Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

The Big Bang Theory - 1x10 - The Loobenfeld Decay

2008. augusztus 24. 16:30 - Bruzsy

A múlt heti összebalhézás után újra szent a béke a két legjobb barát (a plafon szakad) között, vissza is térnek a szokásos témáik egyikéhez, mint például a Skynet indítékainak elemzéséhez, hogy dögös csajterminátorokat gyártson. Ez tényleg érdekes téma, szívesen hallgatnánk még róla, de Sheldon már ki is jelenti, hogy megnyerte a beszélgetést (???), aztán más elterelő körülmény is alad: valaki épp egy macskát kínoz az emeleten. Vagy várjunk csak, ez nem is macska! Ez Penny! Amint énekelni próbál! Anyám borogass...

A menekülés azonban nem sikerül, a szomszédcsaj elkapja őket, nagyszerű hírei vannak: végre beindult a színészi karrierje, ugyanis egy musicalben lebetegedett a főszereplő, és őt hívták be beugrani. Remek hírek, pláne, hogy sok castingos arc is ott lesz, az más kérdés, hogy 10 perc után sírva fognak menekülni az előadásról. És persze kedves szomszédjai is hivatalosak rá, szerencsétlen fiúk olyan egyetértéssel mondanak nemet, mintha hetek óta ezt gyakorolnák. De persze kifogás is van, aznap lesz valami hiper-szuper fontos szeminárium, amin ott kell lenniük, de ha nem lenne, mindenképp melletted állnánk, Penny.

Aznap éjjel azonban nem megy minden a legsimábban. Sheldonnak kétségei támadnak, fel is kelti ezzel hajnali kettőkor Leot, életét is kockáztatva ezzel az akciójával. Bár abban is igaza van, hogyha Leonardnak szándékában állna megölni lakótársát, már régesrég megtette volna. Szóval, Shellynek mindössze annyi baja van, hogy nem tetszik neki, hogy hazudtak Pennynek, simán megmondhatták volna az igazat, a lány érzéseire meg teszünk magasról. Leo elküldi a fenébe, ha egy barátunk szar valamiben, akkoris nagyon meg kell őt dicsérni, mert ez a helyes viselkedés. Shelly úgy tűnik, felfogja barátja mondandójának a lényegét, áradozik egy sort Leo sakkmesteri képességeiről, majd elmegy aludni. Sheldon: 1. Élet: 0.

Hajnali 3 óra. Szegény Leonard épphogy visszaaludt, már újra dörömbölnek az ajtaján. Kitaláljuk ki az? Naná, hogy Shelly, aki végiggondolta az egészet, és arra jutott, hogy ha már hazudnak Pennynek, akkor valami olyat válasszanak, amire nem lehet rájönni. Merthogyha a szomszédcsaj teljesen véletlenül ellátogatna az egyetem fizikai tanszékének weboldalára, ott megkeresne egy PDF fájlt, majd előkerítrné benne a következő molekuláris fizikai szeminárium idejét tartalmazó oldalt, akkor paff, lebuktak. Ez tényleg komoly fenyegetettség, szerintem minimum vörös kódot kelene elrendelni. Leo szó szerint kihajítja a szobájából lakótársát, a végén még tényleg meggyilkolja, Sheldon pedig látva, hogy nem ért el semmit okfejtésével, saját kezébe veszi az ügy irányítását.

Hajnali 4 óra, ezúttal Pennyre leselkedik az insomnia veszélye, ugyanis retardált szomszédja átkopog hozzá, és közli, hogy a délután hazudtak a programjukról, és ő emiatt kényelmetlenül érzi magát. Vattafak? Aztán persze jön a TÖKÉLETES HAZUGSÁG, mégpedig az, hogy péntek este előadás helyett Long Beachre mennek, hogy visszaküldjék Shelly nem létező drogos unokaöccsét az elvonóra. És nem kell aggódni, hogy Penny rájön az igazságra, tekintve, hogy Sheldon minden oldalról bebiztosította: ha a lány esetleg (még mindig tökvéletlenül) ráguglizna Leopold nevére, akkor találna róla Facebook oldalt, drog-blogot, társkereső profilt, mindent. Ez tényleg elképesztő munka, gratulálunk Sheldon, termékeny éjszakád volt. Szörnyű...

Csakhogy Sheldon egyetlen apró részlettel nem számolt: Wolowitz és Raj megjelenésével, akik rögtön ki is akadnak, hogy őket nem viszik magukkal a szemináriumra. Lesz is belőle veszekedés, méghozzá Star Wars metafórákkal, igazán karakterekhez illő beszólásokkal? Penny nem bírja látni, hogy szétszakad a társaság, ezért inkább elmondja a fiúknak, hogy tudja az „igazat”. Egyetlen előny származik a dologból: a lánynak ölelgethetnékje támad, és persze Leo a célpont. Penny lelép a színházba, Leonardék pedig Long Beachre, és ezúttal nem csak elméletben.

Másnap éjszaka, már meg se lepődünk, hogy az alvó Leonardot egy idegesítő, magas hang és dörömbölés ébreszti fel: Shellynek már megint baja van, mégpedig rájött, hogy könnyen lebukhatnak a hazugsággal, mert hagyott egy lyukat benne: az általa leírt Leopold biztos nem egyezne bele a kezelésbe, ennek pszichológiai levezetését pedig nem firtatja inkább, a lényeg az, hogy Penny könnyen átláthat a szitán.

Szerencsére az éjszaka már Sheldon ténykedése nélkül is befejeződik, jó reggelt, a konyhában azonban egy nem várt személy fogad bennünket: Leopold Houston, Shelly drogos unokaöccse. Leonard majdnem agyvérzést kap, mivanitt kéremszépen? Naná, Sheldon felbérelt egy színészt, hogy játssza el a srácot, még kapott egy tökéletes karakterprofilt is, amit többé-kevésbé sikeresen betanult. Hát ez már agybaj, Sheldon Coopert most ünnepélyesen is nevezem a világ leghülyébb embere címére, nem érdekel, hogy 180 feletti az IQ-ja.

Megjön közben Penny, találkozik is Shelly agyának legújabb szüleményével, a jelenet már egy jobbfajta Office epizódba is beleillene, könyörgöm, legyen már vége, mert ez fáááááááj! Szerencsére áttérünk Penny élménybeszámolójára, az előadás egész jól sikerült, mindkét nézőnek tetszett. Merthogy ennyien maradtak a végére. De milyen isteni szerencse, van felvétel is a dologról, úgyhogy Leonard átélheti, micsoda élményből maradt ki tegnap este. Hurrá, sok hűhó, semmiért.

És akkor a végére még egy ráadás: Penny teljesen megsajnálja szegény drogos hajléktalant, és szárnyai alá veszi. Na, nesze neked Leonard, egy darabig még nem fognak így ölelgetni téged se. És egy dolgot megtanultunk az epizódból: hazudozni valóban igazi művészet.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása