Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Lost 5x08 - LaFleur

2009. május 25. 23:25 - sixx

Az előző részben leginkább Lokkbácsi kalandjaival foglalkoztunk, meg azzal, hogy mi történt vele az elmúlt években, hogy szedte össze az Oceanic6 tagjait és hozta vissza őket a szigetre, no meg azzal, hogyan nyírta őt ki Benjamin "Yoda" Linus, akinél többet ember még a tévébe nem hazudott. Most ideje a szigetlakókkal foglalkozni, ott vesszük fel a történet fonalát (muhaha, szó szerint), ahol abbahagytuk, Sawyer tartja a kötelet, az meg beleszakadva a földbe, mert ugrottak egy kurva nagyot, miközben az öreg mászott lefelé. Miles szól is Szójernek, hogy most már tényleg elengedheti a kötelet, az meg csak néz, majd ásni kezd, mint egy jólnevelt vakond, de Juliska leállítja. John's gone, James. És Miles ekkor megfordul, és meglátja a szobrot, aminek négy lábujja van, a partnak háttal áll, és egy egyiptomi istenség lehet akár, és ez akkora fless, hogy konkrétan hatszor tekertem vissza a jelenetet. Lokkbácsi pedig pont ekkor forgat egy isteneset a kereken, amitől mindenki kiakad, mert iszonyú nagyot ugrottak, és a szobor sem áll már ott. És a kút is be van temetve.

A fejfájások elmúltak, orrvérzés sincs, Juliska kimondja, amire mindenki gondol: Lokkbácsi sikerrel járt. És most várunk, mondja Szójer, az ÚjFőnök, addig, míg vissza nem jön. Három évvel később, mondja a felirat, amiből azért ki lehet sakkozni, hogy Lokkbácsi visszatérése elég sokáig tartott. Egy kéz tesz fel magnószalag-tekercseket az orsóra, és egy szimpatikus arc kezd el Dharma-ruciban táncolni valami csajjal, a zene biztos Geronimo Jackson, nem ösmerem az életművet. Megjön Phil az ünneprontó idegbeteg, és a lazulást egyszerre szétzavarja, láthatóan tart a főnöktől, valami LaFleur nevű embertől, aki ha megtudja, szíjat hasít a kollektív hátukból. És ha ez nem lenne elég, a háttérben ez egyik monitoron Horace, aki annak idején Bent a világra segítette és az apjával együtt a szigetre csábította, holtrészegen randalírozik a szónikus kerítés környékén és fákat robbant dinamittal. Menni kell LaFleurért.

A két lúzer teljesen be van szarva, jajistenem, most keltsük fel? És ha mégsem? Akkor Horace szíjjelrobbantja a fejét, és még idegesebb lesz, így inkább rohannak a főnökért, aki Ádörfalván lakik, mert ott játszódik ez a jelenet, és akinek az ajtaján is alig mernek kopogni. Hatalmas nagy gyökér lehet ez a LaFleur. Vágül Phil bevállalja a dolgot és kopog, a hang ismerős, Szójer az, csak most LaFleur néven mondogatja, hogy szánáfabiccs. Ez jó volt, kár, hogy Holloway megszólalt, mert jellegzetes a hangja nagyon. A magyar szinkronban lehet, nagyobbat ütött, nem tudhatom. Miles is megy Horace-re vadászni, mert nem csak Szójer él Ádörfalván, hanem a kínai is, ráadásul ő is Dharma egyenruhában, mint Dzsinn volt két résszel ezelőtt felöltözve. Szóval csak nem a kút mellett várták be Lokkbácsi második eljövetelét.

Horace satura itta magát időközben, így Szójer viheti haza Amy-hez, akiről nem tudjuk, kicsoda, de biztos a neje lesz a hosszúhajú hippinek. Miles még marad egy kicsit és eloltja a tüzet, amit a dinamit vs. fa kűr okozott, nem örül, de inkább ez, mint az asszonyhoz hazavinni a részeg urát. Amy? A 24-ből ismert Reiko Aylesworth, király. Kár, hogy a nevét kiírták a stáblistában, de akkor is jó ismét a tévében látni. Anyu terhes, és elmondja Szójernek, hogy egy Paul nevű faszi miatt veszekedtek, ettől borult ki Horace. Mielőtt erről többet megtudnánk, a gyerek úgy dönt, hogy elég a süketelésből, ő most meg fog születni. Szójer majd összetojja magát, erre szerintem férfi fel nem készülhet, szóval megértem.

Három évvel korábban vagyunk, a kút mellett nem sokkal, ahol Faraday az aljnövényzetben motyog maga elé, és azt hajtogatja, hogy "nem mondom el neki". Sárlott meg eltűnt, egyrészt ugye meghalt, másrészt meg a teste lett oda az utolsó nagy villanásban. Faraday is megerősíti, amit a kútnál konstatált a jónép: vége az időutazásnak, legyenek bármikor is, most már itt ragadtak. Na, akkor irány a part, mondja Szójer, mire Miles kiborul, elegem van a partból, minek? Se tábor, se semmi, viszont nyilaznak ránk égő vesszőket, hát akkor meg? Juliska viszont támogatja az ötletet, ezzel kvázi törzsfőnökké nevezi ki Szójert, nem mintha sok választásuk lett volna vezető tekintetében, hiszen Dzsinn nyevi hendikeppel indul a választáson, Faraday meg láthatóan nem beszámítható.

Útközben nem megy minden flottul, mert kiabálásra és lövésekre figyelnek fel, egy ember fekszik a domboldalon a földön, és egy nő sír keservesen felette - két másik alak meg éppen kinyírni készül a nőt. Faraday szerint a beavatkozással semmi baj, mert ami történt, az megtörtént. Szójer és Juliska azonnal lépnek, és lelövik mindkét ellent, a nő meg hoppácsak, Amy az első jelenetből, a halott meg Paul, a férje. És kurvára nem jó ám, hogy Szójerék lelőtték a két fickót, mert ezek ádörök, és most annyi a paktumnak. Hát, van ez így, olvasható le Szójer arcáról, majd eltemetik a két ádör-hullát, Pault meg viszik magukkal Ádörfalvára, oda, ahol majd Szójer beszél, a többieknek meg kuss a neve - mindezt a főnök találta ki, az nagy bölcsségében. A fedősztori? Hajótöröttek vagyunk, a társainkat keressük. A hetvenes években vagyunk, állapítja meg Juliska az eredeti Dharma-egyenruhákat látva.

Útközben egyeztetik a fedősztorit, az élen haladó Faraday meg olyan, mint egy Mayhem-rajongó az első sorban végigzúzott koncert után, és nem néz sehová, csak a lába elé, így ha nem üvölt rá Juliska, hogy álljon má' meg, szépen besétál a szónikus kerítés hatósugarában, az meg nem fasza ugye, a félszemű orosznak tavaly például orrán-száján át dőlt a vér tőle, sőt, tán még habzott is a füle hozzá. Juliska rápirít Amy-re, hogy kapcsolja ki a kerítést, mire az odamegy a kapcsolótáblához és kikapcsolja, illetve dehogy kapcsolja ki, csak úgy tesz, a fülébe dugót rejt, így rá nem hat a dolog, de Szójerék menten összeesnek.

Vissza időben a szülőszobába, ahol Amy úgy kiabál, mintha ez lenne a dolga, a baba farfekvéses, és a doki, aki éppen itt van Ádörfalván, nem ért az ilyesmihez, pontosabban a császározáshoz. Szójer elszalad a garázsba, ahol azokat a helyes kis kék VW-mikrobuszokat szervizelik, és ki fekszik az egyik kocsi alatt? Juliska, a nőgyógyász. Nahát. És nem, nem akar szüleszteni, mert a szigeten minden nő belehalt a szülésbe az ő tapasztalatai alapján, de ez még egyelőre nem történt meg, mondja Szójer, és Juliska nagy morogva beadja a derekát. Miért van olyan érzésem, hogy ennek még lesz folytatása? A szülőszobában Juliska elemében van, és tettrekész, Szójer meg kint mászkál, és megjön Dzsinn, aki nagyon faszán megtanult angolul, és a szigeten a többieket keresi, mármind Dzsekkéket. A gyerek egészséges és fiú.

Időben vissza egy kicsit, odáig, hogy Szójer magához tér Ádörfalván, és Horace köszönti. Érthetően vannak kérdései, amikre Szójer azt válaszolja, hogy Jim LaFleurnek hívják, és egy hajó kapitánya, ami viharba került, és zátonyra futott. Éppen a Black Rockot kerestük, teszi hozzá, (ez kurvajó) hallottak már róla? Horace kissé bizalmatlan, azt szeretné tudni, hogy mit kerestek az erdőben, hiszen a part az messze van. Hát igen, de egy pár emberem elkeveredett, mondja Szójer, erre mit találunk, a nőt, aki éppen meg akartak lőni. Horace erre azt mondja hogy oké, akkor holnap reggel indul egy tengeralattjáró innen, azzal majd elhúztok innen. Szójer persze maradna, de ez így most nem fog összejönni, mert itt csak Dharmás emberek lehetnek, és ő Horace szerint nem megfelelő emberanyag. Hogy lesz Szójerből biztonsági főnök???

A többiek odakint üldögélnek, Juliska egykori/jövőbeli házát nézegeti, és elmeséli Miles-nak, hogy annak idején/a jövőben az ádörök kiírtották a Dharma-népeket, és beköltöztek a faluba, ő meg ezt követően jött ide a tengeralattjárón. Faraday meg csak néz maga elé, és hajtogatja, hogy forog a lemez, csak nem az a nóta megy, amit mi szeretnénk hallani, és meglátja a kis Sárlottot. Szegény Faraday. Horace jön Szójerrel, de mielőtt Jimbo elmondhatná, mik a hírek, megszólalnak a riasztók, mert valaki jön. Richard motherfucking Alpert az, az ádörök (nem is) festett szemű vezére aki simán besétál Ádörfalva főterére, és Horace-szal akar beszélni. Az van ugyanis, hogy az ádörök akkor jönnek be ide, amikor csak akarnak (szónikus kerítés = ultimate fail), és csak azért nem jönnek, mert van a két csoport között egy megállapodás, miszerint nem mennek a másik területére és nem gyilkolják egymást.

Na, a két halott az a fegyverszünet megszegésének minősül, amitől Horace DEFCON-1-re (vagy 5-re, fasz se tudja, melyik jelenti az Apokalipszist) állítja a készültséget, irány a Láng, és hozzátok a nagy kaliberű fegyvereket, helló. Szójer mentőötlete: "Hadd beszéljek a kihúzott szemű csávóval." Mert Szójer tudja, mit csinál, bár Juliska kételkedik benne. És leül Alpert mellé a padra akit úgy köszönt, mint egy régi havert. Bevallja, hogy ő nyírta ki a két fickót, és elmeséli, mi történt a domboldalon, a fegyverszünetet tehát nem a Dharma szegte meg. Alpert ezt még el is fogadná, de azt nem érti, hogy kicsoda Szójer, ha nem a Dharma tagja. És ekkor Jimbo előhúzza az adu ászt, és megkérdezi, hogy eltemették-e a hidrogénbombát. Meg mesél egy sort Lokkbácsiról. Alpert elhisz mindent, és a békéért cserébe csak annyit kér, hogy megkaphassa Paul holttestét. Az ádörök a zombibizniszben utaznak? Horace ad két hetet Szójeréknek, aha, szóval így ragadtak itt Ádörfalván.

Juliska a mólón ül, és menne haza, mert ő volt már itt eleget, és eleve, Lokkbácsi elment, mindenki megmenekült, akkor meg? Miért maradni? Szójer szerint 1974 van, minek visszamenni? És mi lesz velem? Itt akarsz hagyni az őrült tudóssal, a halottlátóval meg Dzsinnel, aki a bordó Headway első leckéjénél tart? És Juliska belemegy a dologba, marad még két hetet, amiből három év lesz. Most már 1977-ben vagyunk, Szójer egy virággal kedveskedik élettársának, Juliskának, a sikeres szülésznőnek. Mert együtt élnek, mint egy pár, ölelkezés, ésatöbbi. Este Szójer Horace házában várja, hogy a főnök magához térjen, és közli vele, hogy apa lett, majd megkérdezi, hogy mi kaptak össze? Nos, azon az egyiptomi fakereszten, amit Amy három éve a halott Paul nyakáról szedett le. Szójer megérti a dolgot, és elmeséli Horace-nak, hogy szerelmes volt Katinkába, de már elmúlt. Múlt a lófaszt.

Másnap reggel Juliska és Jimbo az ágyban, de csöng a telefon, Dzsinn az, aki rálelt Dzsekkékre. Az utasítás: be ne hozd őket, majd én kimegyek az északi völgybe. Juliska felébred, de Szójer nem meséli el neki, mit hallott, inkább kocsiba pattan, és kimegy a sziget másik végébe, ahová Dzsinn visszahozza Dzsekket, Hörlit és Katinkát. És amikor Szójer meglátja azt a szepéős arcot, akkor egyértelmű, hogy nem, három év alatt nem lehet elfelejteni egy nőt. Kiváló epizód volt ez is és még milyen jók jönnek ezután...

Címkék: lost
42 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

YessicaHard 2009.05.25. 23:51:23

Állati jó rész volt! Mondjuk azt nem értem mi a francnak kellett Richardnak meg az ádöröknek Paul holtteste. Ötlet?
Ja amúgy szerintem Richard valami ittfelejtett egyiptomi faszi vagy istenség,a kihúzott szeméből jött rám ez a gondolat. De hogy hogy kerülnek ide az egyiptomiak, ugye?
Sawyer még most is imádja Kate-et, ez nem is kérdés.Az az arc elég árulkodó
volt a végén. Szegény Juliet! :(

szepi79 2009.05.26. 00:48:30

tippem szerint azért kellett a hulla, hogy megmutassák a többi ádörnek, hogy ni, itt a gaz gyilokos, aki orvul megorvgyilkolta kiválló embereinket, hátulról történő orvgyilkosság által. ergó megvan a bűnös, és nem kell elmondani a pórnépnek, hogy lokkbácsi pereputtya miatt él még mindig a tűzszünet.

ave 2009.05.26. 01:53:46

Ha vegelesz vegre az egesznek, osszevaghatna valaki belole egy 2 oras filmet, ugy lehet erdekelne.

Gerga 2009.05.26. 07:18:12

Én kíváncsi vagyok mi lesz a 6. évad végén?? A szigeten maradnak (melyik évben) vagy kijutnak onnan (melyik évben)???

kujoon 2009.05.26. 07:20:09

@ave: bazz, pont erre gondoltam olvasás közben, hogy valaki a sorozat legvégén remélem összevagdossa sorrendbe! a sok kis sziporkát, és úgy is meg kéne nézni... :D bár én mondjuk szeretem így is, csak már kissé kezdi az ember elveszteni a fonalat, a sok villódzás közepette...

Nézőke 2009.05.26. 07:55:00

köszönjük sixx a gyors,ámde kicsit szájbarágósra sikerült hogyvoltot, mondjuk ezt a részt máshogy nem is lehetett leírni.
A rész egyébként elég kiszámíthaó volt,nem ütöttek akkorát a felbukkanások, kivétel a szobor,persze annak még le is kell rombolódnia majd valamikor.
A most született baba vajon ki lesz majd?

Silent Bob 2009.05.26. 08:19:41

Juliet mosolya nem volt túl őszinte, mikor meglátta Freckles-t. :D Amúgy az egész évad büntet.

hasznavehetetlen régensherceg · http://avegkezdete.tumblr.com/ 2009.05.26. 08:34:42

Szójerék nem Ádörfalván laktak, hanem Dharmafalván. A Többiek - időben - később veszik be a telepet. Ugye a dharmásokat Hugo megtalálta egy tömegsírban.

sixx · http://comment.blog.hu 2009.05.26. 08:38:20

@hasznavehetetlen régensherceg: köszi az infót, hülyén halok meg, ha nem mondod. mivel amióta van Ádörfalva, így hívtam, ezért nem változtattam a neven.

hasznavehetetlen régensherceg · http://avegkezdete.tumblr.com/ 2009.05.26. 08:47:02

Sajnos nem vok olvasója a blognak ezért nézd el tudatlanságomat.

Amúgy király a sorozat, nagyon tetszik. Kicsit a 4. szériát laposabbnak tartom a többihez képest, féltem, hogy ez a tendencia folytatódni fog. Viszont ezzel az időugrásos kavarással, visszatéréssel és következményeivel a legizgalmasabb évaddá tették az 5.-et (véleményem szerint).

Kiváncsi vagyok a végkifejletre.

ziggy stardust · http://fagyis.blog.hu 2009.05.26. 09:38:35

már akkor sejtettem, hogy sawyer pofára esik, mikor égre-földre esküdözött, hogy túlvan katinkán :) lehet, hogy juliet kiíratta magát, de sztem elegánsan oldották meg a szitut, nekem nem lóg ki a lóláb, hogy na, akkor most gyorsan írjuk ki, abszolút belesimul a történetbe ez a szál is

robirudyrobi 2009.05.26. 09:40:47

Köszi sixx a blogot! Amióta rátaláltam, még élvezetesebb lett a sorozat (és a rákövetkező nap). :)
@Nézőke:
Spoiler
Ítn
Spoiler vége

Metal Warrior · http://ordogvilla.blog.hu/ 2009.05.26. 10:08:05

"Kár, hogy a nevét kiírták a stáblistában, de akkor is jó ismét a tévében látni. "

Miért kár, hogy kiírták?

EasyFriend 2009.05.26. 10:11:49

"Ez jó volt, kár, hogy Holloway megszólalt, mert jellegzetes a hangja nagyon. A magyar szinkronban lehet, nagyobbat ütött, nem tudhatom." - Sajna magyarban is le volt lőve a poén, mert a szinkronhangja épp olyan jellegzetes és kurvajó, mint az eredeti.
Szegény Michael Emerson jól megszívta, két bukó lostos Emmy-jelölés után szerintem ezért az évadért nem fogják ismét jelölni. Ebben az évadban (legalábbis eddig) Terry O'Quinn és Holloway is jobb jeleneteket kapott, legalábbis eddig. Nálam Holloway a favorit a jelölésre. Már a múltkor Kler szülős jeleneténél is milyen királyul nyomta, ez az epizód meg különösen az övé volt.
Ismerős arcoknak örültem én is, a 24-es Fürti ((c) Bruti) mellett a Phil nevű idegbeteg meg a Mad Men-ből költözött a szigetre.
Tetszett a szolid poén, hogy Dzsinn hogy megtanulta az angolt 3 év alatt. :-) Daniel Dae Kim biztos fellélegzett, hogy innentől beszélhet normálisan.
Fürti szerintem azért lejjebb tekerte a kerítést, mert ha csak úgy nekimentek volna, akkor nem ússzák meg ilyen simán a sztorit, gondolom, akkor velük is az történt volna, mint anno Mihállyal.

EasyFriend 2009.05.26. 10:15:46

@victor vacendak: Nem spoiler ez? Mondjuk a c:c-n már véletlenül le lett egy kicsit lőve, úgyhogy én nem döbbentem meg annyira, de nem biztos, hogy mindenki így van ezzel.

sélli_ 2009.05.26. 10:20:06

'bordó Headway első leckéjénél tart' :))) Király!!! Ricsárd felbukkanása ádörfalván kegyetlen volt.. ahogy leült vele Sawyer beszélni, 5**.
A kedves SPOLEREZŐ kollágáknak:

robirudyrobi: KÖLTŐI KÉRDÉS VOLT!!! Nem hiszem, hogy valóban választ várt volna rá bárki is.

victor vacendak: köszi, hogy spoiler felirat nélkül megosztottad ezt az információt! Tényleg! Nagyon értékellek. Azt nem akarod esetleg elmesélni, hogy ki mikor, hogy hal meg az 5. évadban, csak úgy röviden? Ha már így belejöttél.

Metal Warrior · http://ordogvilla.blog.hu/ 2009.05.26. 10:28:33

Van komolyan, aki itt NETEN olvasgat és TÉVÉN nézi a Lost-ot? Na ne röhögtessetek! Különben én is utálom a spoiler-ezőket, és láttam végig az 5. évadot, mégis megállom, de szerintem akkor is vicces, hogy azt feltételezzük, hogy akik az interneten olvasgatnak, hozzászólnak, azok a magyar adón nézik hétről-hétre... :))

hasznavehetetlen régensherceg · http://avegkezdete.tumblr.com/ 2009.05.26. 10:51:39

@Metal Warrior: Hát én előrébb járok, mint a TV az 5. évadban, viszont nem láttam végig (kb 7 rész vissza), tehát azért a spoiler veszély fennáll :).

sélli_ 2009.05.26. 11:05:12

@Metal Warrior: Hát pedig a olvasók 95%-a a magyar adókon nézi, és képzeld neten olvasgat. Hát ilyet!
Én láttam végig az 5. évadot, de akkor is halálosan bosszant, hogy beírogatnak emberek ekkora spoilereket, főleg úgy, hogy az egyik pl a szezonzáróhoz kötődik...

sixx · http://comment.blog.hu 2009.05.26. 11:10:34

gyerekek, ne rúgdossátok a homokot egymés szebébe, mert összeszedem a műanyagvödröket és mindenkit kizavarok a homokozóból. a spoileres kommentet töröltem.

EasyFriend 2009.05.26. 11:15:37

@Metal Warrior: Én nem feltételezem, konkrétan magamról pl. tudom, hogy így vagyok vele.

SunnySmile 2009.05.26. 11:25:39

Josh Holloway egyre jobb és jobb. Nagyon jók a jelenetei, amiket nagyon jól old meg. Pedig volt időszak, amikor nem néztem volna ki belőle ilyen játékot.

sixx köszi, hogy betetted a képet a szoborról, hatalmas jelenet volt
:)

Gabba 2009.05.26. 12:59:38

Fürti! :)
Basszus, a hv olvasásáig azon agyaltam, hogy hol láttam ezt a nőt. Megzavartak a szőke fürtök, barnához vagyok szokva.

Ez a négylábujjú szobor fejbevágott, az meg főleg, hogy többet még mindig nem lehet megtudni róla.

Savafan 2009.05.26. 13:05:09

@Metal Warrior: én, pl.
nem olvasok utána a neten és nem töltögetek. pont azért, hogy csak kamillázzak amikor nézem az epizódot.
és nekem ütnek azok a dolgok amikről a neten lehet olvasgatni és tudható.
ezért üta nagyokat ez az 5. évad. csak kapkodom az államat a kanapéról (pihengetés közben nézem, így a padló elérhetetlen távolságban van:)).
amúgy egyszer a végén tényleg összevághatná valaki valós időben a nagyon fontos dolgokat:) talán lesz ilyen fanatikus valahol a világban.

Nézőke 2009.05.26. 14:46:31

tényleg csak költői kérdés volt részemről, amolyan "na, vajon mi lehet a vége?" jellegű.

A hogyvolt lényege, hogy HOGY VOLT,kvázi mindig a tévében futó rész után csemegézünk itt,és alig várjuk sixx magyarázatait. Szerintem az a nem normális,ha valaki letöltötte,és egyben megnézte,hol ott az izgalom?:D

EasyFriend 2009.05.26. 15:21:14

@Nézőke: Igen, részemről is az egyéb okaim mellett egyfajta "önuralom-tréning" is, hogy nem egyben tolom... Utána úgyis várni kéne a következő évadra, akkormeg?

@Savafan: Szerintem ha van egy kis eszük az alkotóknak (márpedig), akkor a majdani sok extra dvd-kiadás között csinálnak majd ilyet is.

Voyoshka 2009.05.26. 16:13:50

@sixx : köszönjük ismét. Én nem ismertem fel Holloway hangját, még a magyarban sem, nekem ütött.

@MetalWarrior :én is azok közé tartozom, akik nem töltögették előre, pláne, hogy az első két évad után/közben (hosszabb külföldi tartózkodás miatt is) elvesztettem az érdeklődésem az egész sorozattal kapcsolatban/szemben.
Mostmárviszont Sixx hogyvótjai miatt nézem igazán, mert így sokkal jobb a keddem - meg a kedvem.

Akik pedig összevágott összefogót várnak: ha mozifilmnyi nem is lesz belőle, meg ki tudja, lesz-e ilyen, azért talán nem vizionáltam akkor, amikor évadkezdés előtt a csatorna egy vagy két hétfőn keresztül adott egy ilyen "emlékeztetőül.." jellegű zanzásítást.

@sixx :bordó Headway első leckéje... bakker... én még tanítani is próbáltam belőle.

Ja, és azt, hogy a múltkor Dzsinn hogy került Katinka-Dzsekk-Hörli érkezéséhez Dharma-ruhában, azt ennek a résznek én már az elején kitaláltam, amikor Szójer is már Dharma-ruciban bohóckodott ottan.

Mennyi van még akkor innen? kb hány estét kell számolnom erre? Ez most az 5. évad. Lehet lehurrogni, de azt hittem, hogy ez az utolsó évad. Most meg olyanokkal dobálóznak itt emberek, hogy 6. évad? Összezavartatok....;)

Sigismundus · https://csakugyirkalok.blogspot.com/ 2009.05.26. 16:20:20

SIXX ! " zene biztos Geronimo Jackson, nem ösmerem az életművet "
Nincs is a valóságban ilyen nevü együtes..:-) Csak poénból találták ki, a sorozat kedvéért ezt anevet. Egyszer egy napot töltöttem a keresésével (mert akartam egy LOST-válogatást minden szereplőhöz valami hozzáilló zenét) de minden nyom a LOST felé vezet...

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2009.05.26. 16:54:46

@Metal Warrior: Van, aki komolyan letölti a kint futó részeket és utána itt tötymörög a blogon a magyar adást követve??? És még ír is, holott már réges-rég elfelejtette ezt az epizódot? Ne röhögtessetek!

De most komolyan. Nem mindenki olyan internet-kocka, hogy minden sorozatot muszáj neki letölteni azonnal, ahogy kint leadják. Vannak olyanok is (pl. én), akik rendesen megnézik hétről-hétre a tévében, mert így sokkal kényelmesebb, mint a gép előtt. Aztán rátalál erre a blogra, ahol véletlenül éppen a magyar sugárzás szerint veszik sorra az epizódokat, és az adás után elolvasgatja őket (...majd, ha helyreáll a z szétesett oldal...;-)

robirudyrobi 2009.05.26. 18:07:43

Nézőke: vettem az adást, tényleg fel kellett volna ismernem a költőiségét a kérdésnek, beismerem lükepék vagyok. :)
Én nem töltögetek, csak eddig ha meló vagy más miatt kimaradt egy-egy rész, angol nyelvű hogyvolt-ot olvasgattam, és bevallom, néha nem bírtam ki, előre ne olvassak egy keveset. Nekem még úgy is bejön a sorozat, ha tudom hogy mi lesz, mivel életben nem nézek ezen kívűl más sorozatot, de ezt elkezdtem anno, és most már nem hagyom abba. :)

candyperfumegirl 2009.05.26. 18:42:33

"Szójer megérti a dolgot, és elmeséli Horace-nak, hogy szerelmes volt Katinkába, de már elmúlt. Múlt a lófaszt."

:D Ennél jobban nem is lehetett volna megfogalmazni, tökéletesen visszaadja az egész jelenetet, meg úgy álatlában az egész epizódot, utolsó jelenettel, mindennel együtt.

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2009.05.26. 20:24:49

@sixx: Miért van az, hogy ezen az oldalon csak ez az egyetlen poszt esik szét, ha megnyitom?

sixx · http://comment.blog.hu 2009.05.26. 21:33:56

@vadász2: mert sudidubinemértem a kommentjében hatvanezer lol-t írt egymás után, amiért jár neki a faszkorbács.

subidubinemértem (törölt) 2009.05.27. 10:59:07

ad1 hová lett a kommentem?
ad2 a kommentem ismét:
faraday: ami történt, megtörtént.
sawyer: köszi, platón!
LOL

sixx · http://comment.blog.hu 2009.05.27. 11:07:00

@subidubinemértem: a te kommented miatt esett szét az oldal, azért szedtem ki.

subidubinemértem (törölt) 2009.05.27. 13:19:15

@sixx: már előtte is szét volt esve :)
tudom, kicsit sok volt a lol, de nagyon röhögtem. :D

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.05.28. 08:58:03

"Horace, aki annak idején Bent a világra segítette és az apjával együtt a szigetre csábította"

Na ezért olvasok én hogyvoltot. Végig azon agyaltam, hogy most kell -e ismernem ezt a faszit, vagy sem. Ezek szerint kellett volna, de a franc emlékszik már minden képkockára x évaddal ezelőttről...

EasyFriend 2009.05.28. 15:28:07

@subidubinemértem: Nem para, csak néha toljál bele egy-egy space-t, ahogy pl. levegőt is veszel a valóságban, és akkor nem fogja szétnyomni. :-)

EasyFriend 2009.05.28. 15:30:38

Sixx, te ezeket magadtól tolod, hogy melyik arc lógott már be egyszer a képernyőbe 3 évaddal ezelőtt, vagy te is szoktál puskázni? Esetleg havonta megnézed a korábbi évadokat?

sixx · http://comment.blog.hu 2009.05.28. 15:40:43

@EasyFriend: nem, fejből. komolyan. nézd meg a cc-n a vetítés utáni posztokat, azokban is benne vannak, onnan néha puskázok mondjuk.
süti beállítások módosítása