Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Szellemekkel suttogó 1x16 - A halott ember hágója

2010. január 29. 14:00 - leeann

Andrea éjszaka álmából riad fel, fura neszekre és jelenségekre lesz figyelmes az otthonában. Egy földgömb gurul az ágyához, a tv bekapcsol magától, az ablak kinyílik egy hatalmas szélvihar által, úgyhogy ideje hívni Melindát. Andrea halálra van rémülve, és nem tud mást tenni, mint zokogva mondja el Melnek, hogy bajban van. Mel azonnal átmegy barátnőjéhez, de senkit nem lát, így egyelőre nincs mit tenni. Másnap a boltban Andrea láthatóan bajba kerül, és a túlreagálás teljes mértékben kizárt, most ugyanis Mel látja, amit Andrea csak elszenved.

 

Egy velük egykorú srác kér segítséget Andreától, aki nem látja és nem hallja őt, csak halálra rémül, amikor a srác megjelenik. Este Mel felajánlja barátnőjének, hogy aludjon náluk, de a lány úgy dönt, hogy otthon alszik és szembeszáll a szellemmel. Egészen addig bátornak is tűnik, amíg a szekrényből elő nem sétál önmagától a saját cipője. A bátorságnak vége, irány Melindáék háza. A szellem nem is várat sokat magára, megjelenik és Andreára mutogatva azt mondja, hogy lezuhant, majd villog hármat és eltűnik.

Melindának egyértelművé válik, hogy a fiú ismeri Andreát, ezért másnapot a fotóalbumok nézegetésével töltik a lányok, hátha ráakadnak a szellemre. Az egyik képen Mel kiszúrja a szellemet. Andrea és a srác, Dennis a kerületi ügyészségen voltak kollégák. Dennis egy helyes, kedves, csendes fiú volt, és pár hónap után el is hagyta az irodát, hogy világot lásson. Attól függetlenül, hogy már tudják, ki a szellem, Andrea ugyanúgy Melindáéknál alszik. Alszik? Dehogy alszik, éppen olvas, de hamarosan már inkább sikítozik rémülten, mert a fiú megint beugrik egy kávéra és egy briósra.

 

Jim és Melinda azonnal szalad megnyugtatni Andreát, miközben a fiú éppen a lépcsőről mászik le és közli, hogy nem halott, majd megint eltűnik. Attól még, hogy Dennis nem halott, nem válik kevésbé félelmetessé. Mel szerint halott a fiú, csak nem tudja, hogy az, hisz ha valaki hirtelen hal meg, nem mindig tudja, hogy már nem él. Másnapra a kis csapat akciótervet dolgoz ki. Andrea elmegy megkeresni Dennis öccsét, hátha tud valamit a bátyról, Mel kutat a neten, Jim pedig a halottasházakat hívja sorra. Andrea találkozik Dennis öccsének barátnőjével, aki a fiújáról nem hallott már másfél-két hete.

 

A lány azt gondolja, hogy Dennis öccse, Charlie csak úgy elhagyta őt, de mivel mind a két fiú eltűnt, nagy lehet a baj. Miközben Andrea a lánnyal beszél, az autóján egy üzenet várja, ami akár egy kórház neve is lehet, de mire felírná, már eltűnik, így emlékezetből ír, amit tud. Melnek be is ugrik, hogy van egy Szent János kórház, de hiába mennek oda a lányok, mert ott nem adnak ki információt idegeneknek. Viszont az támpont, amit Andrea felírt, mert kiderül, hogy a kórház neve alatti számok és betűk egy kórterem jelzései. A lányok meg is találják Dennist, és a srác tényleg nem halott.

 

A kórház azonosítatlan személyként tartotta nyilván, mert két ranger talált rá egy hegyen igazolvány nélkül. A fiú egy hasadékba zuhant és agykárosodást szenvedett, de mielőtt elveszítette az eszméletét, még jó sokat mászhatott. Melinda felhívja Jimet, aki elmegy a főrangerhöz, hátha megtalálják Dennis öccsét, mert ő is a hegyen lehet. A ranger azonnal tudja, hogy a testvérpár a Halott ember hágót mászhatta meg, ami egyébként tilos. Közben a kórházban kiderül, hogy Dennist többször is újraélesztették, és Andreát valószínűleg akkor látogatta meg, amikor sípolt a szívmonitor, ennek megfelelően el is tűnt, amikor az orvosok visszahozták.

 

Jimnek sikerül rávenni a rangert, hogy a csapatával együtt induljanak el a hegyre, mivel Dennis mellett ott volt az öccse hátizsákja, amiből majdnem csak egy talált tárgy lett. Mel továbbra sem szeret kórházakba járni érthető okokból, de egy fiatal orvos flörtölni kezd vele, ami segít egy kicsit az ellenérzései leküldésében. Hamarosan sípolástól lesz hangos Dennis kórterme, újra leállt a fiú szíve. Az orvosok rohannak újraéleszteni, de ő Melnek elmondja, hogy a testvére még a hegyen van, és nem a megszokott útvonalon, így hiába keresik, nem fogják megtalálni őt.

 

Dennis arra kéri Melt, hogy ne engedje újraéleszteni őt, hogy elmehessen megkeresni a testvérét. Az újraélesztés sikeres volt, ezért Mel megkéri az orvost, hogy a legközelebbi szív leállásnál húzza el egy perccel az újraélesztést, hogy Dennis beszélhessen. A dokinak esze ágában sincs ilyet tenni, és szinte kigúnyolja Melindát. Andrea hamarosan hívást kap Charlie barátnőjétől, aki elmondja, hogy nem csak Charlie lehet a hegyen, hanem a fiúk apja is. Miután a lány elmeséli, amit tud a testvérpárról, Andrea elmondja, hogy megtalálták Dennist, de Charlie és az apjuk még nincs meg.

 

Andrea beszél egy kicsit Dennisnek, hisz rég nem látták egymást, és voltak ki nem mondott szavak annak idején. Hamarosan megint újraélesztésre van szükség, de most már nem sikerül, mert Dennis szelleme - megelégelve az állandó élesztgetést - kisüti a gépeket. Dennis most már tényleg halott, úgyhogy iszkiri megkeresni a családot. Jim, Melinda, Andrea és Dennis elkocsikáznak a hágóhoz, mert ideje életet menteni. Útközben Dennis elmeséli, hogy amikor bekerült a kórházba, Andrea arca rémlett fel előtte, így a szellem része azonnal elindult a lányhoz segítséget kérni. Az is egyértelművé válik, hogy mindketten szerelmesek voltak egymásba, de nem volt idejük megélni.

 

A légi és a földi egység is kutat, de rossz irányba mennek. A Dennis vezette csapat egy másik irányba mászik és meg is találják Charlie-t és az apját, aki tulajdonképpen már csak egy urna tartalma. Charlie-t kórházba szállítják, és a papa szelleme is megjelenik fia Dennis mellett. Charlie a kórházban lábadozik, és Melinda olyan dolgokat tesz elfogadhatóvá a Dennist is kezelő orvos világában, amit azelőtt nem is hitt volna. Miközben a doki a szellemvilággal barátkozik, a csapat újra felmegy a hágóra, hogy az ígérethez híven szétszórják a papa hamvait. Miközben Charlie és a barátnője szétszórják a hamvakat, Dennis búcsúzkodik, akitől csak tud, majd átkel a papával együtt.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása