Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

El Barco - A Bárka 1x11 (spanyol LOST)

2012. július 21. 12:00 - Sigismundus

Jó hírem van azoknak akik Esmela ( Giselle Calderon ) rajongók. Az eddigi epizódokban erősen háttérbe szorult kedvencük legjobb színésznői adottságai ebben a részben előtérbe kezdenek kerülni. Vidám a hangulat a Sarkcsillagon. Valeriának kiesett egy tejfoga, így várható a fogtündér ajándéka. Mai tanmeséje a következő, papája szerint amikor ő volt gyerek a telefonok még dróttal működtek és az emberek sokan lóval-szekérrel közlekedtek. Úgy tűnik visszatértek ezek az idők, mert a Sarkcsillag üzemanyaga most fogyott el éppen. Innentől csak a vitorlákkal mehetnek, vissza a XVIII. Századba.

 

Ulisses éjjel a hajóorrban aludt, nagyon meleg van, 35 fok, kissé morcos. Julia kérdezi reggel mi baj? Srác visszakérdez, nem akarsz mondani valamit, mondjuk Gamboáról? Doktornő meglepődik, őneki kellene ilyet kérdeznie, hogy bájgúnár nem akar-e mondani neki valamit Ainoáról? Végül annyit kiszed a srácból, mivel borostás eltűnt, mindenki rajta kéri számon, neki pedig nincsenek válaszai.. 

Ébredeznek mások is, Vilma például arra hogy két-három kis tengeri rák mászkál az ágyán. A lánykabin padlóján meg pár száz. Rákinvázió van, de Salome nem bánkódik, szakácsnőagyáig az jut el, rákleves, rákpástétom, rá rákragú rárakva. Buborék azért gyanakvóbb. Nincs szezonja a rákoknak, mégis feljöttek a felszínre, ezek szerint nem tetszhet odalenn valami.. Diákok mennek tusolni, fogy a hideg víz bőven, mert rohadt meleg van. Jön Ulisses akit Piti, Vilma meg jó páran üdvrivalgással fogadnak, a Hajó Hőse, hát visszatért. De bájgúnár jogosan aggódott, mert Gamboa kis csicskása, Hitetlen Ramiro pár társával ellene kezd lázítani. 

És meg is mutatja hogy ő is legény a talpán, ha biceg is. Gyorsan bevisz egy ütést a Hősnek, és közli őt állítja bíróság elé, Gamboa megölése miatt. Ulisses nem üt vissza, csak keserűen vigyorog, megfordult a világ, de tényleg. A nagy kavarodásban alig veszik észre hogy Esmela összeesik a fülledt folyosókon. El nem ájult csak valami sokkban van. Mindenki jóságos apukája Montrero érdeklődik, mi baj? Hát tömegiszony, amit a 38 fok is tetézett. Julia szerint valami szigetre kellene mennie ahol jobban egyedül lehet. Sziget ugye nincs, így kapitány mást talál ki. Berendel mindenkit a kapitányi kabinba, vannak vagy 30-an. Esmelácska meg az " I love everything " hallgatva szépen bejárja a tök üres hajót, Ebédlőt, érzéki mozdulatokkal mos fogat, hajol a ventilátor felé (persze azért biztos távolságból) Míg erre várnak a kapitányiban, hogy elüsse az időt, Ramiro a Tengerészeti Törvényt kezdi olvasgatni, csak úgy. Végül kopogtatás, Esmela legnapsugarasabb mosolyával jön, és köszöni meg kapitánynak amit érte tett. Montrero zavarban, hát talán a többi 30-nak is juthatna némi köszönet, nem? De, jut nekik is egy mosoly.

Közben azért a Konyhában sem állt le az élet. Salome sütögetne, bekattog hozzá Buborék. Úgy kopog a cipője mint Fred Astaire-nek, mert talpára fémlapokat erősített. Kérdi szakácsné, miért tettél ilyet kis butám? Válasz már nem ilyen vicces, mert lent a Raktárban megolvad a gumitalp, azért. És így is van, Pókharapó klumpája azonnal odatapad a padlóhoz. Buborék felajánlja hogy megtalpalja. Míg a műhelyben dolgozgat, észreveszi hogy a falra erősített szerszámok néha megrezdülnek. Mivel agya kissé másként működik, felfigyel ebben némi rendszerességre.
Miután a többség távozott, Ramiro és barátai maradnak csak. És sánta hivatalos formában, a Tenger Törvényére hivatkozva vádat is emel Ulisses ellen, Gamboa megölése miatt. Aki amúgy az Ebédlőben beszélget Ainoával, a lányt azzal nyugtatgatja hogy borostás is kemény fickó, biztos túlélte. Nagylány nem érti miért beszél így bájgúnár. Majd mindjárt megérti, amikor megjelenik apja és két matróz és megbilincselik Ulissest. Aki amúgy nem áll ellen, már várta őket, tudja, nem személyes a dolog. Ramiro zárja rá a cellaajtót, 40 fok..
Könnyedebb téma. Piti guvadt szemekkel lesi a magukat érzéki mozdulatokkal legyező lányokat, de hiába. Csak nem indul be a rakéta. Palomarest kezdi kérdezgetni, hogy a papoknak is "meg szokott-e gyulladni a húsvéti gyertyájuk időnként?" Atya kiröhögi de nem válaszol, hülyegyerek elmeséli, hogy 3 napja nem áll fel neki, pedig ő nagyon fickós, itt pedig van ösztönző bőven. Ekkor hajol asztaluk fölé Esmela is, megmutatva elsődleges....izé...színésznői adottságait.. Piti csak néz, les, de igen kétségbeesetten.
Elsőtiszt kissé összezörren évtizedes haverjával Montreroval. El kell magyarázni hát neki, hogy vagy a törvény szerint vizsgálják ki az ügyet, vagy páran ön-bíráskodni kezdenek. Julian morog dühösen, de főleg azért mert ő is tudja, mit mond a Tenger Törvénye gyilkosok számára. Csónakba ültetik egyheti étellel és vízzel. És magára hagyják. Nehezen de elfogadja a tárgyalást, de megkérdi, Ainoával is így tenne? Kapitány nem tud mit mondani, csak annyit, szerinte is ártatlan Ulisses, de be kell bizonyítani. Aztán megy menyasszonyához panaszkodni. Itt sem fogadja jobb hír, Pókharapót Montrero felkérte, hogy a Sarkcsillag legénysége részéről legyen benne a bíróságban. És ő elfogadta.
 
Doktornő próbál elsőként segíteni Ulissesnek. Kikérdezi mi történt a gumicsónakban, de a srác csak viccelődik. Illetve megint Gamboa és Julia felől kezd érdeklődni, amire a nő nem reagál. Inkább egymás kapcsolatát tárgyalná meg, de ezt meg Ulisses kerüli. Kapitány egy nehéz és zaklatott nap után menne kabinjába pihenni. De itt sincs nyugovása, Esmela fogadja legcsábítóbb mosolyával, vacsorával és borral. Névleg megköszönné hogy a kedvéért kiürítette a hajót, de Montrero érti a jelzést. És nincs kedvére, (bár az elsődleges színésznői adottságokat azért megtekinti) mert ő egy jóságos apuka-tipus. Próbálja hát szelíden elterelni butácskát, aki távozik is, de egy csókot (nem puszit, de nem is nyelvest) azért ad.
Piti idegesen megy kérdőre vonni Salomét, vajon brómmal fűszerezi-e a főztjét? Pókharapó is fáradt, nincs kedve hülyegyerekek hülyekérdéseire válaszolgatni, így azzal bocsájtja el, nem bróm az hanem érzéstelenítő lovaknak. Ja és nem rak a kajába semmit, Julian meg remekül teljesít, szóval más a Te bajod, tűnés ! Az éjszakába más titkokat is kezdenek kutatni. Buborék például saját rezgésszámlálót fabrikál. Rém egyszerű, mint amivel Eger várában kutatták a török árkászokat. Csak itt dob és borsó helyett egy tál víz és benne egy világítós Barba-papa bábú jelzi a rezgéseket. Buborék meg figyel és számolja a másodperceket és a rendüléseket.
Ulisseshez cellájába beköltözik éjjelre Julian is. Nem érzékenyülnek el nagyon, kemény fickók, gyorsan túl vannak az apa-fia egymásra találáson. 49 fok, éjjel. Aztán Buborék egyre kevesebb másodperc után érez rengéseket, és már nem csak ő. Az egész hajó felébred a robbanáshangokra. A két hajóstiszt a tengert figyeli, nem bombázás, nem viharfelhő, mert akkor látnák a robbanások fényeit is. Nem tudja senki mi ez, Buborék meg csak számolja a másodperceket odalenn.
 
Reggelre a durranások abbamaradtak. De nagyobb a hőség, semmi szél, diákok fürdőruhában a Fedélzeten. Piti les minden dekoltázst, hiába, így Vilmához menekül baráti segítségért. Ha megtapízhatná a melleit az csak beindítana valamit? Próba, de semmi hülyegyerek kétségbeesetten távozik. Széparcú a Sarkcsillag pszichológusa lett amúgy, egy másik ostobát is kezelnie kell. Jön Esmela és nagy titokzatoskodva kiböki, hogy a kapitány szerelmes őbeléje. Úgy jött rá erre butácska, hogy amikor megcsókolta a férfi tartózkodó volt, ez pedig a hatalmas szenvedély jele szerinte.
Az idő 51 fok, közeleg a tárgyalás ideje. Ramiro igen megszállott arccal les bele a ventilátorba. De csak addig, míg a szerkezet le nem áll. Hát az történt- ami nagy hőségben történni szokott civilizált vidéken – hogy a sok ventilátor túlpörgette a generátort, az meg leállt. Baj. A gépész ugyan meg tudná javítani, de nem ebben a hőségben. És az újraindításhoz amúgy is mennie kellene a Sarkcsillagnak, de épp szélcsend van. Durva patthelyzet. És lesz durvább, Julia jön a hírrel, ha nem működik a generátor, akkor nem működik a tengervíz-sótalanító sem. Ilyen időben fejenként 4 liter a minimum, de ennyit a saját készlete a hajónak csak 2 napig bír el. Odébb kell állniuk de azonnal. Erre is van doktornőnek ötlete, az összes olajból, hipóból, meg némi alkoholból tud 20 liter üzemanyagot kotyvasztani, ami elég a motornak 6-8 perces csúcssebességre. Így elhagyhatják ezt a forró helyet, és beindulhat a generátor vagy mi. Oké, tegyen így, Montrero megy a tárgyalásra.
Palomares a másik esküdt Salome mellett. Ulisses kezdi, meséli hogy átkutatta Gamboa kabinját és megtalálta a kék füzetet. Amiről kiderült hogy azon írták Martinez búcsúlevelét. Súlyos egy állítás, bizonyítani is kell. Sajna a füzettel az a helyzet hogy a mentőcsónakban marad... Második pont, a verekedés, és lövés magyarázata. Uli elmeséli, illetve Palomaressel elmodellezi hogyan is zajlott, hátracsavarta Gamboa pisztolyos kezét, ekkor sült el a fegyver és sebezte meg hátán borostást. Mindenki dermedten néz, csak Ramiro tapsol gúnyosan. Ulisses beveti az utolsó adut is, elárulja, hogy Gamboa kabinjában van még egy mappa is, Ainoáról, fényképekkel még a Világvége előttről..
Orvosiban közben Julia kezd munkába, segítségül pont Ainoát kéri mert a lány ért valamit a kémiához. Vagy pedig azért mert ha két nő meg akarja beszélni hogy ugyanabba a férfiba szerelmesek, akkor nincs jobb alkalom, mint amikor instabil vegyszerekkel dolgoznak éppen. Fedélzeten Buborék abbahagyja közben a számolgatást, és ereszt egy pohár gőzölgő vizet magának. Nemcsak 60 fokos, de a színe is gyanús. És a másodpercek számolgatása is baljós gondolatokat indít el fejében, igaz kissé lassabban. Aztán valamire rájön mert fémtalpú cipőiben rohanni kezd a Fedélzetre.
 
Tárgyalás rossz irányt vesz, mert Uli hiába emlegeti a fojtogatásnyomokat Martinez nyakán, nem készült róla kép vagy feljegyzés, és nem szóltak akkor senkinek. Ráadásul Gamboa kabinjában sem találják az Ainoa-mappát. (nem értem Ulisses miért nem rejtette valami más helyre?) nem sikerült hát Ulissesnek a vádjait Gamboával szemben igazolnia. (és Palomaresnek sem ugrik be, hogy ők hárman anno találtak három útlevelet is Gamboa fotójával..) Így Ramiro – aki sok bíróságos filmet láthatott, mert nagyon ördögi ügyészt alakít – rátérhet Ulisses személyére. Megemlíti hogy az eltünés elötti éjszaka verekedtek és borostás helybenhagyta bájgúnárt. Uli nem tagadja, így volt. Másnap éjjel tehát csak ketten voltak a fedélzeten amikor ? Igen, így volt, de verekedtek akkor is ! Hiába érvel ezzel Ulisses, ennek sem volt tanúja, így Ramiro szerint csak ami biztos, hogy elsült egy pisztoly és Gamboa eltűnt, súlyos vérző sebbel.... Ez pedig gyilkosság... Kapitány itt közbeszól, és indíték mi volt? Sánta szerint a előzős napi verekedés, amiben Uli maradt alul. De ez nem meggyőző, mert Montrero szerint a tengerészek közt gyakori a verekedés manapság is. A tenger és az erőszak édestestvérek. Ramiro vállat von, nem ő akarta ezt, de ha ez sem elég, akkor hívják ide Ainoa Montrerot, mint tanút...
Orvosiban amúgy is végeztek mindennel. Aranyat csináltak, megalkották a Bölcsek Kövét, és van 25 liter üzemanyagféle is, zárjegy nélkül. Röviden a legveszélyesebb téma is szóba került, Ainoa nem akar két ember közé állni ha azok egymást akarják. Ainoa mehet a tárgyalásra hát. Itt kiderül hogy Ramiro egy igen erőszakos rohadék. Előbb atyáskodva szelíden érdeklődik hogy Gamboa a lány barátja volt-e majd megkérdi tudott-e a két férfi közti verekedésről? Nincs mit tenni lány válaszol, igen és igen. Következő kérdés szemetebb, Ulissesbe szerelmes-e? Nincs válasz, de sánta követelőzik, leállítanák, de hát ő csak az indítékot keresi ugyebár. Egyre jobban belelovalja magát a vádló-ügyész szerepébe. Már mindenki leállítaná, de csak követőzlik, Ulisses nem bírja tovább idegekkel. Igen bazmeg, ő ölte meg Gamboát bazmeg. Bazmeg !!!
Ekkor a fedélzetről sikoltozás hallatszik, az egyik diákot viszik rohanva az orvosiba. Égett sebei vannak, de a tengerbe ugrott hűsölni, akkor forrázta le magát ! A bűnösnek vallott Ulissest közben elvezetik, tárgyalásnak vége. Irány a Fedélzet, ahol látni, a tengerből valami óriási nagy buborékok szállnak felfele. Buborék boldogan magyarázza mire jött rá. A víz itt kénes és forró, mert egy tenger alatti vulkán felett van a hajó. A vulkán amúgy, vonalkái és Barba-papa szerint egy órán belül kitör...
Irány az Orvosi gyorsan. Julia itt az égettet kezeli éppen, mikor Salome közli a rossz hírt, Ulises bűnös. Doktornő nem esik pánikba, Pitire és Palomaresre bízza a sérült és irány a Kapitány. Félúton találkoznak, Montrero mondja a vulkán sztorit, van-e üzemanyag? Van, 25 liter. Az jó ide vele. De nem, mert elrejtettem.. Kis feszültségoldás, Palomares és Piti, papocska szerint hülyegyerek azért díszfunkciós mert szerelmes Vilmába, de bebeszéli hogy nem. Kicsit ugyan fura hogy Palomares a szerelem mibenlétéről filozofál. Vissza az izgalmakhoz. Hogy érti Julia hogy elrejtette? Hát úgy hogy Kapitány kegyelmezzen meg Ulissesnek, ne rakja csónakba, zárják inkább be a Raktárba míg csak lehet. A szerelemért őrültségre is képes. Sokat ezen vitázni nem lehet, doktornő elszánt, Kapitány meg ugye papucs. Elfogadva.
 
És irány a Gépház. Betöltik Julia szupernaftáját, a Hídon Julian irányít, a többiek mentőmellényt kapkodnak magukra. Első indítási kísérlet sikertelen, mert az üzemanyag még nem melegedett fel eléggé. Igaz 60 fok van, de ez kevés. A késlekedés arra jó, hogy Ainoa lerohanjon Ulisses zárkájához és a kis ablakot betörje. Második indítás is sikertelen, mert most meg a motor melegedett túl. De legalább Valeria megjelenhet a Gépházban apukájának elmesélve hogy kívánt ám valamit a fogtündértől. Harmadik kísérletre úgy tűnik, a motor túlszívta magát levegővel, le kell szívatni. Ainoa és Ulisses közben meg tudják legalább beszélni hogy a srác hülye mert bűnösnek vallotta magát pedig ártatlan. De miért, miért !? Negyedik kísérlet, nem tudom miért nem indul be. De egyre fokozódik a feszültség, Gépházban Valeria Juliához bújik míg apu szerel. A zárkánál végül szerelmet vallanak egymásnak de nagyon idegesítő már ez. Nem az érzelmekkel van bajom, hanem azzal hogy Ulisses úgy akarná megmenteni szerelmét hogy kéri, szálljon csónakba de gyorsan.. Amikor egy vulkán felett vannak a forró tengeren....
Aztán ötödjére végre beindul a motor,a Sarkcsillag kilences hiperűr-sebességgel kilő. Mindenki ünnepel, és ölelkezik, Gépházban, Ebédlőben, zárkánál. Csak Julian nem, ő a Hídról a kis joystickkal videojátékként szlalomozva kerülgeti ki a feltörő kénfelhőket, sikerrel...

 

Címkék: el barco
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása