Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Szellemekkel suttogó 3x05 - Eltemetett múlt

2010. szeptember 25. 14:00 - leeann

Egy vacsi utáni csendes este telik Clancy-éknél, amikor csöngetnek. Az ajtóban Gabriel áll, majd Jim miatt hamarosan fekszik. Szóval Gabriel megint akar valamit, Jim pedig nagyon pipa rá. Persze nem csoda. Melinda és Jim nagyon nem akarják meghallgatni Gabrielt, aki minden eshetőségre a házaspárnál hagy egy csomagot. Az is kiderül, hogy Gabriel anyja szintén a diliházban élt. Melinda átnézi a csomagot, amiben családi emlékeket talál. Gabriel azt mondja, hogy Melinda apja az ő apja is, de a szellemlátó képessége nem apai ágon öröklődött a családban, úgyhogy ez akár mindegy is lenne.

Viszont a papa lelépett tőlük, úgyhogy simán lehetett egy másik családja egy másik látó nővel. Kissé fura véletlen lenne, de már nem lepődünk meg semmin. Másnap Melinda a Gabrieltől kapott tárgyak között kutat, persze közben kikérte a kórházból az öccse orvosi kartonjait, és a netet is megszállta egy kis információért. Melinda próbál alapos nyomozást végezni, de a bolt pincéjéből hangokat hall. Amikor lemegy, egy nővel találkozik, aki azt mondja, hogy elvették a gyermekét. A nő nagyon retteg valamitől, rámutat a Mel kezében lévő láncra, majd a pincében lévő fal elnyeli. A látó azonnal elszalad Payne-hez, akit az elnyelő falról kérdez, de még egyelőre nincs rá egyértelmű magyarázat.

Később Melinda elmondja Jimnek, hogy mit derített ki. Gabriel apja Tom Gordon volt, vagyis tényleg Melinda féltestvére, és hiába kretén, érthető a viselkedése, ugyanis neki nem volt olyan nagymamája, aki megtanította volna bánni a képességével. Gabriel hiába akarta megölni a nővérét, ő mégis megpróbálja megmenteni, hisz a szellemekkel is ezt teszi, a testvérével miért ne tenné? Melinda próbálja megtalálni a szállodát, ahol Gabriel megszállt, amikor szörnyű látomást él át. Pár férfi megragadja, zsákot húznak a fejére és egy bazi nagy fejszés ember elé viszik, aki lesújt a fejszéjével. Melinda nem tudja hova tenni a látomást, de amíg kideríti, Delia őrzi a boltot.

Mel megint az irattárban van, de most Payne-t is magával vitte erősítésnek. Miközben elkezdik a kutatást, előkerül a szellemnő, aki úgy érzi, hogy nem érdemli meg a fényt. A nő azt mondja, hogy nem csak elveszítette a kisbabáját, de sokak meghaltak miatta. Az irattár szelleme elriasztja a nőt, és közli Mellel, hogy úgysem találja meg, amit keres, mert ő ügyel erre. Amint ezt kimondta, egy doboz esik le az egyik polcról és a tartalma földön szóródik szét. A dobozban rengeteg fog van, csak az nincs ráírva, hogy a szellemnőnek mi köze lehet a fogakhoz tartozó emberek halálához. Melinda megkeresi Gabrielt, aki elmondja, hogy a kísértet, akit a régi holmik hívtak elő, nem az ő anyja, mert még él, de az simán látszik a fickón, hogy már megint valami rosszban sántikál.

Payne megvizsgáltatta a fogakat, és kiderült, hogy közel 150 évesek, ami szerintük kisebb rejtély annál, mint hogy mit keres ez a sok ember a föld alatt, és miért ragadtak ott. Na és persze a "ki ez a nő?" kérdés sem oldódott még meg. Melinda lemegy a pincébe, és a nő megint előkerül. Azt mondja, hogy a neve Tessa. Arra emlékszik a történetéből, hogy egy szellem figyelmeztetését adta át az embereknek, akik nem hallgattak rá. Tessa elmondja, hogy ő is szellemeket látott, amikor még élt, de amikor ezt az emberek megtudták, csúnyán bántak vele. Ő most csak annyit kér Meltől, hogy tudja meg, mi történt a kisbabájával.

