Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Szégyentelenek 1x06 – Killer Carl

2012. április 12. 11:00 - kicsipm

Reggel 7, Fiona fogat mos, hogy friss lehelettel keltegethesse a pasiját. Szex büdös szájjal nem, Steve pattan is ki az ágyból (eszembe jutott finnül a fogkefe, egyik kedvenc szavam, hammasharja). Carl a konyhában ezúttal egy barbit ítél halálra, egészen pontosan villamosszék a kivégzés mai forgatókönyve. Az emeleten Istit sürgeti a lovagló Fiona, mert sok a dolga még ma, aztán valaki lecsapja a biztit. Nem Carl az.


Egy Hector nevű fószer a póznán, ő a helyi ELMÜ kikötőbiztosa, le is szedi a Gallagher-villát a rendszerről, mert nincs befizetve a csekk (minden közmű sorra kerül, volt már gáz, most a villany). Sheila még mindig nem hajlandó etetni a férjét, aki így csak a nyálát csorgathatja, pedig ha az előző részben foglaltak igazak, az ő pénzéből dorbézolnak az asztal körül ülők. Szívás. Estére magyar vacsit ígér Sheila, klassz ez a nő, töretlenül imádom, plusz pont a magyarul kiejtett szavakért: hurka, töltött tojás és rakott krumpli (éljen az eredeti szöveg). Karen rondít bele az idillbe, Szülők Estéje van ma a suliban. Anya elfoglalt, de ott lesz (feltéve, ha ki tud menni az ajtón, gondolom), apa meglepődik, hogy a lánya egyáltalán hívja, de a kérdés Frank apunak szólt… aki kimenti magát, neki iskola-fóbiája van, majd elrohan egy találkozóra. Karen apja megint egy igazi patkány anyával a betegsége miatt, a lánya meg is fenyegeti, hogy elvágja a torkát álmában.
Debbie beenged a házba egy ázsiai fiút aki Liphez jött, Fiona meg virnyít a konyhában, mert ő nem felejti el a számlák befizetését, ő nem ilyen szétszórt, és valószínűleg Steve az oka ennek - remélem nem terhes. Lip még ágyban, a vendég srác kelti, 50 dollár a megírt dolgozat ára, hosszas alkudozás, miközben öltözködik, és általános tapasztalatok az egyes népcsoportokról. Kash családja hazatért, asszony a szokásos stílusban nyomja, most a leltárral van baja. Sokba van a bolti lopás/hét, vajon mit csinál apuci mikor lopnak? Szereltessen be tán kamerákat? Meleg pornó felvételeket vizionálok és Kash lebukását.


2 ismeretlen rosszarcú, aki a kocsi platóján hoz egy harmadik ismeretlen, de összevertarcút. Ez az a ház. Amiben a srácok indulnak a suliba, Isti meg segítene Liamnak bilizni, ja, nem virít egy kis lóvét a villanyszámlára. Amit Fiona nem fogad el, mert van pénze, csak tényleg elfelejtette befizetni a csekket. Pistinek az autó tolvajnak el kell magyarázni Lipnek miért van most sok pénze. Tagolva, hangosan, NEM TANÍT, MEGÍRJA MÁSOK HELYETT A TESZTET, jó reggelt… Carl elosonóban még odaad a nővérének egy iskolai értesítőt, ami nem derül ki miről szól, mert Steve pénzt dugdos Fiona farzsebébe. Értetlen ez a fickó ma reggel, na, induljá’ má’, vidd el a gyerekeket a dzsippeddel. A két rosszarcú a házba be, Frank tartozását jöttek behajtani. Fiona csak mérsékelten fossa össze magát, szerintem az összeg jobban aggasztja, mint a 2 verőlegény.


Karen menedzselni Lip bér-szintfelmérő-írói tevékenységét, vajon mi lehet sz SZJ száma ennek a tevékenységnek? Egy lassú felfogású kosarason próbálják átütni a dolog menetét, nehezen megy, mert ő magas. És Karen randizik is vele. Sheilához jön a terapeutája, vagy a barátnője, nem tudom, de műszaki zseni lehet, mert Sheila a fejére tesz valami komoly szimulációhoz való szemüveget, a vendég meg laptopot vesz az ölébe. Frank a kocsmában, Fiona meg már az utca végéről üvölt vele, a rosszarcúak miatt. Apa jobban be van szarva, mint a lánya volt, fel is pattan a székből, és magyarázkodik. Kevin tudott róla, szóval most Fiona rá is mérges. Franknek fel kellett volna gyújtani egy kocsit, de mikor megállt vele egy benzinkúton ellopták. A megoldást úgy gondolja, hogy egy időre eltűnik a városból, de Fiona nem engedi, intézze el ezt a kocsi sztorit, és menjen el a suliba a Szülők Estéjére, mert Carl viselkedési problémájáról is lesz ott szó. Gyorsan demonstrálják is nekünk mit is jelent ez, a kiscsávó nem csak az állatokat, hanem az iskolatársait is kínozza, szekrényajtót csapkod a kezükre, lepisili a jukka pálmát, meg ilyenek. Az apja szerint ez normális, majd hosszasan értekezik a hülye tanárokról és a munkájukról. A két behajtó-ember éles logikával kikövetkeztette, hogy Frank csak itt lehet a kocsmában, szóval a monológja végén rajta is ütnek, az öreg kereket old, és futás közben is tud sört inni, mutatom:


Kis futkározás, de Frank-nek sikerül átmenetileg lerázni az üldözőit. Fiona a kocsmában Kevinnel az estére keres valakit, aki Carl szülője lehetne. Folytatódik a fogócska, Frank egy gyereket leszed a gördeszkájáról, majd egy kukásautóba csimpaszkodva el tud menekülni. Sheila barátnője/terapeutája (azt hiszem a Vészhelyzetben volt ápolónő ez a színész) vékony 4 deci vodkanarit készít magának, míg Sheila virtuális bevásárol. A kezelés remekül megy, még más emberek is vannak a boltba programozva, vagy a programba boltozva. Akkor van a baj, mikor ki kell menni a boltból, mert Sheila még nem vett meg mindent. Ettől kiborul és sír.


Fi sorban áll az ELMÜ csekkel, és közben Pistivel telefonál, aki meg kocsit lop éppen, ez a munkája na, élni kell valamiből. Karen, Lip és Ian az iskola wc-jében dohányoznak, és az esti szülőiről beszélgetnek, majd Lip elárulja milyen egyszerű a műelemzés (középiskolásoknak és magyar szakosoknak kötelező megnézni, és valaki próbálja már ki a módszert:). Érkezik egy elégedett ügyfél, meg egy aggódó, akire Ian nem tud hatni. Karen megkérdezi, miért segítenek azoknak, akiket utálnak, Lip azt válaszolja, csak követjük Amerika külpolitikáját. Kikezdhetetlen mondat.
Frank kifulladva ér haza a még mindig pityergő Sheilához, Fiona pedig az iskolába megy, és megtekintheti Carl papírmasé alkotását arról mit szeret magában. Ami egy szarkupac. A nővére szerint ez fejlett humorérzékre vall, de a tanárok nem ennyire lelkesek. Sőt, mindenképpen látni akarnak egy Gallagher szülőt, mert 15 ilyen nevű járt már a suliba, de soha senki nem mutatkozott, aki ezeket a degeneráltakat neveli. Megfenyegetik Fionát a gyámüggyel. Sheila is kérleli Franket hogy menjen el este a szülőire, de az nagyon nem akar. Valahogy a két behajtó a nyomára akad és bekopognak a házba, Sheila társalog velük. A rosszfiúk nagyon illedelmesen leveszik és bezacskózzák a cipőjüket, míg Frank a hátsó ajtón kiszökik.
A rész címe inkább „A rosszfiúk találkozója” lehetne, mert előkerül Mandy egyik bátyja, Mickey, aki pár résszel ezelőtt még Iant akarta megruházni, de csak Lipet sikerült, és bemegy Kash boltjába. Lopni. Kash meg úgy ül a pénztár mellett mint akinek 30/10 a vérnyomása, meg sem rezdül, Ian annál feldúltabb és a szeretőjének támad: miért nem csinálsz valamit? Hát, megpróbáltam még a srác apjával, de szétverte a fejem. Mickey visszajön a mártásért az előbb lopott chips-hez, Ian-nak ez már sok, utánamegy az utcára és kérdőre vonja. Repül a mártás. Ian szerint gyávák, Kash szerint okosak.


Lip nagyon hamar végez a felmérő megírásával, úgy sejtem ebből még baj lesz. Fiona elintézi az áram visszakapcsolását, majd Pistivel beszéli meg mi volt a suliban Carl tanáraival. Steve felajánlja, hogy lesz ma este ő Carl apja, de Fiona nem kér belőle (majd fog…). Lip telefonál, ha jól látom még a suliból, és megtippeli hány pontos lett a teszt, amit most írt meg más helyett. Aham, és le is bulik, valami oktatási nyomozó szállt rá, nincs jó napja a családnak. Nyugodtan fogadja a vádakat és az őt elkísérni kívánó nyomozót. Karen a házuk elé érve a kerítés tövében lapító Franket találja, és megzsarolja, hogy csak akkor segít neki, ha elmegy a Szülők Estjére.
Ismét Kash boltja és ismét a brenkós asszony. Ian érkezik a Mickey által ellopott cuccokkal, amit most vett meg egy másik kisboltban. Kash felesége meg kiakad és nem hülye, tudja ki lopkod tőlük. Rövid kínos csend, aztán az asszony berág és bezárja a boltot, majd elviharzik a hátsó részbe. Frank készülődik a suliba menni, megtudni az instant (Karen) csemete előmenetelét, majdnem nyakkendőt köt, de inkább csak hagyja, hogy a nagyon boldog Sheila leszopja. Lip egy teremben várja, hogy a nyomozó kijavítsa a tesztet, amit nemrég írt, és kiderül, hogy hibátlan, egyezkedni kezdenek a hogyantovábbról. Kivételes gyerek, szóval menjen el a Chicago-i Egyetemen lévő irodába, és többet ne írjon más helyett dogát, mert irgumburgum—vaslapát.


Kashné nem viccel, lőfegyvere van, és tudja használni is. A férje nagyon béna, Ian meg oda lő ahová mondja, mégiscsak katonai suliba jár. Fiona, Lip, Debbie és Carl a suli előtt találkozik, és megbeszélik a tervet, nem tudom minek, ugyanis a következő képben a két nagyobb az igazgató irodájában ülnek, és magyarázzák, hogy ők nevelik Carlt. Szigorúak a tanárok, ide szülő kell, amúgy is a kirúgás szélén áll a szarkupackészítő öcsétek. A tesók szerint odafigyelés kell neki, a diri szerint gyógyszer, halálközeli élmény, vagy lobotómia. Bakker és ez egy iskolát vezet? Frank közben a Karen-ről zengő dicshimnuszt hallgatja pár teremmel odébb. Majd közli, hogy a sok jót tőle örökölte és sok időt is töltött vele gyerekkorában.
Fionáék szorulnak, ebből gyámhatóság lesz. És jön Steve-lovag, öltöny, nyakkendő, és elintézte a papírmunkát is, eljegyezték egymást Fionával, és Carl törvényes gyámjai. A tanarak ettől sem enyhülnek meg, baszhatjátok, szól az ítélet, Carl a bébisátán, és azonnal börtönbe vele. István észrevesz egy gyurma(?)teknőspárt az igazgató mögött, és négyszemközti csevejre invitálja. Frank üldözői újra a színen, a suliban kajtatnak és meg is találják az öreget, aki ezúttal nem menekülhet, kicsit megdolgozzák Karen osztálytermében, és szombatig adnak időt a 6 lepedő összegyűjtésére.


Igazgató úr és Steve valami laborszerűségben füveznek, a diri a ’79 nyaráról legendázik meg rock bandákról. A teknősök egy szopás emlékei. Ja, és Carl is maradhat a suliban, ha engedményesen kap füvet a zigazgatóbácsi… És megint Isti a nap hőse. A folyosón összetalálkozik a család összes tagja, Carlt nem rúgták ki, Debbie látja az apját, de senki nem tűnik boldognak, sőt.

Otthon Fiona próbál beszélni Carl fejével, mindenki aggodalmas arccal körülöttük. Sheila századszor is elsoroltatja Frank-kel amit Karenről a suliban mondtak, és nagyon nagyon büszke a lányára. Majd picsog kicsit azon, hogy ő milyen szánalmas és hogyan mutassa meg így az életet a lányának. Frank vigasztalja, aztán kicsit megijed attól a nő mennyire támaszkodik rá. Lip végighívja a tesztkárosult-ügyfelek listáját. Fiona szexel jutalmazza Istit, aki viszont a kapcsolatukat boncolgatja… egy ideig. Megérkezik a korábban már elégedetlen Lip-megbízó, és kilógatja a srácot az ablakon. Carl megfenyegeti a nagydarab négert, hogy ne bántsa a tesóját, majd szétzúzza a térdét a baseball-ütővel, a családja meg a vállon hordja körbe a kis hőst. 

Címkék: szégyentelenek
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása