Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Csillagkapu Atlantisz 2x02 - A betolakodó

2008. május 10. 15:39 - the black ball

Most egy kisebb visszaesés jön az évadnyitóhoz képest. GonoszSzuperFordot még nem kutatjuk, az a következő, cool részben jön elő. Viszont lesz egy kis horror-beütés, Daedalus, számítógépek, szóval megleszünk így is. A Daedalus süvít a hipertérben. Weir egy asztalnál ül, és az esztétikailag erősen ingerszegény bögréjét szorongatja. Jön Sheppard, szintén bögrézik egyet, aztán felvág, hogy előléptették alezredessé. Pedig már egy hónapja történt. Ugyanis a Földön jártunk, hiszen már van hozzá energia, de a visszaúthoz kell a Daedalus, ami így durván 3 hétbe telik. A meghitt beszélgetést egy fickó félbeszakítja, és közli, hogy baleset történt. Carson már a helyszínen van, ahol egy Monroe nevű doktor fekszik a földön, erősen halott állapotban. Ejnye.


Monroe-t bezsákolják, és elkezdünk nyomozni. Az ujjai megégtek. Sheppard szerint rövidzárlat okozta, mivel a közeli ajtópanel szét van szedve, és kiégtek a vezetékek is. De Coldwell közli, hogy annyi energia nincs benne, hogy öljön. McKay közben már nézi is, hogy Monroe mivel foglalkozott. Rendszerdiagnosztikát végzett, Rodney még a biztonsági kamera felvételeit is előbányássza. Most mindenki kapaszkodjon, mert óriási klisé jön: amikor meghalt, a kamera pont nem működött. McKay szerint talán egy energiaugrás miatt tudta megölni a panel. Jó lenne kilépni a hipertérből, és megvizsgálni az energia eloszlását. Coldwell nem kockáztatja meg, hogy felfedezzék őket, 2 nap múlva úgyis Atlantiszon vagyunk, majd ott átnézik.

Weir szerint ez nem bölcs döntés. Coldwell félrehívja, és előadja a kemény, katonai dumáját, meg hogy ő egy feladatot kapott, hogy visszavisz mindenkit Atlantiszra. Weir szerint nem csak erről van szó. Flashback: a Földön vagyunk. Landry tábornok, Weir, Coldwell, és pár fejes tárgyal. Weir azt akarja, hogy Sheppard legyen a katonai vezető, viszont Landry kifogásolja, hogy az őrnagy nem éppen szokta betartani a parancsokat. Ezért Coldwellt akarják vezetőnek. Fülig ér a szája. Landry rávilágít, hogy Sumner volt a katonai vezető, Sheppard csak ideiglenesen átvette a helyét. Weir szerint ha nem megfelelő a rangja, akkor elő kell léptetni. Aztán kijátssza az adut: az elnök teljes támogatását bírja, szóval adios uraim!


Daedalus. McKay szerint talán nem baleset miatt halt meg Monroe. Ugyanis az ajtó és kamera meghibásodását két különböző dolog okozta. Monroe egy olyan programot futtatott, ami más, sérült programokat hivatott felszámolni. Lehet, hogy a hajóval valami gond van, és valaki el akarja tussolni. Coldwell parancsot ad, hogy azonnal lépjenek ki a hipertérből.


Ugrunk. Hermiod és McKay szokatlan dolgok után kutat. Beugrik Sheppard, aki jól megbámulja az Asgardot, Hermiod meg jól megbámulja az embert. Ugrunk. McKay elmegy egy Lindstrom nevű fickóval ellenőrizni ezt-azt. Lindstrom talál is valamit, de ekkor szivárogni kezd a hűtőfolyadék kettejük között, így McKay kirohan, Lindstrom pedig a légzsilipbe menekül. McKay videofonon beszél vele, aztán a légzsilip elkezd kinyílni az űr felől. Lindstrom segítségért kiabál, aztán a vákuum kiszippantja. Na ez nem semmi. Ezután elkezdenek agyalni, hogy ki lehet a felelős. Lidérc nem lehet, Weir szerint belsős sem lehet. Coldwell minden civilt a lakhelyére küld, McKay szerint viszont sokat segíthetnének. Azonban Coldwell nem bízik bennük, mivel a kiválasztásukat valaki más felügyelte. Aztán ravaszul Weir-re néz.


