Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Terminátor 1x07 - The Demon Hand

2010. február 17. 11:09 - Hoppancs

Cameron barátnénkkal nyitunk, aki csini egyenruhában behatol egy erőműbe, és a turbinák egyikét gyors és biztos mozdulattal tönkrevágja. A keletkező káoszt kihasználva a rendőrség felé veszi az útját, ahol könnyedén besurran a bizonyítékok raktárába kicsit nézelődni. Sarah mama a lélekről filózik, majd Derek állapotát méri fel. Utóbbi nem szereti, ha alvás közben hirtelen megbirizgálják, de azért nem harapja le az asszony fejét, csak néz keményen. Mivel Dimitri még szabadon lófrál, és az is lehet, hogy már mexikói vakációját tölti édes kettesben a Törökkel, ideje ráállítani valakit. Cameron lesz erre a legmegfelelőbb, elvégre ezek a gépemberek nagyon jók a nyomozásban, és MINDENKIT MEGTALÁLNAK. A robotleány hamarosan haza is érkezik, de a megsemmisített T-888 kezét sajnos nem hozza magával, azt ugyanis az FBI őrzi. Sarah kiadja a parancsot fiának, miszerint „ma nem lesz suli, drágám, mert gépkacsót keresünk”. John tiltakozik, mert stréber, Cameron viszont szívesen lóg. Mivel Dimitri húga balettot oktat, príma alkalom tárulkozik arra, hogy Pinokkina ellazítsa merev tagjait, és közben kicsit körbeszimatoljon a sakkmester családjában.

Sarah a los angelesi rendőrség nevében telefonál az FBI-nak, hogy információt szerezzen a kézről, de nem jár sikerrel, mivel azt Ellison lenyúlta, és szépen le is tagadja, hogy ilyesmit talált volna. Ejnye. Az ügynök otthon Best of Sarah Connor videókat nézeget, van köztük diliházi szobát amortizálós, a gépek eljöveteléről monologizálós, illetve a kötelező őrjöngős-nyugtatós show. Ezután Ellisonunk előveszi a hűtőből a robotvégtagot, és úgy tűnik, hogy elgondolkodik a Sarah által mondottakon. Fel is keresi a nő egykori „lakóhelyét”, hogy többet tudjon meg a szökés körülményeiről, és nem is sejti, hogy a bolond asszony eközben az ő lakásában kutakodik. Dimitri tesója, Maria megdicséri Cameront a balett órán, de figyelmezteti, hogy a felsőteste kissé gépies (höhö), valamint, hogy nem szabad elfelejteni, hogy a „tánc a lélek titkos nyelve”. Pinokkina nem vágja, hogy miről van szó, de azért megjegyzi. Mariát egy maffiózó-szerű alak faggatja oroszul bátyja hollétéről, mert Dimitri állítólag tartozik neki. (Sakkozó, balett-táncos, rosszarcú bűnöző… kíváncsian várjuk a további orosz embertípusok felbukkanását.)

Derek a lábadozás unalmas perceit a fegyverek újratöltésével, valamint John és Sarah győzködésével tölti, miszerint Cameron veszélyes, és nem kéne azt hinni, hogy mindig őket fogja szolgálni, mint egy hűséges kutyus. John megtalálja a kazettát, amit az anyja az ügynök házából hozott el, és nagyon nem tetszik neki, amit rajta lát. Fülhallgatóval nézi, és közben nagy, kövér könnyek lepik el a szemét. Annyira kiborul, hogy még enni sem kér, ezért Sarah hamar rájön, mi történt, és ő maga is elindítja a felvételt, aminek tanúsága szerint annak idején lemondott szülői jogairól. Nahát! Cameron és Derek farkasszemet néz két tál palacsinta fölött, és biztosítják egymást arról, hogy tudják, a másiknak milyen sötét titkai vannak. Ellison felkeresi Dr. Silvermant, aki a vigyorgóban kezelte Sarah mamát, majd némi kedélyes társalgás után furán kezdi érezni magát, majd szépen le is fordul a székről. A teát talán nem kellett volna elfogadni…

Cameron visszamegy Mariához, és baráti hangot próbál vele megütni, de újra megjelenik a maffiózó is, így Pinokkina kénytelen őt felrúgni, hogy nyugodtan beszélgethessen a „tanárával”. Próbálja meggyőzni Mariát, hogy segíteni szeretne a bátyjának, és megbízhat benne. Hát nem is tudom…Rám a frász jönne ettől a „lánytól”, az biztos. Ellison nagyon rosszul járt, Dr. Silverman ugyanis olyannyira nem viszonyul szkeptikusan a gonosz gépemberek létezéséhez, hogy az ügynököt is annak nézte, és az ájulás ellenére nincs meggyőzve a férfi emberi mivoltáról. Sejthető, hogy fájdalmas „vizsgálatok” következnek, nem lennénk a nyomozó helyében. Derek, akinek még mindig nem adtak cipőt, de még egy zoknit sem, halott öccséről érdeklődik Sarah-nál, aki megígéri, hogy elviszi a temetőbe, ha jól viselkedik.

Silverman doki rájött, hogy Ellison nem robot, és az ügynök nem is haragszik nagyon a kis kínzásért, elvégre óvatosnak kell lenni ezekben a nehéz időkben. Kiderül, hogy az orvos is látta a terminátorokat, akik Sarah után mentek a kórházba, és azt is, ahogy egyikük megmentette a nőt. Az egészben isteni közbeavatkozást látott, Sarah pedig prófétává nőtt a szemében. Ellison megmutatja a bizonyítékot, aminek Silverman annyira örül, hogy nyakon szúrja egy újabb adag „gyógyszerrel”, nehogy a végén még a szent asszony ellen forduljon. John Derekkel barátkozik, elmeséli neki szomorú gyermekkorát, mikor anyu elmegyógyintézetben volt, a nevelőszülőket meg kinyírták a rosszak. Maria elviszi Cameront Dimitri búvóhelyére, amitől a férfi kissé ideges lesz, de egy darabka drágakő láttán aztán válaszol a csaj kérdéseire.

Miután elárulja, hogy fizettek neki azért, hogy ellopja a Törököt, illetve hogy programozza be arra, hogy elveszítse a játszmát, de még mindig nem tudja kifizetni a hitelezőit, Cameron együttérzően tovább faggatja a számítógép hollétéről, majd miután mindent megtudott, ami lehetséges, otthagyja a kétségbeesett testvérpárt üldözőik prédájául. Emberségből volna még mit tanulnia, az biztos. A vallási fanatikus doki felgyújtaná Ellisont, de megérkezik az ő prófétája, Sarah, és egy jól irányzott ütéssel leteríti, majd kimenti az ügynököt. Ellison a kedves bánásmód jutalmául bezáratja Silvermant. Sarah hazatér, megkapja az infókat Camerontól, tisztázza a félreértéseket kicsi fiával, majd közösen elégetik a kezet. Derek ezalatt megdöbbenve látja, hogy Pinokkina magányosan táncolgat a szobájában. Érdekes.

Címkék: terminátor
3 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

andicka 2010.02.17. 15:20:08

Jó, hogy folytatod a hv-t, köszi! :)

Desperatefan14 2010.02.17. 19:53:27

Igen már azt hittem valamiért hangsúlyozni akarják Derek mezítlábát:P A végére már kapott zoknit meg cipőt? rég volt nem emlékszek...
süti beállítások módosítása