Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Skins 1x02 - Cassie

2009. október 20. 10:04 - Hankasid

A mai rész főszereplője, Cassie ébred fel valahol, de valami nincs rendben, mert a keze belelóg egy félig étellel tele lábasba. Ahogy távolodik a kamera látszik, hogy körülötte a berendezési tárgyak és a szoba falai is mindenhol ételmaradékkal vannak összekenve. Aztán feltűnik az ágyon Maxxie, majd arrébb Chris, róluk is lógnak a spagettidarabok. Chris álmában a hátára fordul, így mivel meztelen, Cassie rácsodálkozhat kisméretű szerszámára, ezt a témát aztán jól át is beszélik a másik ágyon fekvő Jallel. Szegény Chris miért bántják mindíg emiatt, az előző részben Lapátfoggal és a lengyel lánnyal is szexelt és mindketten elégedetten távoztak! Ahogy Cassie végigsétál a lakáson, egy igen vad, előző esti buli maradványait láthatjuk, mindenhol alvó emberek és a rengeteg szétszórt étel.

Anwar a kertben imádkozik. A konyhai naptár bejegyzése szerint ma jön haza, Michelle anyja, aha szóval Michelle házában vagyunk, Cassie megy hogy figyelmeztesse Michellet! Michelle félálomban motyog pár szót arról a „lökött tyúkról”, így tudjuk meg hogy Cassie anorexiás. Ezt már az előbb is gyanítani lehetett, amikor a bordái kilátszottak öltözködés közben. Michelle úgy tudja hogy másnap jön meg az anyja, így Cassie nem erőlteti a dolgot, egy búcsú puszi az alvó Sid homlokára a frissen rúzsozott szájával, majd elmegy.

A ház előtt találkozik a nászútjáról éppen megérkező anyucival és annak huszonéves barátjával, mosolyogva beszélgetnek, megtudjuk, hogy Cassie neve valójában Cassandra, majd elbúcsúznak. Anyuci ordítása visszhangzik az épületben, aminek hatására az egész csapat ajtón-ablakon keresztül, hiányos öltözékban menekül az épületből.

Cassie a buszon utazva egy üzenetet talál a ruhájában levő cetlin: egyél! Otthon apa és anya éppen házaséletet élnek a konyhapulton, amit Cassie érdeklődve figyel. Észreveszik a lányt, de nincsenek túl nagy zavarban. Cassie megeteti a pólyás testvérét, az előbb félbehagyott testedzés jól hallhatóan folytatódik a fürdőszobában. A ház tele van a festő apuka, meztelen anyukáról készített borzalmasan ronda képeivel. Rejtélyes üzenet érkezik SMS-en: egyél! A szülők látszólag kedvesek, de valójában nem törődnek Cassie-val.

Megérkezik a taxi a klinikáról. A sofőr már jól ismeri a lányt, így az a taxiban ülve nyugodtan elrejti a ruhájába azokat a súlyokat, amiknek köszönhetően el fogják engedik a klinikáról, mivel többet hízott mint fél kiló.
A klinikán megtörténik a súlymérés, nem veszik észre a csalást, a vizsgálatról kijőve találkozik egy sorstársával, aki sok víz ivásával próbálja meg becsapni a mérlegelést, azonban túl korán kell elmennie WC-re így nem sikerül a csalás.

Az igazgatónő irodája, a hölgy klasszikus matektanár néni típus és rendmániás, boldogan közli hősünkkel a jó hírt, hogy átment a vizsgán. Ekkor megszólal a telefon, az igazgatónő arcára fagy az erőltetett mosoly, ahogy a vonal túlsó felén elhangzó kérdésre több határozott nemmel felel. Hamarosan kiderül, hogy a lányával beszél aki bulit tartott otthon így tönkretette a szőnyeget, kemény szavakkal utasítja rendre lányát Abigailt, hogy vegye be a gyógyszereit Hoppá ez ismerős név, hiszen ő volt a múlt rész bulijának háziasszonya! Milyen kicsi a világ! Az igazgatónő a továbbiakban elmondja Cassie-nak, hogy bár meggyógyult, de ha a jövőben bármi történne vele, itt az intézetben mindig otthonra talál. Eközben Cassie az igazgatónő válla felett éppen azt látja, hogy az udvaron egy menekülő beteget a golyóinál fogva cibálnak vissza az ápolók.

Csoportterápia, körben ülnek a gyógyulásra vágyok és megtapsolják Cassie-t, mert meggyógyult és itt fogja hagyni őket. A következő hozzászóló Madison, aki az előző részben Mad (őrült) néven drogdílerként adott hitelbe Sidnek egy jelentősebb mennyiségű kábítószert. Az eset Madison lelkében is mély nyomott hagyhatott, mert erről az esetről mesél terápiás barátainak is, nagyon felhúzza magát, majd előkapja Sid igazolványát, bizonyítandó, hogy az nem tud meglépni előle. Így már érthető, hogy az előző részben, amikor Sid golyóit kérte biztosítékként, miért nyomatékosította ezt azzal, hogy egyik kezével jól megmarkolta a nevezett testrészt, nyilvánvalóan a másik kezével eközben emelte el Sid igazolványát.

Suli menza, Sid ritkán látható állapotban: sapka nélkül. Éppen kapja a kaját, de több sült krumplit kér, mert másnapos. A szardíniának beöltözött konyhás néni szidja Jamie Olivert, ezek szerint már azok is utálják akik a kajáját osztják, nem csak azok akik eszik. Az asztalnál Chris, Maxxie, Anwar egy fekete sráccal kiegészülve nevetnek a Sid homlokán levő rúzsfolton, a fekete kissé túlzásba viszi a poénkodást, Sid nem érti a dolgot, kicsit megbántódva egy üres asztalhoz ül. Hamarosan Cassie csatlakozik hozzá. Elmeséli, hogy Michelle anyja kihívta a zsarukat, és Tony összeverekedett Michelle anyjának fiatal pasijával. Ez elég érdekes, mert az első jelenetben mindannyiuknak sikerült elrohanniuk. Lehet hogy visszamentek a ruháikért?

Beszélgetnek, így megtudjuk, hogy Cassie szórta szét a lakásban a sok kaját, amit nagy élvezettel tett. Cassie bemutatót tart arról, hogy az anorexiások, hogy palástolják evés közben azt, hogy valójában nem esznek egy falatot sem. A lényeg: sokat kell beszélni, olyanokat kell kérdezni a partnertől, amitől az zavarba jön, közben jól össze kell keverni a kaját a tányérban. Cassie zavarba ejtő kérdése: Sid, hol van az igazolványod? Sid elmondja, hogy tudja, hogy Cassie nem gyógyult meg. Nem volt nehéz észrevenni! Már éppen meghitté kezd válni a hangulat, amikor megjön Tony. Észreveszi, hogy Sid arcán rúzs nyom van, valaki megcsókolta, Sid izgalomba jön a dologtól! Mi persze tudjuk ki volt az! Tony Sid pocskondiázásába kezd, mire Cassie egy "véletlen" mozdulattal leönti, erre a szomszéd asztalnál kitör a röhögés: Tony bepisilt! A fekete srác megint túlzásba viszi a reagálást, de Tony pár jól irányzott ökölcsapással helyreállítja tekintélyét. Sid Tony után ered, de a lány búcsúzóul még megemlíti, hogy egy igencsak ideges csoportterápiásnál van az igazolványa, tisztázzák, hogy Mad az. Miután Sid elmegy, Cassie sült krumpliból kirakott üzenetet talál a tányérján: egyél! Cassie most már biztos benne, hogy Sid a titkos üzengető. Kezdi megszeretni a srácot.

Tony egy kézszárítónál szárítja az elöbb leöntött nadrágját, nem messze tőle Angie tusol. Teljesen véletlenül Sid is ide, a női tanári mosdóba, veszi az irányt hogy elmondja Tonynak: a díler rá fog találni. Aztán betoppan Chris is, aki amint észreveszi Angie-t, a másik kettőt kilökdösi a folyosóra.
Cassie az iskolában leselkedik Sid után, érik a szerelem!

Sid és Angie beszélik meg a zuhanyzóban történteket az osztályteremben, majd Sid a tartozása meg főleg a golyóiért aggódik, közben mindent elmond Angie-nek az esetről, de a tanár néni bármennyire is akar, nem tud okos tanácsot neki. Chris érkezik, bocsánatot kér, a zuhanyzóban történt incidensért, de közben a szemével majd levetkőzteti Angie-t, izzik köztük a levegő!

Cassie újabb SMS-t kap: egyél! Kíváncsian fürkészi Sidet, hogy ő küldte-e, az éppen becsukja a telefonját. Sid és Tony a kábítószer tartozásról pusmognak óra alatt. A tanár közben elmondja, hogy továbbképzésen lesz, helyettesítő tanár fogja tartani az órákat, akit mindjárt be is mutat: Mad Twatter a kábítószer díler lép be és kezdésként az osztálynévsort kéri.

Szünet, Sid az iskolaudvaron egy padon reszket félelmében. Köré gyűlik a csapat és látva társuk állapotát felajánlják, hogy segítenek neki. A dolog ennyiben is marad, mindenki elsiet a dolgára, Sid újra egyedül marad. Hát ez az a nagy barátság, össze is dobhatnák azt a pénzt! Az egyedül szomorkodó Sidet Cassie nézi a távolból, aki kap egy újabb SMS-t a szokásos szöveggel. Mivel Sid éppen telefonál, az anyjától kér segítséget, Cassie biztos benne, hogy Sid küldi neki az üzeneteket. Cassie odamegy megköszöni a bíztatást, de Sid nem tudja miről beszél. Megnézik Cassie mobilját, de nincs rajta egy bejövő üzenet sem.

Cassie elkeseredetten, futva megy haza, de otthon, az őt még jobban lelombozó, családi idill várja: A konyhában anyja eteti az öccsét, miközben apja boldogan pezsgőt bont, őt észre sem veszik. Felmegy a szobájába kihúzza az ágyneműtartót, ami tele van édességgel. Felhívja a kórház igazgatónőjét, azzal, hogy beszélniük kell.
Este egy étteremben Cassie egy nagy hamburger étel előtt ül, közben beszélget a kedves taxisofőrrel, aki a kórházba szokta szállítani, bár ezek után gyanús, hogy őt is csak elképzeli. Kezébe veszi a hamburgert, de megszokásból, a Sidnek is bemutatott, evés halogató trükköket veti be, aztán mégis meggondolja magát: kitátja a száját és az ételbe harap.


 

Címkék: skins
3 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KiWiSaGe 2009.10.21. 17:32:20

Végre, végre skins hogyvolt, már nagyon vártam. Nyáron úgy volt, hogy én is megpróbálkozok vele, de aztán semmi nem lett belőle, mindegy neked kitartást, ez egy állat jó sorozat, az egyik kedvencem, egy állandó olvasót tuti szereztél magadnak.

Ui. Szerintem a sofőrt nem képzeli, hanem ő valós, valójában az egyetlen aki törődik vele.

Hankasid 2009.10.22. 13:37:06

@KiWiSaGe: Örülök, hogy örülsz :)

Azért gondoltam, hogy a sofört az étteremben csak csak elképzeli, mert amikor nagytotálban látszik az étterem, még nincs se híre se hamva, majd hirtelen ott ül a lány mellett. Meg különben is mekkora az esélye egy ilyen véletlen találkozásnak. Amúgy valóban létezik, hiszen valaki csak elszállítja Cassiet a klinikára.

KiWiSaGe 2009.10.23. 10:56:22

Hát én úgy értelmeztem, hogy Cassie őt hívja fel, de lehet, hogy mégsem, most elbizonytalanodtam, mindegy is igazából nincs jelentősége úgyse bukkan fel többször
süti beállítások módosítása