Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Grace klinika 5x05 - Csapatmunka

2010. március 03. 11:00 - Hoppancs

A sebészet csapatmunka, ismerteti velünk az eheti okosságot Meredith, miközben a randiról hazaérkező Hahnt és Torrest látjuk, akik nagyon egyetértenek abban, hogy jó ötlet volt a lassú tempó, majd miután ezt megbeszélték, hevesen egymásnak esnek. Derek elégedett vigyorral kezdi a napot, mert a képe ott virít egy neves orvosi folyóirat címlapján, köszönhetően a Meredithszel közösen megvalósított korszakalkotó kísérletnek. Ez a tény, illetve a Sheperd-módszer elnevezés negatív módon ingerli a savanyú arcú nő idegrendszerét, de egyelőre magában tartja a kikívánkozó gondolatokat, mert sietnie kell a kórházba. Odabent a Főnök Bailey-vel együtt örömködik a jó hírek felett, és azt is megtudjuk, hogy valami nagy dobásra készülnek. Torresnek nem volt jó az együttlét Ericával, amit szeretne megbeszélni Sloannal, de az elmenekül.

Lexie gratulációként kidekorálta George szekrényét, és illatos bigyókat rakott bele, de a szívtipró ezt sajnos eléggé leszarja. Ma minden embert Bailey-hez osztottak be, mert kellenek az ő nagyszabású sebészeti akciójához, ami nem más, mint egy „dominó műtét”. Ennek lényege, hogy hat ember, aki nem adhatja oda a veséjét saját szerettének, odaadja azt egy idegennek, amiért cserébe az ő családtagja is kap majd egy vesét valakitől. Ahogy az eljárás nevéből is kiderül, akkor viszont gáz van, ha valaki meggondolja magát, mert az borítja az egészet. Ez az oka annak, hogy mind a hat műtétet egyszerre végzik el. Cristina érdeklődik, kaphatnak-e majd néhányan egy vesét emlékbe, ó, de bájos! Hahn újabb légyottra hívná Torrest, aki sűrű fintorok közepette veszi ezt tudomásul. Yangnek át kell adnia egyik gyakornokát a frissen rezidenssé avanzsált Georgie-nak, úgyhogy Lexie jelentkezik is, olyan lelkesen, hogy ha padban ülne, biztos kiesne belőle, de bele kell törődnie, hogy erről Cristina fog dönteni.

Az egyik vesebajos, Stan Mercer (ő volt a „Jeti” a Jóbarátokban) kissé feszült viszonyban van a feleségével, az okok egyelőre ismeretlenek. Van egy szentünk is, Ms Herman, akinek saját bevallása szerint egy szerette sincs a donorra várók közt, csak úgy bejött „két vesém van, miért ne adnék egyet?” alapon. Nem túl hihető, a tenyérbe mászó arcú kiscsaj biztos titkol valamit, pláne, hogy igen rosszul reagál a rengeteg ajnározásra, amit a „nagylelkűségével” kivált az emberekből. Meredith beszól Shepnek a liftnél, amiért az ő értékes segítségét senki nem említette a cikkben, majd tüntetőleg a lépcsőt használja. Az egyik beteg, Mr.Walling fia akkora gyökér, hogy elköpi Izzie és Alex előtt, hogy tízezer dolcsit kap az apjától, a beavatkozás vállalásáért, mert amúgy rühelli a öreget. Arra persze nem gondol, hogy ez meghiúsíthatja az operációt, és akkor a zsé is ugrik, de mondtuk, amit mondtunk a szellemi képességeiről.

Alexék jelentik is Bailey-nek a gyanút, hogy valami nem egészen tisztességes az apa-fia páros körül, de a Náci heves reakciója után inkább nem feszegetik a dolgot. Meredith anyja nagyságán elmélkedik, Yang szeretne szexelni, de mindez nem túl érdekes, ellentétben Herman kisasszony kirohanásával. A kis ribi valójában már három éve Mercer szeretője, és nem bírja elviselni, hogy a feleség neki köszöngeti, amiért önzetlenül megmenti a férje életét. Nehogymár várjon egy fél napot, amíg meglesz a műtét, inkább most kezd üvöltözni Mercerrel, hogy valljon be mindent az asszonynak, aki persze közben vissza is jön és meghallja az egészet. Szerintetek oda akarja adni ezek után a veséjét? Úgy tűnik, szétesik a nagy terv, de Bailey egyelőre még reménykedik, hogy akad másik szerv Mercer számára.

Derek kicsit duzzog Sloannak, amiért Meredith túlértékelte szerepét a kísérletben, Yang pedig Herman monológját hallgatja a Mercerrel folytatott viszonyáról. Folyik a gyakornokválogatás George számára, közben Meredith elejt pár csípős megjegyzést Sheppel kapcsolatban, de kit érdekel? A dominó „elemei” zsibonganak, senki sem akar vesét adni, ha az ő hozzátartozója nem kap, de Bailey ura a helyzetnek, legalábbis ezt mondja. Walling fia, P.J. továbbra is csak a pénzén kattog, Izzie ezen kiborul, mert az ő finom lelke nem tudja elviselni a gonosz embereket. Ennek kapcsán ismét összezördül Alexszel, akit határozottan felszólít, hogy döntsön, a Jekyll, vagy a Hyde énjét kívánja megtartani, mert neki a kettő sok egyszerre. Lexie bókol George-nak, Yang pedig bemutatja, hogyan kell porig alázni a gyakornokokat úgy, hogy egész biztosan a sütőbe dugják a fejüket még aznap este.

Meredith veszekszik kicsit Derekkel, majd viszi a rossz hírt a Főnöknek, miszerint nincs másik vese, Mercer megszívta, meg még öt másik beteg is, mivel így összeomlik a rendszer. Hahn Torrest fogdossa, aki erre kiböki, hogy neki nem volt jó az éjjel. Walling elsírja orvosainak, hogy oda a lehetőség arra, hogy visszakapja a fiát és különben is rossz apa volt, sokat hibázott, hüpp. Izzie vigasztalja, és még a kezét is megfogja, szinte már halljuk az esküvői harangokat. Bailey kicsit a lelkére beszél Mrs. Mercernek, úgyhogy mégis meglesznek a műtétek. Indulhat hát a buli, szól a zene, járnak a dolgos kezek, mikor Meredith egyszercsak elejti az egyik beültetendő vesét. Ez azért elég vicces, be kell vallani. A dokik azonban nem nevetnek, inkább döbbenten néznek pár pillanatig, majd igyekszenek menteni a szervet, szerencsére eredménnyel.

Torres beugrik Sloanhoz, hogy az megtanítsa neki, hogy kell helyesen kényeztetni a nőket, és így legközelebb jobban menjen a dolog Ericával. Huh… A Főnök végre megoldja a gyakornokkérdést, majd Wallinghoz riasztják az orvosokat, aki igen rosszul van. Ideje könnyesen kibékülni P.J.-vel, mielőtt még késő lenne. Mercer kis hülye szeretője kénytelen beletörődni, hogy a pasi nem fogja otthagyni érte a feleségét, hiába vágatott ki magából egy darabot érte. Ez van. Karev nekiesik a P.J. gyereknek, és érzelmekkel átfűtött műsort ad elő arról, hogy nagyon bánni fogja, ha apu exitál, ő meg nem volt ott vele, amikor még lehetett. Lexie-nek sincs jó kedve, mert George észre sem veszi, mennyit tett érte, és nem is kérte, hogy legyen az ő gyakornoka. Ráadásul olyan irritálóan kifejezéstelen tekintettel bámul Lexie-re, miközben az a fejéhez vágja sérelmeit, hogy még egy buddhista szerzetes is kiverné belőle a szuszt, ha meglátná, úgyhogy a lány végre rájön, hogy ez a gyönyörű szerelem sosem teljesedhet be, és otthagyja O’ Malley-t. Végre.

A Főnök megnyugtatja Bailey-t, hogy bár Walling az utolsókat rúgja, a többiek jól vannak, úgyhogy remek munkát végzett. Richard ezután Meredith lelkiismeret furdalását is enyhíti, Bailey meg Mrs. Mercert ébreszti rá, milyen jól is tette, hogy nem lépett vissza. P.J. kicsit sírdogál apja ágya mellett, Izzie szomorúan nézi. Úgy tűnik, Mercert otthagyta az asszony, úgyhogy az új vesével jöhet a vadiúj élet is. Bailey meggyőzi Dereket, hogy talán egy „köszönömöt” elejthetne Meredithnek, ha már annyit dolgozott vele a kísérleten. Shep ezt meg is teszi, sőt, még egy vesét is visz a nőnek engesztelésül. Édes… Torres tesz még egy próbát Hahnnal, hátha most nagyobbat alakít majd. Meredith, Derek és a vese boldogok hármasban, Cristina pedig megpillantja Joe-nál Huntot, a szuperkatonasebészistent, úgyhogy egész jól végződik a nap.

Címkék: grace klinika
13 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Johnny336 2010.03.03. 11:29:23

Valahol a hatodik évad elején hagytam abba, nem bírtam tovább. Remélem kitartasz addig hv-íróként, megnézni nem akarom a részeket, de szívesen elolvasom majd :D

~Moi~ 2010.03.03. 13:21:35

Istenem Meredísz! :D Mekkorát röhögtem, mikor elejtette azt a vesét :D jahj nem is ő lett volna!
Izzie&Alex :) kíváncsi vagyok most meddig tart..:P

Hoppancs · http://www.cseppetsembolcs.blog.hu 2010.03.03. 13:36:48

@Johnny336: Hősiesen kitartok, számíthatsz rám!:-)))

Hoppancs · http://www.cseppetsembolcs.blog.hu 2010.03.03. 13:38:37

@Miss Scherbatsky: Az a poén, hogy kb. öt másodperccel előtte pont átsuhant az agyamon, hogy milyen ciki lenne már, ha valaki leejtene egy szervet. Erre megtörténik.:-)))))) Rég volt ilyen vicces jelenet a sorozatban.

eperlekvár 2010.03.03. 13:46:52

Most bealudtam úgyhogy örülök a gyors hv-nak :)
Így még jobb is olvasva!!!!

"A dominó elemei zsibonganak" :))

Johnny336 2010.03.03. 14:06:23

@Miss Scherbatsky: és nem rúgják ki páros lábbal a menő kórházból...
Büntiből kiszedtem volna mindkét veséjét :D

~Moi~ 2010.03.03. 17:32:47

@Johnny336: jaa, és le sem cseszik, sőt a főnök még levonja belőle a moralitást. Dee minek csodálkozni, hisz ez a GK meg sem kéne lepődnünk! :D:P ^^

Llew 2010.03.04. 09:15:42

Az én készülékemben van a hiba, vagy tényleg nincsenek képek?

Johnny336 2010.03.04. 11:21:43

@Llew: kérem kapcsolja ki. :)
Nálad a hiba, mit használsz?
Illetve csak ennél a posztnál nincsenek képek, vagy úgy általában?

Llew 2010.03.04. 12:23:25

@Johnny336: Firefox 3.5.8
Csak ennél, illetve Hoppancs két következő posztjánál.

Moncs 2010.03.05. 10:23:55

Az már álmodtam, vagy tényleg a rész végén volt (csak itt kimaradt), hogy Izzie megint elkezdi a mondókáját Karevnek, aki már megint rezzenéstelen arccal hallgatja, majd mikor Izzie befejezi, Karev jóóól lesmárolja (aztán meg ki tudja...:))

KiWiSaGe 2010.03.05. 12:55:25

@Moncs: akkor ugyanazt álmodtuk

Hoppancs · http://www.cseppetsembolcs.blog.hu 2010.03.05. 13:52:16

@KiWiSaGe: Tyű, gyerekek, ezt tényleg kihagytam! Bocs! Pedig jó béna jelenet volt.
süti beállítások módosítása