Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Szellemekkel suttogó 1x14 - Az utolsó kivégzés

2010. január 16. 14:00 - leeann

Andrea, Melinda és Jim egy kiállításon van, ahol a festő lánya kiabálós, borítgatós és elrohanós jelenetet rendez, miközben Melinda a halott festővel társalog kedélyesen. A halott festő arra kéri Melt, hogy segítsen a lánynak, akitől megtudja, hogy a művész az apja és lépre csalták, majd kivégezték. Mel segítséget ajánl, de a lány csak az apja önarcképével távozik. Kiderül, hogy a festő volt az Egyesült Államok utolsó felakasztott bűnözője, és a kiállítást erre a kellemetlen eseményre építette a hagyatékkezelő ügynök. Így azért érthető, hogy a fiatal lány miért rágott be a kiállításon.

Hazaérvén Melinda észreveszi, hogy festékes lett a haja és mivel a zuhany rossz a mosogatóban mossa azt le, de a vége egy helyes fodrászat lesz. Ugyanis Mel haját bekapja a konyhamalac és Jimnek csak úgy sikerül kiszabadítani az asszonyt, hogy levágja a haját. Másnap Mel már csak vállig érő hajjal rendelkezik és nagyon kemény rosszkedvvel. Azt persze nem tudja, hogy lesz még ennél rosszabb is. Miközben Mel Andreával társalog Jim egy nőnek menti meg az életét a főtéren.

Amikor a nagy riadalomnak vége és a lányok visszamennek az üzletbe Andrea zsírkréta rajza igazi festménnyé válik, és Melt egy „szüksége van magára” felirat várja a földön. Mel felkapja a festményt és elszalad vele a halott festő ügynökéhez, aki az enyhén szólva tapintatlan témájú kiállítást is szervezte. Persze Melinda sem barátkozni jött csak a lány címét szeretné megkapni. Meg is szerzi, de Leslie éppen egy furgonba pakol serényen, mert a lakásából kidobták, és egyáltalán nem vevő most egy tapadós csaj marhaságaira. Persze amikor Mel előjön a „láttam apádat” dumával a lány kocsiba pattan és elhúz.

Mel a bolt felé indul, de egyszer csak egy táska terem a kocsiban. A táska tartalma az akasztás kellékeiből áll, és amíg ezt Andrea tanulmányozza, addig Jim a nejével szeretne beszélni. Kiderült, hogy a nő - akinek Jim az életét mentette meg - feljelentette a mentőst hanyagságért. Erre általában van biztosítása a mentőknek, de mivel Jim a szabadidejében mentett életet, a nő nem a mentőket perli, hanem a mentőst. Amikor Mel ismét visszamegy a boltba és megnézegeti a táskában talált dolgokat, a fekete csuklyát egy erő a fejére húzza és ezzel átéli, a festő kivégzését.

Mire a látó le tudja cibálni a fejéről a csuklyát, a kivégzett festő ott lóg előtte és beszél hozzá. A szellem elmondja, hogy csak akkor lehet nyugalma, ha segít a lányának. Melt nagyon megviselte a dolog és este elmeséli Jimnek, hogy a festő mindig átéli a halálát, ezért segítenie kell a halottnak is meg a lányának is. Közben Jim úgy dönt, hogy hallgat a nejére, és másnap meglátogatja a nőt, aki perli őt. A nő egy kretén és Jimet hibáztatja minden kék foltért, ami a testén van, tehát esze ágában sincs elállni a pertől, sőt azt akarja, ami őt megilleti. Jim nem járt sikerrel a saját ügyében.

Mel viszont még nem adja fel a sajátját, és ismét megpróbál beszélni a lánnyal, de ez a kísérlet sem az igazi, viszont az új képet már sikerül megmutatni neki és a képek eredetét igazoló kagyló titkára is fény derül. Az ügynök Alan Rowe eljön a fura táskáért és egyáltalán nincs nagy véleménnyel a lányról, sőt! Az ügynök szerint a festő gyilkos volt a lány szerit a papa ártatlan. Végülis mindenki más szemszögből nézi a dolgokat, ezért nem véletlen a véleménykülönbség. A lány hiába hisztizik mindig, amikor Melinda a papáról akar beszélni, azért csak furdalja a kíváncsiság, és látni akarja a fura körülmények között keletkezett festményt.

Tehát Leslie veszi a kalapját és elugrik Melinda boltjába, ahol megkéri a lányokat, hogy vigyázzanak az apja önarcképére, és ha már ott van, akkor megszemlézné az új képet. A kép nézegetés után mesélni kezd Melindnak a papa és Rowe kapcsolatáról. Leslie úgy tudja, hogy az apja a barátnőjét védte az erőszakos férjtől, ami az összeszólalkozás után a férj halálával és a szellem letartóztatásával végződött. Rowe minden festményt megszerzett a festőtől, amíg ő a siralomházban sínylődött és próbálta tisztázni magát. A lány makacsul ragaszkodik ahhoz, hogy a képek ki lettek csalva az apjától.

Mel utánanézett egy kicsit, de úgy tűnik, hogy szabályos szerződés által lettek a képek a szívtelen ügynöké, aki már tovább is adott mindenen. A lányok nem haladtak előre, de a papa jelzi, hogy itt van, és azt kéri, hogy nézzék meg az önarcképének a hátulját. Leslie nem akarja felvágni a képet, így beviszik a kórházba egy kis röntgenezésre. Amíg a kórházban vannak a perlős nő ágyszomszédja -aki már nem él - elárulja Melnek, hogy a nőnek semmi baja sincs pusztán hazudik. A röntgen után irány a műtő. Jim óvatosan felvágja a festmény hátulját, ahonnan egy boríték kerül elő, és a borítékban egy szerződés van, amiből kiderül, hogy Leslie megkapja minden eladott festmény 85%-át.

A kis csapat azonnal szalad Rowe-hoz, de a fickó kineveti őket, így apun a sor, hogy móresre tanítsa a gazembert. Egy kis szellemes ráhatás után Rowe minden képet a lánynak ad és nem kíváncsi többet erre a bagázsra. Másnap Jim és a kollégája lesifotóst játszik és készítenek egy-két fotót arról, ahogy a ripityára törött nő egy bazi nagy tv-t tuszkol fel a terepjárója platójára. A bizonyíték megvan Jim megmenekült. Leslie-re is új kihívások várnak, mert a képekkel a galéria is az övé lett és olyan kiállítást szervezhet, ami méltó az apja emlékéhez. A papa is megjelenik és elmondja, hogy tényleg ő ölte meg a pasit, és már nagyon megbánta. Apa és lánya könnyes búcsút vesznek egymástól, és irány a fény.

2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Acron 2010.01.18. 14:46:17

Ez a rész nekem tetszett, a HV még jobban, köszi:)

Annieke 2010.01.19. 00:48:32

Igen nagyon jó a hogyvolt és a részek már itt kezdenek egészen izgalmasak lenni.
Jó ez a kis sorozat.
süti beállítások módosítása