Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A szökés 4x10 - A titok nyitja

2009. november 03. 13:00 - Freevo

A csapat csupán centikre van a Scylla megszerzésétől, de még meg kell gyászolniuk Brad Bellicket, és haragudniuk kell Don Selfre, aki nem túl megértő velük szemben ezekben a percekben, sőt, sudribunkóbb, mint valaha. Scofieldnak szüksége van a madaraskönyv Gretchennél lévő lapjaira, ezért Selfen keresztül felveszi vele a kapcsolatot. A csaj most kettős ügynököt játszik, mert ugye a múlt héten benyalt Palpatine-nak, csak nehéz eldönteni, kinek az oldalán áll valójában. Mindenesetre elmondja a fiúknak, hogy sietniük kell, mert a Scylla költözködés előtt áll. 

Az immár teljessé vált térkép értelmezésével gondok adódnak, amíg Scofield a lángeszével föl nem fedezi a roppant frappáns logikát a jelekben, és össze nem olvassa a David Baker nevet a lapokról (ez már majdnem olyan gyökérül van kitalálva, mint amikor Scofield a saját muterja nevét tetováltatta magára rébuszokban, nehogy elfelejtse). Ez a fószer tuti fontos, mert harminc másodperccel ezelőtt Palpatine és gagyi Michelle Forbes épp róla beszélgettek. Bár a "david baker + architect + los angeles" kifejezésre a Google mintegy kétmillió találatot kidob, a mi hőseink pillanatok alatt kiderítik, melyiket kell keresniük. Mintha nem lenne így is elég gondjuk, Scofield elájul, és kórházba kell vinni. 

Gigacsöcs kisasszony lenyomozta Gretchen ujjlenyomatait T-Bag számára, és elszólja magát, amikor kibuggyantja Whistler nevét. Hoppáré, neki őt nem szabadna ismernie, Theodore gyanút fog rögvest. Kideríti, hogy a nőt egy héttel őelőtte vették fel, csak azt magyarázza már el nekem valaki, hogy ha kémkedni küldték ide, akkor ki a picsa tudhatta, hogy egyáltalán létezik ez a cég, és hogy mi köze van bármihez is. 

Sucre és Lincoln megérkeznek a Gate-hez, hogy folytassák a munkát az alagsorban. Az eredetileg szociopata beállítottságú T-Bag roppantul elszomorodik, hogy a számára a Fox Riverben igen kellemetlen perceket szerző Bellick elhunyt. Odalent a két fickó átér a Gate-ből a Cég alatti területre, és szerencsétlen Sucre rá talál lépni egy aknára, innen most már egy tapodtat se tehet. Lincoln minden elérhető lángésznél (Scofield, Mahone és Gretchen) fejvesztetten próbálkozik, hátha valaki hatástalanítani tudja az aknát, de az túl egyszerű lenne. 

A T-Bagnek beszédet kell mondania pár Gate-ügyfélnek, ami egy teljes egészében bemagolt kampányszöveg lenne, ha nem csempészne bele egy sztorit a néhai Brad Bellickről. Az érző szívű geciember a végén meg is könnyezi kicsit az egykori börtönőrét, meglepetésünkre Robert Knepper az első színész a stábból, akinek el is hisszük, hogy gyászol.

A Cégnél akadályokba ütközik a Scylla kiszerelése, ezért bekérik David Bakert, aki nem más, mint az überbrutál védelmi rendszer egyszemélyű tervezője, eldobom az agyam, komolyan, ilyen karakterek közepes szerepjáték-kalandokban szoktak előfordulni. Eközben Mahone épp megérkezik az említett úriember lakásához, és érdeklődni próbál a Scylláról. A mérnök, akit Bakáts Tibor alakít, nem nagyon akar segíteni Mahone-nak, miután rájön, hogy ő korántsem a Cég embere. Mielőtt azonban Alex meggyőzhetné, megjelennek a Kompánia valódi alkalmazottai, kevésbé barátságos fellépéssel. Bakáts Tibort a Cég kapja el, de Mahone időben eltűnik, és kap a mérnök feleségétől egy jelmagyarázatot a térképhez. 

Scofield Sarával elmegy egy neurológushoz, és némi erőltetett drámázás meg a szokásos picsogás után egy rögtönzött Green doki kivizsgálja hősünket. Michaelnek műtétre lenne szüksége, és a doki nagyon segítőkész, ők mégis lelépnek, amikor felbukkan a kórházban a rendőrség. Majd telefonon megbeszélik a folytatást. 

A 24 óta tudjuk, hogy Los Angeles bármely két, tetszőleges pontja öt percre van egymástól, így Alex pillanatokon belül visszaér a raktárházba. Scofield a jelmagyarázat segítségével sebtiben megfejti, hogy hogyan lehet hatástalanítani az aknákat. Alex újabb öt perc alatt elrongyol a Gate-be, hogy szóljon Gretchennek, aki éppen az egy helyben ácsorgó Sucre lábánál matat, hogy kikapcsolja a bombát. Ez a megoldás nem okés, mert akkor megszólal a Scylla riasztója, helyette Mahone rövid időre áramtalanítja az aknamezőt, és a mexikói keménylegény látványosan izzadva lelép a végre arról a kurva robbanóanyagról, amire már negyven percet elpazaroltunk az életünkből. 

Don Self az irodájában gondterhelten morfondírozik, amikor nyílik az ajtaja és BELÉP GIGACSÖCS KISASSZONY, aztakurva. A kis riherongy végig együtt dolgozott az ügynökkel, merthogy ő maga is NBH-s. Egyébként nincs semmi értelme a jelenetnek, csak azért jött be, hogy mi megtudjuk, Self még nagyobb kanállal kavarja a szart, mint eddig gondoltuk. 

A fiúk továbbhaladnak a katakombákban, és megállapítják, hogy a következő fal mögött a Scylla tartózkodik személyesen, de a munkaidőnek akkor is vége, ha maga a kopaszember nyit most nekik ajtót. A hőseink csapot-papot otthagyva, fáradtan hazatérnek, elmentették a játék állását, majd egy hét múlva innen folytatják, mi pedig megköszönjük a Jóistennek, hogy ma se kellett halálra izgulnunk magunkat. Self volt olyan szíves, és elintézte, hogy Brad Bellick holtteste hazajuthasson az édesanyjához, ám előtte elhozta a srácoknak a koporsót. Abban tényleg ott fekszik az ex-börtönőr, ami azért fontos, mert amíg nem látod valakinek a holttestét A szökés című sorozatban, addig biztos, hogy életben van, akkor is, ha látszólag a teljes kínai hadsereg zúdított rá bazooka-sortüzet. 

T-Bag megkapja a főnökétől Gigacsöcs kisasszony személyi aktáját, majd felhívja az előző munkahelyének telefonszámát. A vonal másik végén Don Self van, tádá. Theodorore egy kukkot sem szól a kagylóba, csak konstatálja, hogy az elmúlt hetekben folyamatosan át lett baszarintva a palánkon. 

A most kissé kevésbé vidám fiúk megbeszélik a legközelebbi teendőket: a Scyllát kamerákkal nem, de mindenféle hő-, hang- és súlyérzékelőkkel őrzik, ami, hadd ne kelljen elmagyaráznom, mennyivel hasznosabb, mint egyetlen kurva mozgásérzékelő, amit a sarki Electro Worldben meg lehet kapni. Ó, persze, elfelejtettem. A mozgásérzékelőt maximum a Láthatatlan Ember tudná átvágni, de a fenti hármat a Misson: Impossible és a MacGyver gondos végignézése után bármelyik hülye kijátszhatja. A gond az, hogy Michaelt holnap műteni kéne, és legalább két napra lenne szüksége, hogy ledarálja a két sorozatot.

Címkék: a szökés
11 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Johnny336 2009.11.03. 13:46:30

Még a Láthatatlan ember sem, mert a mozgásérzékelő a testről visszavert hanghullámokból érzékel, és a láthatatlan embernek is van teste.
Vagy a levegősűrűség-változás?
Mindegy, mégis jobb, mint a padlóba épített szobamérleg :D

Lodra 2009.11.04. 11:38:14

sziasztok!
segítséget szeretnék kérni! nem tudja valaki hogy az első évad első 10 részét hol tudnám megtalálni?
azokról lemaradtam...
köszi

Freevo · http://delta.blog.hu/ 2009.11.04. 11:44:05

@Lodra: nekem fogalmam sincs, de gondolom a torrent oldalakon csak fent van. Prison break season 1-ra keress rá az ismert helyeken.

Lodra 2009.11.04. 12:04:53

@Freevo: jaj köszi akkor rosszul fogalmaztam :D
szal én a hogyvoltok felől érdeklődtem :D azokat nem találom.
első évad első 10 rész hogyvoltja

Freevo · http://delta.blog.hu/ 2009.11.04. 12:15:01

@Lodra: Vagy úgy :) Hát ezt még én sem tudom, pedig legugliztam a fél internetet. Úgy tűnik, sixx azokat is megírta (akkor még nem volt hogyvolt blog, úgyhogy a comment.blog.hu-n), de elvesztek. Esetleg nézz szétt ott is, hátha több szerencsével jársz, mint én.

Lodra 2009.11.04. 12:46:26

Freevo! most már csak arra lennék kíváncsi, hogy itt a kommenteknél miért nem látszik az utolsó válaszod. csak itt a jobb oldali sávban látom hogy írtál, de ott meg nem látom végig...

Lodra 2009.11.04. 12:52:03

oké köszi. szétnézek ott :)

hallgato_k 2009.11.04. 17:07:37

a 10. rész számomra csak egy felvezető volt a következő részekhez. jó volt, de volt már jobb is.
michael sara részek nekem speciel tetszettek, csak úgy mint a zsebes részek.
"gigacsöccs kisasszony" színvallása nekem bejött, meglepődtem.ezért is volt jó ---mégha nem is volt sok értelme--- anak a résznek,mikor selfhez ment.

Lodra: ha jutottál valamire, linkelhetnéd. én is elolvasnám :-)

GJ1 2009.11.04. 21:49:53

amikor lement ez a rész, azt hittem, ez a 4 évad mélypontja...sajnos később még lejjebb süllyedt a színvonal

mindenesetre a következő 2 rész elég jól sikerült

Lodra 2009.11.05. 09:09:58

@hallgato_k: beszéltem sixx-szel, azt mondta hogy azok elvesztek... mondjuk az nem tom hogy lehet, de sajna ez van.

GJ1 2009.11.05. 22:42:10

7:35-nél Zsebes belekortyol a bögrébe, amiben elvileg kávénak kellene lennie. helyette viszont víz van benne, látszik, ahogy átlátszó folyadék lötyög a bögrében
süti beállítások módosítása