Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Lost 4x01 - The Beginning of the End

2008. április 06. 22:05 - sixx

Nahátakkor. Még fel sem dolgoztuk, hogy az utolsó részben bepillantottunk a jövőbe, ahol Szakállas Dzsekk alkohol és drogproblémákkal küszködik, Katinka múmiának sminkelve él valakivel, és egy meglehetősen alacsony illető temetésére senki nem ment el, csak a politoximán doki (azaz ketten már tuti, hogy kijutottak a szigetről), máris itt a folytatás, példátlanul hamar, a január 31-i amerikai premierhez képest mindössze három hónap csúszással - tessék érte nagy köszönetet mondani az AXN programigazgatójának. Magyar címeket nem találtuk az AXN honlapján, bocs.


Kezdésnek rögtön itt van nekünk egy elmebeteg autós, aki gyümölcshalmokon, rendőrökön, barrikádokon keresztül vezet egy gyanúsan ismerős Camarót, hát persze, Hörli az, tehát nem a szigeten vagyunk, és nem is múltban, hanem a jövőben. Hörli kiabál, hogy hát nem tudják, hogy én ki vagyok? Én híres ember lennék! Az Oceanic Hat tagja! (Ammegmi?) A zsaruk leszarják a celebritas minor sirálmait, és beviszik, mert milyen már az, hogy csak úgy randalírozik, nem? A belinkelt első kép egyébként zseniális, egy pillanatra nem tudja az ember, hogy akkor most a szigeten van-e vagy sem. Az üldözést egy  vodkanarancsot vedelő NemSzakállasDzsekk (JövőDzsekk) figyeli elmélyülten a tévében, és a "piros Camaro" kitételre felkapja a fejét.

A kihallgatást az a rendőr vezeti, aki Ana-Lucia partnere volt a második évadban, és visszajátszik Hörlinek egy videófelvételt, amin tisztán látszik, ahogy kikészül egy vegyesboltban, csak éppen azt nem lehet tudni, hgy mitől. Hörli nem túl készséges, a rendőr meg leszarja, hogy ő az Oceanic Hat egyik tagja, és megemlíti, hogy ismerte Ana-Luciát. Hörli meg letagadja, hogy ismerte! Hoppácsak! Hát ezt meg így hogy? A detektív balra el, Hörli magára marad a képzeletével, ami nagyon nem fasza, mert a kihallgatószoba falán levő ablak/tükör helyén az óceán mélye jelenik meg neki, benne a hobbittal, amint úszik felé a kis kapucnis felsőjében, és jól betöri az üveget. Aztakurva. Hörli teljesen kiakad, és a rendőr javaslatát magáévá téve elindul a diliházba.


Sziget, Hörli és Dzsekk kommunikálnak, mindenki boldog, hiszen ez az a pillanat, amikor kiderült: jön a hajó. Lokkbácsi eltűnt, Katinka hiába keresi, Dzsekk meg egy kiadós verést/emberölést helyez kilátásba kopaszember viszonylatban, már ha előkerül a vén bolond még egyszer. Szán és Kler mosolyog egy sort, Rose megemlíti, hogy a hobbit az igazi király. Ben szegény péppé vert fejjel áll egy fához kötözve, és szívességet kérne Rousseautól, a francia tyúktól, akitől 16 éve elrabolta Alexet. Tessék csak próbálkozni. Ben szerint mindenki meg fog halni, így a lökött nő, jobb, ha elviszi Alexet, a lófejű kvázi közös gyereket a francba innen. Ez addig megy míg pofán nem vágják, az ádörök vezetőjének nagyon sanyarú a sorsa a parti népség között. "Nem a maga lánya", mondja Rousseau.


A parton közben Hörli kiönti a szívét Bernardnak, nyertem 136 millió dollárt, de mivel mindenki halottnak hisz, úgyis elköltik, mire hazaérek, és ez milyen jó lesz. Súlyfelesleggel kínlódó barátunk elmegy egy seggest ugrani a vízbe, mert attól jobban érzi magát, és mire feljön a víz alól, meglátja a visszatérő Dezmondot, de a hobbit nélkül. Dez sík ideg, nehogy felhívjátok már a hajót emberek, Naomi hazudott, a hajós emberek nem is azok, akinek mondják magukat, és mindenki egyszerre beszél, míg Hörli meg nem kérdezi, hogy mi lett a hobbittal. Hát meghalt, testvír. Szomorkodunk. Dzsekk közben telefonoz a hajóval, egy Minkowski nevű ember van a vonal másik végén, és Naomival akar beszélni, aki ugye halott. Na persze, de akkor hol a hulla? Mert ott nincs, ahol feküdt, csak a vigyorgó Ben a fánál, ő biztos tudja mi történt vele. Dzsekk megy is megkérdezni, de hiába, Ben egy szót sem szól.


A parton közben egyre emelkedett hangon vitázik a jónép, most akkór szóljunk Dzsekknek, hogy valami gáz van a hajóval, vagy mi legyen? Szójer azt sem tudja ki az a Penny, aki ezek szerint nem küldte a hajót, Szájid kapásból nem bízik innentől kezdve a hajós népségben, Hörli meg addig hallgatja a süketelést, míg idegbeteg nem lesz, és behajítja a rádiót a tengerbe. Irány a hegytető, ahol a francia tyúk rátalált Naomi vérnyomaira. Dzsekk eldönti, hogy mindenki induljon vissza a partra, miközben ő, Rousseau és Ben mennek Naomi után. Katinka szerint Naomi lehet, hogy nem is arra ment, mint a vérnyom mutatja, Dzsekk ezzel nem akar foglalkozni, és Katinka látszólag beleegyezik, hogy ő is a part felé indul, de mi tudjuk, hogy ez nem így megy nála, majd elmegy halott nőket felkutatni inkább.


Flashforward, Hörli a bolondokházában, ahol minden gyógyszert bevesz, és meglátogatja Daniels őrnagy a Drótból, de most Abaddon néven mutatkozik be, és állítólag az Oceanic Airlines ügyvédje. A cég szörnyen sajnálja, hogy Hörli bolondokházába került, és szeretnék egy másik intézménybe átvinni, ahol luxuskörülmények között élhet, és még az óceánt is láthatná minden nap. Hörli nemet mond az ajánlatra, erre a faszi megkérdezi tőle, hogy "még mindig életben vannak?" Hörli kikészül, a faszi eltűnik. Vissza a szigetre, ahol már este van, Szójerék botorkálnak a meseerdőben, és Hörli nem akar a hobbitról beszélni, viszont eltéved, suttogó hangokat hall, és mire felnéz, ott áll Jákób kunyhója előtt! BAZMEG! És fényt lát az ablakban! Megint bazmeg!


Az erdő másik felében Rousseau szomorúan tájékoztatja a Bent pórázon vezető Dzsekket, hogy a vérnyomok véget értek (Katinkának megint igaza volt). Ben beszólása:  na, akkor hívjátok a hajót. Na ja, de a telefon már nem Dzsekk zsebében van, mert a búcsúzásnál Katinka lenyúlta, és erről Ben valahogy elfelejtette tájákoztatni. Nem kellett volna annyit verni ezt az embert. Katinka közben rátalál Naomira, de nem sok köszönet van a dologban, mert a csaj kést fog a nyakához, és még a telefon is megszólal. Naomi kicsit ideges, mert valaki a hátába gyakott egy rambókést, de Katinka ráveri a balhét Lokkbácsira, így amikor a telefon megint megszólal, a csaj nem köpi be a parti népséget, csak annyit mond, hogy egy faág beleállt a tüdejébe, és mondják meg a tesójának, hogy szereti. Ezzel meghal.


Hörli a kunyhónál, én nem mennék be Ideges Jákóbhoz, de ő tudja. Az ablakon bepillantva egy fehér teniszcipős alakot lát a hintaszékben üldögélni, hoppácsak, ugyanolyan cipő volt Dzsekk faterján is, amikor az első évadban a szigeten kísértett. Hörli kiborul, kiabál, elszalad, mert egy másik arc is megjelenik a kunyhóban, amitől mi is frászt kaptunk. Szaladgálás közben a kuynhó mindig elé kerül, így teljesen jogos, hogy kiakad, és elesik. Na, ki segíti fel? Lokkbácsi, az erdő másik szelleme. Beszélgetnek egy kicsit, Hörli mélyen hallgat a kunyhóról, Lokkbácsi meg kijelenti, hogy ezek az emberek a hajón nem jó emberek, így Dzseket le kell beszélni a "menjünk innen el a hajóval" című tervről.


Hörli utoléri a többieket, és megjelenik Lokkbácsi is, nem sokkal később pedig jönnek a többiek is a hegyről. Szán-Dzsin és Bernard-Rose összeborulás jön, szegény Kler meg hiába keresi a hobbitot, sírás lesz ebből, már látom. A rossz hírt Hörli közli vele, és igen, sírunk, de nem sokáig, mert ugrunk a jövőbe. Hörli éppen egy iglut és annak lakóit rajzolgatja a diliházban, amikor odalép hozzá egy másik ápolt, és figyelmezteti, hogy meneküljön, mert valaki figyeli. Ki? Hát a hobbit. Rocksztár napszemüvegben, körszakállban, rövid hajjal. És azt mondja, hogy ne szaladjon, kösz. A boltban is a hobbitot látta, azért akadt ki olyan látványosan.


Csárli azt mondja neki, hogy igen, halott, de most itt van, és ezt bizonyítva pofánvágja Hörlit, aki innentől kezdve mindent elhisz. A hobbit üzenete: szükségük van rád, Hörli. Vissza kell menned. Aztakurva. Vissza a szigetre, ahol Kler és Hörli sír, mindenki más meg van rendülve, de csak addig, míg meg nem jön Dzsekk, aki először leüti Lokkbácsit, majd előránt egy pisztolyt, és rálő, de szerencsére a stukker nincs töltve. Jöhet a B-terv, azaz a Bennél már oly jól bevált agyonverés, de Szójer és Szájid leéállítja a dokit. Lokkbácsi kijelenti, hgy mindent azért tett (Mihály kunyhójának felrobbantása, a tengeralattjáró elpusztítása, Naomi megkéselése), mert meg akarja védeni a Parti Népséget. Dzsekk szerint Lokkbácsi hülye.


Katinka visszaér a rossz hírrel: Naomi tényleg meghalt, de a telefont még beállította, hogy a hajósok rájuk találjanak. Lokkbácsi ettől beindul, emberek, ha azok jönnek, a nagy fogaikkal, hát akkor jobb, ha olyan messze vagyunk innen, amennyire csak lehet, mert a HAJÓS NÉPSÉG = ROSSZ. Az ő terve az, hogy elindul Ádörfalvára, és ha valaki túl akarja élni ezt a kalandot, akkor menjen vele. Dzsekk kiröhögi, de Hörli úgy van vele, hogy ha a hobbit aszonta, hogy nem Penny hajója, akkor ő hisz nekik, és beáll a Team Lokkbácsiba. Egy bolond százat csinál, Szójer, Kler, és még egy pár noname szereplő is csatlakozik a kopaszemberhez - Dzsekk királysága romokban. Az epizód beszólása is itt hallható, amikor a még mindig pórázon vezetett  Ben odaszól Dzsekknek: "Az engedélyeddel én Lokkbácsival tartanék." S lőn. Rousseau, Alex és Karl is maradna a szigeten.


Flashforward, Hörli kosarazik, JövőDzsekk látogatja. Jól néz ki, se szakáll, se pia, ez minen bizonnyal a 3x23 jelenetei előtt játszódik még. Kiderül, hogy JövőDzsekk visszament sebésznek, és arra gondol, hogy milyen lenne szakállban. Ronda, önsajnáló, és alkoholista, olyan. Hörli  arra a következtetésre jut, hogy JövőDzsekk csak azért van itt, hogy megbizonyosodjon róla: nem fogja elárulni őket. DE MIT, KÖNYÖRGÖM? Mi az az Oceanic Hat? Kik vannak benne? Hörli, JövőDzsekk és Katinka, és még?
Hörli a végén megjegyzi, hogy sajnálja, hogy a Team Lokkbácsi tagja lett, biztos abban, hogy amit tettek, nem jól tették, és vissza kell menniük. JövőDzsekk hallani sem akar az egészről, kíváncsi vagyok, hogy mitől változik majd ekkorát a véleménye.


A szigetre visszaugrunk még egyszer, Katinka és Dzsekk a gép roncsait nézegetik, és a hobbitra gondolnak, amikor helikopter zaját hallják, villogó fényt látnak, és ejtőernyős embert. Egy kis rohanás az erdőben, és egy kis szakállas emberrel találjuk magunkat szemközt aki azt kérdezi, hogy "Maga Dzsekk?" Tudatlan, hát ki lenne? Kinek van tetkója, testhezálló kék pólója és ilyen szomorú tekintete? Jövő héten folytatjuk.

Címkék: lost
60 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

adam434_ 2008.04.06. 22:14:29

én láttam rosszul, vagy az ejtőernyős emberke tényleg hasonlít a hobbitra?

ziggy stardust · http://fagyis.blog.hu 2008.04.06. 22:19:31

olyan bazi ismerős ez a fickó a végén, ez az ejtőernyős fószer. és nem azér, mert hasonlít a hobbitra. láthattuk őt már előzőleg? és könyörgöm, ki nézett két centiről a kamerába, mikor hugó belesett jacob ablakán? én majd összesz..tam magam (sztem is jack apja, vagy hasonmása ücsörgött a hintaszékben amúgy..)

adam434_ 2008.04.06. 22:20:34

no meg az axn is vagdossa a Lost-ot

ziggy stardust · http://fagyis.blog.hu 2008.04.06. 22:20:35

na tessék :)
lehet hogy tényleg csak ennyi a megoldás, hogy hasonlítanak egymásra?
mindegy, nekem akkor is dejá vum van tőle, na

Slugger 2008.04.06. 22:22:29

adam434_:

Hát hasonlítani hasonlít a sovány pofája és az arcszőrzete miatt, de nem ő az.

A második sorban el van írva Katinka (Katnka-nak)!
Bennek volt még jó kis cinikus beszólása a részben, amikor azt mondja Katiéknak, hogy eddigre már mekkora halom tüzifát szedhetett össze Naomi.
A Jákóbos jelenet pedig hiperjó volt! A 4. évad odatesz rendesen!

kopa. · http://kopa.blogja.net/ 2008.04.06. 22:25:14

"láthattuk őt már előzőleg?"
Nem, Danielt még nem láttuk

"ki nézett két centiről a kamerába, mikor hugó belesett jacob ablakán"
Ezt még mindig nem tudjuk

"(sztem is jack apja, vagy hasonmása ücsörgött a hintaszékben amúgy..)"
Kikockázva lehetett látni, hogy ő az

kopa. · http://kopa.blogja.net/ 2008.04.06. 22:26:43

Ja és Katinka "Fedezett minket Naomi" és a
"mond meg a tesómnak, hogy szeretem" mondatnak még szerepe lesz!

Slugger 2008.04.06. 22:36:11

Jákóbnál a hintaszékben maga DzsekkFater ülhetett, míg Jákób nézett ki tök mérgesen a kukkoló Hörlire. Vagy nem.

candyperfumegirl 2008.04.06. 23:31:11

Most így másodszor nézve nem vagyok biztos benne, hogy ez a JövőDzsekk nem alkoholista-e már. A reggeli vodkanarancs egy dolog, de amikor Hugót látogatja, ott is elég dekoncentrált, szerintem volt benne akkor is alkohol.

candyperfumegirl 2008.04.06. 23:33:11

kopa1: plíz, állítsd le magad. Tudják, hogy van egy csomó ember, aki már látta a többi 4. évados részt is, mégis képesek vagyunk tartani a szánkat, sixx is úgy ír, hogy szándékosan nem sugalmaz semmit, nem kell ez.

kla 2008.04.06. 23:34:40

A kunyhóban tényleg Christian ült.

Van egy hiba a hogyvoltban: "Ő (akiről csak anyit tudunk, hogy hímnemű) azt akarja, hogy visszamenjenek"

Jack azt mondja, hogy IT wants us to go back.

hüjehalyó · http://www.aldi.hu 2008.04.06. 23:39:21

Szerintem a kunyhóból Lokkbácsi pislantott ki. (Én is majd összeszartam magam) :)
Nekem legalábbis ez ugrott be elsőnek.

Most már értem, hogy az RTL miért szinkronizáltatja részben újra a Lostot. :(

adam434: mit vágtak ki belőle?

KékFény6 2008.04.07. 00:32:04

"Most már értem, hogy az RTL miért szinkronizáltatja részben újra a Lostot."

Tényleg újraszinkronizálják? Miért nem lehet elsőre valamit normálisan megcsinálni? Tipikus magyar munkavégzés lenne?

Abdani 2008.04.07. 01:24:34

Na megvan gyerekek, asszem bennem összeállt valami!! Az a nagy büdös helyzet, hogy itten 3 idősíkot látunk. Van ugye a jelen a Sziget, van aztán Az Annyira Nem Távoli Jövő, és Távolabbi jövő. Hogy? A Nem annyira távoliban Dzsekk még nem visel szakállat, és szerintem meg majd Hörli fogja meggyőzni őt, hogy menjenek vissza, és a Távoli Jövőt láthattuk a 3 évad utolsó epizódjában, tehát két irányban építkezünk! Őrület! Úgyhogy Sixx sztem meg kéne különböztetni, Szakálltalan Jövőbeli Dzsekket (aki még nem akar visszamenni), és a Szakállas Dzsekket (aki már igen, a Távolabbi jövőben)! Őrület! De miért flessel halottakkal Hörli? Átmegyünk Szellemekkel Suttogóba? Ki küldte vissza Csárli szellemét, és miért kell visszamenniük? Persze az is érdekel, hogy a Hajós Népség télleg gonosz-e, de ezen tudnám hajigálnia tévét! Nem bírooom ááá! Mikor lesz már jövő hét vasárnap! :D

meerkat86 2008.04.07. 01:44:34

sok volt a fordítási hiba. és mivel 3 hónap különbség van amerika és az axn közt, gondolom az egészet kb. úgy kéthete fordíthatták kutyafuttában. a transcriptet megírni szájmozgásra nem két perc.

van egyébként egy hiba a leírásban. Ana Luciával nem az első évadban, hanem a másodikban találkoztunk. ez a rendőrtiszt meg a 2x20-ban tűnt fel Ana társaként. akko lőtte le Májk.

BruceWayne 2008.04.07. 01:45:42

nekem ez a hogyvolt most annyira nem adta :-(
bubi se vót...

buborék: ketten voltak a házban: egyvalaki aki hintaszékezett Chris. Shepard(alakjában), őt nézte Hurley mikor hirtelen valaki kikacsinott a lukok. én így emlékszem

meerkat86 2008.04.07. 01:47:16

Illetve az első évad legvégén, a repülőtéren találkozott Jack Anával, de Ana rendőrtársa határozottan nem az első évadban volt Ana rendőrtársa.

BruceWayne 2008.04.07. 01:48:45

meerkat: a sufnifelirat kevesebb mint 24 órán belül készül és nincs benne hiba sosem... oké hogy szinkronizálni tovább tart de egyrészt biztos nem 2 ft volt megvenni ilyen gyorsan a jogokat + nagy volt a promo, ergo magukat égetik a ganaj munkával

Porcelán az elefántboltban 2008.04.07. 01:57:45

A Lostpediára semmi perc alatt kirakják a Transcriptet. Ráadásul a Lost nem tartozik a nagydumás sorik közé, egyszerű mondatok, hétköznapi szóhasználat, stb.

Porcelán az elefántboltban 2008.04.07. 02:01:43

Nerazzurri 2008.04.07. 01:45:42

Jól emlékszel; a fotó amit belinkeltem az az ürge, aki éppencsak kinézett. (Szerintem Jacob)
Csak valaki írta, hogy mintha Lokkbácsi lenne. (Nem ő.)

Parasite 2008.04.07. 04:11:17

a pali a végén Jeremy Davies, akik látták a Clooney féle Solaris-t azoknak ismerős lehet.

sixx · http://comment.blog.hu 2008.04.07. 05:33:57

kla: nem Jack mondja, hanem Hörli, egyébként stimmel, át is írom.

s3v3n 2008.04.07. 05:43:25

meerkat: 2x8ban is találkoztunk ana társárval:)

Porcelán az elefántboltban 2008.04.07. 06:15:16

A "The Beginning of the End" címet hogy sikerült a "A kezdet vége"-re fordítani?

sixx · http://comment.blog.hu 2008.04.07. 06:44:35

nem én vagyok a címlapos, a címet nem én adtam de javítom.

Erkacc 2008.04.07. 07:18:41

A hintaszékes faszi tényleg Jack apjának tűnik, de aki kinézett csak enegem emlékeztetett Desre? mert nekem nagyon úgy tűnt, hogy ő, bár nemtudom hogy kerülne oda....:)

reni0214 2008.04.07. 07:25:38

nekem is Des ugrott be elsőre!!!!!!!!!!!

Gabba 2008.04.07. 08:23:25

De az ablakon kinéző szem nem ugyanaz a szem, amelyik Lokkbácsi Jacobnál tett látogatásakor is belenézett a kamerába?

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2008.04.07. 08:41:51

No, a belinkelt képen laaposabban megnéztem a fickót (köszi buborék). Szerintem egy néger néz ki a kunyhó ablakán. A bőrszín abban a megvilágításban ugyan nem teljesen mérvadó, de az a széles orr... Hogy is hívták azt a fekete kábítószecsempész-álpapot? Tudom, hogy meghalt, dehát ez a a SZIGET...

Örömmel hallom, hogy nem csak az én tévémen hallottam pocsék minőségűnek a szinkront. Érdekes, hogy a hangok ugyanazok voltak, de a hangfelvétel minősége volt olyan szar, hogy alig ismertem fel némelyiket. Valami nagyon gagyi stúdióban vehették fel...

Hörli kosarazás közbeni beszólása eléggé megkavart ("hiba volt, hogy Lokkal tartottam"). Akkor ezek szerint mégse gonoszok a hajón levők? Hisz Kate és Jack, akik rájuk számítottak, kijutottak a szigetről. De akkor hogy jutott ki Hörli, aki meg nem?

s3v3n 2008.04.07. 08:43:41

nem néger néz ki az ablakon

Barmiaron (törölt) 2008.04.07. 08:57:54

Naomi, miután feltámadott, miért dzsalt el az erdőbe? Miért nem inkább valami segítséget kért a dokitól, ehelyett hamis nyomokat fabrikált másodhaldoklása közben. Bonyolult személyiség lehet. Hova szaladt? Mit akart? Magyányosan meghalni? (A csajnak amúgy szar karmája lehet, mindíg beleáll valami a hátába)

Naomi és ez az új ejtőernyős ugyanúgy érkeztek a szigetre. Egy részeges helikopterből ugrottak ki ejtőernyővel, vadászpilóta szerkóban. Kopterből nem lehet ejtőernyővel ugrálni, ráadásul ilyen magasságból. És minek a vadászpilóta ruha?

Ezek a hajósok kizárólag csak szar időben hajlandók megközelíteni a szigetet? Ha Naominál és a másik ugrónál is ismerték a sziget koordinátáit, miafaszért nem hajtottak már végre valami partraszállást, ráadásul ragyogó napsütésben? Ehelyett sorra áldozzák fel a helikoptereiket meg a desszantosaikat. Nagy raktárkészleteik lehetnek ezekből, vagy mi.

Amikor Jack leteperi Lokit, azt üvölti a particsopinak, hogy hiszen tudjátok hogy mit tett ez az ember, azé kell szétbontanom az arcát, egy közülük pedig aszondja, hogy igen, tudatosítjuk. De hisz ott sem voltak, a Dagi pedig a tengerbe dobta a vókitókit.

Amit ugye minek csinált, hiszen azt akarta hogy Jackie megtudja a hírt, hogy ez nem Pem hajója, és azzal a svunggal el is indul hogy közölje vele a nagy tutit, hát akkormeg miareteknek dobta el azt a zsebbeszélőt?

A Babó meg má mé fullasztotta meg magát? Dehisz bazze kinyitom az ajtót, kilibegek Dezzihez, oszt becsukom az ajtót. End of story. A kamra meg árassza el magát a kütyükkel együtt, amik ugye eleve vízállóak. Együtt leshették volna Pammyt az ablakon keresztül, ahogyan pislog rájuk a monitorról.

f3 2008.04.07. 09:11:40

A szinkronról: nekem úgy tűnt, mintha egy oktávval magasabbak lettek volna a hangok. És mintha Sun hangja teljesen más lett volna...

A nyitó epizódokról: Az S1e1 nagyon tuti volt, lévén az a pilot :) Az S2e1 eleje a Make You Own Kind Of Musiccal hatalmas volt. Az S3e1 első 5 perce Ádörfalvával is emlékezetes. Az S4e1 eleje nekem nam ütött akkorát... viszont az egész részt kb tátott szájjal néztem végig. És örömömre haladt előre a sztori... meg mertem volna esküdni, hogy nem érkezik senki a szigetre, meg hogy csak húzzák, ahog szokták. Remélem a 16 (illetve most csak 13) részes utolsó három évadban megmarad ez a "pörgés"...

Gammahím 2008.04.07. 09:13:49

szokás szerint 4-5 újabb kérdésem lett ez után a rész után is, van viszont egy, ami inkább hiba a sztoriban. Lokk már elég régóta robbantgat meg késeket dobál egymagában és még senki nem kérdezte meg tőle, hogy mire fel. most is a banda fele elmegy vele, mert ő azt mondja, hogy itt kérem baj lesz, de senkinek eszébe sem jut rákérdezni, hogy honnan tudja, amit tud.

sélli_ 2008.04.07. 09:56:54

Igazi évadkezdős odatoszós rész volt!!! 1 kérdés (a többi 200 mellett...) Dez azt mondta Csárlinak, hogy volt egy villanása, miszerint jön egy helikopter, és Kler a kicsivel elmegy rajta. VISZONT: Kler tegnap Lock bácsi csapatával kóválygott tova...!!! Akkor viszont hogy találkozik a 'megmentőkkel'... EZ MOST HOGY???

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2008.04.07. 09:56:57

Tényleg, ha most odakint szünet van, akkor itthon is szünet lesz 7 hét után? Mikor kezdődik odakint újra? Lehet, hogy nem tartanak szünetet, és majdnem szinkronban fogjuk látni a kinti vetítéssel az AXN-nen?

Slugger 2008.04.07. 10:21:57

Barmiaron:

Ember! Csárli halálának szükségességét már régen kitárgyaltuk, akkor most miért kell neked újra visszamenni a kályhához?!

Helikopterből is ki lehet ugrani ejtőernyővel. A magasság szerintem is problémás volt, valószínűleg a drámaibb hatás miatt csinálták így a készítők.

Barmiaron (törölt) 2008.04.07. 10:37:53

OK, Csárli indítékait meg lehet magyarázni, hiszen ha ő nem hal meg akkor Klér nem hagyja el a szigetet a kicsivel, blablabla.

Kopterből bazz nem lehet kiugrani mert nem nyílik ki a cucc. Pláne nem ilyen alacsonyról. Egyszerűbb beleugrani a vízbe, vagy leereszkedni egy kötélen ha már létrára nincs idő. És minek mindehhez a Topgun ruha?!? Akkor már bohócjelmez is megteszi. Vagy békaember, az még logikus is lett volna. Ha már semmi szín alatt nem akarnak partraszállni és szétkúrni Benék alfelét.

Meg agyamra megy ez a „valami zavarja a rádiót“ szindróma. Mindíg akad valami szar ami bekavarja az adást. Megkeresik, kikapcsolják, oszt megint. A helikopterek meg csak úgy dobálják a személyzetet.

waces · http://blog.waces.hu 2008.04.07. 10:50:09

selli_

Mivel Hurley is Locke-al tart igy valoszinuleg ugyan az a valasz a ket szemely kijutasaval kapcsolatban.

(Egy aprosag sixx. Naominak nem a tudejebe, hanem a gyomraba allt a faag sajat bejelentkezese alapjan)

Egyebkent lassan annyi nyitott kerdes lesz, hogy kb 2-3 evad kene, hogy mindet lezarjak :)

Slugger 2008.04.07. 10:56:08

Hát már hogyne lehetne helikopterből ugrani! Szolnokon is ezt csinálják a honvédeink Mi-8-ból! Persze ha túl alacsonyan vagy akkor mindegy, hogy van-e ejtőernyőd... A bohócjelmez meg túl hülyén nézne ki egy ejtőernyősön.

Most nem zavarta semmi a rádiót, csak attól féltek, hogy lehallgatják őket a hajóról.

sixx · http://comment.blog.hu 2008.04.07. 10:57:05

waces: az angolban asszem lungsot mondott, de a magyar szinkron eleve több sebből vérzett, szóval az nem mérvadó.

s3v3n 2008.04.07. 11:06:10

barmiaron, faszommár, nézzed tovább. hihetetlenek vagytok az ilyen piszkálódással minthogy "miért kell topgun ruha" hát vazz MAJD KIDERÜL.

Barmiaron (törölt) 2008.04.07. 11:18:50

Jóvan má bazze, csak furi az egész. Meg az ember nem tudja hogy akkor ezek írói hibák vagy direkt koncepció, vagy mi. DE BEVÁROM

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2008.04.07. 11:26:40

Azért itt már elég sok érthetetlen dologról kiderült, hogy a koncepció része, és van rá logikus válasz, szóval majd csak lesz ezekre is. Úgy két év múlva.

onedin kenedi 2008.04.07. 11:55:15

Csak picit off, de az új ejtőernyős csávó nekem is kurva ismerős volt, és ráment vagy fél napom, mire beugrott: a Ryan közlegényben ő volt az a hiperszerencsétlen tag (talán írnok, nem biztos), aki képtelen volt fegyvert fogni, illetve használni. De a végén talán lepuskázta a rossz nácit. On.

f3 2008.04.07. 12:19:52

Az új emberke Jeremy Davies, aki a Millió Dolláros Hotelben is játszott Mel Gibson és Milla Jovovich oldalán. Szerintem baromi jó színész. Majd kiderül, hogy itt mit hoznak ki belőle :)

ziggy stardust · http://fagyis.blog.hu 2008.04.07. 15:04:37

Parasite 2008.04.07. 04:11:17 EZ AZ!!!
valószínűleg akkor onnan ismerős, meg most látom, hogy millió dolláros hotelben is jáccott, abba is belenéztem
na, megnyugodtam :) köszi

valakis 2008.04.07. 20:30:25

miért nincs képaláírás?

KékFény6 2008.04.08. 01:25:41

Biztosan ugyanazok a hangok? Nekem Kate hangja egészen másnak tűnt. Vagy csak valóban a hangfelvétel minősége más? Elfelejtették rátenni a mélyítő effektet? :)

busman76 2008.04.08. 10:30:25

a szinkronhangok valóban furák. néha úgy tűnt, hogy mások, mint eddig. és néha meg tisztán lehetett hallani, hogy ezek az eddigiek. de akkor, mit volt mégis fura bennük...? nekem úgy tűnt, mintha az axn felgyorsította volna a lejátszást. nem sokkal, csak picit. lehet/tud ilyent vajon...?

pic-ard 2008.04.08. 11:58:58

Hörli már korábban is alkalmazta a "becsukom a szemem és eltűnik/feltűnik vmi" módszert a SZIGETEN. Ez nem érdekes?
Emléxik valaki, hogy hol/mikor csinálta ezt először?
(bevallom, akkor arra gondoltam, hogy az egész ájlend, csak Hörli fejéban létezik)

sixx · http://comment.blog.hu 2008.04.08. 12:35:55

második évad, amikor a kopasz csávó megjelenik neki.

Fokhagymástejfölös 2008.04.11. 07:59:04

eredeti angol nyelven szerintünk azt hadarja hörli mikor elkapják a rendőrök, hogy: nem tudjátok, hogy én vagyok az Oceanic Hat egyik tagja ("I'm the one of Oceanic Six?") Szóval mi úgy vettük hatan jutottak ki a szigetről

sixx · http://comment.blog.hu 2008.04.11. 08:22:55

lázi: a posztban is ezt írtam, nem?

Fokhagymástejfölös 2008.04.12. 09:10:13

az Oceanic Hat után azt írtad, hogy ("Ammegmi?)" azt hittem, nektek nem egyértelmű,bocs:)

sixx · http://comment.blog.hu 2008.04.12. 11:17:03

Lázi: úgy írom a hogyvoltokat, hogy megpróbálom visszaidézni, akkor, ott, az adot pillanatban mure gondoltam, mit éreztem, min lepődtem meg, stb.

Zazza 2008.04.13. 15:48:17

Niemand Alfonz: Senki nem kérdez rá, mert megbíznak benne. De mire fel?!
A szereplők pedig folyamatosan titkolják egymás elöl az információkat. :S

enzo23 2008.04.15. 09:19:25

Azért azt csak másodszorra vettem észre h mikor Locke rátalál Hurley-re akkor megemlíti h "Desmond mondta, mi történt." na de Des mikor találkozott Locke-kal, hát hiszen azzal a csapattal volt akiktől Hurley elszakadt..és ha találkozott volna velük nem lettek violna megklepődve, pisztolyt rántva később, mikor Hurley bemutatta nekik Lokkbácsit...(Sayid: -Maga mit keres itt?)
és aki a kunyhóból kinézett, arról többen is írták (nekem is úgy tűnt) hogy igencsak Des-es szeme volt, Locke nem igazán lehetett, hacsak nincs parókája...
amúgy aki benn ült az tényleg Jackfater volt...a stáblistát érdemes nézni ;)
de akkor lehet h 3-an voltak benn..?

EasyFriend 2008.04.19. 10:13:31

Most sikerült megnéznem. Szerencsére folytatódnak a 3. évadban elindult pozitív folyamatok (=izgalmas a sztori). Milyen volt már Hörli jelenete a vallatószobában, mikor a zsaru fenyegetően azt mondja, hogy diliházba is juttathatja, ha azt akarja, mire Hörli a nyakába borul: tényleg megtenné? Köszi, köszi! Egyetértek, hogy JövőDzsekk szakáll nélkül is úgy tűnik, már elkezdett szétcsúszni, csak még nem olyan hardcore. Most már mindig flashforwardok lesznek? Király!
süti beállítások módosítása