Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

The Flash 1x04 – Going Rogue

2014. október 31. 13:00 - SuperLawyerGirl

Szokásos főcím, aztán a szokásos előzmények ismertetése, ami végül egyáltalán nem lett szokásos. Csomó nekem semmitmondó jelenet, egy pillanatig ellenőrizni akartam, hogy biztosan jó részt nézek-e, de aztán leesett ám a tantusz: ez egy Arrow-Flash crossover event, igazi Halloween ajándék!!! Arrow-követők számítok arra, hogy lespoilerezitek ha kimaradtunk valamiből. Na, de vissza Flash-hez. Mit is csinál Barry a szabadnapjain? Régen a foghagyma-hátsóját meresztette a fotelben, hiszen egy kismókus metabolizmusával úgyis annyit zabálhatott, amennyit akart, nem hízott meg. De a villámlás óta a pihenőnapjain a barátaival lóg, akik a Star Labs nem túl népes társaságából állnak – az 1 főre eső négyzetméter több, mint az Antarktiszon.

vlcsnap-2014-10-30-21h19m41s39.png

Szóval Dr. Wells összeköti a kellemest a hasznossal, míg ő sakkozik, addig Cisco ping-pongozik, és Caitlin operációt játszik. Ja, és mindannyian Barryvel, így tesztelve multitasking képességeit, amik egy átlag férfinál jobbak, hála felgyorsult agyi működésének. A játszóházat egy rablás híre szakítja meg, Allen pedig már a helyszínen is van, és csak úgy brillírozik a rosszfiúk ellen, akik épp egy gyémántot akartak lenyúlni, meglátásom szerint egy meglehetősen hanyagul biztosított pénzszállító kocsiból. Sajnos a túlerő miatt - na meg mert lelőnek egy rendőrt, akit Flash inkább a legközelebbi kórházba visz, mintsem a gonoszokat üldözze - elmenekülnek a mai rész ellenségei. Szerencsére Barry látta a főgonosz arcát, így gyorsan megtudjuk, hogy hiába volt a Szökés, Scofield megint böribe akar kerülni. Közben Eddie a következő randi részleteit ecseteli apósjelöltnek, akit érthető módon ez nem villanyoz fel.

vlcsnap-2014-10-30-21h25m07s242.png

Közben Iris is csendkezelésben részesül Joe-tól, de ettől nem lesz túl szomorú, hiszen új ötlete, hogy Flash-ről fog blogolni. Barry próbálja lebeszélni, és ekkor tűnik fel Felicity, az Arrow-ból. Nyilván ez sokaknak okoz vizuális élményt, nekem nem, mert őrülten hasonlít egy ismerősömre, akit nem szívlelek igazán, úgyhogy a sorozat hátralévő részében fél szemmel néztem az összes jelentet, amiben szerepel – sajnos sok ilyen van :( Közben a rablók vezetője, Leonard Snart, épp csapatépítőt tartana, de a kis pajtijai úgy megijedtek Flash-től, hogy inkább lelépnének. Leonard nem kockáztat, a túlvilágra küldi őket. Közben Felicity látni akarja Allen micsodáját. Mármint gyorsaságát (bocsássatok meg, ezt a részből loptam, de nagyon béna). Flash villant is, aztán meg bemutatja minden kis barátjának, miután a lány offscreen átöltözik, aminek semmi értelme, hiszen nap közben vannak, de mindegy...

vlcsnap-2014-10-30-21h42m56s189.png

A laborban folytatódik a baráti csevegés, Flash leesik a futópadról nagy igyekezetében, hogy lenyűgözze a lányt, szerencsére gyorsan gyógyul. Közben Joe tisztázza Eddie-vel az erőviszonyokat, vagyis, hogy a kutyaházban a helye. Barry és Felicity beugranak a kávézóba, ahol Iris dolgozik, hogy miért, azt nem tudom, mindenesetre Allen fogadott hugicája mindent megtesz, hogy összehozza őket. Még egy duplarandit is leszervez. Közben gonoszék főhadiszállásán előkerül egy fagyasztófegyver, amit egyenesen a Star Labsből nyúltak le, és az első híresztelések szerint annyira halálos, hogy senki sem éli túl, ha megölik a sugarával. Persze erről Flash mit sem tud, különben nem szórakozna olyan jól a kvíz-nighton, a megfelelően rövid, és stratégiailag fontos helyeken még ki is vágott ruhába öltözött Felicityvel. Rawr.

