Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A férjem védelmében 3x08 - Tipp a halálsorról

2012. április 24. 17:00 - fuszulykavirág

Börtönben kezdünk, itt van egy fickó, Ricky Packer, 28 nap múlva kivégzik. Szerinte csak kellett valaki, akire ráverik a balhét, de ha már így alakult a dolog, miért ne árulna el a bűnüldözőknek olyan hasznos kis infókat, mint például elásott hullák lelőhelyei. Dana és Cary érkezik meg az esőben valami elhagyatott helyre, ahol két hullát ásnak ki éppen a földből Ricky beszámolója alapján. Az egyik egy ismeretlen férfi 6 hónapja eltemetve, de láthatóan ő nem érdekes, hanem találtak egy másik elásott testet is: egy nő, drága cipőben, készpénzzel a táskájában, a neve Adrienne, hat hónapja tűnt el, és a pasija száma is a táskájában volt.

Hamar meg is ismerjük az emlegetett pasit, Tomot, ugyanis már a Lockhart & Gardner irodájában ül, és meglehetősen kétségbeesett. Érthető, nemsokára rabosítani fogják, az ő fegyverével lőtték le Adrienne-t, de Alicia nyugtatgatja, csak közvetett bizonyítékok vannak. A pasi kezd kiborulni, azt mondja vitatkoztak, és azért nem jelentette a lány eltűnését, mert Adrienne azt mondta, visszamegy Kanadába. Eli zavarja meg a beszélgetést, valami nagyon fontosra hivatkozva, majd ahogy a szobán kívül kerül Aliciával, kiböki, hogy az a nagyon fontos, hogy vacakol a számítógépe. Mikor lett Aliciából rendszergazda? Én már megint lemaradtam valamiről. De amúgy egy találkozón is szüksége lesz Elinak Aliciára.

Eli-t a lánya szórakoztatja munka közben, ugyanis az anyja éppen szenátori babérokra tör, így apának is be kell szállnia a gyereknevelésbe. De Eli ugye egy elfoglalt ember, nincs neki ilyesmire ideje, főleg akkor nem, ha még a számítógéphez sem ért a gyerek. Gyerek ajtón ki, Mickey ajtón be. Emlékszünk Mickeyre? Imádtam. A színes zoknis fickó, aki valami republikánus elnökjelöltet akart megszerezni még az évad második részében. Leül, cipőit szokás szerint leveszi, már meg sem lepődünk. Alicia is befut. Van egy kis gond a jelölttel. Előkerült róla egy kép, ami nevetségessé teheti, amit talán nem is élne túl a kampánya. Mickey még rákérdez, hogy amúgy miért terjed az a pletyka, hogy a cég ellen vizsgálat folyik. Ezzel pontosan egyidőben egy csapat rendőr masírozik be az irodába, és elvezetik Tomot, akinek a barátnőjét elásva találták. Ez egyelőre Mickey háta mögött történik, és Alicia meg Eli igyekeznek addig szóval tartani szemből, amíg levonul a díszes társaság. Ez minden, csak nem jó reklám.

Kalinda benéz Caryhez a szép új és nagy irodájába, de nem találja ott, hát elkezdi átnézni az ott heverő helyszíni fotókat. Dana nyit rá eme nemes tevékenység közepette, de jófej, megmutogatja a képeket, majd mintha még mindig az ügyről beszélne, Kalinda és Cary múltja iránt érdeklődik. Kalinda azt mondja, nincs ilyen, és tovább beszélnek az ügyről. Kalinda azt javasolja, inkább a másik kiásott hullával foglalkozzanak, az majd megoldja ezt az ügyet is, mert nem Tom gyilkolt itt. Csakhogy a másik hulla gyilkosát már meg is találták, valami fiatalkorú srác vállalta magára, és annak az ügynek semmi köze a lány halálához. Kalinda persze szkeptikus.

Az irodában Diane és Alicia beszélget azzal a dokumentumfilmessel, akinek a videójában Ricky Packer az elásott hulláról beszélt. Kiderül, mondott ő még mást is, a filmes a hullák kiásása után is interjúzott vele. Azt mondja, a rossz embert fogták el, de nem mondja meg, ki volt a tettes. És bizony 36 óra múlva kivégzik. Diane megkeresi az ügyvédet, aki Ricky Packer életben tartásáért küzd, jó lenne bejutniuk hozzá még életében, tehát első körben az a cél, hogy őt életben tartsák. Legalább addig, amíg meg nem tudják kérdezni a kiásott hullákról. Will az irodájába hívja Aliciát. Újabban eléggé megnehezedett ennek a viszonynak a fenntartása, tekintve, hogy Diane mint egy jól képzett nyomozókutya, mióta szagot fogott, azóta nem hagy kettejüknek lélegzetvételnyi teret sem.

