Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Életfogytig zsaru 2x06 - Érezted?

2009. május 15. 10:00 - missparker

Charlie a várost bámulja a rendőrségi parkolóból, közben Zent hallgat. 'Engedjük hogy a világ egy nyugodt hellyé váljon'. 'Vonuljunk el a világtól, és az üldözni fog'. 'Lásd magad a világ részeként.'

Reese gonosz, Charlie iPodjából észrevétlenül kihúzza a fülhallgatót, a sajátjához csatlakoztatja. Hangos zene rázza fel Charlie-t. Majd a várost egy földrengés első rezgése. Érezted, Reese? Iroda, Tidwell ismerteti a helyzetet, nincs víz, nincs áram, a közlekedés akadozik, mert néhány autópálya felszakadt. Teljes a káosz. Szegény New York-i főnökember, ez az első földrengése, vadul kapaszkodik minden egyes rázkódásnál. Charlie-t mobilon hívja egy fegyőr, Arthur Tins meglépett a földrengés segítségével. A gyerekgyilkos, akit elkapott a legelső epizódban. A meggyilkolt fiú anyja veszélyben van, tanú volt a perében, éshát Charlie sem épp a kedvence. Egy utolsó kérdés Charlie-tól: beszéltünk mi már korábban?

Tedet Charlie házában érte a földrengés, nem súlyosan, de rondán megsérült. Tidwell az ajtófélfába kapaszkodva ír a táblára, retteg, ilyet még nem élt át. Megint rázkódás, érezted? Reese röhög rajta, Tins szökését sem tartja fontosnak, az a patkány nem veszélyes, el fog bújni. Ó, Charlie nem is Tinstől fél, viszont a meggyilkolt fiú apja, Mark Rawls nemrég szabadult. Ismeri, kapcsolatban vannak, tettek már egymásnak szívességeket. Tidwell szerint nem fontos Tins biztonsága, a szabályzattal érvel, tényleg ki van bukva. Charlie kizökkenti, kicsit megrázza a táblát, erre Tidwell ordítani és kapaszkodni kezd félelmében, Charlie, ez szemét poén! Tidwell felidézi a múltat, ugye Tins azért vallott, mert bevitték Markhoz a börtönudvarra motivációért? Iiigen, így volt.

Nyomozóinknak gyalog kell járőrözni, nehogymár Tins és Mark ügyével tudjanak foglalkozni. Ezt egyébként határozottan megtiltja, miközben hősiesen azon dolgozik, hogy ki merjen lépni az irodájából. Utcakép földrengés után, törött tűzcsapok, házuk előtt ácsorgó emberek. Charlie-ék járőrbeosztása véletlenül pont arra az utcára szól, ahol Mark lakik. Tényleg jófej ez a Tidwell, remélem, nem csalódok benne végül. Reese kérdez, hogy lehet azt kezelni a börtönből, ha egy ilyen Tins megöli a fiad? Charlie nagyon tudja a választ: ülsz a celládban, és csak azon gondolkodsz, mit tennél a gyilkossal. Hívj erősítést, Markot bevisszük, gombolkozz be! Mi van? Nem kevés erőszakos bűnöző van a házban, ahová készülünk, nem a nyitott dekoltázs a legjobb ötlet. Reese megfogadja a tanácsot.

Mark egykedvűen fogadja őket, Reese közli, hogy Tins megszökött, Mark továbbra is rezignált. Charlie szól: jobb színjátékot kér, ezt nem veszi be. Szóval már tudja. Mark Charlie-ra hatna, tettünk már egymásnak szívességeket, ugye? Most is így lesz, Reese fegyvert elő, Mark ismered az eljárást, kezeket a falhoz. Charlie meg is találja nála a fegyvert, feltételesen van szabadlábon, ez hiba volt. Kergetőzés, elkapják, megbilincselve berámolják az arra járó fakabátok autójába. Reese Charlie-t vigasztalja: meg kellett tenned. Charlie letörve ül az autójába, ja, de nem tetszett. Még kevésbé tetszik neki, mikor Mark üvölteni kezd a rendőrautóban, csak nem érti, mit. Majd látja szétloccsanni Mark agyát a hátsó szélvédőn. Az autóban Tins ült, rendőregyenruhában, ők csak a másik fakabátot látták. Valszeg Tins bűntársa lehetett. Hiába lőnek utánuk, azok szirénázva elhúznak. Később egy parkolóházban találják meg az autót, Tidwell-lel együtt szemlézik. Reese és a főnökember Charlie lelkét pátyolgatná, ő csak annyit mond, ma reggel nem úgy kelt fel, hogy meg kell ölnie valakit. És most úgy érzed, meg kell? Nem, most úgy érzem, meg akarom.

Tidwell jelzi, hogy még jó hogy ezt nem hallotta, mert különben el kellene vennie Charlie fegyverét. Mondom, hogy jófej. Tins viszont piti drogos gyilkosból képzett ölőgép lett. Tidwell filozofál ezen egy keveset, hogy persze, bemennek gyáva nyusziként, mire kijönnek, mind őrültek. Charlie ránéz, Tidwell korrigál: na jó, nem mind. De hogy talált Markra Tins? A rendőrségi csatornán keresztül, Charlie-ékat követte. Reggel maga Tins hívta Charlie-t, ezért volt ismerős számára a hangja. A börtönből most tudták meg, hogy hárman szöktek meg, kihasználták a káoszt. A társai Leo Debs és Donnie Johnson. Tins pofátlan, küldött egy gyümölcskosarat Charlie-nak az irodába, mellette kártya, 'kösz, hogy azzá tettél, aki vagyok'. Haver, rossz lesz neked. Gáz, hogy nem nagyon tudnak utánanézni semminek, mivel állnak a rendszerek, papíralapon meg semmi sincs.

Ted hívja Charlie-t, de inkább mégsem akarja terhelni a sérülésével, azt hazudja, jól van. Kit hívhatna még? Oliviát.

Charlie átadta Reese-nek Maserati volánját is, nem is kíméli a csaj a gépet, bár a kocsiban szóló zen bölcsességek kicsit idegesítik. 'Legnagyobb hiba, rettegni a hibáinktól'. Charlie kedvére való helyszínre érkeztek: narancsfaaa!!!

Tins exnejéhez jöttek, nem járt nála, de ha látják, lőjék le nyugodtan. Ír egy listát a piti bűnöző haverjairól, kezdetnek jó lesz. 50 név, Charlie tudja, hogy a volt cellatárssal érdemes kezdeni.

Tedhez megérkezett Olivia, megmutatja a sérülését. Brrr. Kórházba nem mehetnek, mert 24 órát kell várni mindenhol, bemondta a rádió. Ebből házi műtét lesz.

Charlie felhívja a börtönt, beszél a cellatárssal. A rab sem felejti el megjegyezni, hogy szeretné, ha a zsaruk jelentősen megnövelnék a fickó ólomtartalmát, nem ragaszkodik hozzá, hogy élve viszontlássa. A feleség listáján van egy páncélautós sofőr, Chip. A feleség Chip munkahelyének nevére nem, csak a céglogora emlékszik. Netet, de azonnal. Charlie a maga módján intézi, Reese marad a kocsiban, ő betér egy kávézóba. Két srác előtt meglobogtatja a jelvényét, az egyiket kinevezi helyettesének, guglizz! A másikkal hozat két kávét. Újabb rengés, Charlie ölébe hullik egy szőke, tökjó ez a zsarumeló. Reese kap egy kávét a keresés végén, megvan az iroda.

Fegyvert szorongatva lépnek be, egy tucat túsz van odabent. Tins hiába ránt fegyvert, Charlie dühös Mark miatt, puszta kézzel esik neki. Csapkodja egy ideig a falhoz, kificamítja a vállát, de sikoly hallatszik a garázsból. Chip a főnökasszonnyal, June-nal, ő az utolsó túsz. Sajna, Tinst el kell engedni, Charlie azért megígéri neki, hogy nem ússza meg. Mivel Tins a tússzal zsarolva még a Maseratit is szétlöveti velük, külön morcos.

Ted nem engedné kivenni a kezéből a ceruzát. Olivia alkoholt kért. Nem sebfertőtlenítésre, érzéstelenítésre, belsőleg alkalmazva.

Tins és Chip elhúznak a páncélautóval. Később June-nál bejelez Chip személyi helyzetjelzője, így kell segítséget hívniuk szolgálatban is. Irány a helyszín, lőálló cuccban Tidwell várja Charlie-éket, nincs erősítés, Bobby van. Régi raktárépület, megint fegyvert markolászva saszzéznak be, kár a gőzért, Chip rendesen halott. Van egy másik hulla is, összeégett a páncélautóval együtt. Charlie nem veszi be. Tinsnek ennél több esze van, jobban játszaná el a halálát, mit akar? Nem őket akarta megtéveszteni, hanem akik utánuk jönnek. Tins az ő halálukat is bekalkulálta, na vajon hogyan? A raktárban parkoló másik autóban megszólal egy telefon. BaromBobby már nyúl is be a letekert ablakon, Charlie hiába kiált rá, a kifeszített drótot későn veszi észre. De most aztán meg ne moccanj! Charlie kése jól jön, de Tidwell is hős akar lenni, ő vágja át a drótot. Mostmár csak az a furcsa, hogy Tins miért engedte el a June-t. El kéne beszélgetni a hölggyel.

Tednél hat az érzéstelenítés, Olivia is ivott egy 'keveset', de felfogja, hogy Ted szerelmet vall neki. Bocs, Charlie apjához megyek hozzá, de azért egy csók elcsattan, figyelemelterelésnek. Kikerült a ceruza a sebből.

June házából ordít a zene, Charlie-éknak az ajtóban állva azt mondja, hogy különösen a Beatles-t szeretik, a második filmjét. Nem esik le egyik félművelt detektívnek sem (a film címe: Help!, azaz Segítség!), így Tins világosítja fel őket: túszul ejtette a családot. Charlie bemegy. Előkerül a másik társ, Leo. És Reese is, szintén fegyvert markolva. Tins June nyolcévesforma fiát szorongatja, Charlie mesél Leonak Chipről és Donnie-ról. A kiskölyök bátor, visszaszámol a kezével Charlie-nak Tins háta mögött. Háromra a gyerek kifordul Tins kezéből, Charlie lő. Reese Leot intézi el. Tins fetreng egy darabig, majd meghal, Charlie tanulmányozó tekintettel, elégedett félmosollyal végignézi.

Los Angeles újra békés, a nyomozók pakolnak a szétesett irodában. Reese Tidwellt faggatja, a robbanásveszély oké, a földrengés félelmetes? Itt is elcsattan egy csók.

Charlie 'rohadtélet'-arckifejezéssel nézi a Maseratit. Még egy rengés, a kocsi megrázkódik.

Érezted?

3 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szanna 2009.05.16. 09:15:32

Missparker!
Miattad kezdtem el olvasni ezt a hv-t. Nagyon cool. Remélem lesz ma Kaméleon...

Madmoazell 2009.05.17. 12:41:10

Ez volt az egyik kedvenc Life-részem, a hogyvolt nagyon jó lett.
Life-ot még még még, menjen a túróba az, aki cancelre akarja tenni...

missparker · http://hogyvolt.blog.hu/tags/a_kam%C3%A9leon 2009.05.17. 13:31:36

@szanna: Lett Kaméleon, de azért erre is rászokhatsz hosszú távon is :)
Charlie Crews legalább annyira csodabogár, mint Jarod, bár ez a film a - modern kor elvárásainak megfelelően - kicsit provokatívabb és véresebb, de még mindig nem öncélúan erőszakos.
süti beállítások módosítása