Flashback. A Parancsnokságon Carson éppen új dokik közül szanál. Weir hiányolja Simont, aki szintén doktor, és ugye a barátja, vagy kije jelenleg. Simon nem írta alá a szerződést, amivel egyben jelentkezett volna. Weir elviharzik hozzá. Ez ilyen ásítós rész, sosem bírtam ezt a Weir-melléksztorit. Simon nem készült fel rá, kész. Ugrás vissza. Hermiod megtalálta a betolakodót. Na végre. Nos, kérem szépen, ez egy számítógépes vírus. Na persze nem akármilyen. Egy lidérc számítógépes vírus. Ugrunk. McKay szerint az ostrom idején küldhették át a vírust. Viszont amíg a Földön volt a Daedalus, nem aktiválódott, csak miután elhagyta azt. Valószínűleg akkor indult be, amikor lidérc területre ért a hajó. Az a feladata, hogy a hajót lidérckézre szállítsa, amivel eljuthatnának a Földre.


Ez a vírus mellesleg mesterséges intelligenciával is bír. Mivel Monroe és Lindstrom is felfedezte, meg kellett ölnie őket. Közben a hajó elkezdett vészjelzést küldeni az űrbe. McKay szerint a vírus teszi, mivel még nem tudja elvinni a hajót a lidérceknek. Ezért őket hívja a hajóhoz. McKay újra akarja indítani a hajó összes rendszerét, ehhez azonban legalább egy óra kell. Sheppard szerint azonnal le kell kapcsolni a vészjelzést. Ezért egy F302-essel kirepül, és kilövi a jeladót a Daedalus felszínén. Azonban a visszatérés már nem megy terv szerint. A vírus megfertőzte az F302-est is. Sheppard távolodik a hajótól. Az Asgard-sugárral még vissza lehet hozni. Azonban az ahhoz kötődött, amit az előbb lőttünk szét. Nagyszerű. McKay megpróbálja megoldani, hogy Sheppard rádióját mérje be. Addig flashbackezünk egyet.


Sheppard Ford unokatestvérénél van. Elmondja, hogy Ford eltűnt, és hogy nem adják fel a keresést. Jelen. Sheppard-öt sikeresen visszahozzák. Ami furcsa, az az, hogy Sheppard ült, mégis állva érkezett meg a Daedalusra. De sebaj. Coldwell megunja a helyzetet, ideje vírust irtani. Leállítják a rendszereket, minden elsötétül, és... Flashback. Weir romantikázni akar Simonnal. Simon közli, hogy nem fog elmenni Atlantiszra. Ja és hogy megismert egy új nőt. Két pofon Weir-nek.


Vissza a jelenbe. A rendszer újraindul. A vírusnak semmi nyoma. Hurrá! Elindulunk végre. Azonban hirtelen letérünk az útvonalról. Ennyit a vírusirtásról. Viszont nem a lidércek felé visz. Hanem a legközelebbi napba. Hermiod szerint pontosabban csak elmegyünk mellette. Az élőlények meghalnak a sugárzástól, de a hajó ép marad. A vírus ugye tanul. Tudja, hogy inkább elpusztítják a hajót, mintsem a lidérceké legyen. McKay rájön az okosságra. A vírus az F302-esek memóriájában húzódott meg, amíg újraindították a rendszert. Tehát ha kihúzzák a memóriákat, és megint újraindítanak, a vírusnak vége. McKay és Sheppard már megy is. Azonban a vírus lezárja az utat. Kezd kicsit idegesítő lenni.


Sheppard szerint az Asgard-sugárral kell megoldani. McKay közli, hogy egy falban ragadhatnak, a sugár nem erre lett tervezve. Viszont ha nem teszik, halottak, szóval McKay összegörnyed, mint egy kezdő focista a sorfalnál, és védi a mogyorókat. Haha. Kép fent. Természetesen sikerül. Azonban a vírus nem hülye. Elkezdi kinyitni a hangárajtót. Még jó, hogy Hermiod időben felhúzza a pajzsot. De a vírus azt is kezdi megfertőzni, szóval sietniük kell. Időközben a vírusé lesz a pajzs és sugár is. De hőseink még nem halottak, az utolsó F302-esbe menekültek. McKay-re rájön a klausztrofóbia. Újabb újraindítás. Éééés... Nem sikerül. Sheppard rájön, hogy számítógépet bizony kihagytak. A vírus által irányított F302-est, ami a Daedalust követi.


Sheppard megunja a vacakolást. Kirepül, hogy leszedje. Jön egy kis űrfogócska. Sheppard trükközik egyet, befékez, így a vírusos gép mögé kerül. Aztán nagy nehezen beméri, és tűz! Game over. A harmadik újraindítás sikeres, megérkezünk épségben Atlantiszra. Amíg távol voltunk, Teyla volt a góré. Lidércék még mindig elhiszik a város pusztulását, Fordról semmi hír, Zelenka viszont talált egy csomó újdonságot az ős-duracellnek köszönhetően. Mindenki visszamegy dolgozni, happy end. A következő részben pedig új főszereplő jön és Ford-vadászat lesz, kihagyhatatlan!

Címkék: atlantisz
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása