Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Csillagkapu 2x07 - Üzenet a palackban

2008. szeptember 15. 08:30 - the black ball

Rendhagyóan a Holdon kezdünk, ami persze nem az, de a kellékesek kitettek magukért. A CSK-1 szkafanderben bevonszolja magát egy épületbe, ahonnan valami sugárzás jön. Honnan is ismerős ez a szituáció? Ja igen, így kezdődik minden második Atlantisz rész. Egy állványon találunk egy több ezer éves vasgömböt, amin finoman fogalamzva bolhafing méretű feliratok vannak. Amúgy meg alfa, gamma, delta, omega, iksz, ipszilon, zé sugárzást bocsát ki - by Carter. Daniel szerint ez egy időkapszula, amolyan üzenet a palackban, avagy mérhetetlenül nagy SPAM a világűrben. Teal’c szerint meg goa’uld búcsúbomba, mert a kukacok haláluk után is köcsögök. Nem baj, kosárba vele.

Otthon Carter és Daniel már játszik is vele. Egy Simmons nevű hadnagy asszisztál, mellesleg totál bele van zúgva Carterbe, kissé furcsa, hogy ő az első. A gömb külsején úgy ezer oldalnyi szöveg van, hát archeológus legyen a talpán, aki ezt mind lefordítja. Hammond egy napig engedi a játékot, utána nyomás új küldetésre. Hamar eltelik az idő, nagy nehezen elindulnak beöltözni, erre a gömb elkezd melegedni. Nőni kezd a sugárzása is, oké, ennyi volt, visszavisszük a bolygóra. Illetve vinnénk, mert a gömb kinyílik, és pofás kis lándzsákat lök ki magából. Legalább lesz hol megfogni, mivel úgyis egyre forróbb. Teal’c és O’Neill befut vele a kapuhoz, kapu kinyílik, de a gömb kedveli a földi klímát, úgyhogy elkezdi meghosszabbítani a lándzsáit. Belefúrja a betonba, ráadásul az egyik keresztülmegy Jacken, aki így felszegez a falra.

Teal’c hozza a botfegyvert, belelő, de az energia végigmegy a gömbön, és így Jacken is. Mellesleg egyáltalán nem vérzik a sebe. Érdekes. Maybourne amúgy már jönne a golyóért, mert ezek mindent fegyvernek hisznek. De Hammond érvénybe lépteti a Futótűz-programot, a hegyet szépen lezárják. Siler nekiesik a lándzsának lángvágóval, de túl kemény az anyag. Fraiser felfedezi, hogy O’Neill nem vérző sebe elfertőződött, ráadásul valami idegen kórokozótól. Sőt a ruháját is megfertőzte. Mindenevő baktérium?

Carter UV lámpákat hozat az indítócsarnokba, lekapcsolják a villanyt, és láss csodát: bizony a gömb pumpálja az organizmust a rúdjain keresztül mindenhová. Simmons is elkapta, még a betonfalak is. Ráadásul a számítógépes rendszerbe is beférkőzhet, hogy növeljük az ámulatot. Amíg Jack szenved, Teal’c viccelődik, amin én speciel nem röhögök, de ez már haladás nála. Siler közben majdnem átvágja a rudat, amit a gömb is észlel, úgyhogy elkezdi tovább növelni, ami nem okoz örömteli pillanatot Jacknek.

Simmons a gyengélkedőn haldoklik, úgyhogy szeretné látni Cartert. Az említett közben felfedezi, hogy a botfegyver miatt kapott igazán erőre a gömb. Energiát zabál, szóval az ötlet az, hogy megvonjuk tőle az oxigént, mint alapvető kaját. Az organizmus már a lifteket és a csöveket is rágcsálja, valamint bejutott a számítógépekbe. Hammondnak Sam előadja a tervet. Mivel a dolog kezd elterjedni, automatikusan bekapcsol az önmegsemmisítés. Ami nekünk nem jó. Hiszen energiát eszik. Egy ekkora robbanástól képes lesz meghódítani a Földet. Sam elmegy Simmonshoz, aki burkoltan szerelmet vall, de aztán elalszik. Reményteli kapcsolatnak ígérkezik.

Daniel azt próbálgatja, hogy milyen vörösre tudja kidörzsölni a szemeit, amikor észrevesz egy jelet a monitoron. Rajta van a gömbön is, ami nem jelenthet mást, minthogy az az izé kommunikálni próbál. Carter szerint emeljük meg az oxigénszintet, lőjünk bele megint botfegyverrel, kapja meg, amit akar. Hammond szája tátva marad: „talán hülyéket alkalmazok a bázison?”. De Sam megnyugtatja, hogy tudja, mit csinál. Sőt szerinte O’Neill nem véletlenül van felnyársalva. Hiszen nem vérzett a sebe, traumát sem kapott. Úgyhogy meg kell vonni tőle a gyógyszereket, és hagyni, hogy a gömb átvegye felette az irányítást. Carter háromszor belelövet a botfegyverrel a gömbbe, aminek eredménye az lesz, hogy Jack meghal. De azért jó kis sorozat volt ez.

Na de nem úgy van az - mondá a MGM, és O’Neill egyszer csak felemeli a fejét. A gömb beszél belőle, kissé goa’uldos hangon. Elmondja, hogy a világuk kipusztult, ezért létrehozták a gömböt, amibe belefért szépen az egész népük, és azóta ott pihentek, amíg nem jöttünk mi. Itt aztán felébredtek, és elkezdtek szaporodni. Nem mehetnek vissza. De itt sem maradhatnak. Hm. Daniel előkap egy címet a fejéből, ahová átküldhetnék őket. Rendben, a számítógépek újraindulnak, de a visszaszámlálás még megy. Tárcsázunk. A gömb visszahúzza a lándzsáit, O’Neill fitten lejön a falról, megfogja a gömböt, és átküldi. Aztán persze elájul. Hammond és Carter egy másodpercnél sikeresen leállítja az önmegsemmisítést, mert nem úszunk meg egy részt sem klisé nélkül. Aztán odagyűlünk Jackhez, akinek beforrt a sebe gyorsan, és egész kellemes hepienddel zárunk.

Címkék: csillagkapu
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása