Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Életfogytig zsaru 2x10 - A Gonosz... és öccse, Ziggy

2009. június 12. 11:00 - missparker

Volt már epizód az ideggörcs Charlie-ról, ennek ellentételezéseként most egy burleszket kapunk, jó szórakozást! Charlie-t ugye a múlt epizódban elrabolták, most ébredezik Mickey medencéje mellett egy nyugágyon. Járhatott volna rosszabbul is, ezt megúszta. Mickey bemutatja Stewartnak, a testőrnek, aki lecsapta. Ugye nincs harag? Ó, nincs. Charlie meghívást kap egy jótékonysági partira is, és ha beszélni akar Mickey-vel, csak hívja.

 

Reese is él, épp Tidwellt szabadítja meg a hosszú hajától, a Charlie-tól kapott lila bugyiba öltözve. Mert képes elviselni 3 exfeleséget, mint szeretőt és riválist, a New York-i stílust is, még azt is kezeli valahogy, hogy a főnökével fekszik le, de ez a haj, ez nem maradhat.

Ennyi magánélet után új ügyet kapunk, útban a helyszínre Charlie-nak feltűnik, hogy Reese dúdol. Vidám? Annyira nem, utálja a sivatagot, ahol most vannak. Charlie tudna itt élni. Smith, a helyettes seriff fogadja őket, a probléma, hogy önálló törzsi területen találták a másik seriffhelyettes, John Hawes holttestét, a homokba ásva. Egymagában állomásozott a rezervátumon kívül, nem tudják, ki és mikor láthatta utoljára. Az indiánok egy kaszinót akarnak nyitni a területükön, ezért a törzsnek saját rendőrsége lett. Smith azt sem érti, hogy ezek után miért maradt itt Hawes, ő lelépett volna. Charlie érdeklődik, és megkapja a választ, amit nem akar hallani: ő maradna ott, ahol senki sem látja szívesen? Ja, erről szól az elcseszett élete.

Az indián rendőrök máris követelik, hogy a Los Angeles-iek maradjanak semlegesek, távozzanak. Whitehat kapitány, az indián seriffnő nem titkolja, sok ellensége volt Hawesnak. Megnevez egy gyanúsítottat, Thomas Shasta. A rezervátumban összeverekedett Hawes-zal. Shasta már váltás alsót is hoz a kihallgatásra, biztos benne, hogy beviszik. Az alibije nem túl szilárd, a menyasszonyával, Annával volt. Nem viszik be. Szemle a seriff hivatalánál és lakásánál, egy lakókocsiban lakott. Charlie filozofál, a seriff szerethetett itt. A hűtőjében felcímkézett kaják, valaki gondoskodott róla. Charlie neki is áll falatozni a szarvasraguból (brr, a szarvasokat minden formájukban gyűlölöm), örömködik, hogy fügekaktusz is van benne ízesítésként. Whitehat kapja a hírt rádión, Hawes üzenetet hagyott neki, ezt a Los Angeles-ieknek is hallani kell. 'A fegyverek és a Gonosz' ennyi kivehető a nagy recsegésben. Gonosz? Idekint, egyedül, könnyen babonássá válik az ember. Whitehat elmegy, ketten tovább kutatják a helyet: előkerül egy levél, amiben Hawes a kaszinó ellen tiltakozott. Csinos indíték. Tesznek egy kört a sivatagban, Reese még mindig azon problémázik, hogy itt nincs semmi.

Hogy ne legyen igaza, épp meglátják, ahogy Anna virágot tesz a helyre, ahol Hawest megtalálták. Nem tudnak beszélni vele, a csaj ellovagol, a kocsijukat meg ellopják. Gond egy szál se, még itt is tudnak taxit hívni. Tidwellnek Reese számol be telefonon, majd panaszkodik Charlie-nak, behallatszott a telefonba, hogy a kollégák röhögtek. [mi is] Annáékhoz érkeztek. Az apu méhész, Reese fanyalog: ez önként nyúl a méhkasba? Charlie-nak tetszik, méhek kellenek mindenhez: még a gyümölcsökhöz is. Anna épp a flintáját pucolgatja, a vadászatot el kell halasztania, a fegyvert Charlie lefoglalja, kérdezgeti a fügekaktuszos szarvasraguról, 'közvetve még méhek is kellettek hozzá', [nem akarooom...] Apu mesél tovább a lányáról, ő a városban született, utálja a rezervátumot. De mégis ideköltöztek 20 éve, mert ez a népük. Anyu ekkor lépett le. A kicsilány egyszer eltűnt az éjszakában, Hawes mentette meg, meghalt volna a sivatagban. Tanította vadászni, halászni. Taxiznának tovább, a taxis megáll, kiszáll a sivatag közepén, párosunknak ez gyanús, kellő felkészültséggel követik.

Indián rosszarcok, Shastával az élen reklamálnak, hogy nem volt joguk Annával beszélni. Charlie előszedi a sittes énjét, te haver, olyan népszerű vagy itt a helyi vagányoknál, nem tudod, ki nyúlta le a kocsinkat? Shasta nem válaszol, de legalább elhúznak, ez is valami. Reese érdeklődik: még mindig szeretnél errefelé élni? Naná, jobban, mint valaha. Este, a hotelben egy szoba van, két franciaággyal, hivatalosan még ki sem nyitott, Charlie szerint örüljenek, hogy egyáltalán kaptak szobát.

Reese megy fürödni, telefon csörren, Charlie veszi fel, de ezt nincs ideje közölni, mert Tidwell megkérdezi tőle, hogy a lila bugyiját veszi-e fel. Charlie-nak felakad a szeme, majd ijedten lecsapja a telefont, és úgy néz rá, mint egy kosár varangyosbékára.

Erre a kosár, izé, a telefon megint csörög, Charlie elordítja magát, 'telefooon', teljes pánikban hátrál a készüléktől, Reese visszaordít, 'vedd fel'. Charlie ijedten rohangál a szobában, nem akarja, az előző sokk után nem is csodálom [de már fájnak a rekeszizmaim röhögtemben].

Reese-nek muszáj kijönnie a fürdőből, ezt egy szál törölközőben teszi, Charlie azt sem tudja, merre nézzen. Tidwell az megint, miért tetted le az előbb, mikor a bugyidról kérdeztelek? Reese feje is megér egy képet.

Öö, visszahívlak. Charlie magyarázkodni kezd, hogy ő mennyire örül nekik! Nem sokáig, Reese kivágja a szobából. A hajléktalan zenmester a seriff lakókocsijában éjszakázik. Éjszaka meg is jelenik neki Hawes szelleme, falatozik a raguból, megkínálja őt is. Aztán Anna, ő legalább nem asztrállény. Éjféli beszélgetés, Gonoszról tudsz-e valamit? A piros cipős, kabriómercis fazonról? Hoppá, van ilyen? Akkor róla. Hajnal, Reese-nél csörög a telefon, Shasta az, megtalálták az autójukat. Aztán Charlie, tudja kicsoda Gonosz. Eval Vadas névre hallgat a szerencsétlen. Ezt Charlie már az őrsön írhatja a táblára, végre vissza a saját közegükbe. Evalt és öccsét a törzs alkalmazza, hogy beindítsák a kaszinót és a hotelt. Jó kis beszélgetés, mindenki zavarban van mindenki előtt, Tidwell a szállodai szobáról érdeklődik, féltékeny! Charlie-t Ted hívja, jól van, ugye? Mert nem jött haza. Anyja helyett cellatársa. Rachel sem járt otthon. Charlie aggódva hívja, lányos apukát játszik, hirtelen tinilánya lett. Rachel, mint ilyen, a gitáros haverjánál aludt. Ezek a mai fiatalok!

Eval viszont kitörő örömmel fogadja őket, az anyukája ideges volt a leskelődő miatt. Aki Whitehat. Tartóztassák le birtokháborításért. De nincs a telkén. Akkor majd az öcsikém, Ziggy kitalál valakit. Aki egy lány. Itt mindenki hülye ma?

A kiscsaj tényleg jogász, Whitehatnél fegyver van, ezért letartóztathatják. Vadas Brothers akartak lenni, ezért a 'csalás'. Whitehat Tidwell irodájában köt ki, mégse a kihallgatóba vigyenek már egy kollégát. Hawes utolsó hívását lenyomozták, a fegyvergyárból telefonált. Eval egy szakit akart felvenni, aki fegyvereket alakít át. A seriffnő Eval garázsát ezért figyelte, ott lehetnek a fegyverek. Tidwell havernak szólítja Reese-t, ez bárkinél kiverné a biztosítékot. Whitehat kér egy díványt Charlie-tól. Lévén a seriffnő nagyon rusnya, és nem tudja, hogy Charlie-nak sok szobája van, álmai nem válnak valóra. Otthon van már étkezőasztal, de ez a vacsora sem kevésbé bizarr, mint az előző: hárman vannak, két sittes és két rendőr ül az asztalnál. Ted indiai kaját rendelt. Egy indiánnak. Rachel is csatlakozik, és hogy elérjünk a hülyeség holdsütötte csúcsaira, a századosnő próbálná feltérképezni a viszonyokat.

Nehéz ügy: szóval Ted és Charlie nem együtt vannak, hanem együtt laknak, tehát nem buzi, csak nem szereti a randa nőket. Rachel nem unokahúg, de nem is barátnő. És nincs pasija sem, aki nem is gitározik a telefon túloldalán. Rachel pampog, hogy Charlie nem is aggódott érte, csak Ted. És ő hiába hívta Charlie-t, nem vette fel. Sértődötten távozik. Ted bejelenti, hogy szerelmes Oliviába, aki Charlie leendő mostohaanyukája, majd idegesen lelép. [Ez már a kegyelemdöfés lehet, könnyezem a röhögéstől] Charlie megjegyzi a századosnőnek, hogy 'Ezek a fehérek'. [Itt köptem rá a kávémat a monitorra.] Másnap, házkutatás, Eval polgárháborús muskétákat importált, történelmi szerepjátékot szervez. Van alibije is. Hawest le akarta fizetni, de nem ment el. Tidwell elmélete, hogy talán jobb ajánlatot kapott mástól, a seriffnő csábosnak szánt nézéssel rákérdez, találkozott vele egyáltalán? Tidwell nem tud olyan szexmániás lenni, hogy ez bejöjjön neki. Charlie jelentkezik, ő találkozott Hawes-zal. Jó ötlet volt ezt elmondani. Reese átnézte a pénzügyeit, csak egy furcsa befizetése van a megyei nyilvántartóhoz, 60 dollár. Vissza a lakókocsihoz, Charlie bent kutat, Whitehat odakint azt kérdezi Reese-től, volt-e Charlie-nak valaha fejsérülése? Rejtély, hogy merülhetett fel ez benne...

Az agykárosodott eközben megtalálta, mit kapott Hawes a 60 dolcsiért: egy születési anyakönyvi kivonatot. Annáét. Oké, fegyvert vissza Annának, kíméletesen közlik vele, hogy vér szerint nem is indián. Apu meg nem apu, ellenben kinyírta Hawest. A lánykának nem tetszik a fejlemény, betölti gyorsan a puskát, ráfogja az ál-apura. Aztán Charlie-ra. Fejsérültünk nagyon normális tud lenni, ha bajban van, és másokat kell a börtöntől megmenteni, kidumálja Anna kezéből a puskát. Ügynek vége, irány haza.

Reese Tidwellhez megy. Ruhátlanul azon élcelődik, hogy a kapitány féltékeny volt Charlie-ra. Befenyíti, hogy erre a testre emlékezzen, ha még egyszer havernak szólítja. Tidwell elköveti ezt a hibát, nem vicces, Reese felöltözik, rávágja az ajtót.

Charlie Mickeynél partizik, mindenki ott van, aki számít: polgármester, szenátor, sztárok. De az ő kis klubjuknak nem sok tagja van: kevés a gazdag zsaru. Charlie megemlíti a fényképet, talán többen is vannak. Mickey elárul egy titkot: rákos, fél éve van hátra. Mielőtt elmegy, még meg kell tennie egy-két dolgot. 'Most mi jövünk Crews nyomozó!'

4 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bree-gee 2009.06.12. 11:46:55

Na ez az! Mi értelme volt az "elrablásnak", ha utána Mickey medencéje mellett simán ébredezhet? Nem értem.Azt hinné az ember a másik rész vége után, hogy valami komolyabb lesz.

A bugyis jelenet nagyon nagy volt!:DD

Köszi a hogyvoltot!

missparker · http://hogyvolt.blog.hu/tags/a_kam%C3%A9leon 2009.06.12. 12:31:53

Az értelme szerintem az volt, hogy Mickey megmutassa, ő nem ellenség. Az elrablás meg egy kis oktatás Charlie-nak, hogy nézze meg, kivel kezd, és hogyan. Spoilermentesen is kitalálható, hogy tanult belőle :)

gio · http://www.napiauto.blog.hu 2009.07.21. 02:00:50

ez a rész kifejezetten bénára sikeredett, nekem nagyon nem tetszett. az egész sorozat leggyengébbike, szerintem.

missparker · http://hogyvolt.blog.hu/tags/a_kam%C3%A9leon 2009.07.21. 06:57:16

@gio: Igen, láthatólag kicsit belőtték magukat a forgatókönyvírók, a poénok nagyon ráültek az egészre, sztori meg alig volt, az is laposkás lett. Ezért írtam, hogy ez egy burleszk, annak viszont kiváló. De ha valaki igazi krimire vágyott, ez a rész valóban csalódás.
süti beállítások módosítása