Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Szellemekkel suttogó 3x01 - A föld mélyén

2010. augusztus 20. 14:00 - leeann

Az előző évad utolsó részének folytatásával kezdjük, vagyis Melinda kórházban van, hisz meghalt, majd feléledt, ami nem mindennapi esemény. Készítenek róla röntgenfelvételeket, valamint végeznek néhány vizsgálatot. A vizsgálatok mind negatívak, de a röntgenfelvételt meg kell ismételni, mert Melinda feje mellett egy másik arc látható, ami nem mindennapi hiba a röntgenszakmában. Másnap egy rendkívül szimpatikus lány hoz be az üzletbe egy láda antikot, amiben családi ereklyék vannak. Melinda kicsit aggódik, hogy a lány, Jennifer minden emlékétől meg akar válni, de a szülei már kiskorában meghaltak, és az emlékek a fájó múltat hozzák elő, ezért jobb túladni rajta.

Melinda Delia unszolására leviszi a pincébe a ládát, ami önmagától mozogni kezd és kétszer is a falnak vágódik. A fal egy pillanatra nagy ajtóvá válik, fura hangok jönnek ki rajta, rengeteg por, majd újra téglafallá válik. Melinda sem érti a dolgot, de egyelőre nem foglalkozik vele, mert különösebb üzenet nem érkezett senkitől. Amikor felér az üzletbe, ott rengeteg ember várja és együtt kiabálják, hogy „meglepetééééés”. Torta van, fényképész van, plakett van a gyermekmentő akcióért, úgyhogy ideje elmenekülni.

Szerencsére Payne prof sem ment el Peruba kabócát számolni, így van kivel elsurranni ebédelni, és megbeszélni a fura ajtót a pincében. Payne egyelőre tanácstalan az ajtóval kapcsolatban, néhány mitológiai utaláson kívül nincs ötlete. Azt a hírt viszont, hogy Gabriel eltűnt a városból, Jim és Payne is kalapdobálással ünnepelte. Melinda úgy döntött, hogy az apa és a testvér dologban az anyja az egyetlen forrás, de nem lesz egyszerű kihúzni belőle bármit is. Mel az utcán érdekes dologra lesz figyelmes, olyan, mintha valaki ki akarna jutni a föld alól, de nem tud, persze Payne nem látja.

Mel elszalad és próbál beszélni az anyjával az apjáról, de Beth most is pont annyit mond erről a témáról, amivel lerázhatja a lányát. Anyu nem sokat segít, sőt megemlíti, hogy a kedves papa elhagyta őket, és ez a valóság, a többi csak mese, és akármi is történt vele, nem érdemel könnyeket. Anyu azt is kijelenti, hogy az ő részéről nincs testvére Melindának. Miközben Mel a családi titkok után kutat, az ünnepség fényképésze lekapott valami érdekeset is. Egy olyan férfi jelent meg a képeken a háttérben, aki ott sem volt. Aki nem Melinda közelében létezik nap mint nap, annak ez szenzációs felfedezésnek számít.

Este Melinda elmeséli Jimnek, hogyan rázta le az anyja az apa témával kapcsolatban, de persze ez nem érte el a „gyűlöljük meg aput” hatást. Mielőtt Melinda alvással tenne pontot az adott nap végére, a kertben megint földhullámzást lát, majd kezek kezdik lerángatni a föld alá, és mikor a kezek után egy fej is kibukkan, egy férfi a sikoltozó látót vádolja valamivel. Melinda úgy gondolja, hogy az apja meghalt, és ezek a földalatti események rá utalnak, vele vannak valamilyen összefüggésben, de sajnos nem halad előre a kutatás, mert sok a fal. Delia már meghallgatja Mel szellemtörténeteit és nem akad ki rajtuk, ami szép haladást jelent.

Napközben a fotós beugrik Melhez, mutat neki pár érdekességet a fotókon, amit azonnal meg kell vizsgáltatni Payne-nel is. Este, amikor Mel hazafelé tart, megjelenik az ominózus ajtó az utca közepén. Most simán nyitható és nagy szél beszippantja a látót. Melt megint megtámadja a pasi, aki azzal vádolja őt, hogy megölt valakit. Persze ez a látomás az utca közepén zajlik, ezért egy autó majdnem lapos látót csinált Melindából. A látó rájön, hogy a földalatti szellemnek semmi köze az apjához, ellenben Jennifer ládájához nagyon is kötődik. Melinda rájön a ládában talált fotókból, hogy nem az ő apja a szellem, hanem Jenniferé, ezért elmegy a kávézóba, ahol a lány dolgozik, egy kis információgyűjtésre.

Jennifer elmondja, hogy a szülei ugyanazon a napon haltak meg. Kiderül, hogy Jennifer apja a gázműveknél dolgozott, és 1982-ben egy gázrobbanásban halt meg a föld alatt. Melinda azonnal szalad is a városi archívumba kikeresni a korabeli híreket. Ez is pont ugyanolyan szellemjárta hely, mint minden Garndview-ban. Az archívumban dolgozó és az archívumban kísértő fickó is elég undok, úgyhogy Melnek nem sikerül találnia semmit az eseményről. Az éjszaka közepén elég különös fény ébreszti Melindát, majd 11 évessé válik, és az apjával diskurál az ablakból. Természetesen ez álom, és Mel most sem lett okosabb az apját illetően, de kap egy kis segítséget a mostani üggyel kapcsolatban.

Az infó tudatában visszamegy az éjszaka közepén az archívumba, de a szellemek elég morcosak arrafelé, így van némi rémület a kutatásban. Szerencsére a viszontagságok ellenére sikerül megtalálni az újságot, aminek a címlapján a kedves mama díszeleg. Másnap Melinda azonnal szalad Beth-hez, aki nagy nehezen elmeséli, hogy mi történt akkor. Beth az, akivel összetéveszti a szellem Melindát, és ő az, akire ennyire pipa. Beth elmeséli, hogy ott volt a gázrobbanásnál, és hiába tudott a képességéről, próbálta blokkolni, de a szellem meglátta, hogy látja őt, ezért a segítségét kéri, hogy beszéljen a feleségével.

Csakhogy Beth nem volt olyan ügyes ezekben a beszélgetésekben, mint az anyja és a lánya, ezért a szellem felesége félreértette őt, és a robbanás vájta szakadék felé rohant, ahol az újabb robbanás őt is a föld alá temette. Melinda azt mondja, hogy ezt helyre tudja, hozni, de Beth nem akar hallani erről többet. Miközben Mel a mamát faggatja, a fotós Payne-nek is megmutatja a képeket, hisz az egyemre jár, és ez egyértelműen a természetfölötti tanszékre való. Miközben Payne egy könyvet keres ki, a fiú mindent letölt Payne gépéről, hátha talál ott valamit Melindáról is. Melinda eközben megkeresi a szellemet és azonnal szót ért vele, ahogy eddig is sikerült neki.

A szellemapuka segít Melnek abban, hogy elmesélhesse Jennifernek, hogy a dobozban található rengeteg képen szereplő idegenek milyen viszonyban álltak a családjával. A lány is érezte néha az apját, de most sokkal többet kap tőle, mint néhány érintést. Melinda közvetítésével Jennifer megismeri végre a családját, a papaszellem átkelt simán, és a lánynak emlékdoboz lett a halom lomból. Melinda később felkeresi az anyját, beszámol neki arról, hogy sikeresen átkelt a szellempapa. Beth szerint Melindának nem tesz jót Grandview, de amikor Melinda elmondja, hogy nem menekül el semmitől, faképnél hagyja a lányát ahelyett, hogy elmondaná, miért érzi veszélyesnek a kisvárost.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása