Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Életfogytig zsaru 1x09 - Akarnokság

2009. március 20. 10:00 - missparker

Charlie a konyhapulton rendszerezi a gardrób faláról leszedett infókat, Ted hülyézi: Charlie, amit teszel, az egy őrült műve, bár sokkal őrültebb lenne a szitu, ha nem őrültél volna bele abba, ami veled történt. A bizonyítékaid megfoghatatlanok, de azért Carl halála ijesztő. Nem sokkal azután, hogy veszekedett a bankrablásnál intézkedő kommandósok vezetőjével. Ahol az a sok pénz eltűnt. Charlie felszínre érdekes módszert választ az állóvíz felkavarására. Jack Reese reggel álmoskásan kiballag az újságjáért a ház elé, egy borítékot is talál. Kávé helyett tökéletes ébresztő: jól sikerült fotók a Carllal való veszekedéséről. Meló van, egy halott lányt találtak egy viadukt alatt, kezében a gitárjával. Zsaruink két bámészkodó lányra figyelnek fel, utánukmennek. Charlie két kiló saját termesztésű naranccsal férkőzik a bizalmukba, Reese kis híján lefejeli a kormányt erre.

Az áldozat neve Josy, együtt táboroztak a viadukt alatt. Ételért gitározott egy helyen napközben, néha hozott egy kis kaját. Jelentés Davisnek, megvan a halál időpontja, nem jelentették az eltűnését, ujjlenyomat negatív.

Charlie bedob egy új témát: hogy halad Carl Ames ügye? Segíthetek valamiben? Davis úgy néz rá, mint hiéna a friss dögre.

Zenmesterünk nyavalyog, dehát ő tényleg segíteni akar, miért nem veszik komolyan? Sértődötten kifordul az ajtón, még annyit mond, hogy a múltkor feltört gardróbzárról küldi a számlát. Reese-nek maradnia kell. A belső ügyosztály vele is beszélni fog. Reese flegma, Davis megint indítja az idiot.exe-t: Charlie Crews nem folytathatja tovább, megértetted, Reese? Mert esetleg találnak némi kokaint az öltözőszekrényedben. Charlie később látja, hogy a társa ideges, de hiába faggatja. Irány a gyorsétterem, ahol Josy gitározott. Beleütköznek (szó szerint) fiúba, Nate-be, szép véset van a gördeszkáján, ő maga csinálta. Josy gitárján is ilyen volt. Már elég jól áll a beszélgetés, de megjelenik az étterem egyik dolgozója, Nate apja. Apu elmondja, hogy elhajtotta Josy-t, utálta, hogy itt koldul. Charlie már látja, Nate-tel akkor kell beszélni, ha nincs ott az apja. A fiú otthon ajtót nyit nekik, a küszöbön beszélgetnek. Josy a barátja volt, de apu nem engedi a csajozást. Suliba sem jár, otthon tanul, a boltban polcokat tölt fel esténként, mindjárt hozza a blokkokat megmutatni. Ekkor Charlie bemegy a lakásba, rács és lakat az ablakon, a szobaajtó kívülről zárható. Reese, ez egy cella! Nate kis biztatás után beszél: Josynak volt egy sofőr pasija. Itt a vége, megjött apu. A fiú halálra rémül, Uramnak szólítja, nem ő engedte be őket, bejöttek, kérte, hogy távozzanak. Charlie bizarr mosollyal beszél apuhoz: ismerem magát. Szereti a kulcsokat, zárakat ugye? Egy Őr. Mind egyformák. Tudom, hogy mitől rettegnek. Ray tényleg elkezd rettegni.

Emiatt az ügy miatt Charlie jól elkésik a belső ügyosztályos kihallgatásról, a gonosz banya már ezt is szóváteszi. Ja kérem, van, akinek a bűnt kell üldözni. A banya azt firtatja, hogy ekkora kárpótlás mellett miért zsaru még mindig. Mert jó rendőr vagyok. Nesze még egy kis Zen, most az őszinte gondolatokról, tiszta szívről. A banya megint tombol Davisnél, Charlie elégedett magával.

Bobby is jött a belsősökhöz. Charlie arcára pánik ül ki, egyszer ez a pali már nem állt ki mellette. Most vajon miért tenné?

Kicsivel később tisztázza magával, hogy már nincs szüksége mások támogatására, felkészült a harcra. Reese közben megtalálta Josy sofőrjét, Dean-t, három napja nem ment be dolgozni, a főnöke teherautója eltűnt. Meglátogatják a sofőrt a házába, furcsa sikolyok hallatszanak, fegyvert szorongatva rúgják be az ajtót. A furcsa hangok gazdája az a 36 kiscica, akiket Dean tart otthon. Reese kifejezi utálatát a cicusok iránt, én a magam részéről viszont nagy macskarajongó vagyok, tehát íme egy kép a lakásról.

Sofőrünk udvarán Charlie kiszúrja az "ellopott" teherautót. Dean nem is érti, miért jelentette a főnöke a lopást, nem lopták el. Kenyeret szállított a gyorsétterembe, Josy-ra nem figyelt fel, lehet, hogy ott volt. A kocsi tisztára mosva, de Reese talál egy gitárpengetőt. Dean kikapja a kezéből, és lenyeli, ennyit a bizonyítékról. Letartóztatják, az őrsre akkor érnek vissza, mikor Jack Reese épp bevonul Davishez Charlie borítékjával. Charlie-t tetemre hívják. Charlie csodálkozik, 'nahát, a reggeli lapban találta? Nem tipp volt, én tettem bele. Jack, maga visszavonult, én viszont nyomozóként kíváncsi vagyok: mi lesz, ha kikérdezik Carl haláláról?' Jack béna indokot talált ki, a fociról vitatkoztak. Muhaha. Davis kivonul, kettesben maradnak. Charlie még mindig nem ijedős, a fenyegetéstől csak elszántabb lesz, kitálal. Rachel otthon volt a gyilkosság idején, látta a gyilkost. Carl meghamisította a jelentést, elvitte a lányt a házból. Amikor ezt Carlnak előadta, ő rohant Jackhez.

Dean kihallgatása, bevallja, hogy szereti a cicák hangját, és hogy Josy járt a kocsijában, hát ez nem sok.

Davis Reese-nek ad egy lehetőséget, hogy új társat kérjen. Nem kér. Megvan a házkutatási Nate-ék lakására, szóltak a gyámügynek is. Hiába, a fiú és az apja eltűntek. Charlie üveges tekintettel bámul a rácsok közt.

Reese társalogna, el tudod képzelni, milyen rácsok közt élni? Hülye. Ezt jóváteendő, mesél az apjáról. Gyerekkorában mindig azon gondolkodott, hogy az apja gonosz vagy egyszerűen csak rossz. Hát igen, a szülők sokmindent tesznek a gyerekekkel. Felnőttek és gyerekek. Macskák és kiscicák! A kiscicákat látták, de hol vannak Dean macskái? A kertjében elásva, átvágott torokkal. Elvette a hangjukat. Dean beismeri Josy meggyilkolását, az ő hangját is elvette. De Ray miért lépett le, és hol lehet Nate anyja? Az anyáról nincs feljegyzés, Nate pedig nem Ray fia. 3 éves korában rabolták el. Mivel a fiú ezerszer megszökhetett volna, de nem tette, ezért lehet, hogy külön menekülnek.

Charlie Constance-szal találkozik, arra kéri, ne szórakozzon a belsősökkel. Szerezzen ügyvédet, és fogja be a száját. Ez volt az ügyvédi tanács. A baráti tanács meg az, hogy ne legyen annyit rendőrtársaságban.

Megtalálták Rayt egy farmon. Lerohanják, Ray megadja magát. A fiú létét is tagadja, mindig is egyedül volt. Ja, persze. Charlie azzal a váddal tartóztatja le Rayt, hogy meggyilkolta Nate-et. Így biztos előkerül, hogy tisztázza.

Reese síkideg, szerinte kell lennie más magyarázatnak is a fiú eltűnésére. Miért ilyen kicsi ez az ananász? Saját termés. Oké Charlie, mi ez a gyümölcsmánia? A sittes kaja szar volt, friss gyümölcsöt nem adtak soha. Hiányzott. Reese gondolkodik egy kicsit, benyúl a fiókba, visszaadja a kését. Megcsörren a telefon, Nate az! A viadukt alatt találkoznak vele és egy gitárral. Nem emlékszik az elrablására, neki Ray jelenti az apát. Az őrsön találkozhat vele. Az igazi szülei is várják Davis irodájában. Charlie-nak támadt egy ötlete.

Az épület tetején egy helikopterben ülve mesél egy kicsit a zavart srácnak.

Soha nem leszel olyan, mint a többiek, nehezen fognak elfogadni, a veled történtek miatt. A srác visszakérdez: honnan tudja?

2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Aszusz 2009.03.22. 18:13:47

Azt hiszem, teljesen lúzer vagyok. Ezt a részt sem láttam. Ha jól emlékszem, hétfő esténként ment, ugye, aztán egyszer csak levették. Vagy átrakták más időpontra, és nekem azóta teljesen kimaradt? Amanóba.

missparker · http://hogyvolt.blog.hu/tags/a_kam%C3%A9leon 2009.03.23. 18:01:21

Nem tudom már, hogy adták, én csak addig néztem tévén, amíg más módját nem találtam a nézésének. Az elképzelhető, hogy átrakták, olyan magyar tévés szokás ez :(
süti beállítások módosítása