Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A Mentalista 1x06 - Vörös és Fekete

2009. március 11. 15:00 - TorrenteXY

Nevada és Kalifornia államok közti határon indul a történet, ugyanis egy levágott kéz fekszik az út közepén. Rigsby azonnal primadonnáskodik: Nevadában egy levágott kéz a sivatag közepén? Nem nagy izgalom. Van Pelt szerint jobb kéz (volt), rajta egy szám, 43. Rigsby annyit tud még hozzátenni, hogy valószínűleg férfié, mert elég robosztus. Patrick viszont megint elemében van: fehér fickó, 50 éves körüli, bal kezes.

Ő már nem kényeskedik, letérdel és elkezdi szagolgatni, közelről megkóstálja a levágott kezet. Olajos, kölnis, cigis szagú, a körömöt profi manikűrös kezeli, tehát gazdag. A hiányzó gyűrűje szerint pedig szálloda vagy szerencsejáték bizniszben menedzserkedik. Cho szerint csak tippel, így fogadnak 35 centben(Cho akutális készpénzállománya). Van Pelt nem nézi jó szemmel, de Rigsby szerint Nevadában bármire etikus fogadni. Lisbon jön megosztani az infókat a helyszínelőktől: James Quincy Meier, mellékesen valami kaszinót vezet. Úgyhogy Cho kénytelen átadni mind a 35 centet.

Meierék drága, bár jó ízlést meglehetősen nélkülöző házában kezdődik az igazi nyomozás, mindenki sírdogál, Jane közben a gyűrűket sasolja. A fickó munkamániás volt, ezért annyira nem tűnt fel a hiánya az asszonynak. A lányának, Jessicának a dagi férje is ott van, Daniel, az ő foglalkozása a VIP vendégek megkopasztása. Annyira nem érdekes amit mond, inkább a kétméteres plazmán nézné a focit. Szokásosan körülszaglászik a házban mentalistánk, jön vele Jessica is.

Apunak nem volt túl jó viszonya a lányával, alig volt otthon. Lisbon még kikérdez, mikor Daniel káromkodva feláll, biztos rosszul fogadott a meccsre. Anyuka szerint amúgy volt egy gyűrűje, meg egy 100.000 dolláros szerencsezsetonja. Benézünk a kaszinóba, közben Rigsby informál: voltak ilyen levágott kezes, maffiás esetek, de már több mint tíz éve utoljára. Matt Etienne biztonsági főnökkel végigjárják a helyet, Jane állattenyésztőhöz hasonlítja a kaszinót.

Minden csalogató és fényes, hogy az ember ne akarjon elmenni innen. Ő se tesz másként, kér egy kis zsebpénzt Lisbontól, és leül kártyázni. Közben a kameraszobában beszélget Lisbon a szekuritis arccal. Szerinte a Corleonék már rég kihaltak a kaszinóvilágból. Igaza van, most sokkal rosszabbak irányítanak: brókerek. Patrick közben nyerésben van, blackjackezésből felszed pár ezret. Így inkább átül az elitebb asztalra, ahol már ezres tételben játszanak.

Patrick továbbra is nyer, így eltávolíttatják az asztaltól. Hát mit tegyen, megjegyezte a kártyákat. Ja, amúgy elmondja a biztonságisnak, hogy az asztalánál van igazi csaló is: az osztó csaj az egyik játékosnak mutogatja a lapokat. Az örsön Risby egyből kérdi, na mennyit nyert Patrick? 250.000 ropogós dollárt. De ez most nem fontos, vallassuk inkább a csaló dealer csajt.

Neki nem Guccira kellett neki a pénz, hanem májra. Anyukája májműtétjére gyűjtöttek ilyen furmányos módon. Az öreg Meier előző nap rájött, hogy csalnak, de szerencsére meghalt az öreg így vissza tudott menni dolgozni. Fura amúgy, hogy az öreg nem szólt Etienne-nek, a biztonsági főnöknek az egészről. Ő is benne lenne? A lány azt mondja nem, így Jane elengedi. Ha elengedik a csajt, talán azt hiszi majd Etienne, hogy beszélt, így végre kiderül miarák van.

De ez most nem is fontos, mert Dévényi Tibi Jane bácsi a nyereményéből hozott ajándékot. Oda is ad a csajoknak igen drága nyakláncokat. Van Pelt megtartaná, De Lisbon szerint szabályellenes. A fiúk is bejelentkeznek a cuccukért. Ők órát kaptak, az ékszerbolt ledrágább, viszont legcsúnyább óráit. Még egy drága étteremben is foglaltatott asztalt, de az egyszerű ügynökeink inkább beülnek sörözni egy helyi kricsmibe. Van Peltet érdekelné a kártyatrükk, ami Patrick szerint nem csalás. Megjegyzi a lapokat, úgy hogy mindegyik kártyához társít valami érdekeset. Jó memória kell hozzá az biztos. Amúgy pedig Texas Hold 'Em-eznének, de Patrick kitalálja mindenki lapjait. Így már nem vicces, meg vár a meló is. Lisbon inkább nem tartaná meg a nyakláncot, Van Pelt is visszadobja a sajátját. A fiúk viszont nem adják vissza, még szép.

