Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Csillagkapu Atlantisz 1x08 - Underground

2008. március 22. 16:57 - the black ball

Ez a rész egy újabb fontos mérföldkő (vagy kilométerkő) a sorozatban, szóval vétek kihagyni. Maga a mérföldkő pedig egy Genii nevű nép. Ebben a részben hozzájuk megyünk kéregetni, de nekik más terveik lesznek, megtámadunk egy kaptárhajót, ravaszak leszünk, meg ilyenek. Szóval haladunk gőzerővel. Na gyerünk.


A tárgyalóban ülve kezdjük a dolgokat. Teyla egy Genii nevű népről beszél, akik egyszerű, amis földművesek, és jó kereskedők. Mindezt azért teszi, mert kezdenek kifogyni az ételből. McKay közben a tárgyalóban reggelizik, és megerősíti, hogy fogyóban a kávé, aminek tetemes részét egész véletlenül pont az ő bögréje körül szokták szem elől veszíteni. Weir beleegyezik, mehetünk kereskedni. A túloldalon vagyunk. Megtudjuk, hogy élelemként valami tava nevű babot tudnának szerezni. Viszont sehol senki, de Teyla szerint majd előjönnek. Igaza volt. Két különböző nemű emberke tűnik fel a 19. századból: Tyrus és a lánya, Sora. Nem tűnnek nagyon vendégszeretőnek, főleg Tyrus, mert Sheppard félreérthetetlenül ráhajtott Sora-ra. Persze tagadja. Tyrus belemegy, hogy elvezesse őket valami Cowen nevű fickóhoz. Tyrus hátramarad, és egy csuklóra erősített adóvevőn keresztül figyelmeztet valakiket, hogy mindent kapcsoljanak ki. Na ennyit arról, hogy mennyire egyszerű népség.


Ugrunk. Már tárgyalunk is, itt van a Cowen nevű fickó, valószínűleg ő a góré. Sheppard gyógyszereket adna a kajáért, de Cowennek ez nem elég. Vagy adnak mást is, vagy lehet elmenni hazafelé. Ez is ilyen rohadék. Mentségére legyen mondva, hogy azért kérik, mert akkor nem lenne elég termés nekik, ha eladnak belőle. Mert állítólag jó sokáig tartana újabb földeket átalakítani, hogy növeljék a kapacitást. Sheppard szerint ez nekik megy gyorsan is. Hogyan? Nos, a legjobb módszer az erdőirtásra nem más, mint a C4. Tesznek is egyet egy fatönkhöz, és itt egy akkora baki van, hogy felsérti az ember szemét. Robbanás előtt ott a tönk és az emberek, robbanás után a tönk sehol, és az emberek fél métert elmozdultak 0.01 sec alatt. Nem szabad ilyet. Lényeg a lényeg, ez már Cowennek is tetszett. Egy rakat C4-ért és a gyógyszerekért miénk a bab. Ezt még meg kell beszélni a főnökasszonnyal. Teyla és Ford marad, McKay és Sheppard megy.


Atlantisz. Weir nem cimborál az ötlettel. De belemegy. Mostanában nagyon engedékeny. Ezalatt Forddal pálinkát itatnak, de városi gyomra van, és nem bírja. Sheppard és McKay visszafelé mennek a faluba. Illetve csak próbálnak, mert Sheppard eltévedt. Azonban McKay egy furcsa jelet észlel. Egy erdőszéli viskóból jön. Természetesen megnézik. Odabenn egy szénával letakart lejáratot találnak. Nem is kell mondanom, hogy lemennek. McKay szerint a Genii nem képes megépíteni ilyesmit. A jel energiaforrásra utal. Egy nagy fémajtó is van ott lent, Sheppard elhúzza. És hűha. Egy nem éppen elmaradott földalatti várost lát. Természetesen valamilyen katonák ebben a pillanatban le is fegyverzik őket.


Egy szobába kerülnek pár katona társaságában. McKay szerint talán két külön civilizáció él a felszín alatt és felett. Ekkor azonban bejön Cowen. Na ja, sejthettük, hogy ugyanazok. Odafent mindenki összesúg, gyorsabban terjed az információ, mint a világhálón. Fordéknak ez nem tetszik, úgyhogy el akarnak menni Sheppard elé. Erre jön Tyrus és Sora, hogy nem mehetnek ki a házból, amiben vannak, mert egy lidérchajó van odakint. Na ne, szórakozzanak mással. Ezt Ford sem veszi be. Közben lent Cowen Sheppardék cuccában matat. Elmondja, hogy csak azért nem halottak még, mert van C4-ük. Sheppard szövetséget ajánl a lidércek ellen. Ezután Teyla-ékat is lefegyverzik, és leviszik őket. McKay kikövetkezteti, hogy atombombát akarnak építeni (a jel radioaktív, a C4 a kritikus tömeghez kell nekik, stb.).


Most kapunk egy kis Genii törileckét, de lényege nincs nagyon, csak hogy a föld alatt fejlődtek ők is, mint a hoffok. A farmerkedés meg álca. McKay megvizsgálja a bombát, és szerinte megoldható, hogy rendesen befejezzék. De Sheppard kiteszi a stoptáblát: most akkor szövetségesek, vagy sem? A vágás után a válasz egyértelmű lesz, amikor is egy nagy asztalnál falatozunk. Cowen tovább érdeklődik McKay-től bombaügyben, aztán felsóhajt, hogy végre álmukban kinyírhatják a lidérceket.

Na igen, ezek még nem tudják, hogy mi a helyzet. Teyla elmondja, hogy felébresztették őket. Nagyot néznek. Cowen szerint a bomba csak 5 év múlva készülne el. Sheppard mondja, hogy nincs annyi idejük. Erre Cowen kirohan, és szétveti az ideg. Sheppard utána rohan. Drámai. Szerinte még győzhetnek, ha összefognak. Beszél az ugróról, meg a kamikáze medúzákról. Közben McKay szerint fel lehet gyorsítani a bombagyártást, és kiderül, hogy már hatodikos korában csinált egyet. Aztán a CIA kikérdezte, és így kapta meg az első melóját. Az ilyen háttérinfókat szeressük.


Ugrunk. Egy újabb titkos szobában vagyunk, ahol megtudjuk, hogy a Genii egyszer lelőtt egy olyan kisebb lidérchajót, és megszerezték a fekete dobozát, ilyen lidérc pen drive. A kütyü tartalmazza az összes lidérc kaptárhajó helyét. Csakhogy az a hajó, amit kiszemeltek (a legközelebbi) gyalogosan megközelíthetetlen. Ezért kell nekik az ugró. Ugrunk. Na Weir felébredt, vagy valami, mert most már hevesen tiltakozik. Sheppard szerint mindkét fél nyerhet az ügyön. Ahhoz képest, hogy eredetileg Weir csak a közértbe küldte le őket egy kis babért… Na de már gondolkodik ő is. Ha sikerülhet, menjenek. Naná, hogy mennek.

McKay megint Cowen-t tanítja bombaügyben. Teyla, Tyrus és Sora eközben sok unalmas blablát mondogat, aztán felmennek a felszínre, ahol már az ugró libeg. Miután felszedegették az állukat, átveszik a tervet. Sora marad, a többiek mennek. A kaptárhajóban vagyunk máris, Ford őrzi az ugrót. A többiek elérnek egy lidérc-spájzig. Sheppard itt hagyja Teyla-t, hátha megmenthetnek párat, viszont Cowen is otthagyja Tyrus-t. Az egyik eledel felébred, és segítségért kiabál. Teyla-ra rájön a humanitáriusság, azonban Tyrus nem engedi segíteni, mert akkor kiderül, hogy itt jártak, és a Genii-nak kampec. Ezért kinyírja az eledelt. Őt meg a lidércek. Kellett neki lövöldözni. Teyla rádiózik, akció lefújva, visszavonulás.


A bolygón vagyunk, jön Sora. Apja felől kérdezget, Cowen közli a hírt. Aztán elkiáltja magát, és egy rakat katona jelenik meg. Cowen szerint Teyla miatt halt meg Tyrus. Kéri az összes C4-et, az ugrót, és cserébe életben hagyja a csapatot. Na de nem olyan fából faragták a földieket. Sheppard rádiózik, és felettük megjelenik még két ugró. Koppan Cowen rendesen. Sheppard tűzparancsot készül kiadni, de Cowen hátrál, és engedi őket elmenni. Sheppard magával viszi a lidérc pen drive-ot, aztán irány Atlantisz.


Ottan a régen látott csicsás, akit Peternek hívnak, megkukkantja az adatokat. Kiderül, hogy több mint 60 kaptárhajó is lehet odakint. Tehát a Genii semmire sem ment volna egy bombával. Weir tudatja, hogy egy másik csapat közben sikeresen üzletelt, úgyhogy van kaja. Kimegyünk az erkélyre, ahol Sheppard stílusosan köszön el: Hatvan hajó. Remélem nem egyszerre indulnak meg. Nos igen, tipikus utolsó mondatok...

Címkék: atlantisz
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása