Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Konyhafőnök 1x07 - A brokkolikirály

2014. szeptember 10. 14:00 - oharozsabimbolehetnek

Ida tegnap távozott, tehát ma valami nagyon karakteresnek kell érkeznie, mert a többi versenyző lapos. Jön a szokásos három perc, amiből bőven elég lenne egy is hangulatkeltésre. Máris belecsapunk a lecsóba, érkezik Attila, aki joghallgató, közben meg apuci éttermében melózik, és szeretné végre feltenni magát a térképre. Az a fajta pofátlan fazon, mint mondjuuuuk… Cristiano Ronaldo. Ha ez tehetséggel párosul, akkor elviselhető és megbocsátható. Egyéb esetben csak irritáló lesz. A többiek egyből levágják az arroganciát, amint a konyhába lép.

 Screen Shot 2014-09-10 at 9.18.21 AM.png

A mai első feladat, hogy adott alapanyagokból (koriander, karalábé, paradicsom, krumpli, tejszín, tej, vaj, csirkemell, csirkecomb, brokkoli, cukkini, paprika, tojás) kell főzni valamit. A cél, hogy minél kevesebb dolgot dobjanak ki, és amit még konyhai felhasználásra érdemesnek tartanak, azt ki kell tenniük egy tálcára. Zé először Kriszhez megy, aki rizottót csinál, de úgy, hogy az alaplét is ő főzi. Hát, ez innen a kanapéról mission impossible, de majd meglátjuk. Tudja, hogy nagy szerencséje van, hogy tegnap nem vágták ki, és ma nagyot akar villantani. Ha jól emlékszem, Paratibi is pont így kezdte. Nehogy holnap is jöjjön a mentő! Attila ropogós csirkemellet csinál tepsis krumplival, besamel mártással. Ő azért főzi ezt, mert szerinte nincs idő az alaplére. A zsűri most a karzatra megy, mert onnan rálátnak mindenkire, és jól kibeszélik a kiskuktákat.

Screen Shot 2014-09-10 at 9.20.30 AM.png

Krisz megint bénázik, átáztatja izzadsággal a kötényét, fúj! Attila hátrafordul őt idegesíteni, és jól megkavarni, mert ő bezzeg marhára ráér. 

Screen Shot 2014-09-10 at 11.05.36 AM.png 

Jön a Séfúr és szigorúan néz. A rizottóról kérdez, mert szerinte ezt nagyon könnyű elrontani. Krisznek szerintem halovány fogalma sincs arról, hogy milyen egy jó rizottó. Attila megint beszól, én már megpofoznám. Iszonyú nagy az arca, mindenkinél jobbnak gondolja magát. Kiderül, hogy az, hogy az apja éttermében dolgozik, azt jelenti, hogy kasszázik. Muhaha! Közben Zsófi szétesik, kétségbeesésében átmegy Pinkyhez, hogy mit csináljon, ha túl híg a püréje. Ilyet lehet? Pinky jófej, segít neki, azt javasolja, hogy tegyen hozzá krumplit.  A borzasztó kapkodás után mindenki úgy engedi el a kaját, és emeli fel a kezét, mintha azt mondták volna nekik, hogy robbanni fog. 