Este van, Patrick nem igazán tud aludni. A pénzből hagy magának egy kis borravalót, a többit pedig bedobja a Planet Aid segélyszervezet utcai ruhagyűjtő ládájába. Az ügyben is akadnak újabb fejlemények, anyuka bevallja, hogy viszonya volt Etienne-el. A lány, Jessica azt mondja tudott a dologról, de ellenezte. A vádra, hogy az anyja takarította el apucit az útból, lekiabálja Patricket, de Daniel, a fiúja aztán lefogja. A nagy vallatás után Jane még titokban bejelentkezik kártyázni Danielnél. Nagykutyákkal játszana természetesen. Etienne házát átnézik, mivel ugye viszonya volt Meiernével. A csaló kártyaosztó lány tudott a dologról, ezért nem rúgta ki. Etienne garázsa előtt nyomok vannak a földben, valaki bevitt egy nehéz dolgot, és ki már nem hozta.

Mi más lenne, mint a félkarú hulla? A vallatáson Etienne azt mondja hogy Meiernével nyomták közösen egy olcsó motel ágyát, nem ő a gyilkos. Emellett pedig ez Meiert nem érdekelte, élete a kaszinó volt. A boncmester szerint valami henger alakú tárggyal nyírták ki az öreget, és letépték a 100.000 dolláros zsetonját, amit nyakláncon viselt. Jane leül kártázni a VIP szobába, ezalatt Cho és Rigsby átkutatják Meier irodáját, hívják is Janet, hogy tele van játékelméletes könyvekkel, ennyi. Hol tudnának valamit találni? Jane szerint a Bibliában lehet valami érdekes - a lelki útmutatás mellett, vagy a Robert's Rules Of Orderben. Utóbbiban ott is van egy lapocska, ezzel kóddal már meg tudják nézni az össze felvételt.

Jessica van a képen, aki az egyik VIP kártyáshoz megy éppen. Kihívóan öltözve. Az örsön Lisbon vallatja, aki szerint szexuális szolgáltatásért kapott tőle pénzt. Jessica bár tagad, de az tény, hogy úsztak az adósságban. Az utóbbi időben a férjecskéje inkább vesztett pénzt, mint hozott. Mivel az apja ezt a videót nézte a halála estéjén, így ennek köze lehet a meggyilkolásához. A VIP szobában már csak négyen vannak, az osztó hölgy, Daniel, Patrick, meg a fickó(Cal) aki találkozott Daniel feleségével, Jessicával. A fickó all-in-t mond, de veszít, így Daniel nyer.

Elmegy, és Jane is távozna, de Daniel szerint egy nyuszi, ha most már nem csinálják végig. Így Patrick visszaül, a távozó Calt pedig nyomozóink faggatják. Megmutatják neki a videót, szerintük apuka látta felvételt, volt egy kis bunyó, ahonnan Cal került ki győztesen. Cal szerint hülyeség, elmondja az igazat: aznap este Daniellel játszott, és teljesen kifosztotta. Daniel csak tovább akart játszani, így feltette a feleségét 50.000 dollár ellen. De vesztett. A VIP szobán Daniel helyzete immár kilátástalan, maradt még párezer dollárja Patrickkel szemben, akinél ott van az összes lé.

Egy ügyes pohártörős trükkel még a paklit is sikerül kicserélnie. Ezt a meccset sajon nem lehet átadni rendesen hogyvolton keresztül, az előre kirakott kártyákból Jane "véletlenül" megmutatja hogy eredetileg nála három darab 7-es van, Danielhez meg végül 4 király kerül. Elbízza magát a srác, és feltezi a 100.000 dolláros zsetont. Érdekes, pont ilyenje volt a halott kaszinótulajnak is.Jane elfogadja, kifordítják a lapokat. Danielnek ugye 4 királya van, örül mint majom a farkának, de Jane közben kicserélt két 7-est, így színsora van. Nyert. Ott van nála a százezres zseton, így a srácok beviszik Danielt.

Mint kiderül, Jim Meier őt vádolta Jessica kurvának állásáért, elcsattant az első pofon, aztán baseball ütővel kinyírta az öreget. De honnan tudták hogy ő volt? Ja, Jane már az első percben tudta, mivel nem izgult az apósáért, hanem a focit nézte inkább. Ilyen egy átlag játékos. Daniel szerint ő profi, csak mostanában nincs szerencséje.

Milyen igaz. szomorú pillanatok jönnek, Jessica és anyja megtudják hogy Daniel volt a gyilkos, és megkapják a százezres zsetont. Patrick még annyit mond a lánynak, hogy az apja azért halt meg, mert védeni akarta őt. rigsbyék még az irodában kérdik mennyit nyert, és mi lett a pénzzel? 300.000 zöldhasú, de mindet odaadta krupié lány anyja májműtétjére. Megvan a mai jócselekedet.

Címkék: a mentalista
4 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TorrenteXY 2009.03.30. 15:38:57

lesz majd. csak besűrűsödtek a teendőim, de remélem ezen a héten fel fog kerülni mind. :)

Tóthi 2009.03.31. 09:06:29

Megnyugodtam. :-)
Köszi!

timii95 (törölt) · http://www.the-mentalist.mlap.hu 2009.09.12. 21:21:56

a hogyvoltok nagyon tetszenek. kár hogy a többi nincs fenn, de persze megértem, hogy sok időt igényel. azért remélem, hogy a mentalista második évadját - hogyvolt-ügyileg - elvállalja valaki. :)
süti beállítások módosítása