vlcsnap-2014-10-30-22h04m29s6.png

Dr. Wells nagyon kemény fejmosásban részesíti Cisco-t, mert kiderül, hogy az ő építette a fagyasztó-fegyvert, ami jól megölheti Barryt, és ez a tudat kiborítja Harrisont. Snart gyanúsan viselkedik a gyémántot kiállító múzeumban, így riasztják Flash-t, aki elrohan, potenciális barátnő fedez neki, bár nem tudom mi hihetőt tudott kitalálni. Joe beüldözi Snartet egy színházépületbe, aki ezt remek lehetőségnek látja egy rögtönzött fegyverbemutatóra, Barry meg belekényszerül, hogy versenyezzen vele, és megpróbáljon mindenkit megmenteni, mielőtt megölik őket. Joe-t, és számos más statisztát sikerül is, de egyikük meghal, Flash is megsérül. Allen ezt személyes kudarcának éli meg, és az sem segít, hogy megtudja, a fegyvert a barátja tervezte, és nem mondta el neki, mert nem bízott benne.

vlcsnap-2014-10-30-21h56m25s74.png

Iris próbálja rendezni a szituációt otthon, de csak azt éri el, hogy Joe elmondja neki, hogy miatta most csak félig meri partnerként kezelni Eddie-t, mert ha meghal bevetés közben, akkor mit fog mondani a lányának… szegény Joe. Közben Snart és őrült terve egyedül marad, a maradék rosszban-társak is lelépnek. Flash a laborban rohanja magát hülyére, hogy levezesse a feszkót, Felicity egy róla és Oliverről szóló tanmesével próbálja megnyugtatni, egészen sikeresen. Captain Cold akcióba lendül, hogy megszerezze gyémántját, szerencsére Cisco a név mellett egy értelmes ötlettel is előállt, hogy megállítsa. Nevezetesen tudja, hogy miként lehet meghatározni Leonard, vagyis a fegyver helyzetét. Nem is kell hozzá más, mint behackelni magát a város hálózatába, ami neki harminc percet vesz igénybe, szerencsére Felicitynek harminc másodpercet se, csak egy durva többszörös ujjropogtatást.

vlcsnap-2014-10-30-22h26m39s32.png

Így, hogy megvan a helyszín, Barry már rohan is elkapni az influenzát Dr. Horrible-t, akinek azonban már kész terve van. Megfagyasztja a vonatot, így az kisiklik, és míg hősünk az embereket menti, ő lelép nyugiban. Persze Joe is a helyszínen van, hol lenne, majdnem megint meghal, de Eddie jól megmenti. Flash mindenkit kiment, de aztán erősítésre szorul, mert Snart alaposan odafagyasztja a földhöz, és így pont olyan gyors, mint én – semennyire. Felicity ismételt motivációs beszédének hála azonban megjön az erősítés, Cisco egy cold-gun prototípussal fenyegeti Leonardot. Persze szuperprofi vérbűnözőnk kiszúrja a remegő kezeket, de azért inkább elsétál, a lányok hatalmas megkönnyebbülésére, mivel igazából csak egy porszívó meg néhány LED volt a "szuperfegyver". Kicsit mindenki örül, kicsit mindenki szomorú, hogy ebben a részben nem lett meg a gonosz. Mindenki el, Dr. Wells pedig befenyíti Ciscot, hogy még egyszer ne merjen ilyet csinálni, mert megint feláll a kerekesszékből, és eddig abból semmi jó nem származott.

vlcsnap-2014-10-30-22h37m51s125.png

Joe és Iris rendezik a rendeznivalókat, apuci már szívből támogatja a kicsi lánya boldogságát, elvégre Eddie megmentette az életét. Ja, és mostantól kezdve nem titkolóznak egymás elől, kivéve persze apuci a Flash-es részt, de csuriban volt az ujja, szóval no para. Barry meglepi a vonaton Felicityt, megbeszélik, hogy mindig számíthatnak egymásra, meg hogy mind a ketten abba szerelmesek, aki nem szereti őket viszont (Felicity <3 Arrow), pedig mennyire jók is lennének ők együtt, aztán megcsókolják egy kicsit egymást, mint a normális emberek meg elköszönnek, nagyon romantikus, én is mindig így csinálom. Közben Captain Cold összeáll a rejtélyes és tűzszerető Mickkel, akiről fogalmam sincs, hogy ki (remélem nem is kellene, hogy legyen), de tuti ütős páros lesznek. Hát nem tudom srácok… nem írok most semmit, kíváncsi vagyok a ti véleményetekre, túl sokat bántottam már itt a dolgokat?!

