Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Friday Night Lights 3x03 - How the Other Half

2009. június 05. 16:00 - Sigismundus

Mulatnak a redneckek, teljes számban a Colette család, Rigginsek, és Lyla. Fogy Billy pénze rendesen, de hát ő vállalta, csak nem hagyja hogy más fizessen. Viszont kell a pénz is, ezért éjnek évadján mindenféle gyanús alakkal kezd, még gyanúsabb megbeszélésekbe, aminek Tim öccse nem örül.

Hajnal a pályán, Taylor edző és Matt irányító elé két nemszeretem látvány tárul. A kis JD edz itt, külön neki Dallasból hozatott személyi edzőjével, és Buddy meg a szponzorok nagyon nézik mutatványt. Eric sürgősen szavát adja Mattnek, ő a kezdő irányítója, ez járjon a fejében. És itt van Joe McCoy is, aki ajánlja szerényen elsőéves fiát az Arnett Meade ellen.

És még otthon sincs nyugta Edzőnknek. Telefonon zaklatja Buddy az irányító dolog miatt, Tammy pedig felveti hogy kicsi már a házuk a rendes évi edző-csapat party számára.. Eric érti a célzást, új ház helyett inkább új helyszínt ígér jövőre…. Smash épp jó hangulatban van éppen, húgának magyarázza az edzők jönnek majd hozzá ő nem keresi őket, ez a módja. Aztán hamar elmegy a kedve, kiderül hogy Mama hétvégén másodállást vállal hogy az ő egyetemét fizetni tudja.

Tammy bevásárlás közben összefut a fogyókúra-rajongó Kate McCoyyal, aki mindjárt jópontot szerez azzal hogy szerinte is több könyv és zenei program kellene a sulinak és ő majd szervez támogatókat. Ez bizony nagyon Tammynek tetsző dolog, és sokkal jobb benyomást tesz rá a nő, mint Erice Joe…. Tim szokatlan helyzetben és helyen, a suli könyvtárában. Igaz Lyla is vele van, de csak akkor hajlandó este átmenni hozzá, ha a srác tanul, és ha megvéti őt a Colettek dühös pillantásaitól…. Ericet igen rosszul éri a hír mely szerint felesége elfogadta Katy ajánlatát, McCoyék óriási házában rendezzék az edzői barbecue-partyt. Nagyon nem akar Joe McCoyyal közösködni, már így is túl sokszor szól bele a csapat ügyeibe. És ezzel a lekötelezettjei lesznek Taylorék McCoyéknak, ezt hogy-hogy nem vette észre felesége? Délutáni edzés, Matt csak nem bírt lenyugodni, nagyon mellédob mindenkinek. És most már MacGill is arról kezd susogni Eric fülébe,hagyják a JD gyereket is érvényesülni.

Ebédnél sem hagyják nyugodni Mattet. Landry haver is az új "Real McCoyról” dumál, az őt támogató médiagépezetről. A kis pisis ugyanis minden újság címlapján és belső oldalán ott virít. 7-es szerint ez nem nagy szám, azért nyomják mert ő most az új arc. Landry el, Julie ül helyére, és neki már kipanaszkodja magát irányítónk, fosik az Arnett Meade-től. Őket még Jason idejében sem verték meg soha, de egy újabb vereséget könnyen az ő nyakába magyarázhatnak.

Smash pakolgat az Alamo büfében, mikor megkísértik egy jó ajánlattal. Főnöke jön a hírrel, hogy 4 újabb büfét nyitnak a környéken és egy területi menedzserre lenne szükség aki irányítja ezeket. És Brianre gondoltak, kezdetnek 10000 emelés és szolgálati kocsi…. Eric arra ér haza hogy Katy és Tammy mér végső fázisába jutatták a barbecue-tervet. Edzőnk udvariasan köszön a vendégnek, de az észreveszi rajt a neheztelést. Tammy később elmondja Katynek, azért akarja más házába a bulit, mert nem akar jelenetet az kivetítő-ügy miatt…Lyla a Colettekkel, Mandy előadja az esküvőn mondandó fogadalmi szövegét, ami valami rajzfilmből vett. És Garrity kisasszonyból előjön a régi, gúnyos sznob stílusa, kiröhögi a magasztos pillanatot. Ölni tudó női pillantások, ráadásul Timet elhívja valahová Billyvel, hát, a békülés nem indult jól.

Kint a Rigginsek feszültek kissé. Bátyónak szüksége van öcsire, hogy kettesben ellopjanak egy csomó rézvezetéket egy bezárt gyárféléböl. Nem csak az erő kell, hanem ész is, Tim azonnal kiszúrja a terv gyenge pontjait, talán ne zsaruktól hemzsegő úton kéne menniük. Viszont nem akar részt venni az akcióban, ugyanakkor lesz az edzői parti is. Vitát nem folytathatják, mert a házból kirontanak a feldúlt nők teljes létszámban, lovagjaikat hiányolva. Edzői parti, a McCoy házban. Újgazdagék fenn a Dombon laknak egy óriási új palotában(mely ugyanannyi ízléssel épült mint pénzzel, ellentétben hasonló magyar csodáktól). Külön parkolófiúk járnak be a kocsikkal, de Eric ebben is támadva látja függetlenségét.

Lyla végül mégis csak Buddyval mehetett a bulira, közben fennen bizonygatja apjának Tim megbízhatóságát. Megbízható barátja épp bátyjával együtt sötét ügyben jár, kerítést szaggatnak, visszaadják pár őrkutyának a szabadságukat, majd nyögve némi színesfémgyűjtésbe kezdenek. (de legalább nem működő szemaforokból)…. A parti tart a Nagyházban, Matt gyanakvóan szemlél mindent, majd Julievel felfedezik a ház egy központ termét. Egy JD emlékszoba, kitéve vitrinbe minden olyan érem amit nyert születésétől kezdve. Javban gúnyolódnak, amikor megjelenik hátuk mögött JD gyerek, kínos helyzet. Lyla is hiába várja Timet, a gyártelepen változott a helyzet. Nem csak kettő óriástekercset pakolnak fel a tesók hanem ötöt-hatot, a pénz egy új vállalkozás beindításához kell majd Billynek.

Még egy rosszkedvű ember van a fényes partin, Eric Taylor elbiliárdozgatna magában, amikor meglepik Buddy és Joe meg a szponzorok. Próbálják rádumálni szépen a nyílt játékstílusra. Akármit is jelent ez, edzőnk elutasít, hivatkozva arra, most nincs meg ehhez a kell játékosállomány, meg ilyenek. Ekkor nyíltan kerül szóba, hogy JD gyerek éppen ilyen játékos lenne, miért nem tesz egy próbát vele Matt helyett. Szó szót követ, Eric kissé bedurvul és közli Joe McCoyyal hogy nem fogja csapatot olyanra bízni aki ép csak megkezdte a pubertáskort. Joccakát uraim. Otthon Tammyvel megbeszélik, csak egymásra számíthatnak.

És újra itt az áldott Péntek Este ! Párducaink fogadják az ősellenség Arnett Meade-i Tigriseket. Matt rutinosan készülget, és elégedetten látja hogy a 12-es JD bizony elég beszart arccal ül. És a pályán is magabiztos 7-es, Dillon kezd, első playre hátrál, kikerüli a rárontókat és dob, egyenest Timnek, meg is van a first down !

Második game-re már vérszemet kap, és csak megjátssza a paszt, valójában maga kezd rohanni a labdával. Nagyszerűen kicselezi a rárontókat már 15 yardnál jár amikor kiütik. De azért szép volt… Harmadikra inkább marad a hagyományoknál, Timnek átad, 7-est ledöntik, 33-as áttör, és TDt szerez, 7-0. Dicsérik Mattet mindenhonnan, Eric szerint ez az Ő meccse.Aztán a Tigrisek egyenlítenek, majd egy félpályás hosszúpasszal vezetni kezdenek..7-13…Párductámadás, a Tigrisvédelem is felkészült, egyből Timet támadják, Mattnek köszönhető hogy nem lett labdavesztés első playre. Másodikra nem is 33-as hanem az EndZoneban várakozó 1-es kapja a labdát, 13-13 ! Sajnos az Arnett Meade ugyanilyen gyorsan visszaszerzi a vezetést.

Negyedik negyed vége, két perc és 17-21 az állás. Mattet megkérdik, lát-e még a szemével, 7-es közli, jó még egy TDre. És pályára ! Játék indul, a Tigrisek megint nagyon fogják elkapóit, hát a QB maga indul hosszú útjára. Tényleg nagyszerűen rohan, kicselezi a rárontókat, csak az 1 yardnál ütközik egy védőbe, de beperdül még az EndZoneba. Mindenki TDt kiállt boldogan, de nem, a labda kiesett Matt kezéből, és a Tigrisvédők meg is szerezték.. És ezzel vége is a meccsnek.. Bár elismeri Sammy Meade a nagyszerű kísérletet, csak vereség lett a meccs vége…

Meccs után jóval, amikor már csak a takarítók vannak a stadionban, bukkan fel Mattünk ismét. Szerencsére nem várja tömeg csak Julie akivel megint jól eldumálnak mindenről, csak fociról ne…. Smash este otthon elmeséli a területi menedzseres ajánlatot Mamának, mégsem menne focizni. Coretta nem hisz a fülének, fia volt eddig úgy oda a sportösztöndíjért most meg visszalépne, és hamburgereket számolna? Megint kell egy jókora lelkifröccs, hogy Brian kishitűsége megszűnjön….Tim, rendezi a maga becsületkódexe szerint a dolgát. Becsönget Garrityékhoz, Buddy szívesen kidobná, de Lylától kap még egy esélyt, csak ne tegye a lányt többet bolonddá, amikor ő kiállt mellette apjával szemben.

Bunkó hálátlan egy népség a dilloni. Az este hazatérő Taylor edzőt és feleségét rengeteg  tábla várja házuk előtt a fűbe szúrva. Ezzel adják tudtára a harmadik éve lelkét is kidolgozó Ericnek hogy nincs bocsánat a vereségre…

 

Címkék: fnl
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása