Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Szellemekkel suttogó 1x01 - Pilot

2009. október 02. 14:00 - leeann

A sorozat főszereplője egy rendkívül csinos lány, aki a Melinda Gordon névre hallgat, és miután tudjuk, hogy mit tesz nyaranként, most megtudhatjuk, hogy mit csinál tavasszal, ősszel és télen. Melinda gyerekkora óta látja a szellemeket és beszél velük. A nagymamája szintén kapott egy ilyen áldást, és ő tanítgattja Melindát arra, hogy ha egy fehér lepelben elélép valaki, mit is tehet a helyzettel. A történet Melinda esküvőjével kezdődik, a férj Jim Clancy. Grandview-ban élnek, Jim mentősként dolgozik, Melindának pedig van egy kis antikvitás boltja.

Tehát az esküvőn Melinda beszélget Jim halott testvérével, ami nála nem szokatlan tett, de amikor az ablak felé néz, egy iránytű jelenik, meg az ablaküvegen és egy szenvedő ember arca. Melindának van Jimen kívül is egy bizalmasa, az alkalmazottja, Andrea, aki szintén tud a szellemes áldásról. Az esküvő másnapján Melinda bemegy a boltba, és talál egy ugyanolyan iránytűt az újonnan érkezett árukészletben, amilyen az ablakra volt rajzolva az esküvő napján. Hamarosan este lesz, és Jim megmutatja Melindának a még félig romos, de már majdnem lakható házukat.

A pár már itt is tölti az éjszakát, és az éjszaka közepén Melinda hangokat hall a lépcső felől, ami nem lenne túl rejtélyes, mert a félkész házban vannak furcsa hangok szellemek nélkül is. Szóval Melinda a hang irányába indul, amikor egy katonaruhás szellem kér tőle segítséget, miközben halálra rémíti a lányt. Melinda másnap Andreával beszéli meg az előző este történteket, aki kezdi megérteni a szellemvilágot. A katona szellem elég fura - amellett, hogy amúgy is fura -, mert a szellemek nem szokták Melindát otthon zaklatni, de ez a katona fickó nem ismeri a szellem etikettet, így következő este is eljön.

Elmondja, hogy ő Paul Adams őrmester a Driscol erődből, és nem tudja, hol van. Ha össze-vissza lenne tetoválva, akkor azt mondanánk neki, hogy börtönben van, és szökjön meg, ha tud, de most nincs rajta tetkó, így most meg kell őt keresni. A katona annyit tud, hogy a felesége babát vár és egy völgyben van, ami nagyon sötét. Másnap Melinda elmegy a főtéren álló katonai emlékműhöz, amin a város elesett katonái vannak felsorolva egészen a polgárháborútól kezdve. A vietnami elesettek között meg is találja Paul Adams nevét, akit még eltűntként tartanak nyilván.

Melinda egy veteránklubban próbál a katona nyomára akadni, ami némileg sikerül, mert kap egy címet. Közben azért a veteránklubot fenntartó fickónak is átad egy üzenetet a halott feleségétől, ha már itt jár. A címen, amit kapott, egy fiatal házaspár él, és a férj a katona szellem fia. Tehát Melinda megismerkedik Michael Adams-szel, akinek azt hazudja, hogy helyi vietnami veteránokról gyűjt anyagot, és megtalálta az apja nevét a központban. A fiú elég sokat tud az apjáról ahhoz képest, hogy csak a mama elbeszélései alapján ismerhette.

Melinda meglátja, hogy Michael felesége terhes és hamarosan szülni fog, ami elég nagy változás egy család életében, és valószínűleg ennek köszönhető, hogy Paul lelke felébredt. Mel éjjel nagyon rosszat álmodik és tudja, hogy ez nem múlik el addig, amíg nem segít a katonán, így számítógép elé ül és kutatni kezd a meglévő információk alapján. Kideríti, hogy katona Paul a Lo völgyben tűnt el, és másnap, amikor a temetőben újra találkoznak, megkéri a szellemet, hogy mesélje el, mire emlékszik. A katona elmeséli az utolsó emlékeit, és itt szembesül azzal először, hogy halott, hisz a saját sírja fölött állnak.

Melinda felvilágosítja a szellemet, hogy amire emlékszik, az 33 éve történt, ő azóta halott, és lassan már nagypapa lesz. Ez sokként éri szellemünket, mert nála ott szakadt el a film, hogy nemsokára apa lesz. Szóval a katona fickó nem tud semmit az eltelt évekről, és némi sírdogálás után megkéri Melindát, hogy mondja el a fiának, hogy mi történt vele. Melinda el is megy a fiatalokhoz, elmondja mit tudott meg, majd azt is, hogy honnan tudja ezeket az információkat, és átadja fiúnak az apja iránytűjét.

Michael, a katona fia csalással vádolja Melindát és egy szavát sem hiszi el, így kidobja őt, mint a macskát „vécézni”. Melinda próbál még Michael lelkére beszélni, hogy az információkat adja át a Pentagonnak, hátha sikerrel járnak, de a fiú hajthatatlan, és kituszkolja a szerinte kóklert az ajtón. Mikor Melinda hazaér, Jimet magába roskadva találja otthon, mert a férj nehezen viseli ezt a szellem dolgot, mivel ő azért küzd nap mint nap, hogy az emberek éljenek.

Itt is sírás-rívás lesz, mert Melinda elmeséli Jimnek, hogy a halott bátyja végig ott állt mellette az esküvőn, és örült, hogy az öccse végre megállapodott. Jim igen nagy bánata, hogy a testvérét nem menthette meg. Miután alaposan kisírta mindenki a szemét, lehet folytatni is a pityergést, mert a katona fia ácsorog Melindáék teraszán. A kételkedő fiú elmondja, hogy a felesége utánanézetett annak, amit hallottak tőle és minden igaz. Michael hinni kezd a dologban és beszélget az apjával Melinda közreműködésével.

Sír mindenki ezerrel a nézők szomorúak, Michaelt hazakíséri a „szökésben lévő” apja, és már elindult egy kereső brigád tűvé tenni a Lo völgyet. Pár nap múlva Paul és Melinda a katona újratemetésén vannak, és itt Paul végre átkel a fénybe, ahol már várja őt a felesége. Ám nem minden ilyen egyszerű, mert az egyik sírnál egy egész család gubbaszt, és a családfő kiszúrja, hogy Melinda látja őket. A férfi meg is szólítja a lányt, aki nem felel neki. Az viszont azonnal világossá válik Melinda számára, hogy ez még csak a történet eleje és a szellemvilág hamarosan felfedezi a képességét.

4 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

~Moi~ 2009.10.03. 12:20:45

WoW! Király,hogy ebből is van HV remélem,hogy továbbra is lesz! Grat hozzá jóvolt!:D
^^

leeann 2009.10.03. 14:44:40

Igen lesz folyamatosan. Köszi!:))

Sephinroth 2009.10.03. 21:20:16

Igen, én biztosan fogom olvasni, te csak írjad!;D:D

~Moi~ 2009.10.03. 21:44:49

jaja! énn iss! :D
süti beállítások módosítása