Címkék: the flash
12 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mate2003 2014.10.31. 19:16:13

nem vagyok egy nagy helyesírás zseni, de a fokhagyma még nekem is megy...

SuperLawyerGirl 2014.11.01. 02:08:07

@mate2003: Sajnálom nagyon, erre valóban nincs mentség. Ugyanakkor remélem ez nem vette el a kedved, hogy végigolvasd. :-)

Gabba 2014.11.01. 10:58:06

nem biztos, hogy pont egy ilyen miatt kell ekézni a hvírót... csak pár évtizede írják így, előtte századokig a foghajma volt a helyes

foghajma.szojelentese.com/

Dixonskickass 2014.11.01. 18:28:16

a rejtélyes Mickből Heat Wave lesz, a magyar neve most nem ugrik be:D a színész szintén szökésben van mint Scofield bácsi:D (Szökés szereplő:D)

Is 2014.11.02. 21:29:36

"...kíváncsi vagyok a ti véleményetekre, túl sokat bántottam már itt a dolgokat?!"
Igen. Látszik, hogy tényleg nem a szíved csücske a sorozat. Kár.
Pedig csak egy kicsit - na jó, nagyon - nyitottabban kellene nézni. Nekem pl. a napközbeni ruhacsere fel sem tűnt. Miért ne lehetne reális? Nyilván összehugyozta magát Barry fotós trükkjétől, és azért. Suspension of disbelief, eh? ;)

SuperLawyerGirl 2014.11.02. 21:49:56

@Gabba: hát ez nagyon kedves volt :)
@Dixonskickass: ketten biztosan tűzön-jégen át összetartanak majd Flash ellen :D én már Gorilla Groddot várom, de nagyon :D
@Is: Ígérem a következő részben jó kislány leszek, és olyan rózsaszín szemüvegen át fogom nézni, hogy neked kell majd kritizálni, ellensúlyozva túlzott elnézőségem :P

foxwiththegloves (törölt) 2014.11.04. 07:48:49

Én mindig nagyon rögögök a ki-és beszólásaidon:)
Ami nagyon nem tetszik az Iris-szál, az egészet dobnám a kukába a csajjal együtt, ennél elcsépeltebb dolog egyszerűen nincs
A prof érdekes és a színésszel sincs bajom
Felicity egyáltalán nem illett szerintem Barryhez:) egy kis korkülönbség is látszódott köztük
Azt még én, Arrow nem-néző is látom h ő Arrowhoz passzol:)

foxwiththegloves (törölt) 2014.11.04. 07:58:54

Most néztem, nemsokára Robert Knepper vendégszerepel, haha:)
Egy Májköl/T-Bag reunionért fizetnék is:D

Dixonskickass 2014.11.04. 15:43:10

@SuperLawyerGirl : Groddot én is várom, ha már volt az a kis utalás:D de biztos nem csak nekem tűnt fel, hogy a sorozat Eddie Thawne-ja, Iris pasija, a Flash univerzumában a "sárga Flash":D az az a folt aki az anyját megölte a sorozat elején. Az, hogy ez a jövőből visszajött Thawne volt, vagy csak nagyon nagyon titokzatos a srác, ezidáig rejtély. Én Bumeráng Kapitányt vagy Tükörmestert is szívesen látnám:D és Dr. Wells titkainak megoldását:D

Dixonskickass 2014.11.04. 15:45:38

@foxwiththegloves: ha Keptéjn Kold folytatja a szuperbanda létrehozását nem kizárt:D Most esett csak le, hogy mint Clock King már szerepelt az Arrowban. Bár nem volt egy nagy szám az a rész.

SuperLawyerGirl 2014.11.05. 17:07:48

@Dixonskickass: benyújtjuk akkor a DC-nek a kívánságlistát, hogy mit szeretnénk látni :D
Most láttam, hogy a héten nem lesz rész. :(
süti beállítások módosítása