Eli kéri el Aliciát a saját ügyéhez, de Will még gyorsan rákérdez, hogy Peter vajon mennyit tud kettőjükről. Alicia szerint ugye semmit, Will meg nem vallja be, hogy csevegtek már ők erről a témáról. Elinak van találkozója Mickeyvel, meg a republikánus jelölttel, ehhez kérte Aliciát is. Meglátjuk végre az ominózus nevetségessé tevő fotót is: kb 10 évvel ezelőtt egy nagyjából 3 méter magas műanyag Mikulás előtt térdel a hóban a kedves politikus, és orális szexet imitál. Vicc volt, rendben, de amikor ez előkerül, akkor mindenki ezen fog röhögni, és onnantól kezdve nehéz lesz komolyan venni őt. Eliék azt javasolják, ő szellőztesse meg az anyagot, akkor legalább az időzítést irányíthatja, ne várja meg, amíg az ellenfelek hozakodnak elő vele. A jelölt át akarja gondolni a dolgot, Eli pedig rákérdez, van-e róla még ilyen mókás kép esetleg más szobrok előtt, de nem, semmi több.

Eli és Alicia a megbeszélés végén arra lesznek figyelmesek, hogy Zach és Eli lánya, aki Marissa, Alicia irodájában ülnek, és láthatóan jól szórakoznak. Eli ki akarja hívni Marissát, de a kamaszlányok már csak ilyenek: ha apának nem tetszik, akkor folytassuk! Pedig tényleg csak beszélgetnek. Az irodában Ricky Packer ügyét nézik át, hogyan lehetne legalább még egy kicsit életben tartani. A fickónak valami zűrös gyerekkora volt, az anyja sose látogatta a börtönben sem, és gyerekkorában egy rakás műtéten kellett, hogy átessen. Kalinda felhívja Danat, és egy bárban találkoznak. Dana azt ajánlja, átad Kalindának videofelvételeket ehhez az ügyhöz, ha cserébe Kalinda segíti az ő ügyüket Will ellen. Úgy tűnik, a lányok megegyeznek, Willnek az egyik bíróhoz fűződő viszonyát kell feltárnia Kalindának.

Aliciáék felkeresi Ricky anyját, akitől csak annyi tudnak meg, hogy Rickynek mesés gyerekkora volt, és beteg se ő volt, hanem a testvére. Ott van a lelkészük is, aki azt mondja, Ricky élvezett gonosz dolgokat csinálni, és elhiszi, hogy megölte azt a két lányt, amiért halálra ítélték. Alicia egyébként maga is úgy gondolja, hogy Ricky tökéletesen megérdemli a halálbüntetést, a lányok, akiket megölt, épp Grace-szel voltak egyidősek. Dana és Kalinda összeülnek információkat cserélgetni. Biztonsági kamerák felvételeit nézegetik a kiásott férfi halálának éjszakájáról, és nagyon úgy néz ki a helyzet, hogy azért a sarokért ölték meg, ahol rendszeresen drogot árult. A bírónak meg nem sok köze volt Willhez, korrupt volt, eltávolították.

A tárgyalóteremben Diane arról beszél, hogy Ricky mennyire egy jó ember, aki csak a körülmények szerencsétlensége miatt kerülhetett ilyen helyzetbe. Ott az anyja is, a lelkész is, mind nagyon szeretnék, ha nem végeznék ki a fiút, ezért aztán ennek megfelelően beszélnek róla. Működött a dolog, 24 órával eltolták a kivégzést, és lehetőségük van beszélni vele. Alicia utazik hozzá, ugyanis nőkkel közlékenyebb. Indulás előtt felhívja még Grace-t, az ügy hatására nagyon aggódós anyuka lett most belőle.

Eli és Mickey együtt találkozik egy médiamunkással, és arról akarnak eladni neki egy sztorit, hogy van ez a mikulásos fotója a jelöltnek, ami hát igen, van, de nem ez a lényeg, hanem Mickey, hogy ezek az újkori kampánymenedzserek hogyan kezelik az ilyen ügyeket. A médiamunkás hajlik az ügyre, de akarja a jelöltet is a történetbe. Eli-t a lánya hívja, lemondja a vacsorát, éppen Zachnél van nem mellesleg. Marissa megígéri, hogy kioktatja majd őt a válófélben lévő szülők kihasználásáról. Jackie toppan be, viszonylag váratlanul, azért jött, hogy vigyázzon a gyerekekre – Alicia nem akarja most, hogy egyedül maradjanak otthon, amíg ő a halálra ítélttel van elfoglalva. Kopogtatnak, Jackie nyit ajtót, és ott találja Grace korrepetitorát, akinek teljesen be van festve az egész arca… szegény öreglány, azt se tudja, hova kapja a fejét.

Kalinda rákérdez Willnél, hogy vajon miért érdeklődik az ügyészség egy korrupt bíróval való viszonyára. Will nem sokat mond, Kalinda viszont felajánlja, hogy segít. Alicia végre szemtől szembe kerül Rickyvel a börtönben. A drogdíler gyilkosának nevét akarja tudni, de Ricky nem valami segítőkész. Aztán mégiscsak ajánl valamit: megmondja a gyilkos nevét, ha Alicia elviszi hozzá az anyját és a testvérét. Szoros lesz, de megvan a név, Kalinda már Dananak mutatja az aktát. Jackie a két gyerek szobája közt ingázik nagyon gondterhelt arkifejezéssel: az egyikben Grace az őrült korrepetitorával, a másikban pedig Zach Eli Gold lányával. Mivel éppen nincs más dolga, hát kicsit kutakodik Alicia holmija között, és nagyon rosszallóan csóválja a fejét néhány fehérneműre az öreglány.

A médiamunkás megcsinálja a tévéinterjút a jelölttel, szépen alakul a dolog, jól válaszolgat, egészen addig, amíg ki nem derül, hogy akad még néhány hasonló fénykép hősünkről például George Washington szobrának társaságában. Végülis ez is egy módja a nagy elődök tiszteletének. Dana átadja Carynek az anyagot az új gyilkosról, döntse el, mit akar. Cary nehezményezi, Kalinda és Dana újdonsült barátságát, szerinte több ez annál, Dana szerint meg nem. Jackie tovább kutat, megtalálja Alicia laptopját, csak sajnos bekapcsolnia nem sikerül sehogysem.

Cary és Kalinda összefutnak az új gyilkos házánál, Cary rendőrökkel érkezett, ki akarja hallgatni, Kalinda meg csak önszorgalomból. Éppen belemerülnének egy vitába Danáról, amikor a szíves vendéglátás nevében elkezdenek kifelé lövöldözni a házból. A fickó kiugrik az ablakon, a rendőrök meg lelövik, nem tart sokáig az ámokfutás. A kezében ott van Tom fegyvere, azzal ölhette meg mindkét kiásott hullát. Eli kihúzza a slamasztikából a jelöltet: nyilvánosan ismeri be a politikusunk, hogy bizony alkohol problémái vannak, ezért kezelés alá veteti magát, és ez jóval érdekesebb hír, mint a szobros fotók, szóval kármentésnek éppen elmegy. Eli eddig azt hitte, elnökjelölt lesz ez a fickó, de Mickey kiböki, hogy dehogy, a szenátori székért futtatja. Ami csak annyiból ciki, hogy Eli ex-neje is ezt tűzte zászlajára.

A börtönhöz megérkezik Ricky anyja, testvére, meg a lelkész is, még éppen időben, nemsokára végrehajtják a kivégzést, de még találkozhatnak. Könnyekig meghatódott anyuka, aki csak arra kíváncsi, mit tehetne még a fiáért, aki nem kér mást tőle, csak hogy égjen el a pokolban. Hát ennyit a családegyesítésről. Végül Ricky végigkacagja utolsó útját a vesztőhelyig. Tomot elengedik, tényleg az ő fegyvere volt a valódi gyilkosnál. Cary és Kalinda a tűzpárbaj után beszélgetnek Cary irodájában, ami néhány csókban végződik, végül pedig a helyszínről távozó Caryvel, és egy értetlenül ott hagyott Kalindával zárjuk a mai részt.

3 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fofofo 2012.04.24. 18:05:50

Nagyon tetszett, köszi. Celeste teljesen kikerült a képből?

fuszulykavirág 2012.04.24. 18:12:32

@fofofo: igen, Celeste egyelőre ennyi volt, de nyilván nem kizárt, hogy valamikor még felbukkan majd :)
süti beállítások módosítása