Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Shark 1x08 - Szerelmi háromszög

2008. január 24. 14:47 - mg_b

Gázolással nyitunk, jól leolvassuk a rendszámot, aztán Sebastian Stark élvezkedik a padlón. Hiteles, nem mondom, én is valahogy így nyögnék, ha egy ilyen jó bige jógáztatna. De aztán meghallja a hírekben, hogy elütöttek egy lányt, és eluralja a pánik, mert Julie épp arra a környékre ment házibuliba. És persze nem veszi fel a telefont. Uccu kocsiba, irány a helyszín, remeg a néző: végre feszültség, végre igazi dráma! De a hulla valami néger csaj, Julie meg bömbölve veti Stark karjába magát.
Hát, ha kiderül, hogy ő gázolta el, akkor ez akár még érdekes is lehet, de egyébként a fene tudja…

Az áldozat Erica Hartford, egy ösztöndíjas szegénylány: puccos és fehérek lakta környéken ütötték el, és ebből még lehet baj, úgyhogy Stark seperc alatt felkutatja Isaac White-ot, a bizonyítékot hamisító kirúgott rendőrt a második epizódból. Talán emlékszünk még, neki mondta, hogy szüksége lesz hozzá hasonló emberekre (megnyugtató a tudat, hogy ilyenekkel dolgozik az ügyészség, de nincs erre valami szabály? úgy értem, nálunk már egy takarítói munkához is tiszta erkölcsi bizonyítvány kell, ez a srác meg…). Isaac persze kap az alkalmon, hogy megint jelvénnyel császkálhat, még ha csak ügyészi jelvény is, és beáll Stark csapatába. (Vajon kit fognak kiírni a sorozatból, hogy ne kelljen többet költeni miatta a gázsikra?)

Madeline és Casey kikérdezik Julie-t, hisz mégiscsak ismerte az áldozatot, meg ott volt a buliban, ahol a csaj is, de nem derül ki semmi. Néhány bakugrással később viszont már kész a vád: volt valami szóváltás az emeleten, civakodó tini pár, aztán elrohanás, motorbőgés, gázolás. Egyszerűnek tűnik a képlet, a fő gyanúsított Cat Crosby, Ben Channing barátnője, aki alighanem rájött, hogy Bennek és Ericának viszonya volt, és jól elgázolta a kiscsajt.

A Crosby-mama persze mindent megtesz, hogy hátráltassa a nyomozást, a frissen munkába állt Isaac viszont megállíthatatlan, kinyomoz mindent, és még üvegajtót is tör, amikor meglátja ájultan heverni a kiscsajt a házukban. Persze pirulákat vett be, meg akart halni, vagy csak felhívni a figyelmet magára, az orvos szerint nehéz eldönteni a dolgot. Stark szerint nem, úgyhogy ott helyben, a kórházi ágyán letartóztatja, hiszen nyilván bűntudatból akarta megöngyilkolni magát. Szép jelenet, bár nettó geciség, amire Jessica is rámutat nagyon helyesen.

Ezt már csak az übereli, amikor Stark figyelmezteti a bírót, hogy dönthet ugyan úgy, hogy az öngyilkossági kísérlet miatt a távoli jövőbe tolja a tárgyalást, csak hát ne feledjük, hogy az áldozat egy szegény fekete, a gyanúsított pedig egy gazdag fehér, és hát ő a bírónő helyében nem szívesen menne haza egy háborús övezetbe a döntést követően… „Zseni vagyok, vagy geci vagyok, népek?” Mindkettő.

A következőkben Madeline megdolgozza Bent – nem úgy, ahogy mi szeretnénk –, és kiszedi belőle, hogy valóban volt az a veszekedés, valóban Erica miatt, és később az is kiderül, hogy ott ült a kocsiban, amikor Cat elütötte Ericát! Megpróbálta megállítani persze, de nem sikerült a dolog, segítséget meg már késő volt hívni, bla-bla-bla, de hogy ezzel ő nem akar ám ártani Catnek, hiszen mégiscsak a barátnője, meg minden.
Nekem gyanús a fiú (olyan John Connor-feje van, még elhozza a világvégét).

Julie közben belibeg, mert nem hiszi, hogy Cat a tettes. Ez egy hülye szál, semmit nem profitálunk belőle, csak egy kis feszültség lesz, amikor ugyanezt elmondja a suliújságban. Hülye vagy, lányom, francnak kell kidumálnod a családi ügyeket, ha nem értesz egyet édesapáddal, előbb menj jogi egyetemre! Az AP átvette a hírt, kétszáz helyett húszmillióan olvashatják, tudod mekkora gáz, hogy az esküdtek majd azt hallják, még az ügyész saját lánya sem hiszi, hogy a gyanúsított a tettes?

Ebben viszont az asszisztensek is elbizonytalanodnak: egyrészt Erica anyja sem látta még csak jelét sem, hogy a lánya Bennel kavart volna, másrészt Ben is egyre gyanúsabb (na mit mondtam?). Amikor aztán megkocsikáztatják, és lazán beveszi, hogy az Ericáék háza, ami valójában húsz saroknyira van attól, végleg borul a bili. A srác fingot sem tudott Ericáról, aligha dugta hónapokon át (bár szerintem a kettő nem zárja ki egymást, de hagyjuk meg a forgatókönyvírókat rózsaszín hollywoodi ködükben).

Na de mi a megoldás? Hát az, hogy nem Ben dugott félre, hanem Cat – igen, Ericával. A bizonyíték egy (szerintem) ártatlan leszbikus csók kettejük közt valami kazettán. Utána már sikerül rábírni Catet, hogy valljon be mindent, és hogy ki vezetett igazából: Ben. Ki hitte volna erről a sunyi képű kis disznóról? Ahelyett, hogy beszállt volna harmadiknak, megáll az eszem.

Bent letartóztatják, Julie megnyugszik, és bocsánatot kér Starktól, Stark meg közli: kincsem, eddig mindig azt mondtam, nem akarok tudni a pasiügyeidről. Figyelj, izé, meggondoltam magam. Mostantól akarok.
Hát, Stark, én erre egy lyukas garast sem tennék, de jövő héten meglátjuk…

Címkék: shark
4 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

moni77777 2008.01.24. 15:22:00

Most valahogy úgy éreztem, hogy részletesebb volt a Shark hogyvolt, mint szokott - KÖSZI! Jó rész volt, de nem hinném, hogy olyan kevés bizonyítékkal az ügyészség valóban elkezdené a tárgyalást. Ez valahogy távol állt a valóságtól. Mindegy, akkor is jó volt.

candyperfumegirl 2008.01.24. 15:37:31

Thomas Dekker itt is? :) Olyan univerzálisan bevethető ez a fiú.

És köszi a hogyvoltot, ez a rész nekem most kéziladba miatt kimaradt, pedig ha tudtam volna, hogy így fognak "játszani" a srácok, inkább Sebastian Starkot választottam volna.

gorsi 2008.01.25. 07:58:02

Tudod nem akarok kötözködni, de Isaac White az Isaac Wright, legalább is a hivatalos oldal szerint.

mg_b 2008.01.25. 08:51:34

Gorsi: Nem kötözködsz, igazad van. Múltkor benéztem, így maradt. Legközelebb Wright lesz. Sorry.
süti beállítások módosítása