Melinda kiböngészi a neten, hogy ki figyelmeztethette Tessát, és mi történt utána. Kiderül, hogy annak idején egy különös betegség szedte áldozatait Grandviewban, amit egy prédikátor úgy akart megállítani, hogy a híveit bezárta a templomába és megölte őket. A szellem egy orvos volt, aki rájött, hogy milyen mérgezés támadta meg a gyülekezetet. Payne azonnal rájön, hogy mi lehet ez a bizonyos toxin, de a legérdekesebb, hogy az utca és a templom, amit a cikk említ, nem létezik. Amikor Mel elmeséli Jimnek, hogy mit derített ki, rájönnek, hogy lehet értelme annak, hogy az emberek a föld mélyén ragadtak, így irány újra az irattár.

Melinda bejelöli az akkori térképen az utcát és a templomot, majd amikor a mai térképre másolja, kiderül, hogy az irattár egy polca mögött indulhatott a keresett utca. Melinda gyorsan arrébb tologatja a polcokat és egy ajtót talál. Az ajtót sikerül kinyitnia, és eltűnik ő is a föld alatt, hogy a szellemgyülekezet keresésére induljon. Miközben Mel a föld alatt van, az irattár szellem és Gabriel gondosan visszazárják az ajtót, visszahelyezik a polcot és lelépnek, mint akik jól végezték a dolgukat. Melinda el van temetve a szellemeivel, és Gabriel továbbra is ki akarja nyírni a nővérét, mint ahogy azt a mellékelt ábra mutatja.

Melinda erről mit sem tudva ráakad az eltemetett utcára és a templomra. Az új várost a régire építették, és szégyenváros halottai a föld alatt rekedtek. Mindeközben Jim, Delia és a prof már gyülekeznek, mert közös vacsira lettek volna hivatalosak, de Mel nélkül nem kéne megtartani, sőt Payne is kiderített ezt-azt. Közben a föld alatt Tessa elmeséli, hogy mi történt a templomban, és a pap hogyan gyújtotta fel azt. Tessától elvették a gyermekét, mert boszorkánynak hitték, és bezárták őt is a templomba. Miközben Melinda a föld alatt próbál rendet tenni, a csapat az irattárba megy és kutatni kezd. Payne megtalálja Melinda rajzát, majd észreveszik a nyomot, amit a polc eltolása és visszatolása okozott.

A csapat megtalálja az ajtót, de a sok mozgatás megmozdította a földet, és az bizony keményen eltorlaszolja a bejáratot. Delia és Payne megijed, de Jim tudja, hogy a neje még él, mert megbeszélték, hogy ha meghal, küld a férjének egy jelet, úgyhogy a mentős a megye különleges csapatát hívja segítségül. Miközben kint aggódás van, Mel a templomban ragadtakkal próbál szót érteni. A templomiak már majdnem hisznek Melindának, amikor egy sötét alak jelenik meg, és a gonosz erejével újabb földomlást okoz. Melinda a föld alatt ragad, akárcsak a szellemek, de Tessát még mindig a fénybe akarja szuszakolni.

Eközben a csapat próbálja kitalálni, hogyan mentsék ki Melt a föld alól, akinek megjelenik apu, és érdekes dolgot hoz a lánya tudomására. Kiderül, hogy Tessa babája Melinda üknagymamája volt. Miközben Mel a múltjával ismerkedik, a csapat rájött, hogy a bolt pincéjéből is megközelíthető a járat, amit sikerül áttörniük. Mel levegője fogytán van, de Tessa tartja benne a lelket, így sikerül jeleznie. Jim rátalál az asszonyra, majd Mel búcsút vesz a rokontól, aki átlép a fénybe. Közben a papa Gabriellel társalog, és már arra isznak, hogy Mel hamarosan velük lesz. Ez kissé elhamarkodott kijelentés, de mindenképpen megtudjuk. Nem szavaznék most a sötét csapatra, a fényben járók jobban állnak.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása