Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Veronica Mars 1x10 – An Echolls Family Christmas

2008. május 18. 10:37 - foxglove (törölt)

Karácsony van (legalábbis Neptune-ban), a szeretet és a megbocsátás ünnepe, máskülönben mi magyarázná, hogy Weevil és Logan saját akaratukból egy légtérben tartózkodnak. (A másik lehetőség, hogy ennyire megkedvelték egymás társaságát.) A fiúk megint pókereznek, méghozzá Loganék vendégházában. Rajtuk kívül a seggrészeg Duncan és két eddig ismeretlen 09-es srác vesz részt a játékban. Weevil viszi a bankot, illetve csak vinné, merthogy a kassza üres, és nyilván nem magától lett az. Weevil nagyon ideges lesz attól, hogy a gazdagfiúk le akarják nyúlni a nyereményét, elvégre 5000 dollárról van szó. Úgyhogy a történet most tényleg vetkőzőspókerbe csap át (ez már nagyon érett az előző részben), mert Weevil biztos akar lenni abban, hogy senki sem rejtegeti a pénzt a ruhái alatt. Legnagyobb sajnálatára az egyetlen oda nem illő dolog Logan és Duncan egyforma, rénszarvasos alsónacija, amit valószínűleg Bridget Jones anyukája szőtt saját kezűleg.

Weevil nem ragaszkodik a készpénzhez, egyszerűen csak lefoglalja a neki tetsző tárgyakat. Erre a sorsra jut Echollsék Fabergé-tojása és Duncan laptopja is. Veronica ebből most szívesen kimaradna, egészen addig, amíg Duncan el nem meséli neki, hogy a laptopján tárolta a személyes naplóját. Azt a naplót, amiben a kapcsolatuk minden egyes apró, intim részletét megörökítette. Veronica hatalmas energiákkal veti bele magát a nyomozásba.

5 játékos, 5 nézőpont. Weevillel kezdjük, ahogy pár nappal ezelőtt megkörnyékezi Logant a folyosón. Logan kíméletesen közli vele, hogy ha a bálba akarja elhívni, a válasza továbbra is nem. Arról viszont esetleg lehet szó, hogy 1000 dollár beugró ellenében beszállhasson a játszmába. Ami a lopást illeti, Weevil szerint Logan a hunyó (lenne közös beszédtémájuk Veronicával), mivel a házból senki nem vihette ki magával a pénzt. Logan bárhová elrejthette, hiszen hazai pályán volt. Ráadásul alkalma is volt rá, mondjuk az alatt az idő alatt, amíg a többiek az éjszakai úszásnak hódoló Mrs. Echolls után csorgatták a nyálukat. Azt, hogy milyen jól tartja magát Logan anyukája, rövidesen Mars-apuka is megtapasztalhatja. Klasszikus film-noir pillanat, ahogy Mrs. Echolls bevonul a Mars-nyomozóirodába, napszemüvegben, tűsarkúban, gyöngysorban, a femme fatele elengedhetetlen kellékeiben. Első blikkre azt gondolhatnánk, hogy a szájfeltöltését végző plasztika sebészen szeretne bosszút állni, de nem. Pedig megérdemelné. Mrs. Echollsnak a férje egyik megszállott rajongója okoz álmatlan éjszakákat, aki újabban már házba csempészi a zaklató-leveleit. Mars-apuka természetesen lovagiasan felajánlja szolgálatait.

Duncan beszámolója következik, ami tovább ássa a gödröt Logannek. Az egyetlen dolog, amire Duncan emlékszik az estéről, az, hogy Logan kijelenti: nem fogja hagyni, hogy Weevil kisétáljon innen a pénzzel. Duncan-nél most jött el egyébként az a pont, amikor besokall Logantól, és olyanokon kezd el gondolkozni, hogy miért nem vette észre, hogy a kedvenc haverja ekkora seggfej lett. Talán azért nem, mert közben a saját seggfejjé válásával volt elfoglalva. A lényeg, hogy Duncan és Logan „szakítanak”.

Mars-apuka ígérete szerint utánanéz Echollséknál a leveleknek. Az írás alapján 6 levél is származik a zakkant rajongótól, de Mrs. Echollst most valahogy jobban izgatja a karácsonyi partija, mint egy grafomán fangirl. Aaron Echolls pedig amúgy is teljesen hétköznapi, normális dolognak tartja a rajongói ajándékokat. Mint például a legfrissebbet: a saját, dísztökbe faragott képmását, fejbeszúrva. Még Aaron Echolls is kénytelen elismerni, hogy azért ez súrolja a „normális” határát.

Veronica toppan be az Echolls-házba, a zaklatós-ügyben küldöncködik Mars-apuka megbízásából, és ha már úgy is arra járt, Loganhez is beugrik egy kis csevegésre. Ha arra számított, hogy a bűnös töredelmes vallomást tesz, csalódnia kell. Logan a negyedik játékoshoz, Connor Larkinhoz irányítja (vagy inkább ráuszítja), aki szerinte a pókerparti alatt feltűnően sok időt töltött a mosdóban. Logan még egy találkozót is összehoz vele Veronicának, a „barátjának”(!) (hm, ezt a jelzőt sem hallhattuk még tőle). Connor ugyanis egy színész-wannabe, olyan Aaron Echolls fiatal kiadásban, vagyis nehéz lett volna a közelébe kerülni. Ezenkívül szép, izmos kockahasa van és szereti a gyógyteákat; de nagyjából ez minden, ami elmondható róla. Az eddigiekhez annyit tesz még hozzá, hogy az este folyamán pénzzel csak a pizzafutár távozott, akinek csak Duncan volt hajlandó normális borravalót adni.

Mars-apuka közben összefüggést keres és talál a dísztök és Aaron Echolls között. (Azonkívül persze, ami nyilvánvaló: a magyar kifejezés nagyon találó...) Szóval az egész ügy Casablancasék Halloween-partira vezethető vissza, ahol egy alkalmazottat azért rúgtak ki, mert titkos légyotton kapta rajta Dísztököt Aaron Echollst. Mars-apuka biztosítja, hogy diszkréten kezeli az ügyet, így Aaron meg is nevez egyből három hölgyet, akikkel a parti alatt kufircolt (nem kispályás). Ráadásul mind a három hivatalos a karácsonyi bulira is. Ez érdekes lesz.

Veronica ezalatt elérkezik a kihallgatás-sorozatban pókerparti utolsó résztvevőjéhez, Seanhoz. Bár a házában nem sikerül elérnie (Sean apja nyit ajtót, és közli vele, hogy „Sean nem tartózkodik itt”), de másnap reggel már lesben állva várja Seant, aki mint mindig, a limuzinjával érkezik. Sean a változatosság kedvéért Weevilt gyanúsítja, mert végül honnan tudhatta volna, hogy ő fog nyerni, a pénzt már jóval előbb elemelhette. És amúgy is Weevil a legcsóróbb közülük. Veronica mindent megtudott, amit tudni akart, így bejelentéssel fordul a fiúkhoz. A jó hír az, hogy tudja, ki lopta el a pénzt. A rossz, hogy tudja ki lopta el a pénzt. Fergeteges ötlettel áll elő: Logan rendezzen egy újabb pókerpartit, hogy rekonstruálják az eseményeket!

Kezdődhet a műsor, karácsonyi buli az Echolls-házban és a pókerparti a vendégházban. Végre fény derülhet a titokra, hogy miért volt Logan és Duncan ugyanolyan alsógatyában ki lopta el a pénzt. Veronica rögtön azzal indít, hogy jó alaposan meghúzza Duncan whiskysüvegét. Nem mintha be akarna piálni, csak így mutat rá, hogy az üveg jeges teával van tele. Ha Duncan igazán részeg lett volna, nem valószínű, hogy bármilyen bonyolultabb összeadást el tudott volna végezni, nemhogy borravalót meg százalékokat számoljon. Arra játszott, hogy ha részegnek hiszik, könnyebben nyerhet. Connor pedig azért járkált sűrűn WC-re, mert egy címlapfotó kedvéért vízhajtó gyógyteákat vedel literszámra. És ott van még Logan, a kedvenc gyanúsított. Ha ő lopta volna el a pénzt, nem kellett volna felforgatnia a vendégházat, hogy megtalálja; márpedig amikor Veronica nála járt, hatalmas felfordulást talált. Akkorát, hogy még Logan-ről sem feltételezheti, hogy ez lenne a természetes közege.

Maradt Weevil és Sean, akikben több közös vonás van, mint gondolnánk. Mindketten csórók, és mindegyikük családja egy 09-es család szolgálatában áll. Weevil nagymamája ugye takarítónő, Sean apja pedig inas, ez magyarázza a limuzint is. Annyi a különbség, hogy Weevil nem színleli magát gazdagnak, és nem lopja meg a barátait. Ezzel el is érkeztünk a leleplezéshez: a tettes Sean. A parti alatt annyi üdítőt ivott, amennyit csak bírt, majd a pénzt feltűnés nélkül az üres palackokba csempészte. Másnap csak annyi dolga volt, hogy kiszedegesse őket a szemétből. Ezzel meg is volnánk, Sean és Weevil el fognak beszélgetni egy kicsit négyszemközt, Veronica addig lealázza a fiúkat pókerben.

Mars-apuka az Aaron Echolls nőiről (a lehetséges zaklatókról) készült fényképeket tanulmányozza, és ahogy az lenni szokott, hirtelen megvilágosodik. Egy telefonbeszélgetés a rendezvényszervezővel megerősíti a gyanúját: a nő, akit kirúgtak, mert rajtakapta Aaron Echollst, egészen véletlenül egy le trancheur volt. Hétköznapibb nevén: tökfaragó. Ez is egy foglalkozás. Mars-apuka rohan Echollsékhoz. A karácsonyi buli már javában zajlik, nagyon elegáns, csillogó-villogó, ahogy kell. Veronica és a többiek is áttelepültek ide a vendégházból. Duncan és Logan között újra szent a béke. Veronica is jól érezné magát, egészen addig, ameddig meg nem látja Jake Kane-t. Eljött a számonkérés ideje. 1. Miért készített róla a Kane-vállalat biztonsági főnöke megfigyelési fotókat? 2. Miért üldözte el az anyját? Jake Kane nagyon ideges lesz ezektől a kérdésektől, de tartja magát ahhoz, hogy fogalma sincs, miről beszél Veronica. Sajnálatos módon Mars-apuka, aki a főbejáraton eddig sikertelenül próbált bejutni, szintén szemtanúja lesz ennek a jelenetnek. Jake Kane kiviharzik, és ő meg Celeste Kane-t vonja kérdőre. Duncan nagyon nincs képben, megértem. Celeste Kane egyre nagyobb eséllyel pályázik az evil bitch szerepkörre.

Mindeközben Dísztök Aaron Echolls egyre kellemetlenebbül érzi magát a partiján. Az „Aaron-lámpás” elég hervasztó hatással volt a libidójára: bármekkora átéléssel is szopogatják már előtte az olajbogyókat, minden kiéhezett housewife-ban a zaklatót látja. Az eszébe sem jut, hogy a Mikulás-sapkás felszolgálók között keresse a merénylőt. Pedig ott kellene. Miközben a vendégsereg odakinn a karácsonyi kórust hallgatja, az egyik felszolgálónő odalép hozzá, és mielőtt Mars-apuka meg tudná akadályozni, leszúrja. Ez a bosszúja azért, amiért lefeküdt vele, aztán otthagyta. Elég drasztikus reakció. Így ér véget az epizód, Aaron Echolls ájultan fekszik a felesége karjaiban, miközben dől a vér a sebéből. Ennyit a karácsonyról.

Címkék: veronica mars
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása