Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Lucifer 3x21 - Anything Pierce Can Do I Can Do Better

2018. szeptember 12. 13:00 - Szencsike

Egy csinos, fiatal balett-táncos lánnyal kezdünk, utoljára állt a színpadra, ugyanis a próba közben valaki egy zsinórral megfojtotta. Nézzük Lucifert és Pierce-t, még mindig nem tértek napirendre afölött, hogy a jel eltűnt, de a kulcs már megvan: mindkettejüket Chloe szerelme teszi sebezhetővé. Lucifer vérzik, Pierce pedig meghalhat. Szerinte amiatt tűnt el a jel, hogy ejtette a tervét, hogy ártson Chloénak. Lucifer tagadja a nyilvánvalót, szerinte megint csak Apu szórakozik velük. De igazából mindegy is, a jel eltűnt, Pierce végre meghalhat, egy jókora kővel le is üti, ha kell. Pierce kiszedi a kezéből a követ, egyedül öli meg magát, Lucifer pedig elmegy a soha viszont nem látás reményében.

1.png

Reggel a rendőrségen Chloe Ellánál keres valamit, a lány azonnal észreveszi a jókora napszemüveget. Még vigyorog is, hogy ő is csak akkor viseli, ha másnapos, vagy bőgött, de látva Chloe komor arcát, már nem olyan vicces a divatozás. Chloe a szakítás miatt sírt, Pierce retteg az elköteleződéstől, viszont Chloe fejében szinte egymást üldözik a gondolatok, vajon ő mit tett, hogy így végződött. Ezt fejezze be, sőt Ella hajlandó megverni Pierce-t is a kedvéért, de ez határozottan rossz ötlet, így Ella kimarad belőle. Legalábbis addig, amíg Chloe nem tud róla, rögtön Pierce-hez vezet az útja és alaposan leteremti a főnökét. Pierce magyarázkodik, ő csak meg akarja védeni Chloét, ugyan mégis mitől?! Pierce észbe is kap, már nincsen semmi ami közéjük álljon, együtt öregedhetnek meg, szóval vissza kell szereznie őt, de hogyan? Ella maximálisan hisz benne, hogy megmenti a kapcsolatukat.

2.png

A helyszínen Lucifer már várja Chloét, ha beszélne a szakításról, ő szívesen meghallgatja, de Chloe inkább nem tárgyalná ki a dolgokat. Remek, vagyis sajnálatos, de ami jó Chloénak, az jó lesz Lucifernek és örülhetnek, mert hamarosan megszabadulnak végre a hadnagytól. De addig még lefutnak pár kört, Pierce is megérkezik a helyszínre, Lucifer odamegy, hogyhogy nem Hitlerrel teázgat a Pokolban? Változott a terv, visszaszerzi Chloét! Lucifer hiába hitetlenkedik, Pierce már Chloénak magyarázza, mi történt: megijedt a saját érzéseitől, mert sosem szokott így érezni. Nem fogja többet bántani, mert rájött arra, hogy szereti őt. Kissé hidegzuhanyként érte a hír Chloét, mert most már nem tud hinni Pierce-nek. Nézzük az esetet, az áldozat a 29 éves Reina nevű balett-táncos, egyedül szokott próbálni, így nincsenek tanúk. Kb. 10 órája lehet halott, Lucifer elégedett, Pierce-szel is pont ennyi ideje esett kútba a kapcsolat. Dan is most tudja meg a nagy hírt, de Chloe inkább a gyilkosságról beszélgetne tovább. Megfojtották, mégpedig egy balettcipő hosszú zsinórjával, nem a sajátja volt, teljesen más a méret. A gyilkos pont olyan rohadék, mint Pierce, hangzik Lucifer kommentje, de Ella rémült pillantásán kívül nincsen reakció, kár, mert Lucifer biztosra veszi, hogy mindenki ezt gondolja róla. Ella elsiet a laborba, Dan is inkább távozik, viszont ő legalább Lucifert támogatja. Lucifer tovább savazza a hadnagyot, de Chloe leállítja. Akármi is Lucifer véleménye róla és a kapcsolatukról, mindehhez semmi köze sincsen. Chloe távozáskor kikapja Lucifer kezéből a színház füzetét Reina egyik előadásáról, és ezzel megvágja Lucifer ujját, ami vérzik, szóval lehet még van remény a számára is.

3.png

Ezt el is újságolja Lindának, van remény a nyomozó számára, hogy Pierce nem kebelezte be teljesen és beavatja a legújabb fejleményekbe. Chloe szeretete mindkettejüket sebezhetővé teszi, de sajnos Chloe még mindig nem döntött róluk. Linda sajnos nem tudja rávezetni Lucifert a megoldásra, mert Lucifer fejében már megszületett a megoldás: meg kell győznie a nyomozót, hogy ő sokkal jobb választás lenne Pierce-nél. Hiszen a társa és meg kell kímélnie őt a csalódásoktól, és a mamlasz Pierce ezt jelképezi. És ha Chloe Lucifert választja, minden a régi lesz. Lucifer vidáman elsiet, Lindát pedig kétségek gyötrik, lehet most meg kellett volna állítania a páciensét. Mézi a rendőrségen reklamál Pierce-nek, aki befejezte a tervüket, jel és a halhatatlanság ide vagy oda, Chloét többet nem használják fel. Nem, és mi lesz vele, hogyan keni majd rá a kitervelt gyilkosságot Luciferre, amivel tönkreteheti az életét is? Mézi nagyon vissza akar menni a Pokolba, de Pierce nem változtat a döntésén. Ha nem, hát nem, de Mézi nem fogja ilyen könnyen feladni. Lucifer elkezdte a meggyőző hadjáratot, egy kis finom kávé és egy szelet citromos süti. Ez annyira nem jó, mert az Pierce kedvence, de a szándék a fontos. Chloe asztalán is ott van egy tálca citromos süti, Dan rabol is egyet, de mikor megtudja Ellától, hogy Pierce sütötte őket, azonnal a kukába köpi a falatot. Mindkét pasi nyomul, de az ügy fontosabb, Ella olyan nyomokat talált a cipőn, amivel egy másik balerina, az új prímabalerina előkészíti a saját cipőjét. A lányt Ambernek hívják, aki vagy megölte Reinát, hogy ne legyen konkurense vagy a valódi gyilkos ellopta Amber cipellőjét. Nem, Lucifer megnézi a füzetet, Amber tipikusan a Fekete hattyú, még a szeme se áll jól.

A balett-társulat épp próbál, mikor Luciferék megérkeznek, az oktató hölgy még veszekszik is velük, mert megzavarják a próbáját. Az egyik táncos srác nyugtatja meg, a haláleset miatt mindenki feldúlt. Sikerül Amberrel beszélni, szerinte valaki ellopta a cipőjét, ráadásul egy rövid időre szekrényt cseréltek Reinával, mert itt hagyta a társulatot, lehet a gyilkos azt hitte a cipő Reináé. Amber otthon volt, aludt, a szobatársa igazolja. Ambernek sose volt oka, hogy megölje Reinát, főleg nem azért, hogy átvegye a helyét a társulatban, elég kimerítő meló prímának lenni. Viszont Reina korábban azért lépett le, mert leszerződött az Amerika következő prímabalerinája tévéshowba. Luciferék átbeszélik a dolgokat, őt Amber meggyőzte, nem elég szenvedélyes egy gyilkossághoz. És ha már szenvedély, Chloe kocsija tele van rózsákkal, mindet Pierce küldte. Lucifer hazatért, ott már Ámenka várja, ha ennyire sürgős volt a tali. Bizony, hogy sürgős, itt az idő elintézni Pierce-t. Nocsak, de az angyalok nem ölhetnek meg senkit. Sajnos nem, de ha ez megtörténne, a nyomozó szíve összetörne, ez pedig nem célja Lucifernek. Az a lényeg, hogy valahogy rávezessék a nyomozót, hogy Lucifert válassza! Ámenka benne van, Lucifer a próbatételének a része, mondja, hogy mit tegyen. Első lépésként elég bizonyítékot kell szerezni, hogy befeketíthessék Pierce-t, ő a legnagyobb hazudozó, a Kárhozott is ő volt, de ez új infó Ámenkának. Szegény szóhoz sem jut, Lucifer már rohan is, hogy a nyomozóját puhítsa.

6.png

Az őrsön az Amerika következő prímabalerináját nézik, a másik házigazda Myles Druker, a világ legjobb koreográfusa. Egy szépséghibája van, az egyik lába súlyosan megsérült egy autóbalesetben, azóta bottal jár. Ellát szinte elvarázsolta a története, hiszen Myles nem hagyta, hogy a veszteség agyonnyomja és visszatért a tánc világába, hogy másokat inspiráljon. A műsor is az ő ötlete volt, viszont Reina kilépett, amivel Myles sok pénzt vesztett, de Lucifer szerint ezt még fél lábbal is ki lehet bírni. Myles már a kihallgatóban ül, elég ellenséges, de legalább elmond annyit, hogy Reinát sem a tehetsége miatt vette fel, hanem a lány egy jóakarója kényszerítette őt. Lucifer beveti a trükkjét, ami természetesen Pierce-nek nincsen, ugye. Myles nagy titka kiderül: a baleset megtörtént, de a lába helyrejött, ám ez a hazugság segítette előre a karrierjét. Egy márka épült arra, hogyan győzte le a veszteséget, ami nincs is, hisz a sérültnek mondott lába körül egy merevítőt hord. Reinát azért küldte el a showból, mert zsarolással vádolta. Kapott egy videót, amiben leleplezik őt, Reina e-mailjéről jött, hogy adja a melót neki és a videó eltűnik. Szembesítette ezzel Reinát, de a lány őrjöngött, nem kegyelemkenyéren akar élni, ezért kilépett. Akkor ezt a zsarolót kell megtalálni.

7.png

Ámenka egy 3 csillagos hotelben találta meg az összezuhant Charlotte-ot, aki piál és pletykalapokat olvasgat. Neki már csak ennyi maradt, hisz remény sincsen arra, hogy elkerülje a Poklot. Viszont Ámenka legalább kihúzza őt az önként vállalt szenvedésből, Pierce után nyomoz, aki a legendás Kárhozott nevű bűnözőkirály, csak néhány bizonyíték kéne ellene. A sztori Chloénál kezdődik, a Teremtő megkérte Ámenkát, hogy áldjon meg egy gyermektelen párt, ők voltak Chloe szülei. Chloéról pedig kiderült, hogy szándékosan került Lucifer útjába. Őket kell összehozni, ez lenne Ámenka nagy próbája. Vagyis ha Charlotte segít, akkor az isteni akarat végrehajtásában segít, és lehetséges, hogy lesz egy kis előnye, hogy odafentre kerüljön. Végül is igen, felfogható így is, úgyhogy Charlotte beleveti magát a munkába. A rendőrségen Luciferék már hazafelé készülődnek, Lucifer nagyon elégedett magával, mégis csak neki köszönhető, hogy lett egy új nyom. Igen, de a zsaroló e-mailt is le kell nyomozni, addig még bőven van idő. Az este még fiatal, Lucifer kocsikázni hívja Chloét egy vadiúj autóval, amit Chloénak szán. Sajnos visszafelé sül el a terv, Chloénak nem kell sokat törnie az agyát, hogy kitalálja, Lucifer csak azért csinálja, hogy versengjen Pierce-szel. Chloe inkább a saját kocsiját választja, hiszen nem a tárgyak a legfontosabbak.

8.png

Reggel Chloét egy váratlan vendég lepi meg, Mézi üldögél a nappaliban. Bocsánatot szeretne kérni, és talán ezzel egy lépéssel közelebb kerülhet ahhoz, hogy hazaköltözzön. Hallotta, hogy szakítottak Pierce-szel, jól jöhet egy barátnő támogatása, ha esetleg bosszút állna. Köszi, de ezt még szeretné elkerülni. Chloe elmeséli mi történt, viszont most, hogy megpróbálja jóvátenni a dolgokat, nem tudja, hogy bízhat-e benne. Mézi ilyenkor mit szokott tenni? Mézi nem bízik senkiben, őt állandóan cserben hagyják, viszont elment Pierce-hez, hogy seggberúgja, de idejében leállította magát, hiszen eszébe jutott, hogy Chloe nem kérte volna ezt tőle. Játszotta a kemény csávót, de nagyon kikészült. Nyílik a gyerekszoba ajtaja, a kicsi Trixie ahogy meglátja Mézit, már fordul is vissza a szobájába, ezt a kapcsolatot nem lehet helyrehozni, bár Chloe szerint Mézi még egy kicsit legyen türelmes. Szól a telefon is, Dan jelenti, hogy megtalálták az e-mail forrását, egy bizonyos William Sterling nevű fickó lakásából küldték, aki egyébként a balett-társulat vezetője is, valamint híres sebész, házas, két gyerkőccel.

9.png

Chloe elmegy Sterling lakásába, de ott már Lucifer várja. Lucifer gondolkodott, igaza volt, a tettek számítanak, hogy segítsen és tehermentesítse őt, nem úgy mint Pierce, aki állandóan csak dolgoztatja. Amilyen szerencséjük van, Sterling nincs itthon, Lucifer áttanulmányozta a lakást. Betört? Nem, egy szomszéd kinyitotta az ajtót és ezt Chloe hihetőnek tartja. Lucifer amilyen lüke, pont a lényeget nem látja. A lakás a pasas nevén van, de tele van női cuccokkal, William és Reina közös fényképeivel, sőt balettos fellépő ruháival. Biztosan egy perverz kukkoló, de sajnos Chloe nem tudja felvilágosítani őt, mert betoppan William. Lucifer elkapja őt, hiszen a tettek számítanak, Chloe pedig végre elárulja, hogy Reina és William szeretők voltak. William készségesen mesél, Reina különleges volt, Lucifer meg közbe kotyog, kedd esténként és szombat reggelenként biztosan, két gyerekkel nehéz megfelelő időpontot találni a találkákra, igaz-e? Sokszor nem a megfelelő embert választjuk házastársnak, hangzik a szeretőtől a bölcsesség. Myles zsarolása is szóba kerül, ennek a lakásnak az IP-jéről küldték a mailt. Dühös lett Reinára, mert nem fogadta el az ajándékokat, hangzik Lucifer kérdése, nem kis utalással Chloe számára. Williamnek tök mindegy volt, hogy Reina hol dolgozik, emiatt nem zsarolt volna senkit. Az asztalon még mindig ott áll a lány laptopja, talán valaki titokban használta. Ráadásul a közös lakást is titokban tartották, de valaki mégis tudott erről.

10.png

Egy kávézóban Charlotte és Ámenka figyeli és fényképezi egy másik kávézóban valami gyanús alakkal üzletelő Pierce-t. Borítékok cserélnek gazdát, Pierce egy orgazdával üzletel.  Charlotte elintézte, hogy feltörjék Pierce mobilját, innen tudták meg hol van, a hatékonyság az első, nem a jogtisztaság, főleg akkor ha Istennek dolgoznak! Ez még nem elég, mert azt kell kideríteni, mi van a borítékban. Sajnos a másik asztalnál már végeztek, Ámenka kesereg, ám Charlotte viszont Isten nevében kölcsönvesz/elrabol valakitől egy motort és követi Pierce-t. Viszont Pierce-t sem ejtették a fejére, egy buszmegállóba csalja Charlotte-ot, tudja, hogy követte. Charlotte ügyesen kivágja magát, előveszi a legnőiesebb énjét és flörtölni kezd Pierce-szel, ha már szabaddá vált a pálya nála. Lassan a testtel, mert Pierce szíve még mindig Chloét akarja, és otthagyja Charlotte-ot. A rendőrségen a zsarolóvideót nézik, jól látszik, ahogy Mylesnak az ég világon semmi baja. Akárki is készítette a felvételt, elég ügyes volt, hogy ne látszódjon azon, illetve ha kesztyűt viselt, a laptopon még DNS-t se fognak találni. Megcsörren Chloe mobilja, Pierce, a lány nem akarja felvenni, de mikor Lucifer egyszerűen kinyomná, akkor inkább felveszi. Kimegy a tárgyalóból, de Ella, Dan és Lucifer egy emberként fülelnek bentről. Pierce vacsorára hívja őt, csak egy utolsó esélyt adjon, hogy bizonyíthasson neki. Ha ezek után sem akar vele lenni, akkor ennyi volt, megérti ő is. Chloe beleegyezik és ahogy lerakja a telefont máris jön Lucifer, neki is lenne mit mondania, de Ella és Dan figyelő tekintete mellett csak egy kis beszélgetésre hívja Chloét magához.

Lucifer is kitett magáért, virágok, gyertya, finom étel és pezsgő várja Chloét, akin látszik, hogy nem erre számított. Lucifer azonban ezt is elszúrja, ugyanis ismét összehasonlítja önmagát Pierce-szel, bármiben jobbat tud nála nyújtani. Chloét magával ragadta romantikus hangulat, és egy nagy vallomásra számított leginkább, mint a Szerezzük vissza Chloét verseny újabb fordulójára. Chloe elsírja magát, Lucifernek is gondolkodnia kéne azon, hogy mit akar, mert ha Pierce sem érdemli meg őt, akkor vajon ki legyen Chloe mellett? Lucifernek nem esik le a probléma lényege, de már mindegy is, Chloét Dan hívja fel, alaposan kielemezték a felvételt, és azon látszik egy arc tükörképe. Át is küldik a képet, egy balett-táncos látható rajta. Irány a színház, épp a premierelőadás zajlik, mikor Luciferék megérkeznek. A zsaroló a Táncos srác, aki az oktatót nyugtatgatta az epizód elején, Miguelnek hívják. Lucifer érti, hogy Miguel miért zsarolt, Amberrel akart lenni. A nézőtéren is baj lesz, itt van William és lövöldözni kezd, mert tudja, hogy Miguel megölte Reinát. Lucifer felmegy a színpadra, védi a párost, nem akarta megölni őt, csak félre akarta állítani Reinát, hogy Amberrel lehessen. De akkor is megölte őt, pedig Reina bízott Miguelben. Csak aztán Reina rájött a zsarolásra, kirúgatta volna és a börtönből nehéz egy kapcsolatot menedzselni. Chloe csak azt kérdezi, hogy miért nem mondta el Ambernek hogyan érez? Mert félt a választól. Lucifer fejében is kezdenek összeállni a darabok, Miguel attól félt, hogy Amber nem szereti őt viszont, és ez talán rájuk is igaz lehet Chloéval. Amber válaszol, szereti Miguelt. Chloe megbilincseli Williamet, egy másik rendőr megbilincseli Miguelt, Lucifer számára a legnagyobb tanulság az, hogy el kellett volna mondania, hogyan érez, mert elveszítette Ambert (=Chloét). De hiába, a szavait már senki se hallja, Chloe már rég lelépett William-mel.

Pierce tűkön ülve várja a gyertyafényes vacsoraasztalnál Chloét, a megbeszélt időpont már rég elmúlt. Ideje elindulni, veszi a kabátját, abból kiszedi a borítékot, a borítékból kiszed egy aprócska valamit. Szerencse, hogy elment, mert a lakásába így Ámenka és Charlotte be tudnak törni, de csak az üres borítékot találják meg. Találgatnak, hogy csak átverte-e őket vagy magával vitte a tartalmát. Ámenka feladta, talán itt a vége, de Charlotte újra a régi, magabiztos Charlotte, lesz megoldás és Isten munkájából nem lehet kilépni! Lucifer otthon iszik, szétesett, hisz rájött, hogy elszúrta. Lesz egy vendége, Linda, a beszélgetésükkor szembesült a terapeuták nagy dilemmájával: Lucifer barátja legyen vagy az orvosa? A barátság nyert, de úgy látszik elkésett. Lucifer rájött, hogy a megoldás végig ott volt az orra előtt, csak el kellett volna mondania Chloénak, hogy mit érez. Linda látja rajta, hogy valamitől fél, de az ördögi arc már nincs, a szárnyak is még megvannak, de különben is, kit érdekelnek ezek? Lucifert, hiszen Chloénak nincsen választása, az Apja játszik velük! Ez csak kifogás, és Lucifer is ugyanezt teszi azzal, hogy elveszi Chloétól a döntés jogát. És ha belegondol, az égvilágon senki se tudja, hogy mit tett vagy nem tett az Apja, még Lucifer is csak találgat. Nem irányítja a cselekedeteinket se, szóval Lucifer, az Ördög, mire vágyik igazából? Arra, hogy Chloe őt válassza, akkor meg menjen és mondja el. Lucifer így is tesz, de túl későn ér Chloéhoz, Pierce már megelőzte őt. Tudja, hogy hibázott, hatalmas hibákat követett el, de jóvá akarja tenni, mert tudja, hogy Chloe mellett jobb emberré válhat. Élete hátralevő részét vele akarja tölteni, és megkéri Chloe kezét. Szívesen mondanám, hogy egyszer valamikor kiderülhet, hogy egy orgazdától vette a pasas a gyűrűt, de ez nem fog megtörténni. Az viszont igen, hogy Lucifer odaér a lakáshoz, de csak az ablakból figyelheti, ahogy Chloe igent mond Pierce-nek. Zenelista.

Címkék: lucifer
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása