Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Lost 5x12 - Dead is Dead

2009. június 23. 02:01 - sixx

(Korábban a jövő heti hogyvolt került ki, mea culpa, mea maxima culpa)

Az előző részben kiderült, hogy KisBen csaknem murdelt meg Szájid erőfeszítéseinek ellenére sem, sőt, Szójer és Katinka partizánakciója és Dzsekk önfejűsége következtében az Ádörök markában kötött ki, ahol Alpert bevitte a templomba, hogy ott majd valami vagy valaki életet verjen bele. Harminc évvel később meg Ben magához tér, és Lokkbácsit látja maga előtt, amitől kicsit kiakad, hiszen vagy három napja ölte meg, de ezek szerint ez elmúlt. Charles Widmore vágtat lova hátán a meseerdőbe, nem volt ez szép ember sose, ne tagadjuk. Az ádörök ekkoriba jurtaszerű sátrakban hédereztek, és egyfajta ősközösségi életformát preferáltak, Alpert meg a király volt, vagy mittudomén.

Widmore nagyon ideges, mert a Nem Festett Szemű Ember egy kívülállót hozott közéjük (Ben), de Alpert az ultimate “Jákób így akarta” kifogással él, ami ebben a sorozatban mindent visz, bárcsak tudnánk, miért. Richard még azt is hozzáteszi, hogy akit a sziget kiválaszt, azt kiválaszt, és erről mintha Widmore megfeledkezne, hát van ez így, sok hülye szabály, meg minden. Kénytelen elfogadni a történteket, és bemegy KisBenhez, aki most éledezik a gyógyulás után, és nem emlékszik arra, hogyan sebesült meg, de nem akar visszamenni a hippikhez, amit megértek, a faterhez meg pláne nem, az csak iszik. Widmore megnyugtatja, hogy mostantól közéjük tartozik, semmi gond.

Vissza a jövőbe, Ben ébredésére, ami traumatikus, hiszen Lokkbácsi néz le rá érdeklődő szemekkel, az a kopaszember, akit Yoda nemrég megfojtott, márpedig ez teljességgel szabálytalan. Ettől eltekintve Ben simán eljátssza, hogy ő végig tudta, hogy Lokkbácsi túl fogja élni a kis kalandot, és csak azért ment volna vissza a szigetre, mármint a másikra, hogy a füstszörny ítélkezhessen fölötte. Ennél szarabb kifogást még életemben nem hallottam. A parton reggel Ilana és az emberei egy rohadt nagy dobozt pakolgatnak, és persze nem mondják meg, mi van benne, biztos bomba. Cézár barátkozik Bennel, aki kavarja a szart egy kicsit, és bemártja Lokkbácsit, hülye az, ha azt mondja, én öltem meg. Mellesleg nem is volt rajta a gépen, Cézár, el kellene vele bánni. Cézárnak van egy mordálya, ebből még baj lehet.

Vissza a múltba, arra az éjszakára, amikor Ben és a kis Ethan Rom Rousseau-t lesik a bokorban, és Ben elindul kinyírni a lökött francia tyúkot, de mivel ott fekszik mellette a kislánya, Alex, így nem öli meg (ekkor még volt valamennyi lelkiismerete), inkább lenyúlja a kislányt, és figyelmezteti az anyját, hogy ha valaha meglátja, megöli. Ja, és ha suttogást hall a jövőben, akkor jobb, ha elmenekül. Itt most azért megállnék egy szóra, mert ugye ha Ben volt az, aki elrabolta Alexet annak idején, akkor miért nem emlékezett erre Rousseau akkor, amikor Henry Gale néven csapdába ejtette a második évadban? Ennyit arról, hogy az írók már az elején pontosan tudtak mindent - ekkora traumát 16 magányosan töltött év sem öl ki senkiből, ne is tessék ezzel az érvvel próbálkozni.

