Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Twin Peaks 1x00-1x01 - Pilot, Northwest Passage

2008. július 18. 08:50 - Médiageci

Álmos északkeleti kisváros 1990 táján, festői vízesés, lubickoló récék, gagyi nippeken időző kamera – David Lynch névjegye bedobva. Egy mulya, magában motyogó vén fasz peccantani indul, de épp csak felsejlenek lelki szemei előtt a szép kövér lazacok, és egy csinos, nejlonba csomagolt hulla el is kúrja a napját. Rendes emberként eme leletet ekképpen jelenté mekegve: „egy halott … nejlonba csavarták”. A jard kiszáll, szaglászik, kattogtat, tetemet kicsomagol, majd meglepődik: a rigor mortis bizony Twin Peaks legdögösebb gáréjánál állt be, Lóránál – aki nem húzta meg időben, lemaradt a vonatról, szarul.

Mint minden pilot, ez is a teátristák bemutatásával szervál. A halvacsora nélkül maradt szivar a Pít nevet kapta a keresztségben, aki a zsarnoki jégkoca oldalbordájával (Ketrin) és a sógora ferdeszemű özvegyével (Dzsozi) héderel, utóbbira mindig mohó pincsiszemeket mereget. A triász mancsában van a helyi fűrészmalom és gyakorlatilag a város egyik fele, de persze, mint a Dallas és az Onedin család esetében, itt is akad egy nagy rivális klán, meg sok-sok belső feszkó. A fakabátok közül a szabványos kisvárosi seriff, Heri, a szürke és túl sokat locsogó titkárnő, Luszi, a lovagja, a pipogya bőgőmasina, Endi, valamint a közeget segítő körzeti doki, Vill köszön még be.

Lóra muterja, Sára ekkor még nem kapta meg méhe egy szem gyümölcséről a tragikus drótot, égre-földre keresi Lórát, felcsörgeti az iskolát, a férje (Lilend) munkahelyét és a majdnem komáit (Brigszőrnagy és b. neje, Betti) is. Lilend egyébként Ben, a nagy patkánybűvölő és szintén lokális kiskirály ügyvédje. A duó épp azon mesterkedik Ben bazi nagy szállodájában, hogy norvég sajtevőkre tukmálja a rivális banda még meg sem kaparintott földjét. Bemutatkozik még Bodri, a helyi Lolita, aki egyben Ben kissé kettyós leánya, őt mellesleg a mellben jól eleresztett Sherilyn Fenn, a korszak tiszavirág-szexszimbóluma domborította. Bodri más válogatott csínyek mellett lekávézza a recepciós papírjait, és elkúrja a nagy bizniszt is. Miután futótűzként elterjed a gyilkosság híre, olyan drámaian prezentálja azt a reménybeli befektetőknek, hogy azok azon nyomban felkapják a nyúlcipőt, és meg sem állnak vikingföldig. Magától értetődő, hogy Lilend és Sára is összeroppan, Lynch munkásságához méltó, elnyújtott, artikulátlan vonyításokat és kaffogásokat tol perceken keresztül, így a celluloid már-már művészfilmes bérceket hág meg.

Újabb figurák kerülnek a sakktáblára. Lóra Bobi nevű bikája, aki – mint minden magára valamit is adó bálkirálynő esetében – nem más, mint a rögbicsapat kapitánya, az RR bisztróban lébecol, a szorgos Selit fűzi. Seli (Mädchen Amick adja, aki rövid ideig szintén egy kisebb szexisten gyermekének számított) is takaros fehérnép, ráadásul a többi tinivel nagyjából egykorú, ugyanakkor nem fűlött a foga az iskolapad koptatásához, inkább férjhez ment, és pincérnőnek állt. Bár a turbékoló gerlepár próbálja titkolni viszonyát, a főnökasszony, Norma átlát a szitán, hisz’ ő is ugyanabban a cipellőben járt egykoron: a város legdögösebb sunája lehetett, de buta buksiját túl hamar hagyta bekötni, ezzel örök kötényhordásra kárhoztatta önmagát, igaz még hervadó virágként is határozottan MILF-nek számít.

Ifjúság jobbra el, hajtja őket a természet, akkora baszást terveznek, amekkorától még Catherine Tramell füle is kettéállna, de végül elmarad a coitus, sőt kis híján megáll bennük az ütő, amikor Seli kecójához közelítve meglátják urának tekintélyt parancsoló kamionját, aminek legjobb tudomásuk szerint messzi-messzi aszfaltot kellene döngetnie.

Ha már elmaradt a móka, Bobi a sulival vigasztalódik, ahol tüstént le is csapnak rá a kíberek. Végre ő is megtudja, hogy a csaja megmurdelt, ráadásul ő az elsőszámú gyanúsított, aki – a helyzetet súlyosbítandó – olyan kurva peches, hogy még alibivel sem rendelkezik, be is varrják ízibe. A tanulás panteonjában beköszön még pár új arc: Lóra titkos, vadonás új szerelme, a csíra motoros Dzsémsz; a doki lánya és egyben Lóra legjobb barátnője, Tonna (az őt adó Lara Flynn Boyle is tüzes numera volt anno, az ördögi Jack is tekerte, mint Singer a varrógépet); továbbá a slepp másik rosszfiúja, Májkrém.

A skólavólában folyik a dráma a sulirádió szárnyán érkező halálhír miatt, majd a hekusok Lóra szüleit faggatják, és felmarkolják pár esetleg árulkodó cuccosát. Belekóstolhatunk a malmosok első balhéjába is: Dzsozi örökölt mindent, viszont gógyinak látszólag híján van, így a dörzsölt sógornője viszi a boltot, Pít pedig kettejük közt a villámhárító, aki leharcolt papucsférjként inkább az egzotikus szépség felé hajlik. A malom egyik munkásának is köddé vált a lánya, majd félholtan meg is kerül, egy vasúti hídon slattyog át Kanadából, végül félkómás, öntudatlan állapotba zuhan – így járás.

Két újabb mellékszereplőt üdvözölhetünk, a benzinkutas Edet, és számára is kibírhatatlan párját, a félszemű, rikácsoló Nedint. Ebben a családban is a feleség hordja a nadrágot, Nedin függönyt akar, Ed ugrik. Ed mellesleg Dzsémsz nagybátyja (később derül ki), segíti a srácot ebben-abban, például, hogy összejöjjön a randija Tonnával.

Ekkor fut végre be legfőbb héroszunk, Kúperügynök, akiről rögtön kiderül, hogy mániákus kényszercselekvő. A legjelentéktelenebb dolgokat is diktafonba mondja: hol hajtott le a sztrádáról, hol zabbantott, mennyibe fájt a pite, hogy ízlett, milyen szépek a fák az út szélén, valakitől meg kell tudakolni, hogy milyen fajták, csivit, csivit, csivit – a faszi toplistás lenne a Twitteren és a PLURK-ön. Fárasztó, de vicces, és e precizitás illusztrálja, hogy remek megfigyelő, az Úr is FBI-ügynöknek teremtette. Hamar belecsap a lecsóba, átveszi az ügyet, megtudja, hogy Lóra pszichiáterhez járt (hűha), a lány retkes körme alól kipiszkál egy R betűt, a naplójában pedig egy J betűre lel egy értékmegőrző kulcsa és némi kokómaradvány társaságában. Ezeken a nyomokon már el lehet indulni, talán Lóra mégsem volt a városka legangyalibb teremtése, ahogy azt mindenki szentül hitte.

Kihallgatják Bobit, a fifikás Kúperügynök meggyőződik az ártatlanságáról, ugyanakkor passzol neki némi koncot, amivel a srácot a tudta nélkül is fel tudja használni a nyomozásban. Levetíti neki Lóra egyik házi videóját (sajnos nem kufircolós), amin Lóra és Tonna mókázik a hegytetőn, az operatőr pedig csak Lóra új pasija lehet, egy motoros – a moci a csajszi szemében tükröződik halványan. Bobi nem szól a felfedezéséről, de nagyjából összerakja a képletet: egy J betűvel kezdődő nevű motorost keres, akivel Lóra felszarvazta, sőt a tag valószínűleg maga a vérszomjas gyilkos. Miután elengedik, Májkrémmel rövidesen el is húz a dizsibe, J vadászatra.

Tonnát is megszorongatják a fakabátok, ugyanazt a mozit sasolhatja, és mivel ő is látható rajta, tudnia kell, hogy ki tartotta a kamerát, aki ezennel elő is lépett elsőszámú gyanúsítottá. A lány nem köp, de nyilvánvalóan kamuzik. Miután őt is szélnek eresztik, este elszökik otthonról (a kopók összetrombitálják a városka fontosabb embereit, és a gyerekek számára, az ő érdekükben kijárási tilalmat rendelnek el), és a húga biciklijének nyergében szintén a dizsi felé veszi az irányt.

Apró közjáték még, hogy megtalálják a tett színhelyét, ami az erdő mélyén egy elhagyatott, félig kiégett vasúti kocsi. A sok szemét, vértócsa és egyéb között egy vérrel írt „tűz, jöjj velem” üzenetre is bukkannak (sejtelmes, roppant sejtelmes), továbbá egy olyan nyakláncra, amin egy félbetört szív lifeg medálként – magától értetődő, hogy szerelmi zálog, és sanszos, hogy a párja a gyilkos zsebében lapul. Megtudjuk azt is, hogy Tonna miért sumákolt: Lóra új, top szikrit pasija ugyanis Dzsémsz volt, sőt ők is közel állnak egymáshoz (hohó, túlságosan is közel), és a srácnál van a szív másik fele, alibije viszont nincs, így bár még nem kapták el, kibebaszott nagy szarban van.

A nyomozók tovább szimatolnak, kinyitják Lóra csomagmegőrzőjét, és a cuccok megerősítik Kúperügynök ama gyanúját, miszerint Lóra a látszat ellenére nagyon-nagyon rossz kislány volt: kokózott, pornómagazinokban hirdette hab testét (a másik eltűnt és megkerült lánnyal együtt, akivel más kapcsolata nem volt, egyébként Lóra hirdetését később találják csak meg), és kisebb vagyont is őrzött a széfjében, ami több mint gyanús. Futólag bemutatkozik még Bodri anyja és öccse, utóbbit Lóra tanítgatta korábban, és egy zöldség értelmi szintjén vegetál, továbbá megismerhetjük Leót (így simán, VV nélkül), Seli piás, féltékeny és egyelőre még csak sejthetően brutális férjét, aki szintén hirdetett a pornólapban (de ez nem tűnt fel senkinek a nézőkön kívül).

A szálak a dizsiben futnak össze, ahol más szórakozási lehetőség híján a fiatalok és a fiatalosabb felnőttek esténként lógnak. Az utóbbi címke alatt találjuk Edet és Normát, akik, mint megtudjuk, már iskolás koruk óta egymásba vannak pistulva, annak ellenére, hogy mindketten házasok – Norma ura és parancsolója később kerül a képbe, ekkor még a sitten dekkol gondatlan emberölés miatt. Befut Bobi és Májkrém, majd nem sokkal később Tonna is követi példájukat, minden olajozottan megy, ahogy azt Kúperügynök kiagyalta, aki mellesleg egy kocsiban lapít a seriffel.

A két srác egyelőre még nem tudja, hogy kit keressen, a J betűre és a bőrjakókra koncentrálnak, plusz Májkrém kiveri a hisztit, amikor kiszúrja Tonnát, a hivatalos barátnőjét, akivel jól láthatóan rég zátonyra futott már a kapcsolata. Tonna a bujkáló Dzsémszhez készül, egy közös barátjuk menekíti ki hátul, és fuvarozza el a sráchoz. Bobiék közben összeverekednek a túlerőben levő motorosokkal és Eddel, kitör a jó zaftos, széklábas kocsmai hirig, a zenekar pedig tovább húzza töretlenül (Lynch és Angelo Badalamenti éterhangú felfedezettje, Julee Cruise kornyikál el két számot, ezzel faszányosan be is reklámozza a valóban hangulatos OST CD-t).

Dzsémsz és Tonna elhúz az erdő mélyibe, a fánkzabálók utánuk (és mellesleg közben, a jelvényükhöz híven fánkot tolnak a búrájukba), ám a fene nagy sötétségben nem jön össze a nyomkövetés, a két suhanc rövid időre eltűnik a képből. Az előnyüket kihasználva átveszik a tényeket (Dzsémsz a gyanúsított; a halála előtt vele volt az új barátnője, Lóra; nincs alibije; van viszont félbetört szíve – ráadásul fizikai és átvitt értelemben is), elássák a medált, hogy eggyel kevesebb terhelő bizonyíték legyen a valóban ártatlan srácra, majd a túláradó érzelmek heves csőrözésbe csapnak át, Lóra emléke rövid úton leírva, innen Dzsémsz és Tonna egy pár.

A rend két kitartó őre busás túlórapénz reményében tovább várakozik az éjszakában, és türelmük meghozza gyümölcsét, Dzsémsz és Tonna előkerülnek, a srácon pedig kattan a bilincs. A fogdában már ott figyel Bobi és Májkrém (a bunyó miatt kerültek rács mögé), az új vendég, Dzsémsz pedig teljesen befosik tőlük, főleg, miután a világ legmérgesebb kutyájához (ez volt Lynch képregénysorozata) méltó hangerővel alaposan megugatják – egyrészt jelzik felé, hogy Lóra miatt még elkapják, másrészt sejtetik vele, hogy a zuhanyzóban párszor le fog esni a szappan.

Kúperügynök kiadós fánkozással zárja az éjszakát, majd elhúz az ajánlott, és valószínűleg egyetlen szállodába szundizni, a seriff pedig, minő meglepetés, a dúsgazdag gyászoló özvegy, Dzsozi karjaiban köt ki. A csókváltást a nő nemezise, Ketrin lesi ki, és rögtön jelenti a rivális klán főnökének, Bennek, így jó szövevényesnek és korrupciótól tocsogónak ígérkezik a lokális gigászok összecsapása. Az egészestés pilot végül Sára látomásával zárul, sikítva ébred félálomból, és látja, amint egy kesztyűs kéz kiássa a lánya (pontosabban Dzsémsz) nyakláncát, amiről ugye sem ő, sem más nem tudhatta, hogy hol hantolták el.

Kicsit döcögve indult a sorozat, a pilot felét tette ki az, hogy mindenki sorban megrökönyödött Lóra korai halálán, de szövevényes, a képmutató kisvárosok férges zsigereibe Kék bársonyos szikével hasító, eredeti feketehumorral teli, művészrajongók örömére maximálisan elvont és szimbolizmussal hizlalt anyaggá kerekedik.

Címkék: twin peaks
46 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bakfitty · http://ismerosvalahonnan.blog.hu 2008.07.18. 09:10:16

bazmeg, ne. ne tegyetek ebbe vicces feliratokat. kérlek. könyörgöm. csak ezt ne.

smidgen 2008.07.18. 09:15:41

hol látsz te itt vicces feliratot? :)

redzsihemond 2008.07.18. 09:24:02

Nekem ez egy kicsit sok(k).. őszintén megmondom...és egyáltalán nem vicces...(najó néhol mosolyogtam).
simán kívülről fújom a filmet, de néha nem si értettem, hogy miről van szó.
Mindenesetre azért várom a többit :)

azazello 2008.07.18. 09:27:27

Micsoda egy válogatott bunkó írta ez a hogyvoltot, megáll az eszem. Inkább ne szennyezd többet a Twin Peakset és az internetet, ha egy mód van rá.

kisdarab állat 2008.07.18. 09:40:15

ostoba cikk, ostoba képekkel

sélli_ 2008.07.18. 09:53:45

Na, azért ENNYIRE nem rossz! Miért kell egyből bunkózni, meg ostobázni? Ha nem tetszik, hagyd ott az első bekezdés után.
Média: Az az alapvető probléma, hogy egy drámából (főleg egy Lynch kultsorozatból) nem nagyon lehet vicceset írni... illetve lehet, csak nem jön be szinte senkinek.
A hogyvót nem rossz, viszont a képes bubikat hadd el!

Ruffian 2008.07.18. 09:55:22

Szerintem is szar volt, a kedvencem ez a sorozat és valahogy nagyon nem jött be ez az erőltetett jópofi meg "húdeviccesvagyok" stílus.

Cseréljük le ezt a hogyvolt-írót, légyszi...

Hiszia Piszi 2008.07.18. 10:07:35

Itt írja oldalt a Hogyvót naptár,hogy ma 10.00.De hol?Mi az az s1?Segíccsetek!

Nayime 2008.07.18. 10:08:57

Júj, de gáz stílusa van ennek az "író"-nak. Kb. mintha egy 14 éves írna egy iskolaújságba. Gyerekes, idióta humor, miközben dobálózik a rondábbnál rondább szavakkal, és azt hiszi, ettől lesz nagyfiú.

sélli_ 2008.07.18. 10:10:31

Hiszi, ez a hogyvolt időzítése, mármint 10.00-kor élesedik a poszt (mivel írtál ide, már élesedett, ugyi?). Egyébként mit hol?
S1= season 1.

Kenda 2008.07.18. 10:11:34

A Twin Peaks-et kismilliomszor láttam, nagyon szerettem (és féltem, mert még zsenge ifjúkoromban láttam először :))
Még jó, hogy tudom, kik a szerepők, mert nagyon nehéz volt azonosítani őket... és ez a humor meg a bubik itt tényleg nem megfelelőek!

Maga az ötlet tehát remek, csak kellene erősen finomítani...

Hiszia Piszi 2008.07.18. 10:18:10

Köszi sélli,igazából sejtettem,csak reménykedtem,hátha...:)

bakfitty · http://ismerosvalahonnan.blog.hu 2008.07.18. 10:24:42

szegény Médiageci jól belenyúlt a méhkaptárba. ebben az országban nem lehet a Twin Peaks-szel szarozni. :)

Kopasz Szuzukis 2008.07.18. 10:32:23

Szerintem, meg David Lynch nagy kudarca ez a sorozat. Nagyonagyafúrt, és nagyonmisztikus akart lenni, ehelyett nyögvenyelős, nyúlós, tipikusan pénzlehúzós lett. Namég egy rész, és újra cseng a kassza.

2008.07.18. 10:34:09

Spojler: bob megjelenik a tükörben
(álmodtam már magam is, érdekes...)

szokol2 2008.07.18. 10:37:43

Ha ez kedvcsináló akart lenni, akkor inkább az ellenkezőjét éri el, mert a Twin Peaks pont nem olyan, mint ahogy azt a szerző leírja. A sorozat pont az egykaptafa sorozatok paródiája, és az benne az szép, hogy nem ilyen olcsó humorral, mint ami itt van. Ha meg viccnek szánta, akkor még nagyobb a baj.

Gabba 2008.07.18. 10:48:44

Csak felhívom a figyelmet a blog önmeghatorázására: "Sorozatepizódok zanzásítva, viccesen, akár gúnyosan."

Aki itt vérkomoly összefoglalókat vár az egyes sorozatokról, az saját idegrendszere védelme érdekében inkább rajongói oldalakat olvasson.

És igen, szerintem is humbug a Twin Peaks, de attól még élvezettel néztem végig minden részét.

sziabence 2008.07.18. 10:53:44

Gabba : ettől még ez a leírás fájdalmasan szar, alpári és humortalan.

sélli_ 2008.07.18. 11:03:09

bence, ez a humor dolog is olyan, hogy 'értem én a viccet, csak nem szeretem'. Kinek a pap, kinek a paplan. Nem vagyunk egyformák. Az viszont igaz, hogy nem túl szofisztikált a stílus :))

Szofi888 2008.07.18. 11:04:44

én csak a regényt olvastam, Laura Palmerről, és az pont elég volt...eléggé betett. kemény dolgok vannak benne, nem könnyű filmben feldolgozni, bár nem tudom ez a könyv alapján készült-e de ahogy olvasom tuti nem. na mindegy:)

atomic bomberman 2008.07.18. 11:21:32

ez egy nagy szar amit irtál blogger barátom sajnos. nem illik ez ide. sajna érzékelned kellett volna..

winnie 2008.07.18. 11:24:45

"én csak a regényt olvastam, Laura Palmerről, és az pont elég volt"

regény?:)) annak semmi köze a sorozathoz, csak kiadtak egy könyvet a karakter nevével.

winnie 2008.07.18. 11:26:15

ja, amúgy dettó. borzalmasan gyenge hogyvolt.

"Csak felhívom a figyelmet a blog önmeghatorázására: "Sorozatepizódok zanzásítva, viccesen, akár gúnyosan."

még ehhez viszonyítva is gyenge. a TP-ről remek hogyvoltot lehetne írni gúnyosan, de ez sajnos elég béna. indoklás nincs, hosszú lenne:)

Dagenham · http://bluejaunte.wordpress.com 2008.07.18. 11:29:10

No most szedem ki az RSS keresőből a "Twin Peaks" kulcsszót, sajnos nem lehet kiszűrni automatikusan a blog.hu domaint.

Jártam már sok vidéki kocsmában, messze a bekötőúton túl, de a fenti cikk az összes színvonalát sikeresen alulmúlta.

Tudom, szeretem a viccet, csak nem értem. Tényleg nem.

gibson 2008.07.18. 11:49:13

Igen, ez a stílus a Szökés-hogyvoltokban, sixx előadásában nagyon ütött, itt inkább erőltetett és szánalmas. Kár, a Twin Peaks ennél jobbat érdemelne...

ingrid 2008.07.18. 11:55:02

elolvastam az elejét és a kommenteket, mert azt hittem velem van a baj, de szerencsére nem.

látom ez a stílus senkinek nem jön be.

sajna nagyon erőltetettre sikeredett
a szerző majd sérvet kap, hogy 1 mondatban minimum 5ször legyen vicces...
hát, nem jött be

piezo 2008.07.18. 11:58:23

Az elkövető szemlátomást dizájnból és műelemzésből doktorált...

Engel 2008.07.18. 12:28:28

Én láttam a sorozatot sőt nem is egyszer, de ezt a hogyvoltot nem tudtam végig olvasni, mert ez nagyon rossz. Nem értem a mondatok nagy részét. És 5 sor, 1 mondat? Ez borzalmas és a humornak látszó mondatok összehasonlíthatatlanok Sixx és Bruti igazi humorával.

Itt jöhetne, hogy aki tud jobbat az írjon, de ilyen rosszat bárki tud.

A buborékok értelmetlenek. Úgy sza*, ahogy van, vétek így elrontani egy marha jó sorozatot. Kontár vagy öreg!

Szofi888 2008.07.18. 13:11:09

winnie: "bár nem tudom ez a könyv alapján készült-e de ahogy olvasom tuti nem. " ezt is írtam:)

Szofi888 2008.07.18. 13:13:21

közbe rájöttem én is:)

Angie24 2008.07.18. 13:57:39

Hát... a Twin Peaks-ből azért lehetne jobb hogyvolt-ot is írni, kevesebb káromkodással és szövegbuborékok nélkül:-((.

enzo23 2008.07.18. 14:13:14

Jó, látom, nem csak nekem nem jött be ez a hv.
Ezt a fonetikusan leírást a Heroes-nál megszoktam, a Lostnál és a Szökésnél is (hát jó, sixx írta), az Őslányek kalandorinál már nem tetszett, itt meg egyenesen zavaró. Egyszer jó poén olt, de nem kell mindenhova. A bubik se, itt speciel elég gyengék. És akkor még a sorozatot nem is nézem, de ennyit meg lehet állapítani ebből is.

Dr.Stein (törölt) · http://republicator.blog.hu/ 2008.07.18. 15:26:53

Hiszia Piszi 2008.07.18. 10:07:35
Technikai jellegű probléma. A Google naptár elég gagyi és nem mondhatod meg, hogy köszönöm, nem kérek időpontokat a szöveg rovására. Sixx is leírta, nem abban az időpontban jelenik meg, ahogy a naptár jelzi, hanem aznap valamikor. Általában ahogy a bloggernek kedve tartja.

A finnyázóknak:
És akkor most komoly dolog. Elég nagy g*cik vagytok ti, barátocskáim.
Megjelenik egy új író és az itt látottak alapján követi Sixx stílusát (ami a Lostban egész jól bejött), Sixx lelkendezve visszaír, hogy "nem fasszopásból írom, de kurva jó" és kikerül az első post.

Ti pedig, akik egy mukkot nem szóltok hozzá általában a bejegyzésekhez, idegyűltök (ez most persze a válogatott ocsmányságokat kommentelőknek szól) és lefinnyáztok egy kezdő hogyvótozót, aki terjedelmes jóságokat szokott megjelentetni a saját blogján. Nem eleget, jegyzem meg.

Tessék elhinni, pont elég lett volna azt írni, hogy "a TP dráma, nem talált a humoros megközelítés", valószínűleg lett volna foganatja.

Egy normális Hogyvót megírása kb. a műsoridő * 1.5 perc, semmilyen dicsőség nem származik belőle, tehát igazából csak nyűg (lenne, ha végül is nem élveznénk) a heti meló.

Itt most a nyájszellem győzött, hangnemében teljesen igazságtalanul.
Az tény, hogy érdemes lett volna megnevezni a szereplőket, mert később gondot okoz a felismerésük.

S mivel ellenszolgáltatás nem jár érte, saját blogját nem reklámozhatja a bedolgozó seggédmunkás, ezért azt szeretném nektek mondani, hogy... na jó, úgyis megbánnám a következő mondatokat. Kellemes hétvégét, pusszancs!

Dr. Stein (törölt) 2008.07.18. 15:52:01

Ja, és még a kritika sem áll, mert be vannak mutatva a szereplők.

Ha MG komolyan veszi a kritikákat, akkor megismételheti Nemes András huszárvágását, aki a túlságosan humorosra vett vett "Káosz Dréniában" regénynek megírta a brutál változatát és a régi stílusban folytatódott a sorozat.

mókus 2008.07.18. 17:06:07

Nem tetszik a hv, mert közönséges, erőltetett és műjópofa.
Nekem már sixx stílusa is kicsit erőltetettnek tűnik.

Egyébként, ha a fentebbi hv nem a tp-ről szólna, akkor most hátbaveregetnétek a csávót (vagy lányt?), hogy fú, milyen fiatalos és vicces hv-ot írt..

Ezen a hogyvolt.blogon, minden blog egykaptafa. Mindenki sixx és bruti írásait próbálja átvenni, kivéve talán nyolc mini vesét, aki viszonylag normálisan ír (csi: lv).

redzsihemond 2008.07.18. 17:58:36

Én az első kommentek között valahol mondtam, hogy annak ellenére, hogy ez
nem jött be 100%-osan, várom a többit, mert hátha jobb és jobb lesz.
Nálam például Candyperfumegirl első
House-hogyvoltja annyira kiverte a biztosítékot, hogy két napig magamhoz sem tértem.
Azóta belerázódtam a stílusba, és az egyik kedvencem. :)

Úgyhogy, én tényleg várom a többit,
egy második esély mindenkinek jár.

the black ball 2008.07.18. 17:58:36

"Mindenki sixx és bruti írásait próbálja átvenni"

Ez elég nagy hülyeség. Az ilyesfajta stílust nem sixxék találták ki egy esős vasárnap délutánon. Miért ne használhatná más is? Rohadtul nem utánzás. Mellesleg egy csomóan nem "úgy" írják a hogyvoltjaikat, nem tudom hol álmodtad a kaptafás dolgot.

Oz hogyvoltnál te infarktust fogsz kapni, haha.

Sigismundus · https://csakugyirkalok.blogspot.com/ 2008.07.18. 18:39:45

" Álmos északkeleti kisváros 1990 táján "

Északnyugati... Washington állam a Csendes-óceán partján van.

Nos én sem fogom ezt a hogyvoltot olvasni tovább.

the black ball 2008.07.18. 19:44:27

Na közben lett időm, és végigolvastam. Nekem sem tetszik különösebben, meg a Twin Peaks is kimaradt eddig az életemből, szóval nem vagyok mérvadó.

Bruti · www.facebook.com/Brutistandup 2008.07.21. 07:40:27

A Maraton életre-halálra utalásos bubi kifejezetten tetszett, a HV-ot, meg még finomítani kéne. Kevesebb szleng, talán érthetőbbé tenné az egészet.
Amúgy én úgy emléxem, hogy a TP eleve az akkori sorozatok kigúnyolása volt, vagy valami hasonló, szóval simán lehetne vicceset írni belőle, ha most ez nem is sikerült elsőre.
Tudom az internet népe elég könyörtelen, de ez ne vegye el a kedved, inkább ösztönzés legyen. :)

Kozika · http://www.k-1.hu 2008.07.21. 08:27:36

Nemes István az, nem András

Dr.Stein (törölt) · http://republicator.blog.hu/ 2008.07.21. 18:56:09

Igazad van, Kozika, esetleg megszámlálhatatlan álnevei közt ilyen is létezik. Mindig örömmel tölt el, mikor klasszikusokban járatos emberrel futok össze :)
Az új válogatásban Skander Graun 8 éves, és Roul Renir 3 (!) oldalas novellával jelentkezik...

ettumifilii 2008.07.23. 11:44:31

csatlakozom az előzőekhez... borzalmasan gyenge HV, és tényleg gáz dolog sztem utánozni más stílusát..

convar · http://docs.google.com/document/d/1C9jtT9NLDNv_80m_U9Pv5X_LwJb3bFUqhOMhafMalGg/ 2010.10.30. 19:52:34

Sztem is egy kicsit túmáccs az egész, de azért ezen a részen

"Ekkor fut végre be legfőbb héroszunk, Kúperügynök, akiről rögtön kiderül, hogy mániákus kényszercselekvő. A legjelentéktelenebb dolgokat is diktafonba mondja: hol hajtott le a sztrádáról, hol zabbantott, mennyibe fájt a pite, hogy ízlett, milyen szépek a fák az út szélén, valakitől meg kell tudakolni, hogy milyen fajták, csivit, csivit, csivit – a faszi toplistás lenne a Twitteren és a PLURK-ön."

hangosan felröhögtem :D Többször is :D
süti beállítások módosítása