Attila hozza először a grill csirkemellet besameles tepsis krumplival. Pierre hiányolja a csirke bőrét. Azt én is hiányolnám. Józsi nem akar enni a csirkéből, mert már elvágni sem tudta. A krumplit viszont nagyon dícséri, mert jó az állaga és finom a besamel. Zsófi egyben sütötte a mellet, paradicsomsalátával és brokkolipürével tálalja. Neki is majdnem sikerült megsütni a húst jól, de mégsem. Józsinak ízlik. A brokkolipüré szar lett. Közben annyi feszkó gyűlt össze szegény lányban, hogy kicsit elpityeredik, de nem akar gyengének látszani, ezért abbahagyja. Érkezik Tamás, aki karalábépürét és sült krumplit ad a mell mellé. A tálalás megint szuper, de nem minden textúra passzol. Zé azt mondja: “Olyan, mint Pierre aranyórája: egy másolat.” Röhögnek. Pinky a következő, ő brokkolit tálalt a csirkéhez, és zölségmártást készített hozzá, ami nem lett finom, viszont cserébe az egész le van öntve vele. Józsi többet várt tőle. Fecy közeledik, tejszínes mártással és zöldségvariációkkal körített csirkemellet hoz. A hús jó, a többi csak szemfényvesztés. Igen, így is lehet mondani, mivel csak odapakolt mellé néhány zöldséget, ami nem nagy truváj. Na, lássuk, milyen lett Krisz első zöldséges rizottója! De még mielőtt kóstolnának, letolják, amiért az izzadsága belekerült az ételbe. Nem is kóstolják most meg végül. Érdemes volt ennyit melóznia szegénynek.

A zsűri megbeszél. Mindenki kap hideget, meleget. Kriszen fel vannak háborodva, de kíváncsiak, hogy most ettől még jobban összeszedi magát, vagy végképp szétcsúszik. A versenyzőknek Zsófit és Attilát emelik ki, mert mindkét tányérban volt valami jó. Végül megint Zsófi lesz védett. Attila kiakad, hogy nem ő lett a legjobb. 

 Screen Shot 2014-09-10 at 9.21.01 AM.png

A második feladat előtt mindenkit kiküldenek. A Séfúr a maradékokból fog főzni, és mindenkinek ugyanezt kell csinálnia majd a saját maradékaiból. Józsi most Zsófi dobozából dolgozik. Marha érdekes figyelni, hogy teljesen hétköznapi alapanyagokból, vagy inkább maradékokból milyen érdekes, különleges tányért állít össze. Minden részletében hemzsegnek az ötletek. Az egyik készétel textúrájában, a másik formájában, a harmadik színében, a negyedik ízében különleges. Le vagyok nyűgözve. Mit nem adnék, ha meg is kóstolhatnám…! Közben egy apró momentum, hogy Józsi megnyalja az ujját, majd kézzel tálal később. Most akkor hogy is van ez a higiénia dolog? Egyébként megfigyeltem, hogy a Séf főzés közben egészen szimpatikus, még humora is van. Pierre és Zé mindig rágcsálnak valamit ilyenkor az alapanyagokból. Most is próbálkoznak, de Séfúr rájuk szól, hogy ne zabáljanak közben. Neeem, eszükbe sem jutott. Kedves jelenet. És a végén, miközben Zé kóstol, kapunk egy olyan mosolyt, amiben benne van minden, amit Józsi a főzés, az alkotás iránt érezhet. Figyeljétek csak:

 Screen Shot 2014-09-09 at 9.48.23 PM.png

Na, visszajönnek a népek, izgulnak rendesen. Kihirdetik a második feladatot. Pinky csalódott, hogy megint ugyanazokból az alapanyagokból kell főzni, már az első sem ment neki túl jól. Zsófi két versenyzőt választ, és elveszi tőlük a húst, hogy elmélyítse nyomorukat. Nem tetszik neki a szemétkedés, inkább kerülné a konfliktust. Először Attilához ment, aki ezt egyből hízelgésnek veszi, aztán Tamáshoz. Ezek szerint őket tartja ellenfélnek. Irány a kakasülő, onnan figyeli a továbbiakat. Indul a negyvenöt perc, és mintha mindenki kisebb lendülettel fogna bele a dolgokba. A Séf megy zavarni, Tamástól és Attilától is megtudakolja, mit kezdenek hús nélkül, és ellátja őket tanácsokkal. Attila ezt is pozitív jelként fogja fel, mert ha nem lenne jó, akkor szerinte a Séf tuti leszarná. Ez a csávó örök optimista! Krisz is sorrakerül, megdícsérik, hogy összeszedte magát. Annyit mos kezet szegény, mintha műteni készülne. Aztán kiveszi a sütőből a cuccot, de a tepsiből nem tudja úgy kiemelni, hogy ne essen szét. Tamás jön, és segít neki kiszedni, de közben Krisz megoldja, ezek szerint visszanyerte a hidegvérét. Lejár az idő, lássuk, ki mit főzött.

Most Tamás kezd, kakukkfüves karalábéfőzeléket csinált krumpliropogóssal. Kicsit sok benne a kakukkfű, elnyomja a karalábé ízét. Az amúgy feltűnt, hogy ez a srác nem háborodik fel a kritikán, hanem pontosan tudja, mit kell belőle hasznosítania. Megint végtelenül szimpatikus az alázata, csakúgy, mint múlt héten Péter esetében. Attila zöldségválogatást készített a nagyi kertjéből buggyantott tojással. Zének tetszik. A Séf megint örül a jó krumpliköretnek, de sok minden mást nem is enne meg a tányérból, mert csak összezavarja. Fecy mézes csirkecombot sütött lilahagymával és francia, tejszínes burgonyával. Józsi bizakodó volt, de sajnos a krumpli néhol nyers. Fecy a kamerába azt mondja, hogy mindig azon drukkol, hogy neki mondják a legtöbb pozitív, másoknak meg a negatív kritikát. Ez egy ilyen jófej srác! Pinky fűszeres csirkemellcsíkokat tálalt zöldségekkel, mártogatóssal. Nem néz ki rosszul a kaja szerintem, de én mondjuk nem kóstoltam. Aki kóstolta, az azt mondja, hogy a csirke túl van sütve. Pinky megint hárít, az ő ízlésének ez tetszik, nem érti, a zsűrinek mi baja vele. Pedig szerintem elmondták. Végül jön Krisz, aki rozmaringos csirkemellel és tejszínes, rakott zöldségekkel akarja térdre kényszeríteni a zsűrit. Nem rossz, viszont nem szép. Pierre iszonyatosan pikkel a srácra, olyan lekezelő stílusban beszél vele, hogy még nekem is rosszul esik. A Séfúr szerint Krisz az egyetlen, aki jól csinálja a brokkolit. Mire Pierre pikírten megjegyzi, hogy “Öregem, Brokkolikirály vagy!”

A zsűri most megbeszél.

Screen Shot 2014-09-10 at 11.08.04 AM.png

Pinkyről azt gondolják, hogy feladta, de igazán nagyot más sem villantott. Aztán döntenek. Marad Tamás, Attila és Fecy. Utóbbi rádöbben (mert szólnak neki), hogy egy manipuláló gibbonmajom is tud ennyire főzni, mint ő, most már kicsit tovább kéne lépni. 

Pinky és Krisz párbajozik. Tapenádot készítenek, ami egy pástétom, aminek az összetevői: fekete olivabogyó, szardella, kapribogyó, fokhagyma, citromlé, fűszerek. Pinky sosem hallott még erről a kajáról (nincs vele egyedül), mindent összevagdos, beledobál. Krisz ismerte az ételt, de az állagban nem volt biztos, és a pontos arányok sem voltak a fejében. Attila aszondja, Krisznek drukkolt, de csak taktikából. Ebben nem értem, mi a taktika. Vége az időnek, a zsűri kóstol. Én nem tudom, milyen egy tapenád, mert én is most hallok róla először, de első látásra rohadt gusztustalan. Legalábbis amit ők csináltak, azt nem enném meg. 

 Screen Shot 2014-09-10 at 11.10.59 AM.png

A párbajt Krisz nyeri, ő ennek a hétnek a túlélője. Ha holnap nem villant, kivágják, mint a macskát szarni. No, de azért, hogy ne legyen ilyen komor hangvételű a vége, beteszem az egyik screenshotot, amit épp jókor sikerült elkattintani:

 Screen Shot 2014-09-09 at 9.29.35 PM.png

Holnap találkozunk!

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása