Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A hatalom hálójában 1x01 - Pilot

2009. február 03. 19:09 - Boogie66

Főcím, kezdünk. New Yorki életképek, tél, hideg, baljós zene, majd egy véres félig meztelen lány szalad az utcán. Erőteljes kezdés, utána pedig a kihallgató szoba a rendőrségen, ahol a lány sokkos állapotban, nem igazán kommunikatív. Egy névjegyet találnak nála, egy ügyvéd címével, aki Mr. Nye.

6 hónappal korábban – megtudjuk hogy a sokkos lányt Ellen-nek hívják és hat hónappal ezelőtt éppen felvételizik egy ügyvédi irodába Mr. Nye ügyvédhez, évi 150 rugóért (persze USD-ben). Azonban úgy dönt, hogy elmegy a híres Hewes és társai ügyvédi irodához is felvételizni. Kocsiban ülünk, ahol Hewes (Glenn Close) és a beosztottja éppen telefonon keresztül alkudoznak 25 milláról – mármint ennyi az ajánlat a peren kívüli megegyezéshez. A nő kemény mint a vídia, és egy ügyes trükkel eléri hogy a 25 millából legyen 150 milla. Durva …

Ellen és a pasija egy bárban – ahol Mr. Nye várja. Mond néhány rejtélyes szót a lány pasijáról és  Hewes-ről, amit a lány nem nagyon ért és többek között mi sem. Még tanácsot is ad, hogy gondolja át együttműködését Hewet-tal. Snitt, Hewet a tv képernyőn egy talk show-ban, ahol kiderül, hogy Arthur Frobisher miatt jelent meg a showban, aki részvény manipulációval meggazdagodott, ami még nem lenne baj, de közben tönkre tette 5.000 munkásának egzisztenciáját is, ami lássuk be nem szép dolog és még Amerikában is címlapot érdemel.

A munkások képviselőivel az ügyvédi irodában találkoznak – ahol a képviselők aggódnak hogy a média kikezdi őket – Hewett megerősíti hogy igen ezt a játékot így játsszák, szóval csak kitartás, szorgos népünk győzni fog. Ellen interjúra megy Hewes-hez, ahol csak az egyik sameszával Tom Shayes-el találkozik, bár ő Ms. Hewes-re számított. Azonban Patty Hewes-nek csak szombat jó, de szombaton Ellen testvérének az esküvője van. Dilema – interjú vagy családi esemény – és igen, Ellen belevaló csaj – a családi eseményt választja.

A Central Parki kutyafuttatóban Patty találkozik Frobisher ügyvédjével, aki alkut ajánl, azonban Patty nem fogadja el, bűnhődjön a népnyúzó. Esküvő! Tipikus amerikai esküvő – Ellen testvérének esküvője - érzelgőséggel, köszönő beszéddel – és megjelenik a színen Patty Hewes. Ha a hegy nem megy Mohamedhez, Mohamed megy a hegyhez … Szóval egy kis beszélgetés – és Ellen megkapja az állást – érdemes néha nemet mondani.  Frobisher és az ügyvédje úgy látja, hogy nincs esély a megegyezésre, mivel ezt az ügyet Patty mint küldetés fogja fel ezért keményebb lépésre szánja el magát és rászabadít egy magánynyomozói csapatot az ügyben résztvevőkre. Ellent közben totálisan képbe hozzák a Frobisher ügyben – egy kezdő ügyvédet – kicsit gyanús, de lehet hogy Manhattanben így mennek a dolgok. Szóval a sűrűjébe dobják Ellent, ahol az a feladata, hogy próbálja megtalálni azt, hogyan adott Frobisher azon a napon megbízást a brókerének Floridában, mivel akkor bizonyítható a szándékosság az ügyben. Megtudjuk azt is, hogy New Yorkban a kezdő ügyvédeknek ruhát adnak a megfelelő megjelenéshez, amennyiben Pattyval kell megjelenniük.  Jó kis jutalék lehet ott, ha ezt is megengedhetik :-) .

Vissza a jelenbe. Kiderítik hogy a sokkos lányt Ellen Parsons-nak hívják és az is hogy hol lakik a vőlegényével. Nyomozók törik fel a lakást és fegyverrel a kézben néznek körbe és megtalálnak egy eljegyzési gyűrűt. Az feltűnt, hogy az ajtó belülről be volt riglizve?

Közben hat hónappal ezelőtt Ellen hazaér egy nagy halom papírral – amiről tudjuk hogy a Forbisher ügy aktái. A hagy halom cucc közé becsempészi a barátja az eljegyzési gyűrűt – így legalább nem kell letérdepelnie – azonban Ellen ennek ellenére (ELLEN – ellenére érted ugye ?? ;-) is igent mond. Az étterembe, amit Ellen vőlegényének a húga éppen megnyitni készül, megérkezik Frobisher ügyvédje egy titoktartási nyilatkozattal – amit persze nem ír alá. Ez nagyon nem tetszik az ügyvédnek.

Közben Frobisher megkörnyékezi a munkások egyik képviselőjét. Kiszedi belőle hogy 100 millá-t el tudnának képzelni mint kártérítést – persze egy kis külön pénz be van ígérve a szószólónak, ha át nyomja a dolgot. Frobisher ügyvédje hivatalosan is ad egy ajánlatot, amit persze kötelező megvitatni az ügyfelekkel. Itt kiderül hogy Tom Shayes aki a kapcsolattartó az ügyfelek felé, nincs igazán képben, ezért sikerül megszavaztatni a kártérítés összegét. Patty átvesz egy díjat csak úgy mellesleg és kiderül hogy van egy fia, aki problémás. Hazafelé menet a kocsiban durván kirúgja Tom-ot. Közben az étteremnél megjelenik egy fickó aki fixírozza Ellen jövendőbeli sógornőjét, aki ettől kicsit ideges lesz. Kiderül hogy Frobishernek pár évvel ezelőtt csinált egy kis cateringet (büfét) egy partin – nahát ki hinné hogy ez pont az a nap volt, amit rekonstruálni szeretnének Hewet-ék. Az is érdekes, hogy pár hétre rá, Frobish segített megnyitni az éttermet. Több mint gyanús. Ellennél erkölcsi dilemma merül fel, hogy közölje-e az értesülést Patty-vel. Gyors vágás a jelenbe, a nyomozók megtalálják Ellen vőlegényét a fürdőszobában. Vissza a jövőbe múltba, Ellen kirúgott Tomhoz megy tanácsot kérni az erkölcsi dilemmájával kapcsolatban, ahol aztán az a kérdés is felmerül. hogy vajon Patty csak azért alkalmazta Ellen-t, mert a jövendőbeli sógornője szemtanú lehet? Tom megnyugtatja, hogy szerinte nem így volt, de mi azért kételkedjünk egy kicsit. Frobisher egyre idegesebb, látja hogy a sógornő jelölt lányt egyre inkább behálózzák Pattyék. Megbízza az ügyvédet, hogy hozza rendbe a dolgot. Otthon Katie Sarah Connor aki a sógornő jelölt, megtalálja kedvenc kutyáját Saffron-t vérbe fagyva és mellette a táblát: CSÖND! Szegény kutya – ilyen hamar kiírni a sorozatból, csúnya dolog.

Patty eljátssza a gondos bocsot Katie-val kapcsolatban, hogy mindenre fel kell készülni, magánéleti turkálások, stb … Elhangzik egy ígéret is, hogy Patty mindent megtesz, hogy megvédje a tanút.

Sötét gyártelep, furgon érkezik. Hoppá! Pete bácsi az, aki a mindenes a Hewet és Társainál, kirúgott Tommal találkozik. Kiderül, Tom-ot nem is rúgták ki, csak megrendezték, bár ezt talán lehetett sejteni. Tom némi készpénzért cserél valamit Pete bácsival. Másnap találkozik Pattyval. aki kibontja a csomagot és Saffron nyakörve van benne. Szóval Patty keveri a szálakat, elérte annak ellenére, hogy Ellen tudja, hogy csak  a tanú miatt vették fel, szállítsa a tanút. Lehet hogy az ördög most is Pradat visel?

18 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kamarti 2009.02.03. 19:47:03

sajna, a felénél bealudtam, és amit nem láttam, azt részleteiben most sem nagyon értem. Illetve kiderült egyáltalán, hogy mi történt Ellennel és a pasijával?

sixx · http://comment.blog.hu 2009.02.03. 19:50:33

@kamarti: uh, ezt a utolsó részben tudod meg...kiváló sorozat mellesleg.

kamarti 2009.02.03. 19:54:59

@sixx: ja, oké, akkor talán kivárom :)
(a bealvást nem a sorozat, hanem a sok meló számlájára írom, bocs a rajongóktól, ha félreérthető voltam...)

sixx · http://comment.blog.hu 2009.02.03. 21:00:10

@kamarti: a damages egyik vonzereje (legalábbis számomra), hogy olyan, mint egy izgalmas regény, minden részben csavarnak a dolgon egyet, és mindig, amikor azt hittem, hogy most már tutira megvan a megoldás, két perc alatt rá kellett jönnöm, hogy lófaszt. a második évad méginkább ilyen.

CrL 2009.02.03. 21:35:13

Glenn Close isteni mint mindig.

StopSzmog 2009.02.03. 22:05:02

Az utóbbi idők egyik legzseniálisabb sorozata. Fordulatos, csavaros >>> figyelni kell, tehát nem sok meló idejére ajánlott.

Johnny Bravo 2009.02.03. 23:33:49

Mikor megy ez és hol? Nem találom. :S

téjé (törölt) 2009.02.04. 01:01:51

elnézést, nem meryl streep viselt prada-t?
csak mert glenn close folyton arra panaszkodik, hogy összekeverik őket.

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2009.02.04. 03:16:20

na, ez a hogyvolt, számomra ugyanolyan zavaros, mint maga a film. a reklámblokknál meg is kapta tőlem a kaszát. bár, lehet hogy még egy rész bepróbálok, mert annyian bizonygatják, hogy ez egy jó sorozat...

miszerint 2009.02.04. 10:43:27

hewet, hewes es hewett az 3 k/b ember, vagy csak kettő vagy 1?

kamarti 2009.02.04. 10:51:13

@sixx: nem kell győzködni, de aranyos a lelkesedés :)

kamarti 2009.02.04. 10:55:23

@StopSzmog: azzal nincs bajom, ha egy film/sorozat közben figyelni, ne adj isten gondolkodni kell, de sajnos melóilag nincsenek jobb kilátásaim (a korábban ebben a sávban futó Főnököt is imádtam, mégis belealvásos epizódok voltak ott is)
de erre való a videó

Boogie66 · http://rotoma.blog.hu 2009.02.04. 17:01:13

@miszerint: 1 ember és helyesen Hewes, Patty Hewes, nagybetűvel mert személynév, csakhogy én is kötekedjek! :-)
Azért köszi hogy szóltál, legközelebb jobban figyelek

miszerint 2009.02.04. 18:09:11

@Boogie66: köszi, csak nem értettem. kötekedés rulez ;)

StopSzmog 2009.02.04. 23:02:48

@kamarti: nem rossz szándékkal vagy leszólóan mondtam, remélem ez világos Csak megerősítettem, hogy nem olyankor jó nézni amikor az ember kivan.

Voltak olyan hajtós időszakok nálam is, amikor még a Sírhant művek/6 feet under követése is komoly kihívás volt :)
süti beállítások módosítása