Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Törtetők 1x07 – A jelenet

2007. november 14. 10:29 - bakfitty

megjegyzés: szánom-bánom, hogy nem volt előbb Törtetők hogyvolt, el voltam foglalva a nem-hollywoodi életemmel, gondolom a rajongók már izzították a parittyákat meg a köpőcsöveket, és mentek végig az összes bakfittyen, akit az iwiwen találnak. Szóval még egyszer bocsánat.

Tékövéj kávé közben máris E-t kezdik el basztatni a többiek, hogy van ez, hogy ő hívta fel először Emily-t, micsoda papucs, bruhaha, neki nem kell több tequila. E persze magyarázza, hogy Ari miatt van az egész, mert nagyon gázos lenne ha megtudná, persze ott is terem a közelben, igaz nem ebben a kávézóban, hanem a szemközti Starbucksban. Reklám helye, kicsit pofátlan különben. A többiek vágás alatt elmenekülnek előle, ő meg papol arról, hogy ő most már mindenével ami van, a QB filmre figyel, kivéve ha jóseggű pincérnők vonulnak majd fel s alá előtte, mert azok nagyon vonzzák a szemét. Ezt nem mondja, csak mi látjuk. A film meg el van sikálva, de még randizni kell a rendezővel. A fiúk nem örülnek, de smúzolni muszáj.

A rendezőt Billy Walshnak hívják, kábé olyan hírből, mint Robert Rodriguez és Vincent Gallo egybegyúrva, percenként váltogatja, hogy a világ legkúlabb vagy legseggfejebb embere legyen, Vinny és E mennek a puccos hotelszobájába, ami úgy néz ki, mintha a Stillwater lakna benne (az se segít, hogy Creedence Clearwater Revival szól), mindenhol grupik, pucér seggek, meg a destruktív hedonizmus nyomai, egy kanapén egy szál gatyában ott van Billy, aki rácuppan Vince-re, de már 3 másodperc alatt megutálja E-t, úgyhogy elmegy öltözni. Kint közben Turtle cseszteti Dramát, hogy igazán befizethetnék egymást két svéd ikerprostira, de az idősebb Chase nem fizet punciért. Hja, a másik szál azért érdekfeszítőbb.

A többiek kávéznak Billy-vel, aki arról magyaráz, hogy meg akarja csinálni a maga Aljas Utcákját (de szar ezt kiejteni), és folyamatosan basztatja E-t, merthogy köcsög menedzser. Feszülnek az egók, de rátérnek a tárgyra, Billy valamit átírt a forgkönyvön, át is adja, lehet olvasni. Persze E olvassa otthon, míg Vince csak Scarlett Johannson képein pillog, E berobog a szobába és elmondja a nagy átírást: Vince-t leszopja egy férfi már a 27. oldalon. Ájáj. Drama reméli, hogy azt a szerepet nem ő kapta. Ebéd közben meg is beszélik négyen, hogy ez azért már egy kicsit több a soknál, de hát Vince mégiscsak egy színész, ez a dolga. Csakhogy senki nem érti, hogy miért van ez a könyvben.

E már tárcsáz is, Billy várja őket a didibárban. Meztelen csöcsökön át megy a megbeszélés, Billy most Kurosawáról meg az Éjféli cowboy-ról magyaráz, sok érdemlegesben nem tudnak megegyezni, főleg, hogy E exe, Kristen telefonál, szerencsétlen ír gyerek saturészegen őt hívta fel, nem Emily-t, Kristen elmenne vacsizni E-vel, Turtle odarohan és próbál egy százast lejmolni kézimunkára, ennél őrültebb már nem is lehetne, mikoris lerakja, és látja, hogy Vince és Billy legnagyobb haverságban közös nevezőre jutottak valamiben.

E tök ki van akadva, hogy nem kéne egy ekkora pöccsel filmet rendezni, persze ilyenkor mindenki beszól neki megint, hogy hű meg há, meg nem tudom mi az a művész. Főleg, hogy Vince elkotyogja, hogy elbaszta a tegnapi telefonhívást is (hogy ezt speciel hogy hallotta, nem tudom), erre kap még két majdnem-maflást.

 

Otthon Ari és neje épp készül hupákolni, de csörren a telefon, E az, Ari bízik, hogy a kék pirula még hatni fog, egy órája vette csak be. Az asszony elviharzik. E elmondja Arinak, hogy Vince háta mögött kellett hívnia, mert imádja Billy-t, pedig az egy fasz. Ari javasolja, hogy talán meg kellene előbb nézni Billy Sundance-díjas filmjét, és már térne vissza az asszonyhoz, amikor is az inkább elmegy csobbanni egyet. Next time, Ari Gold!

Shauna csörrenti meg E-t, hogy nagy PR gebasz lesz, ha Vince-t egy pali fogja szopkorászni a következő filmjében, ezt elhadarja majd gyorsan le is csapja. A srácok izzítják a privát vetítőt, Dramáék hoztak két pillangót a didibárból velük, nézik Billy filmjét, ami olyan mint az a Chris Isaak videóklip amiben hemperegnek a homokban, és olyan zenéje van, mint a legdurvább Évgyűrűk-montázsnak. Az egyik didis lányt Godardra emlékezteti, szerintem inkább Resnais, de ezen nem veszünk össze. Drama meg Turtle ki van akadva, hogy mi a szar volt ez a fekete-fehér marhaság, de E-nek meg Vince-nek tetszett. Egyetlen baj csak az az egy jelenet.

Vissza Billy puccos hoteljébe, E szeretné, ha az a jelenet nagyon gyorsan kikerülne a szövegből. Billy meg nem, úgyhogy fel is út, le is út. De Vinny meggondolja magát, és vállalja. E láthatóan agyérgörcsöt kap, de belemegy ő is. Billy még megsúgja, hogy ő lesz aki kényeztetni fogja. Vince fejéből is kirohan a vér, de Billy úgy tűnik megette a kétnapi tréfarépa adagját, mert csak egy vicc volt az egész, sőt, az egész jelenet is, illetve nem is vicc, hanem teszt, hogy megbíznak-e Billy-ben. És megbíznak. Vince viszont megpróbál visszakeménykedni, hogy ezután nem bízhatnak Billy-ben, viszont Adrian Grenier annyira csapnivaló színész, hogy az első pillanattól tudni, hogy csak cseszteti a rendezőt. Utána kínos hahota, békülés, férfiszerelem, Drama is kap szerepet, kurvanagy Absolut Vodka reklám, stáblista.

Címkék: törtetők
3 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

silaris (törölt) 2007.11.15. 15:38:07

nehogymá nem szól senki hozzá! a legkúlabb sorozat!
mondjuk engem zavar az E-zés, de úgy látom a ragozási témámat nagyjából vetted. :D
valszeg azé a nagy pangás, mer itthon most nem megy sehol. a hbo is inkább entourage maratont adna, mint harrypottert. na mindegy.

bakfitty · http://ismerosvalahonnan.blog.hu 2007.11.15. 15:57:21

sokat filóztam, hogy í vagy E.
és igen, a ragozásra figyeltem, köszi.

silaris (törölt) 2007.11.15. 20:53:48

én adtam volna valami frappáns, de kicsit hosszabb nevet. :D
süti beállítások módosítása