A jövőben Ben a saját irodáját túrja fel éppen, és keres valamit, egy képet, amin Alex társaságába látható. Lokkbácsi legszebb temetési öltönyében (igazán átöltözhetne már) pont ekkor libben be az irodába, és kérdezi meg Bentől, hogy na akkor hogyvót az, hogy maga engem megölt? Csak a miheztartás végett, ugye. Hát, az úgy volt, hogy csak így érhettem el, hogy minél többen visszatérjenek a szigetre, maga meg amúgy is öngyilkos akart lenni, de nekem először kellettek az infók, szóval így volt, spongyát rá? Nem volt már időm rábeszéli magát az újabb öngyilkossági kísérletre, mert siettem, most ezért nem kell idegesnek lenni. Lokkbácsi erre csak annyit mond, hogy egy “bocsánat” is elég lett volna, király. És Lokkbácsi úgy dönt, hogy segít Bennek abban, hogy a füstszörny ítélkezhessen fölötte.

A parton Cézárnak nem tetszik, hogy Lokkbácsi vinne egy csónakot a másik szigetre, és helló, Ben egyből mellé áll, a rohadék. A kirándulás helyett Cézár azt szeretné, ha Lokkbácsi beszámolna a szigeten töltött víg napjairól, és ha esetleg ugrálna, akkor van neki fegyvere, nagy. Cézár, Cézár, te sem vagy egy túl okos fiú, a fegyvered már régen Bennél van, aki egy klasszikus kettős átveréssel elhitette veled, hogy a barátod, most meg mellbe lő. És viszik is a csónakot, mert Cézár kollégáinak innentől kezdve nincs semmi ellenvetése. Ben az egyik legnagyobb geci a sorozattörténelemben, ehhez kétség nem férhet. Snitt, a nagy szigeten vagyunk, ahol Ben kifejti, hogy a barátok néha veszélyesebbek, mint az ellenségek, na kösz. Yoda terve, hogy megidézi a szörnyet, aztán vagy megbocsátanak neki, vagy nem. Lokkbácsi szerint hazudik, még jó.

A múltban vagyunk, Widmore már öregebb, de nagyon szar haja van, ráadásul iszonyú bunkó, mert lecseszi Bent, miért nem ölted meg a francia nő gyerekét? Jákób azt akarja, hogy gyerekeket gyilkoljunk? Nohát, ekkor még volt lelkiismerete Benjamin Linusnak. Ha meg akarod ölni, hajrá, én nem teszem meg. Ez egy régóta zajló hatalmi harc egyik jelenete lehet, jó lenne többet is megtudni erről a részéről a sziget történelmének. A jövőben Lokkbácsi és Ben Ádörfalván kolbászolnak, és a kopasz folyamatosan idegesíti Bent, öcsém, neked fogalmad sincs, mit akar a sziget, beköltöztetek ide, Dharmásdit játszani? Ádör létetekre? Eh. Ekkor Ben házában világ gyúl, Christian Shepard is in the house? Egy alak mindenesetre ott kolbászol a kéróban, de nem egy hulla, hanem csak Szán és Frank az.

Ben alaposan meglepődik, akkor meg méginkább, amikor megmutatják neki a Dharmás fotót Hörlivel, Dzsekel meg Katinkával. Ezek meg dharmások voltak? Kitől kapták a képet? Hát, egy Christian nevű fazontól, aki azt mondta, várjuk meg Lokkbácsit. Frank szerint ez nem jön össze, mert Lokkbácsi halott. Izé, mondja Ben, nem vagyok én ebben annyira biztos. Frank az élőhalott Lokkbácsi láttán kiakad, és kijelenti, hogy neki egy félőrült vénember elég egy életre, és visszamegy a géphez, hátha meg tudja csinálni a rádiót. Szán marad Lokkbácsival és Bennel, mert a kopasz azt állítja, ő tudja, hogyan találhat rá Dzsinnre. Igen ám, de előtte van egy kis dolgunk, mondja Lokkbácsi, mire Ben a titkos ajtót kinyitva lemegy egy üregbe, ahol belenyúl egy pocsolyába, és elforgat valamit. Ettől jön elő a füstszörny. Nabazmeg.

A múltban vagyunk ismét, Ben Alexet hintáztatja nagyon idétlen parókában Ádörfalván, a még idétlenebb hajjal bíró Widmore meg bilincsben távozik a szigetről, nohát. Ben a fejére olvassa a bűneit: rendszeresen leléptél a szigetről, egy nem ádörtől van gyereked, még csodálkozol, hogy száműzünk? Téged csak a saját érdekeid vezérelnek, így jártál. Na persze, miszter "hatvan útlevelem van" Benjamin Linus, te kis álszent nyomorult. A beszélgetés odáig fajul, hogy Alex is előjön, és Widmore megjegyzi, hogy ha a sziget azt akarja, hogy meghaljon, akkor meg fog. És tudod mit? Téged is el fognak majd inen űzni, te kis gülüszemű köcsög. Ben nem nagyon hatódik meg a dologtól.

