Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Hung - Neki áll a zászló - 1x01 Pilot

2009. október 07. 15:00 - Annácska5

Főcímmel kezdünk, amiben Thomas Jane, aki a főszereplőnk Ray, sétál végig a város utcáin a The Black Key I’ll be your man című dalára. Lassan minden ruhájától megválik, majd csupasz fenekét felvillantva beugrik a tóba. Azt hiszem, a főcím mindent elárul a sorozatról. A borzalmas alcímválasztásról, inkább most nem írnék, de aki nézi és nézte a sorozatot, pontosan tudja, hogy miért tartom rossznak. De visszatérve az epizódra: Ray monológja nyitja a részt, miközben Detroit romos épületeit mutogatják. Főhősünk arról szónokol, hogy még szerencse, hogy a szülei nem látják, ahogy az ország leépül (Ray kicsit másképp fejezi ki magát, de a lényeg ez).

Azért idővel az is kiderül, hogy Ray a helyi kosárlabdacsapat edzője, és egy olyan csapat van a keze alatt, ami folyamatosan csak veszít, pedig régen dicsfényben úszott. Most ezt a szerencsétlenekből álló csapatot próbálja lelkesíteni a meccs előtt, aztán lelép vesekőre hivatkozva. De kiderül ám, hogy semmi baja, csak megy a mellékállásába dolgozni, ami mint kiderül, nem éppen hétköznapi. Bizony, Ray Drecker a világ legősibb munkáját űzi.

Ray el is meséli nekünk, hogy jutott idáig. A válással kezdődött az egész. Akkor a gyerekei, akik ikrek, és katasztrofálisak, vele maradtak, de kénytelen volt a szülei házába költözni, ami hát eléggé romos. Ezután jött a vesekő, ami érdekes módon prosztata vizsgálattal végződött. Aztán a szomszédokkal is meggyűlt a baja, ugyanis a régi ház köré igazi villák épültek. De a legtenyérbemászóbb közülük is Koontz, akinek az a hobbija, hogy Ray életét megkeserítse. És ha Ray élete nem lenne így is totális csőd, egyik éjjel leég a háza is. A lányát Darb-ot pedig egy Kalapács nevű srác hozza haza az éjszaka közepén. Az pedig, hogy a fián Damonon szájfény van, csak megkoronázza az amúgy is csodás estét. Ezzel kezdődött az út, hogy Ray gigolo legyen.

Azonban ő nem adja fel, még úgy sem, hogy nincs biztosítása. Gyerekekkel együtt kiköltözik a kertbe, egy sátorba. De ekkor az ikrek úgy döntenek, hogy visszaköltöznek az anyjukhoz. De Ray is meghunyászkodik, és elmegy az ex-nejéhez pénzért kuncsorogni, mikor már Koontz a sokadik ajánlatot teszi neki a ház megvételére. Ex-asszony új férjének a házában éppen parti van. Jess, az egykori feleség persze egyből eldicsekszik, hogy a gyerekek mennyivel jobban érzik nála magukat, mint Raynél. Persze Lotte is előkerül, a volt anyós, aki ki akarja rúgni a férfit a partiról, de ezt a volt nej nem engedi. Most meglepően mézes-mázos és kedves, de egy visszatekintésből megtudjuk, hogy nem volt ő mindig ilyen. Pontosan két éve még egy sárkány is fülét-farkát behúzva menekült volna előle. Itt a veszekedés közben derül az is ki, hogy ők az a tipikus gimis pár voltak. Szépségkirálynő pompomlány és nagymenő sportoló, hatalmas farokkal, aki csak a sport miatt került főiskolára, különben esélye sem lett volna bejutni. Jessica azért hagyta el, mert a régi csillogás elmúlt, már csak a farok maradt. Mellesleg az új férj, Ron, dúsgazdag bőrgyógyász.

Jessnek esze ágában sincs kölcsönt adni ex urának, aki csalódottan elballag. Na de azért kicsit megismertük Ront is, aki azért annyira nem rossz fej. Mindenestre Ray annyira el van kenődve, hogy végül elmegy egy tanfolyamra, ahol megtanulhatja, hogy hogyan hozza rendbe magát anyagilag, hogyan adja el azt, amihez ő ért, és tehetsége van. Az oktatás el is kezdődik, a szokásos kiáltsuk együtt hangosan, hogy… dumával. És ekkor, kicsit késve megérkezik egy nő. Egy csúnyácska nő, a mi Rayünk pedig próbál minél láthatatlanabbá válni. Hogy miért, az rögtön ki is derül, Ray emlékeiből. A nőt Tanya Skagle-nek hívják, és költő. Néhány éve találkoztak, amikor az iskolában volt olyan lehetőség, hogy bármikor be lehetett hívni egy költőt, művészt az órára. Ez kitűnő lehetőség volt Ray számára, hogy néhány órát ellustuljon, ugyanis akárhányszor nem volt ideje vagy kedve felkészülni, csak hívta Tanyát. Aztán egyszer felment hozzá „teázni”, ami után többet nem is hívta fel.

Nos, ez a teázás a kurzus után is megismétlődik. Nem is csoda, hogy Ray nem hívta fel a nőt többet, mert egyrészt össze-vissza beszélt szex közben, másrészt elviselhetetlenül vinnyogott. De Ray sem valami romantikus, mert amikor Tanya az akció után verseket olvasgat, az ő agya csak azon jár, hogyan lehetne gyorsan lelépni. Sikerül is egy nagyot veszekedniük. Szép szavakkal, de tulajdonképpen lekurvázzák és leseggfejezik egymást oda-vissza. Ray természetesen rá is szolgált a jelzőre, mert képes olyat mondani a nőnek, hogy csak a nagy farka miatt akart vele lefeküdni. Tanya még akkor is tombol, amikor Ray már az utcán jár, és kiordítja utána, hogy ha meg akar gazdagodni, menjen, és árulja a hatalmas férfiasságát. Ez az a mondat, ami szöget üt Ray Drecker fejébe.

Elkezd rákeresgélni a lehetőségekre, még rá is guglizik arra, hogy „How to make money with a large penis”, de ez nem hoz semmilyen találatot, ellenben „straight male escort Detroit Metro”-val, de Damon kitűnően időzít, és kishíján lebuktatja az apját. Persze csak pénzért jött, kéne neki 50 dolcsi, hogy elmehessen Godhead koncertre. Ray a lelkiismeretére akar hatni, hogy a koncertjegyért képes lenni sátorozni, de apuciért nem, még egy övön aluli ütést is bevisz. Beleköt abba, hogy Damon körmei feketére vannak lakkozva. Pedig ez a gót stílus egyik ismertető jegye, ezt egy valamire való szülőnek tudni kéne, legalábbis Damon szerint. Ray még arra is gyanakszik a szájfény, körömlakk és hasonló cuccok miatt, hogy kisfia esetleg, véletlenül, netalántán a fiúkhoz vonzódik. A srác ezt kategorikusan tagadja.

A következő kurzuson mindenki elmondja, hogy mit gondolt ki, mit adhatna el ő, és Tanya nem is burkoltan szavait Raynek intézi. Az ő ötlete, hogy verseket tenne a péksüteményekbe, persze Ray nem bírja kommentár nélkül, felveti, hogy lamináltatni kéne a verseket, úgy beletenni a kenyérbe. Ezzel magára vonja az oktató figyelmét, aki elmondatja vele, hogy ő mit talált ki. Ray a nagy unszolásra be is jelenti: Ray vagyok, és nagy farkam van. Ezután még egy gyönyörű monológot is előad arról, hogy semmilye sincs, semmihez sem ért, csak a nagy farka maradt neki. De ez mind csak Ray fejében játszódott le, valójában azt mondta, hogy régi kocsikat akar felújítani.

De még aznap éjjel felad egy hirdetést, amiben önmagát reklámozza, sőt az online részébe még képet is tesz fel legbecsesebb testrészéről. Másnap meg is szólal a telefonja, az első kuncsaft bejelentkezik. Péntekre beszélik meg a találkozót, csakhogy a csapatnak akkor éppen meccse van. Hát így térünk vissza az epizód elején látott jelenetekhez. Ray már az ajtón kopog, és izgatottan vár. De a nő nem nyit ajtót, csak kilök egy papírt az ajtó alatt, amin az áll, hogy meggondolta magát. Ray tombolni kezd, még az ajtót is megrugdossa. Ezzel azt éri el, hogy a nő egy újabb papírcetlit csúsztat ki, egy 50 dolláros bankjegy kíséretében, amit a fáradozásaiért ad. Ray önérzete teljesen szertefoszlik, felemeli a bankót, elmormol egy köszönömöt, majd elsunnyog.

Még aznap este meglátogatja Tanya, aki teljesen elképed, hogy Ray milyen körülmények között lakik éppen. Azzal az ürüggyel jött, hogy aggódik Rayért, mert az nem jár az órákra. Ray a sátorba invitálja, és jó hangulatú sörözgetés közben megmutatja neki a hirdetését. Tanya megbotránkozik a dolgon, de nem azon, hogy Ray erre adta a fejét, hanem a borzalmas hirdetésen. Felajánlja a segítségét, és ezzel Ray stricije lesz. Ennek Ray annyira megörül, hogy másnap rohan is a fiához, aki már sorban áll a koncertjegyért, és odaadja neki azt az ötvenest, amit előző este keresett. Ezután pedig elégedetten elautózik. Találkozunk jövőhéten.  

10 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

azekezetnelkulitelseolvasom 2009.10.07. 17:03:02

azt hittem ez egy új sorozat, és csak most fogja adni az HBO! Mikoris?

Annácska5 2009.10.07. 17:04:24

@kala majka: Ez egy új sorozat. Tegnap este kezdett a magyar HBO-n.

Puncskocka 2009.10.07. 17:10:12

hm, erről lemaradtam, de ezek után mindenképpen belenézek :D

xido 2009.10.07. 17:47:43

Szerintem egy nagyon jó sorozat,elég gyorsan meg is vette a honi HBO..Tessék olyanra készülni,mint a Kaliforgia..főhős drámája,kicsit fűszerezve erotikával,de annyi szatíra és vígjáték nincs benne,mint a másikban...

Veér Farkas 2009.10.07. 20:31:31

Kedves Annácska!

Mivel eddig láthatóan nem szólt senki, most elárulom: a vesszők és egyéb írásjelek nem azért vannak, hogy szebben mutasson a sor.

És amíg nem tanulod meg a használatukat, talán ne foglalkozz írással.

Bár a stílusodat tekintve inkább később se.

Annácska5 2009.10.07. 20:44:41

@Reeva: Érdemes :)

@Veér Farkas: Köszönöm szépen az építőjellegű kritikát. Remélem, hogy most, hogy a napi beszólásod megvolt, sokkal jobban érzed magad.

Sol 2009.10.07. 20:58:09

Nekem tetszik a hogyvolt, érezni belőle a hangulatot.

vgereben 2009.10.07. 22:57:03

@Veér Farkas: ez nem kibaszott nobel dijas irok barati kore. ha nem tetszik, hagyd itt, keress olyat, ahol hasonlo gondolkodasu emberek vannak mint te.

gondolom, el tudtad olvasni amit irtam. akkor meg minek maniazol???

nadivereb 2009.10.08. 12:21:39

@Veér Farkas: Alapvetően engem is zavarni szoktak a központozási hibák, de
1): ezúttal nem, és visszaolvasva is csak néhány pitiáner stilisztikai hibába lehetne belekötni, abba meg minek
2): ha már stílusról van szó, beszéljünk a stílusról: Három mondatból áll a kommented. Mindhárom kötőszóval indul. Ez nem valami fennkölt stílus, mondhatni ordenáré pongyola.
Van egy gerenda a szemedben, vedd ki, mielőtt megvakulsz.

Milo Rambaldi · http://hogyvolt.blog.hu/tags/szomsz%C3%A9dok 2009.10.08. 23:35:47

A hv jó lett, gratula, a Hung egy kimondottan jó sorozat, tessék nézni, jókat lehet rajta röhögni.

@Veér Farkas: gratulálok, megváltottad a jegyed a Trollexpresszre, szállj is fel rá, és hiperűrsebességgel lépj a távozás hímvesszős mezejére.
süti beállítások módosítása