Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Szomszédok 2x08 (26. fejezet, 19880421)

2009. május 14. 13:30 - Milo Rambaldi

Ott hagytuk abba, hogy Mágen doktor szeretne Jemenbe lelépni, de erről tudomást szerez a család, és kiakad; Feriékhez vacsorára érkezne papa és kicsi lánya, de lerohad az autó, így Takiékkal eszik meg a vacsorát. Jutka összekap Vilmával (az új tornatanárnő), hogy Feri miért tart fociedzést a kölyköknek; János megkérte a tűzkeresztségen szó szerint átesett Alma kezét, aki elintézte, hogy Erdészke beadja a pályázatot a főmérnöki pozícióra. Az események tehát zajlanak.

Akciódús kezdésünk van, éjszaka van, alszik még a város, a lámpák égnek, csend van az utcán lent, de Mágen doktor nem alszik, perforált vakbelest szállít, azaz inkább szállítana, mert az ügyeletes kórházban nincs áram, ezért beteget sem fogadnak. Tovább kell menni, mert tartalék áram sincsen. Megnyugtató érzés látni, hogy az ország semmit nem változott az elmúlt 20 évben. Akkor nem a friss súlyponti rendszer miatt hullottak a betegek, hanem a jó kis áramszünetek miatt, a végeredmény ugyanaz. Mindig is mondtam, hogy temetkezési vállalkozónak kell menni. Tuti megélhetés. Mágenék politizálnak egy kört a kocsiban, majd továbbállnak. Otthon Senior ébresztgeti Juniort, önmagához képest kedvesen, de Junior sakál egészen. Etust hívja, hogy beszélni akar vele. Szerintem Iván lehet a háttérben.

Az akció folytatódik, betörnek a boltba, ahol Lenke is dolgozik. Visznek mindent, ami mozdítható. Már reggel van, Lenke búcsúzik Takitól, mind a ketten összetörnek egy-egy tányért, Lenke szerint ez egy „ilyen nap”. Este fontos megbeszélés lesz az ifjúsággal, de Lenke napja hosszúnak ígérkezik a betörés miatt. A bolt előtt lincshangulat van, mindenki csak ezt, meg azt szeretne, de senki nem kap semmit, amíg kész nincs a leltár. Azaz egy nőci mégiscsak, egy tejet vinne a borjának, de majdnem felkoncolják, egyszerre ordít mindenki, civil engedetlenség kezd kibontakozni, de a T-1000-es beindul, és megmutatja, hol is lakik a terminátorok Alkotója.

Bakonyi (az erdészeti főmufti, aki Forrestet fyenegeti) alapos obiban részesül. Először is a saját fia közli vele, hogy egy rohadt állat, és el akar menni, a fegyver pedig arra kellett, hogy valami lottótartozást visszafizessen. Hiába ordít, hasztalan, a fiú elmegy. Ezután hívja a főmérnök elvtársat, és bájgúnár modorban a mi Jánosunk után kezd érdeklődni, azonban a jókedv nem tart sokáig, mert kiderül, hogy János lesz az utódja a főmérnöknek, bent van a pályázat, Gyümike remek sakktudásának köszönhetően. Bakonyi feje egyre zöldül, utolsó próbálkozásként azért megkérdezi, hogy ki bírálja el a pályázatokat. Nem adja fel egykönnyen.

Jutka és Bástya ülnek az iskolában, Jutka kivan, hogy Vilma baszogatja Feri magán-futballórái miatt, pedig azok nem is a tornaóra alatt vannak. Bástya szerint a tantestület olyan, mint egy osztály. Jutka távozik (azaz csak távozna, mert hallgatózik), az érkező Vilma meg azt találja mondani, hogy Jutka és Feri azért ilyen aktív, mert nincs gyerekük. Jutka totálisan kiakad, és elküldi Vilmát a jó anyjába. Eközben Feri az időlegesen náluk dekkoló húgával sétálgat a városban, Hugi egészen odavan a nagy Budapesttől, Feri fejében meg ránézésre a „reggel húgom, este dugom” alapmondás kering. Végül is csak féltestvérek. De jön a hat óra, Ferit várja a munka, Hugit felpakolja egy buszra. Aki otthon már Jutkát kérdezgeti, ez a nő, komolyan mondom, egy vegytiszta rémálom. Csak kérdez, kérdez, kérdez. Jutka válaszolgat, terhes szeretne lenni megint, de nem jött még össze.

Etus Julcsival ebédel, Juniornak két baja van. Az egyik a Jemenbe kívánkozó apja, etusi intervenciót kér, de Tyukszi lepattintja, nem akar közvetítő lenni, igaza van. A második probléma Iván, aki smacizni akar, és Junior azt kérdezi, hogy ő ugye már fejlett nő? Etus leoltja, hogy ne kezdeményezzen, és amúgy meg majd ő szól, hogy Junior mikor fejlett. Lehet, hogy én emlékszem rosszul, de 1988-ban már volt szekszuális felvilágosítás tanóra. Junior biztos akkor volt kanyarós, vagy éppen nyúzta a csúz. Snitt. GG és Juli keseregnek a szalonban. Mara úgy döntött, hogy most jött el az ideje a „fogd a pénzt és fuss” hadművelet végrehajtásának, Juli pedig elárulja, hogy gyerek sincsen. GG le van törve, Juli meg is sajnálja, de csak egy kicsit, GG viszont nem sajnáltatni akarja magát. majd talpra áll, ezt mindenki meg fogja látni. Juli is, mert még nem ismeri, milyen is az, amikor GG begurul, és beindul.

A T-1000-est a lakótelep ügyeletes gizdája vegzálja, lopással vádolja, szerinte nem betörés volt, hanem önbetörés. A T-1000-esen a kiakadás jelei mutatkoznak, meg is kéri Mozdonyarcú Marikát, hogy álljon be a helyére, mert ő hátra megy. De érkezik a felmentő sereg, Sümeghy személyében, aki ordítva grabancon ragadja a gizdát, megfenyegeti, hogy kidobja, szétszedi, mint majom a zsebórát, aztán lefejeli, mint a vasorrú bába a mágnesasztalt, majd közli vele, hogy egy rohadt tenorista. Bőhm emlékezteti a művész urat, hogy terroristát akart mondani esetleg, de Sümeghy szerint mindegy.

A nyomdában komoly generációs feszültségi harc alakul ki Kenéz és Feri között, mindezt szegény Géza feje fölött folytatják le, aki küzd becsülettel a vindóz kettessel, de nagyon nem megy neki, állandóan Ferinek kell jönni. Géza azért beszól egyet Kenéznek a biztonság kedvéért, hogy ő legalább volt tanfolyamon, és nem dirigál olyan ügyekben, amihet nem ért. A vita zután azon tör ki, hogy a fiatalok miért nem lehetnek vezetők, az öregek foglalják a helyet, a temetők meg üresek. Kiderül, hogy Kenéz is 27 évesen lett művezető, Feri szerint akkor nincs is miről beszélni. Ő a jövő hírnöke, merne nagyot álmodni, de hiába kezdődött el a jövő, a vén gyökér miatt abból áll a napja, hogy Gézát korrepetálja. Szivacs.

Lenkét már Ádám vizsgálja otthon, magas a vérnyomása a történtek miatt, nincs valami jól, Mágen be is gyógyszerezi. Taki szerint nem kellene a boltban dolgozni. Érkezik Fogtündér és Erdészke, utóbbi lánykérés céljából, ezért hoztak celofánba csomagolt gerberát Lenkének, nagyon gáz a virág, ezt Taki is látja. Mondja is, hogy a T-1000-es lemerült mára, a szerelő stand-by üzemmódba állította, ha ebből hirtelen kizökkentik, annak beláthatatlan következményei lehetnek. A fiatalok ezt végül is elfogadják, a lánykérés elmarad.

Ádám már Etust fuvarozza haza, aki csak-csak interveniál Junior érdekében. Abban teljes az egyetértés, hogy Juli még elvan Ádám nélkül, de Junior nem, arra meg sem pénz, sem energia nincs, hogy a gyerek kimenjen Jemenbe, sokba van a taníttatás. Szerintem meg van értelme kivinni, csak egy csadort kell venni, irány a sivatag, a teveszarszedéshez tanulni nem kell, meg amúgy is kár bele, olyan hülye, mint húsz éjszaka. Ádám gondolkodóba esik, majd hazamegy, ahol leánygyermeke sírva ráborul, és arra kéri, ne menjen el. Ádám átgondolja az ügyet.

Címkék: szomszédok
9 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Acron 2009.05.14. 13:59:52

Ez megint csúcs volt köszi, főleg az a rész, ahol Lenke nénit méltatod. Megint sírva vígadtam :)

Borcsika 2009.05.14. 14:17:24

jó volt!!!!!!!!
köszike :D

Nem izgatni akarlak, csak egy kérdés... Lesz még a héten?

fulmerz 2009.05.14. 14:46:06

En meg csak jelezni, hogy van 2-3 resz, amin nincs kint a szomszedok cimke. 2x04-2x06-ig, ha jol emlekszem.

Milo Rambaldi · http://hogyvolt.blog.hu/tags/szomsz%C3%A9dok 2009.05.14. 15:37:22

@fulmerz: Tudok róla, köszi, az 1xtizenvalamennyin nincs címke. Javítani fogom/juk.

Borcsika 2009.05.14. 16:23:42

@Rambaldi: köszike, natttyon várom :-) Esküszöm, ez a nap fénypontja.

Neton 2009.05.14. 16:36:01

Junior méltatása és a gyerekmunkára való alkalmatossága az utolsó pár sorban az priceless. :D

Johnny336 2009.05.14. 17:17:32

Bocsánat, de "szekszuális"?
Ez direkt?

Ez viszont: "a teveszarszedéshez tanulni nem kell, meg amúgy is kár bele, olyan hülye, mint húsz éjszaka."

Vonyítok! :D
süti beállítások módosítása