A jövőben Lokkbácsi elment a dolgára, Ben és Szán meg dumcsiznak egy kicsit, Szán még mindig nem tette túl magát azon, hogy Lokkbácsi él. Ben sem érti, mert hát ez egy csudasziget, de dead is dead, onnan nincs visszaút, és az, hogy Lokkbácsi itt mászkál, a frászt hozza rá. Az emlegetett szamár megjelenik, és azt mondja Bennek, hogy ha a hegy nem jön, akkor mi megyünk, kis barátom, mert én unom a várakozást, és ismerem az utat is. Mióta lett ilyen arrogáns gyökér Lokkbácsiból? Egy flashback, amiben Ben elmegy a kikötőbe, hogy kinyírja Penny-t, de előtte felhívja Widmore-t, hogy megforgassa benne a kést, nem semmi. És nem mutatják meg, mi történik a kikötőben! Rohadékok!

Az erdőben Lokkbácsi vezeti a kis társulatot a templom felé, mert hát a szörny ugye ott lakik, ő meg ezt tudja. Na, ettől akad ki Ben, és kérdezi meg, hogy ez a tudás, az honnan van? Meg eleve, fokozatosan tudott meg dolgokat, vagy bumm, oszt minden megvilágosodott? Lokkbácsi élvezi a szitut, mert Ben most pont abban a helyzetben van, mint ő volt korábban, azaz kérdéseket tesz fel, melyekre nem tudja a választ, és ez frusztrálja. Ben kezd széthullani, Michael Emerson zseniálisan alakítja ezt is, mint minden mást. És megérkezünk a templomhoz, amire már emlékszik Ben, hiszen gyermekkorában ide hozták gyógyulni. Egyelőre csak a templom falánál vagyunk, de Lokkbácsi szerint alá kell menni, le az üregbe, amibe a franciákat berántotta a füstszörny. Ben nagyon fél ettől a kirándulástól, és megkéri Szánt, hogy ha túléli a kalandot, akkor kérjen bocsánatot Dezmondtól az ő nevében.

Flashback, Ben pisztollyal a kezében halad Penny hajója felé, és az akadékoskodó Dezmondot LELÖVI, hogy nyomorodna meg, és RÁFOGJA A FEGYVERT PENNY-RE IS, Damon Lindelof, you sick bastard, ki ne merd nyírni! Ben remegő szájjal üvölti Penny felé, hogy apád megölte a lányomat, most egyenlítek, de ekkor megjelenik Charlie, a kisfiú, és Ben nem lő, Dezmond meg él, és leveri Bent, mint a poharat! Állat! Ugrunk a kis szigetre, ahová Frank pont most érkezik vissza, és megtudja, hogy Ilana és haverjai felfegyverezték magukat. Más se hiányzott, gondolja Frank, de nagyon téved, mert amikor rákérdez minderre, egy találóskérdéssel felelnek neki: mi van a szobor árnyékában? Frank nem tudja, erre leütik, és megkötözik. Ezek az emberek meg mit akarnak?

Ben és Lokkbácsi a templom alatti barlangokban mászkálnak, és érnek el egy nagy terembe, de előtte Ben még beismeri, hogy az ő lelkén szárad a lánya halála. Lokkbácsi nem megy vele be a terembe, ezt az utat egyedül kell megtennie - de mire ezt leírom, beszakad alatta a padló, és egy újabb üregbe jut, ahol már jön is elő a füst. A teremben álló oszlopokon hieroglifák, tán csak nem az egyiptomi mitológiába csavarodunk bele szépen? Dehogynem, egy faliképen Anubiszt látjuk a füstszörnnyel, ez utóbbi meg közben teljesen beborítja a padlót, majd felemelkedik, és diafilmet vetít Bennek, benne Alex nemrég látott és a korábbi évadokból ismert flashbackjeivel, a legutolsó pedig a halála, amitől Ben összeomlik.

A füst viszont nem öli meg, mint MiszterEkót, hanem visszahúzódik, a helyén pedig megjelenik Alex, a halott lány, vaddöfakk? Alexnek nincs jó hangulata, hiába kér tőle bocsánatot a kvázi fater, sőt, felkeni a falra, és azt üvölti neki, hogy idehallgass, te nyomorult gazember, ha egy ujjal hozzá mersz nyúlni Lokkbácsihoz, akkor megöllek. Minden parancsát teljesíted, és megvéded. Érthető? És ezzel eltűnik. Lokkbácsi pont ekkorra ér vissza egy kötéllel vagy liánnal, amin Ben fel tud mászni a felszínre, és ezzel be is fejezzük ezt az epizódot, ami annyira tömény volt, hogy kell neki egy kis idő, hogy leülepedjen.

Címkék: lost
47 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

EasyFriend 2009.06.23. 03:02:21

Több kívánságomat is teljesítette ez az epizód. Végre láthattam, hogyan verték cipóvá Bent, voltak jó kis Linus-Widmore pengeváltások szép számmal, láthattam, hogyan _nem_ lövi le Pennyt a kis szenya, mert sejtettem, hogy előbb-utóbb megpróbálja, és én is üvöltöttem majdnem, mint te, sixx...
Ami nem tetszett, az az, hogy a Szigetet mint érző-gondolkodó lényt pszichoanalizálták folyamatosan, az ilyet sose komáltam.
Viszont egy tekintetben teljesen összezavarodtam: ki fogja kapni az Emmyt, Emerson vagy Holloway?

preditor 2009.06.23. 03:09:23

Egyik legjobb epizod az evadban szerintem. Mondjuk szinte mind q jo :)

DownQ · http://letoltes.freebase.hu 2009.06.23. 06:20:28

@EasyFriend: Bent már másik évadban is megverték! Most ki lett javítva a post a megfelelő részre?

sixx · http://comment.blog.hu 2009.06.23. 06:51:11

@DownQ: ugyan, hova gondolsz, csak a cimet valtoztattam meg.

csabiga 2009.06.23. 07:40:30

Most nézem a 2. évadot. Amikor Ben Russzó csapdájába esik bizony a francija chick folyamatosan mondja, hogy ez egy közülük, hazudik, egy szavát se higgyék el. Szóval, ha nagyon erőltetem, akkor izé... Na igen, azt is mondhatná, hogy ez rabolta el a lányomat...de azért minden apró szálat biztos nem írtak meg előre az írók. Végül is akármelyik Other ellophatta volna Alexet, de Ben későbbi motivációihoz kellett ez a fordulat. Hát necces lett...:)

Before · http://azbeszt.blog.hu 2009.06.23. 07:53:11

Amikor Bent elkapja Russeau, akkor még nem volt "Ben", csak egy other. Michael Emerson játéka annyira nagyszerű volt azonban, hogy egy később színre lépő karakterrel (az otherek vezetőjével) összeolvasztották a figurát és így lett Ben Ben.
Szóval nincs ezzel semmi baj, ha figyelembe vesszük ezt az apróságot. Amúgy meg fekszel egy sátorban a tengerparton, nincs közvilágítás, nincs stúdióreflektor, alszol. Egyszer csak a töksötétben rád tör egy ki tudja milyen koszos alak, egy tinédzser, aki fél perc üvöltözés után eltűnik a sötétben a gyerekeddel. Mennyi reális esély van, hogy 16 év múlva, minimum félőrülten felismered az azóta felnőtt férfiben a gyereked elrablóját?

sixx · http://comment.blog.hu 2009.06.23. 08:06:56

@Before: nincs gyerekem és anya sem vagyok, de szerintem azt az arcot SOHA nem felejtené el senki. mindegy, a magyarázat első fele a jó, ezt nyilatkozta Cuse is vagy három hónapja.

Before · http://azbeszt.blog.hu 2009.06.23. 08:11:37

@sixx: ha látod. Épp oda akartam kilyukadni hogy reális körülmények között (nem pont láthatóra világított jelenetben) nagyjából esély sincs látni a másik arcát.

Gabba 2009.06.23. 08:35:07

Öröm volt nézni Dezt, ahogy terminátor üzemmódban püfölte Bent.

Az megint csak a szinkron fassága miatt volt, hogy Cézáréknak azt mondta Lokkbácsi a parton, hogy átmennek a FÉLszigetre?

Lasombra 2009.06.23. 08:47:04

az emberi agy elég furcsa találmány, bárki elfelejthet bármit. vagy csak rosszul emlékszik. vagy csak bizonytalanná válik. 16 év meg hosszú idő. a megfelelő körülmények között (pl mint amilyen a Sziget) sokminden megeshet. szerintem nincs ebben semmi goof.

a postban nem láttam sehol, de az index ajánlóban célozgattak rá, hogy felbukkant egy újabb frakció. mármint Bramék és Ilanaék. ezt mire alapozzátok? kissé korai megállapítás ez szvsz. (nyugi, nincs mit spoilerezni. ebben a kérdésben egyelőre max a készítők lehetnek okosak.) attól, hogy nem tudjuk, hova való egy darab puzzle, még nem biztos, hogy egy másik dobozból keveredett át. lehet, hogy megvan a helye. lehet, ugyanúgy Other, mint DHARMÁ-s (vagy ami abból maradt) vagy akár valóban egy 3. erő.
aki már túlvan a szezonon, annak részletek itt: lostpedia.wikia.com/wiki/Bram/Theories
a többieknek egyelőre még ellenjavallott idekattintani.

EasyFriend 2009.06.23. 09:29:10

@preditor: "Bent már másik évadban is megverték!" - Persze, ez nálam mindig az adott évad egyik fénypontját jelenti. Csak most az volt az újdonság, hogy jó ideig nem láttuk, ki tette és milyen körülmények között. Megfelelőbb módot és személyt keresve sem találhattak volna.

csabiga 2009.06.23. 09:30:50

@Before: Igen, tisztában vagyok a "Ben késöbb lett A BEN" dologgal, ezért is írtam, hogy akkor még nem volt minden szál pontosan megírva.

Emanuelle 2009.06.23. 10:03:26

Aztakurva. Már megint.
Bent ismét elverték, de azt biztos, hogy a gógyit nem tudják kiverni a fejéből, ennek a faszinak minimum 200-as IQ-ja kell, hogy legyen hogy egyáltalán saját magával tartsa a tempót.
Azért stylist-ot kereshetne, az a kiscserkész frizura és szerkó, amiben Ethan-nel kolbászolt az erdőben nagyon gáz volt.
Méltő társa a kopaszember, a hallgatag, a titkok tudója. Halottaiból tudtommal eddig egyvalaki támadt fel, szóval jobb lesz ha figyelő szemünket Lokkbácsira vetjük, de nagyon.

sixx · http://comment.blog.hu 2009.06.23. 10:07:24

@Emanuelle: nem feltétlenül, Christian Shepard és most Alex is ott kóringyált.

Nézőke 2009.06.23. 10:26:35

igen kiváló rész volt,de azért álljunk meg egy pillanatra.
A kis Ethan amolyan 12 éves forma lehetett ugyebár. Tehát Jackék valahol 10 évvel korábban lettek dharmások. Itt még az ádörök sátrakban laktak,tehát nem írtották még ki a dharmásokat. Kvázi ez amikor bekövetkezik,már nem lesznek ott szerintem. Ja,és hogyhogy a kis Beb ádörökkel lakik? nem emlékszem hoigy Ben flash-jeiben lett volna utalás aputól,hogy "némá, 10 éve nem láttalak, mit akarsz azzal a gázpalackkal?"

Lasombra 2009.06.23. 10:26:38

@Emanuelle: szerintem meg... Lokkot ettől függetlenül is érdemes figyelni. :)

@sixx: ja, meg Yemi és Katinéni lova is.

Nézőke 2009.06.23. 10:30:19

...mi van,ha ez a Charlie lesz majd az a bizonyos Charlie?:D még a haja is úgy nézett ki,nem véletlen :D

a másik meg, hogy ha a füst halottak képében őrzi a szigetet, mi a rák volt három évaddal ezelőtt Walt-al?? Hogy ő a kiválasztott,meg stb? Nem halt meg sose bakker. Erre se kapunk választ már. Utálom az ilyet.

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2009.06.23. 10:34:21

@Nézőke: Dzsekkék 1977-ben, Rousseau 1988-ban "van".

@sixx: Szerintem Alex most sem élt, csak jelenés volt ("megidézte a Sziget"). Viszont Dzsekkpapán még nem igazodtam el teljesen... :-)

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2009.06.23. 10:35:56

@Nézőke: Ez a Csárli most van, az a Csárli meg már elmúlt ;-P

Emanuelle 2009.06.23. 10:57:25

Egyetértem vadásszal, szerintem is a fekete füst trükkje volt Alex jelenése.
Az öreg Shepard először Jacknek jelent meg, az is rendben lenne...ha utána nem jelent volna meg ebben az alakban másoknak is, szóval ez azért kicsit bezavar a képbe.

Emanuelle 2009.06.23. 10:59:02

És mi ez a szobor meg az árnyéka??

Jack__Bauer 2009.06.23. 11:00:02

Hát, én meg azt mondom, hogy sziget ide vagy oda: dead is dead. ;)

ParajEllenség 2009.06.23. 12:30:50

Ezt senki se vette észre?
A végén Alex azt mondja Bennek, hogy Lokkbácsinak egy HAJA SZÁLA se görbüljön meg! :)

Ez vajon csak a magyar szinkronban poén?

lesőrigó 2009.06.23. 13:01:26

@ParajEllenség: De, ez volt szerintem a legjobb pillanata a filmnek. Ezen jót röhögtem. Mert addig ezek a föld alatti, meg titkos folyosók elég gagyik voltak, ráadásul mind olyan, mintha tegnap takarították volna, sehol egy kis pókháló vagy por vagy patkány... (persze ezeket lehet, hogy kifüstölték...)

Nézőke 2009.06.23. 13:07:03

Na jó ez a Csárli ez mostani Csárli,nade ha Dezék mégiscsak visszamennek a szigetre a gyerekkel ,és forgatódik egyet a kar,és Dezék lesznek mondjuk Ádám és Éva, aztán megint forgatódik a kar,és a gyerek a múltban elkerül a szigetről..?
Már én se tudom követni :D

oké hogy Rousseau 1988-ban van,de ezek szerint nem történt még meg az elgázosítás, és különben is, KIK LÉPKEDNEK A MÁSODIK ÉVADBAN egy játékbabát vonszolva a bokorbabújáskor??? ÉS MI VAN WALTal?:DDDD

Nézőke 2009.06.23. 13:12:41

egyébként tegnap véletlenül láttam azt a részt,amikor megtalálják a barlangban Ádám és Évát, és előkerül egy fekete és egy fehér "kavics" egy kis szütyőből,az egyikük nyakán lógott.
Hm.

Gerga 2009.06.23. 14:34:25

Nem úgy volt az előző részben ha meg mentik Bent akkor mindent elfelejt??

veronel 2009.06.23. 14:57:02

@Nézőke: ez a Csárli, nyilván azért Csárli, hogy megemlékezzenek arról a Csárliról, akinek az önfeláldozása erősen hozzájárult a megmeneküléshez és Penny és Desmond egymásratalálásához. Plusz Penny papa is Csárli, így a családi vonalat is továbbviszik módjával. Szerintem ennyi.

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2009.06.23. 15:02:44

@Gerga: Hát nem elfelejtette, hogy mi történt vele?

Gerga 2009.06.23. 19:53:31

@vadász2: Azt gondoltam h mindent el fog felejteni. A Dharmát, az apját, mindent.

ssjani 2009.06.23. 20:15:53

"Halottaiból tudtommal eddig egyvalaki támadt fel".Igen, Fox Mulder de ő több hónap után.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.06.24. 09:16:01

Én az éjszaki ismétlést vettem fel, hogy meg tudjam nézni, de az AXN volt oly "kedves", hogy negyedórával előbb kezdett :-( Szóval lemaradtam az elejéről. Hiánypótló volt így ez az írás számomra.

"mi van a szobor árnyékában? Frank nem tudja, erre leütik, és megkötözik. Ezek az emberek meg mit akarnak?"

Örülök, hogy ez akkor nem csak nekem nem tiszta. Azt hittem, lemaradtam valamiről, de ezek szerint nem. Vajon a parti szoborról van szó? Ha igen, akkor ezeknek az újaknak is van köze a szigethez...

Hieroglifák: Hogy kerülnek ide az egyiptomiak? Mondjuk az 5x08-ban is volt már több utalás rájuk: egyiptomi fakereszt, és a hátulról mutatott szobor is Anubisz, nem?

Szobor: m.blog.hu/ho/hogyvolt/image/1a/5x08/Picture%202.png

Anubisz: www.ezoterikus.hu/kepek/egyiptom/anubisfeher.gif

Másnak is feltűnt már, hogy Alpertnek is olyan fáraófeje van. Lehet, hogy a sziget a Földközi tengerről "indult el" sok ezer éve? Lehet, hogy a sziget Atlantisz? De akkor miért van az ádöröknek európai feje, meg ruhája?

@ParajEllenség: "A végén Alex azt mondja Bennek, hogy Lokkbácsinak egy HAJA SZÁLA se görbüljön meg! :)"

Bizony, ezen én is jót röhögtem. Kíváncsi vagyok az eredetire, de van egy olyan érzésem, hogy ezt a poént a szinkronosok rakták bele, talán nem is direkt, csak nem gondoltak bele :-)

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.06.24. 09:18:49

@Fedor: Ja, amúgy ha ez számít valamit: Anubisz, a halál és a túlvilági élet istene...

Deuce Bigalow 2009.06.24. 09:20:06

én az 1. évadot abba hagytam.
azt már lehet tudni, hogy egy gőzmozdony masirozik-e az őserdőben és az adja a hangokat?
ezt a értelmetlen, xar sorozatot, szívből gyűlölöm az alkotóit!

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2009.06.24. 09:26:36

@Gabba: FŐszigetre!! Vegyél még néhány órát magyarból! ;-)

Gabba 2009.06.24. 11:07:03

@vadász2: nem, inkább fület mosok :)

@Deuce Bigalow: ja, gőzmozdony bizony, és Thomasnak hívják.

Nézőke 2009.06.24. 11:27:24

egyébként a Lost annyira kiterjedt,hogy már Dr.House is lost, sixx légyszi, elvonási tüneteim vannak, és persze pont azokat a részeket nem láttam,amikből blogolni kéne, legalább a naptárból kikerülhetne, így nem várnám feleslegesen. :D
Na persze lehet hogy elkényeztetett bennünket a hétfői adás utáni egy órával felrakott Lostok..

Gerga 2009.06.24. 14:04:58

Milyen érdekes h mindenki öregszik a szigeten csak Alpert nem lesz öregebb.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.06.24. 14:41:45

@Gabba: :-)))

@Gerga: És erre csak most jöttél rá?

EasyFriend 2009.06.24. 15:57:18

@Fedor: Ezek a felvetések nem is annyira abszurdak, mint első olvasatra hinné az embert. Úgy értem, van benne valamilyen beteg rendszer.

@ssjani: Bobby Ewingról se feledkezzünk azért meg.

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2009.06.25. 22:09:40

Mikor Bent az irodában meglepi Lokk, akkor utóbbi egy kifejezést használ arra, hogy előbbi megölte: "Elefánt a szobában".
A Halottnak a csók legutóbbi részében Csák apja ugyanezt mondja Nednek. Mi ennek az értelme, honnan ered?

sixx · http://comment.blog.hu 2009.06.25. 22:13:54

@vadász2: ""Elephant in the room" (also "elephant in the sitting room", "elephant in the living room", "elephant in the parlor", "elephant in the corner", "elephant on the dinner table", "elephant in the kitchen", "elephant on the coffee table", and "horse in the corner") is an English idiom for an obvious truth that is being ignored or goes unaddressed. It is based on the idea that an elephant in a room would be impossible to overlook; thus, people in the room who pretend the elephant is not there might be concerning themselves with relatively small and even irrelevant matters, compared to the looming big one."

lostika 2009.06.30. 20:12:35

És aki nem tud angolul???? :$S

Llew 2009.08.17. 10:37:05

"megkéri Szánt, hogy ha túléli a kalandot, akkor kérjen bocsánatot Dezmondtól az ő nevében"
Na itt tényleg paráztam, hogy ezek megmerték tenni. Aztán mikor
"RÁFOGJA A FEGYVERT PENNY-RE IS", akkor meg erősen szorítottam a fotel karfáját, de ahogy Dez széjjel verte Ben fejét az marha jó feloldás volt. Egyébként kurva jó rész volt, a sok Ben féle flashbackkel, meg a nagyképű, mindent tudó Lokkbácsival
süti beállítások módosítása