecsen maffia uralja, az ebben az esetben senkit nem zavar. Pláne melyik orosz ad el csecsennek ideggázt Moszkvában?! A Csendes-óceán felől nézvést, ezek nüansznyi különbségek. Elégedjünk meg annyival, hogy gonosz fehér jönni nagy vízen által, hozni méreg a paradicsomba… Minden esetre Yursky, vagy ahogy mifelénk átírnák, Jurszkíj, Hawaiin van. Utána!

Ninjánk és Chin erednek a nyomába az ordas orosznak. Kemény űzőcske veszi kezdetét a város utcáin. Flik és flakk, koccanás erre, rendőrkanyar amarra, félre hemperedő gyalogosok, csipetnyi fékcsikorgás, bekötött biztonsági öv mutatása, ahogy az a korrekt autósüldözések kézikönyvében elő vagyon írva. Sajnos a recept olyan elcsépelt, hogy az embernek arra is van érkezése, hogy fennakadjon azon, hogy Chin szerint a gyanúsított egy gesztenye-színű szedánban tart valahová. Széparcú Félkínaink vagy nem sok gesztenyét láthatott eleddig életében, vagy a fordítók az aubergine-t, ami padlizsánt jelent, fordították gesztenyének, mondván virág, virág, mink egyiket se esszük, na!

09.jpg

Az űzőcske gyalogosan ér véget, együtt az orosz életével, akinek a kézében perforál egy sarinos fiola, így rövid, ámde gusztustalan tusa után, végleg kilép az epizódból. A csomagtartója teli van sarinos termoszokkal. A fiúk szeme erősen felakad.

Enyhítendő a helyzet sokkját, visszakapcsolunk a kórházba, ahol Dannónak újabb látogatója van. Még pedig az exneje. Erősek ezek a hajtűkanyarok! Dannó szégyenlősen tiltakozik ugyan, miszerint nem kellett volna meglátogatni őt, de az ex elhajtja, hogy kellett volna, majd a nyakába borul. Mi van?!

A Hadkvártélyon közben a belső elhárítás főnöke teszi tiszteletét, és hozza vissza Chin pénzét, mert nem egyeznek a sorozatszámok, tehát nem ő lopta el. Tudják, hogy a családját fedezte, így nem indítanak ellene eljárást. McGarrett megbocsátó, és elhajtja Chint, hogy vigye vissza a pénzt a bukinak, részéről le van zárva az ügy, őt eddig se érdekelte ki és mikor meg mennyit lopott, mert tudta, hogy nem Chin volt az. Kezdek szédülni!

Tündéri Manóarcú csobban be a szituációban és rángatja el őket, Daniel Jackson stílusában, a legújabb eredményekhez. Gyorstalpalót tart sarin ügyben, rögvest elvéve a lelkes amatőr vegyészek kedvét a házilagos barkácsolástól. Maga a vegyület előállítása nem nagy feladat, a nehéz az, hogy ne nyírd ki magad közben. Szóval a kulcs szó a tárolás és a stabilitás. Költői kérdéssel folytatja, ki gyárt épp itt Hawaiin ilyesmi tárolására is alkalmas termoszokat? Hát a sógorék cége! Ninjánk és Chin az alelnökhöz indulnak. Szőke cica titkárnő az előtérben. Eliott tagad, nem ismer semmiféle oroszt, pláne nem adott el neki 36 tárolót. Aztán a szeme az előtérre villan, és ninjánknak leesik a tantusz, hogy a szőke cica mégsem olyan ostobácska, mint azt előadta. A fiúk lekapcsolják, és ő bevall mindent. A sógor felszólította az alelnököt, hogy szakítson vele, így ő és a felesége az útjában állt, és amikor felbukkant az orosz, mint megrendelő, gondolt egy merészet, és terrorista módszerrel akarta elintézni az ügyet. Uff, az ügy lezárva.

Ninják a mozgalmas nap végén a kórházba indul, a szegény magányos barátjához, hogy elvigye a lányát. Aztán nem kicsit lepődik meg, hogy Dannót exével találja egy ágyban. A haule némán kéri, hogy ne mondjon semmit… Hallgat rá, noha láthatóan erősen fogalmazgat valamit magában.

10.jpg

De még nincs vége a résznek, hiába merengenénk a lírai fordulaton hosszan. McGarret újabb sárga borítékot kap, benne a Felkelő Nap rendjével, amelyet a Pearl Harbourt bombázó japán pilóták kaptak meg annó. Mi van?! Kérdezzük újfent, véleményem szerint jogosan. Ninjánk ezt persze a Tündéri Manóarcúval tárgyalja ki nagy egyetértésben…

És zárásként befut Dannó is, akit az exnej hoz munkába, és kiderül bensőséges csevejükből, hogy nem véletlen, és nem, meg nem ismételhető botlás volt a Nagy Kórházi Vigasztalás, hanem szándéknyilatkozat. Újra kezdik. Egészségünkre!

Igyunk valami édes bódító bort, talán tokaji aszút az újra kezdésre, és a búvópatak szerű szerelemekre, az örök felségre, akiről Radnóti azt írta: „Most érkezett, egész nap messze járt, //kezében egy nagy mákvirágszirom, //s elűzi azzal tőlem a halált.” Isten éltesse a százéves Gyarmati Fannit!

Címkék: hawaii five 0
4 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

katusb 2012.09.17. 12:08:26

Nekem ez már túlontúl robbangatós és lövöldözős kategória! De a zsarus stílus bejön, csak kicsit nyugisabb verzióban, pl. itt a Kékpróba, remélem arról is látok majd itt bejegyzéseket, mert lehet nem mindig tudom majd megnézni a legújabb, 3. évad részeit :)
www.youtube.com/watch?v=-fPDAGNa7Ys&feature=youtu.be

Segna 2012.09.17. 21:25:03

Kékpróba ügyben kéretik a Big Boss-t Sixx-t keresni. Ő adhat ki megbízást ez ügyben. Esetleg ha tömegesen követelitek...

lambofangirl 2012.10.22. 15:28:52

ööööö biztos én vagyok a hülye m nem találom de mintha hiányozna az évadzáró rész..

Segna 2012.11.26. 12:50:03

@lambofangirl: valamiért mindig megeszi a server, már 2x ki lett rakva...
Ha írsz egy e-mail címet grátisz elküldöm neked, kedves 3. olvasóm. :-)
süti beállítások módosítása