Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Szomszédok 1x15

2009. április 28. 10:00 - Milo Rambaldi

Hol is tartottunk? Taki kilépett a fusiműhelyből egy hamis 500 márkás ürügyén, Lenke a biztosítóval harcolt; Mágen doktor a fődokinak, majd Etusnak panaszkodott, Juli Almát szépítette, otthon Ádámmal kiadósat veszekedtek volna, de közbelépett a gyermek; Vágásiéknál családi vacsora volt, ami meglehetősen ciki volt mindenkinek, leginkább Feri túlzott érzékenysége és önérzete miatt.

Írót váltottunk a főcím szerint (Zimre Péter helyett Polgár András), remélhetőleg felpörögnek egy kicsit az események, mert az elmúlt 3-4 részben eléggé leült a tempó. Nyitásnak Sümeghy ordít Bőhmmel, aki szerinte fölös képmutató, merthogy kosz van a lépcsőházban. Jön Julcsi, aki segítene, Sümeghy félreérti. Bőhm szerint nem ér a hangerő. Snitt. Jutka Feri szüleit keresteti. Hoppá. A gyámsági ürge óva inti Jutkát, de megígéri, hogy segít, de nem sok jóval tudja bíztatni, mert ha meg is találják a szülőket, nem biztos, hogy azok kíváncsiak lesznek Ferire.

Mágenéknál robban a bomba. Ádám síkidegen gépel reggel, hatodjára fut neki ugyanannak az A4-es papírnak, Juli síkidegen ébred, egymásnak esnek, betoppan Etus. Okoskodik egy sort, majd otthagyja a kulcsot, mert megy Prágába. Juli kap az alkalmon és költözik. Egyelőre ideiglenesen. Hoppá. Vinné magával a gyermeket is, de Ádám nem hagyja. Ha Senior látni akarja Juniort, akkor tolja haza a pofáját. És igen. Ádám végre a sarkára állt. Igaz, hogy költözik az asszony, de akkor is. Ádám a felmondását gépelte, oda is adja a főnökének. Aki szerint Ádám megháborodott. Pihenni küldi.

Taki másodszor is kilép a fusiműhelyből (ismétlés a felmondás anyja), amikor kiderül, hogy a jóember nem jelentette be, és minderre a rendőrség orra előtt derül fény. Khm. A rendőrök egyébként a hamis 500 márkás miatt nyomoznak, de Taki csak annyit tud, hogy egy nem idén barnult ürge adta a pénzt, és nem német volt. Kitűnő, a gyanúsítottak köre egyből másfél milliárd emberre szűkült.

Egy kedves vevő ribizlis bébiitalt keres a boltban, de készlethiány van, közben Marika, a sólyomszem lecsap egy vénasszonyra, aki szerinte csokit lopott, és penetráns stílusban hátrarángatja. Ő látta, ahogy öreganyám csokit rakott a táskájába. Valóban csokit rakott bele, de az a csoki hiánycikk a boltban. Hopszi. Kínos bocsánatkérés után az öregasszonyt elengedik, majd a jövőre várható káoszról kezdenek beszélni. Vajh miket tartogat 1988?

Fogtündér a múltkori kozmetikás nővel ül a reptéren (Ferihegy ugyanúgy néz ki 22 éve), megkapta az állást, csak egy vizsgát kell tennie. Érkezik egy pohár bor és Vágyember. Aki közbenjárt Fogtündér érdekében, ugyanis a nagynénje az a banya, aki korábban Tündérkét kiutálta. Most is meg akarta fúrni, de Desiré lebeszélte a vén dögöt. Szívás, Gyümike. Na most hálás lehetsz, vagy hálás lehetsz.

Junior Moby Dick-kel szörcsög a hörcsög felett, Moby szerint kellene még egy, Junior tudja, hogy Senior megölné. Érkezik Ádám, aki úszni hívja a gyermekeket, de Moby örül, hogy végre a szárazföldön lehet egy kicsit, távol a természetes élőhelyétől, Juniornak meg nincs kedve menni. Mert üzleti terve van. Mennek Bőhmhöz, akivel közlik, hogy elvállalják a takarítást. Annyi pénzért, amennyit kapnak. Nem is rossz. Közben Ádám az uszodában kibe fut bele? Hát persze, hogy Karakas „megleplek, ha nem vagyok öngyilkos” Ágnessel, aki tökéletes bombát ugrik a jó doktor arcába, majd teázni hívja. Vajon van bélyeggyűjteménye is? Biztosan szívesen megmutatná.

Mágen doktor úgy látszik, nem látta a Végzetes vonzerőt Glenn Close-zal, mert kikosarazza Ágikát. Méghozzá eléggé csúnyán. Egy csók azért van, de más semmi. Ma nem lesz dugás, máskor sem. A jó doktor nem akarja az életét bonyolítani és esetleg szerelmes lenni. Ágika azt mondja, hogy ő mindent megkap, amit akar. Hát most nem kapja meg. Néz is csúnyán. Ideje felkötni az alsógatyóreszt, doktorka, mert csúnya idők következhetnek. Nyuszi a fazékba, meg ilyenek. Kevés jobb dolog van a földön, mint egy elmebeteg rajongó. Mindenki jól jegyezze meg, ide vezet, ha az ember hűséges és moráletikus magatartást tanúsít.

Rég nem látott vendég ül Takiéknál, Rezső a kórusból. Taki kilépett, Rezső vissza akarja csábítani. Mert Taki hozta össze őket megint, meg különben is. De Taki hajthatatlan. Mert a kórus piaci alapokra helyeződött, temetéseken vernyákolnak zsoltárokat, jó pénzért. És ez a mi erkölcsi bástyánknak, aki éppen ma hagyott ott egy csalót, nem annyira jön be. Lenke is támogatja, kivételesen nem vitatkozik. Hát, Rezső, ez nem jött be.

Feri és Bence vagont pakolnak a MÁV-nál, érkezik Jutka, egy nagy narancssárga zománclábosnyi (ilyen lábosunk nekünk is volt) túrós csuszával. Jutkát menet közben „gyere ide virágszálam”-ozzák a munkatársak. A fiúk nagyon hálásak, Jutka a korai özvegységről regél. Snitt. Mágen ül otthon Julcsival, Senior kegyetlen hülyeségét próbálja enyhíteni a gyermek szemében, amikor is becsönget Évike, a doktor mentős társa. A beteg, aki miatt Mágen felmondott, infarktusos volt. Tehát a kórház volt a hülye. Tehát Mágen mégsem mond fel, met összetépi a papírt. Junior, kihasználva a kínálkozó alkalmat és apja váratlan enyhülését, kikönyörög magának még egy hörcsögöt. Lesz itt kapsz, ha Senior hazatér Szupernagyitól.

8 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kamarti 2009.04.28. 10:43:39

csak néztem, néztem, milyen ismerős ez a fiú valahonnan, aztán a stáblistáról megfejtettem:
Moby Dick = Elek Ferenc, jelenleg, ha jól tudom, Katona József Színház

missparker · http://hogyvolt.blog.hu/tags/a_kam%C3%A9leon 2009.04.28. 11:43:10

Most őszintén, mit esznek a nők Mágendokin?

váj mí 2009.04.28. 11:51:34

@missparker:
Beztos azt a férfiasan szőrös mellkasát ;)

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2009.04.28. 12:35:47

@kamarti: Múltkor láttam a Színház - 100, vagy milyen című műsorban az MTV-n.

kamarti 2009.04.28. 13:23:09

@vadász2: hát igen, szerencsére legalább a királyin nem csak (telefon)reklámokban lehet látni színészeket...

Neton 2009.04.29. 10:52:56

az utso ketto szomszedoknal nincs tag, szal nehez lesz kesobb visszakeresni. Amugy szuper jo a hogyvolt, csak igy tovabb. :)

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2009.04.29. 12:37:25

A reptéren a pincér nem Bede-Fazekas Szabolcs volt?

Milo Rambaldi · http://hogyvolt.blog.hu/tags/szomsz%C3%A9dok 2009.04.29. 16:24:09

@Neton: Köszi, én is észrevettem, már rajta vagyunk a javításán!
süti beállítások módosítása