Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Teen Wolf - Farkasbőrben 2x12 - Master Plan (ÉVADZÁRÓ)

2013. november 22. 11:00 - Smiley93

Az előző részt ott fejeztük be, hogy Stilesnak nyoma veszett, Menősrác meg kinyírta magát a pálya kellős közepén, csak hogy a két legfontosabb cliffhangert említsem. Itt is vesszük fel a történet fonalát, Farkasanyu erőlteti rá magát a Jackson testét hullaházba szállítani hivatott nőre. A másik szálon Stilest taszigálják le egy pincébe, vélhetően Vadászék ingatlanjában, ahol azonban nincs egyedül: az Erica-Boyd páros már kínzáshoz előkészítve himbálódzik a szoba közepén. Főcím.

Névtelen.jpg

Az öltözőben Zsaruapu köti Farkasfiú meg Isaac lelkére, hogy azonnal értesítsék, ha megtudnak valamit Stilesról, mert neki egyelőre halványlila segédfogadalma sincsen róla, hová tűnhetett a fia. Mondjuk most Scottéknak sincs, ez az igazi probléma, ugye. Az edző szerint viszont az igazi problémát Farkasfiú csapnivaló jegyei jelentik, amik miatt rendre távol kell maradnia a pályától, pedig hát ő egy akkora ász. Scott megígéri, rendbe szedi a jegyeit, de most ennél fontosabb dolgokat kell tennie. Először is, miután mindenki elhúzott, kirámolja Stiles szekrényét, aztán mehet a szagminta alapján a srác keresése. Azazhogy mégsem, mert betoppan Főfarkas meg új tanácsadója, Pszichóalfa.

kkii.jpg

Ugrunk Vadászék pincéjébe, ahol Stiles próbálja kiszabadítani a farkasokat, csekély sikerrel. Vadásznagypapi ugrik le hozzá, hogy arcoskodjon egy sort: farkasék kötelékébe áramot vezettek, Derekre óhajtanak rábukkanni, bár nem a bétáin keresztül vezet hozzá az út. Hogy Stiles mire kell pontosan, az nem derül ki, mert mikor a fogoly beszól Nagypapi hajlott korából fakadó hanyatló fizikumára, cserébe az jól meggyepálja Stilest. Eközben Farkasfiú nem tudja hová tenni a Hale család hirtelen megszaporodását. Isaac se, mert ő nem volt itt az első évadban, ki ez a fazon az alfával? Hát ő Pszichóalfa, az előző évad főgonosza, akit amúgy az évadzáróban kicsináltunk. Főfarkas erre Farkasfiú Gerard-féle paktumával kontráz, az sem volt szép dolog ugye, zsarolás ide vagy oda.

fhfh.jpgA lényeg viszont, hogy Pszichóalfa tud egy tuti tippet Menősrác megmentésére, erre kéne koncentrálni. Vagyis nem, ez a probléma Menősrác halálával lekerült a napirendről. Isaac nem érti, a hír hallatán miért öltenek Hale-ék olyan képet, mintha eltörölték volna a karácsonyt. Hát azért, mert csak egy esetben patkolhatott el Menősrác: ha új gazdija, Vadásznagypapi úgy akarta. De vajon mire készül az öreg? Most éppen Allisonnal osztja meg a terveit, eseménydús napnak nézünk elébe, búcsúzik, ez Gerard szájából elég rosszul hangzik.

120.jpg

Vadászapu is valahogy így van ezzel, kérdőre is vonja az apját, mi volt ez a Menősrác halála-ügy? Győztünk, az volt. Na, ez ha lehet, még egy fokkal rosszabbul hangzik Vadásznagypapi szájából. Vadászapu még egy utolsó meddő kísérletet tesz arra, hogy Allisont meggyőzze az akcióból való kihátrálásról, de mivel még a „Scott" varázsszó is bekrepál, a tettek mezejére lép, és nemes egyszerűséggel tönkrevágja a csaj íjpuskáját.

jjj.jpg

A természetfeletti világ új beavatottja, Farkasanyu Menősrác hulláján kíván boncolósat játszani, fogalmam sincs, mikor tett szert a patológusi diplomájára. De ez mindegy is, mert Menősrác testéből valami nyálkás trutymó szivárog, ez aligha megszokott dolog a hulláknál. Stiles meg végül csak hazaér, Gerard ezek szerint a verés után mást tervezett a számára. Zsaruapu az öregapó ténykedésének nyomait megpillantva tetteseket akar látni, de rögtön, Stiles nem győz terelni, a nagypapi személyleírását csak nem adhatja le.

Névtelenújabbkaol.jpg

A Hale-lakban Pszichóalfa varázsol elő az egyik lépcsőfok alól egy könyvet laptopot mindenféle szörnyes infókkal, én is leszaladok gyorsan, hátha nálunk is egy almás gép lapul a lépcsőfordulóban, de nem. Eközben Farkasanyu zavarkolódik a telefonon, olyat látott Menősrác hullazsákjában, hogy csak na, és olyan természetfelettinek tűnik, hogy Scottnak személyesen kéne megtekintenie. Hát, az a fura fényes férgekkel borított burok nagyon otthonosnak tűnik, tényleg. Stiles kevésbé érzi magát most otthonosan, pedig otthon van, csak épp nincs jókedve. Menőcsaj érkezik hozzá, aki szintén nincs a legjobb kedvében, Menősrác halála okán, és egyre csak azt a bizonyos kulcsot szorongatja a kezében, visszaadná az exének, késő bánat.

geg.jpg
Az emlegetett mondjuk most a kulcsból nem sokat tudna profitálni, viszont a Farkasanyu-Farkasfiú-Isaac szakmai trió valami hasznos infóból igen, hogy mégis mi az isten történik Menősráccal. A tüzetesebb vizsgálgatásával akkor hagynak fel, amikor a hulla megmozdul, akkor ezentúl ne is hívjuk annak, de azért Farkasnyu összezárhatná a zsákot. A következő snitten Vadászapu ugrik le a család kedvenc pincéjébe kicsit szórakozni a farkaskomákkal, rittyent egy kiselőadást az elektromos áram farkasokra gyakorolt élettani hatásainak széles palettájáról, ej, de okosak ezek a Vadászék. Stiles eközben továbbra is Menőcsajt vigasztal, és ignorálja Farkasfiú kismilliónyi üzenetét. A projekt sikeresnek mondható, végülis Lydia egészen feldobódik, amikor felfedezi a kisebb áruházat a szoba sarkában, amit Stiles neki vásárolt össze potenciális szülinapi ajándék címszó alatt, mert nem tudott választani.

newone.jpg
A hullaházas brigád Főfarkaséknak küldi az infót a Hale-lakba, ahol Pszichóalfa a kis adatbázisában keresgél, és talál is: Gonoszgyík igazából a Kanima béta alakja volt, az igazi nagy dobás csak ezután az átalakulás után következik: egy gigantikus, szárnyas gonosz izé,a lexikonban még egy videót is felrakott róla valaki, de jó. Pszichóalfáék gyorsan csekkolják ezt is, amin nem, nem a farkasbőrbe bújt bárányt látják: ami nagy, gonosz és szárnyasnak tűnik, az jó eséllyel az is, úgyhogy Scotték iparkodjanak csak szépen ide Menősráccal, amíg nem él és nem mozog, így még mozgatható.

Névtelen léé.jpg
Így is tesznek, bár a még nem mozog állapot egyre kevésbé stimmel, ráadásul megjelenik a színen Vadászapu is. Árulásszag lengi körül, ő most már Gerard ellenségeként definiálja magát, a srácok dobják csak Menősrácot a kocsijába, aztán irány a Hale-ház. Ott meg Pszichóalfának támad rossz előérzete, az oké, hogy időhiányban vannak, no de azért mégsem kéne Menőcsaj nélkül nekiállni Menősrác leszerelésének, de késő, Derek már vérszemet kapott, most nem lennék a hüllő a helyében.

kokljsjsjs.jpg

Közben csak Menőcsajhoz is elért az üzenet, hogy menni kéne Menősrácot menteni, és Lydia bár nem sokat ért a természetfeletti eseményekből, azért a „Jackson" varázsszó hatására azonmód megpattan Stilestól, utóbbi hiába próbálja lebeszélni az életveszélyes projektről. Amint kilép a házból, Zsaruapu téved be a fiához, na, történt-e valami ezzel a lánykával? A lelombozó válasz meg a lelombozott Stiles láttán pedig azzal próbálja felvidítani fiát, hogy a lacrosse-meccsen bemutatott hősies és dicső szereplésére emlékezteti.

Teljes képernyő rögzítése 2013.11.09. 210119.bmp.jpg

Miután hőseink leszállították Menősrácot Dereknek, Főfarkas veszi át az irányítást a saját tervei szerint. Farkasfiúnak is leesik aztán, a pálya mellől leskelődő Pszichóalfa, no meg Menőcsaj távolléte okán, hogy ezekben a tervekben nem szerepel Jackson megmentése, minekután Gonoszgyík újabban úgy táncol meg gyilkol, ahogy Gerard fütyül, és mindehhez egyre nagyobb és halálosabb testrészek állnak a rendelkezésére. Emlegetett Vadásznagypapi ezt a pillanatot választja a belépőre, Menősrác meg a feltámadásra, no meg Főfarkas letámadására. Aztán bezúg egy nyíl is, természetesen Allison jóvoltából és Isaac testébe, ezzel ki is tör a csetepaté a jelenlévők között.

Teljes képernyő rögzítése 2013.11.09. 212345.bmp.jpg

Kivéve persze Vadásznagypapit, no meg Pszichóalfát, akik okosan a partvonalról élvezik a bunyót, nem hiába éltek ezek ketten ilyen sokáig ugye. A harcba az hoz fordulatot, hogy Gerard Allison ellen vezényli Gonoszgyíkot, aki diszkréten fojtogatni kezdi a csajt. Na, itt álljunk meg egy pillanatra, tisztázzuk, mit is kíván Vadásznagypapi? Nos, van neki egy sötét titka, rákos és haldoklik, a tapasztalt doki-orrok, mint Farkasfiúé, az ilyet kilométerekről kiszagolják. Na persze Gerard ebbe nem nyugszik ám bele, ő a túlélésért bármit bevállal, és itt értsük szó szerint azt, hogy bármit. Itt jön be a képbe Scott, akit ugye rém egyszerűen és hatásos zsarolással tart a markában, hogy kisinaskodjon egy sort: jelesül adja Vadásznagypapi kezébe Főfarkast, aki ad egy harapást Gerardnak, mire utóbbi tádám, varázsütésre makkegészséges farkassá válik.

Teljes képernyő rögzítése 2013.11.09. 213003.bmp.jpg

A tervbe azonban hiba csúszott, mégpedig az, hogy Scottnak is akadt egy terve, ünnepnapokon ilyesmi is előfordul. Állatdokival hegyi kőrissel turbózott álpirulákat készítettek Vadásznagypapinak, amiket aztán két résszel ezelőtt Farkasfiú kicserélt az igaziakkal, aminek eredményeképpen voilá, Gerard nemhogy farkas nem lesz, de fekete vér csurog belőle minden elképzelhető testnyíláson, rég láttam ilyen szívderítőt.

Teljes képernyő rögzítése 2013.11.09. 213621.bmp.jpg
Azért ahhoz még van elég lélekjelenléte, hogy gyorsan kiadja az ukázt Gonoszgyíknak: kinyírni mindent, mi él és mozog itt. Amint azonban a hű Gyík nekilátna a feladatnak, elcsapja Stiles dzsipje, amivel a felmentősereg érkezett, a Stiles-Menőcsaj duó. Ennek a fordulatnak mindenki örül, Gonoszgyíkot kivéve persze, aki a fizika és a biológia törvényeinek ellentmondva nem avanzsált aszfaltmatricává, hanem továbbra is 3D-ben vicsorog bőszen, míg Menőcsaj elé nem járul azzal a bizonyos kulccsal.

Teljes képernyő rögzítése 2013.11.09. 214304.bmp.jpg
Erről a Gonoszgyíkban lakozó Menősrácnak eszébe jut, hogyan s miként adta oda ezt a kulcsot anno Lydiának, s egyből visszavedlik Jacksonná. Pszichóalfa igen elégedetten figyeli a jelenetet, aztán Főfarkassal összenéznek, eljött a pillanat, hogy két irányból mártózzanak meg könyékig Menősrácban. Az áldozat a biológia törvényeinek ismételten ellentmondva haldoklás közben még sort kerít rá, hogy kipréselje exbarátnőjéből a szerelmi vallomást, hogy aztán záróakkordként Menőcsaj karjaiban lehelje ki a lelkét.

Teljes képernyő rögzítése 2013.11.09. 214811.bmp.jpg
Vagyis nem, csak átmeneti volt az állapot, mert farkasként kel ki poraiból, végre-valahára teljesült a vágya, csak másfél évadot kellett gürcölnie a pofaszakállért meg a tépőfogakért. A boldogságot csak az zavarja meg, hogy Gerardnak nyoma veszett, de ez már legyen a következő évad problémája. A hepiend után új színre váltunk, Allison meg Farkasfiú próbálja tisztázni a helyzetet. Előbbi bocsánatot kér, utóbbi meg megbocsát, igen, még az is tök rendben van, hogy a csaja éppen dobni próbálja. Persze csak azért, mert ő türelmes gyerek ám, ideje meg mint a tenger, aztán előbb-utóbb csak összejönnek megint. Na, erre smárolni kell.

Teljes képernyő rögzítése 2013.11.09. 215107.bmp.jpg

A Derekfalka két tékozló báránya meg csak rálel a hőn óhajtott falkára, vagyis inkább azok találnak rájuk, a dolog szépséghibája, hogy karmos kedvükben kapták őket. Állatdoki komoly nyomozásban van a nagy fight helyszínén, Miss Morrell nyugtázza elégedetten, hogy a világ legjobbfej munkaadója ismét a szakmában van. Ugyan, hiszen nem is szállt ki soha. Mintha Pszichóalfa sem szállt volna ki soha a sorozatból, már a Derekfalka tiszteletbeli bétájaként nyomul Főfarkassal meg a rajtaragadt Isaackel. Kezdésként gyorsan lebuktatja Dereket, aki ismét elhallgatott pár szaftos infót, miszerint nem a nagy emberbaráti szeretete okán fogott oly buzgó falkaépítő-tréningbe, sokkal inkább a közeledő Alfa-falka miatt, akik felütik a fejüket ott, ahol új Alfa születik, és lám, meg is érkeztek Beacon Hillsbe is, amit a Hale-kúria ajtajára mázolt szimbólummal adnak hőseink értésére.

Teljes képernyő rögzítése 2013.11.09. 215836.bmp.jpg
Az epizódot és az évadot pedig a két baráttal, Scottal meg Stilesszal zárjuk, lacrosse-oznak egy jót ketten, és megállapítják, hogy kábé ott vannak, mint az első évad elején. Na, így, akkor legalább tiszta lappal kezdhetjük a harmadik etapot.

Teljes képernyő rögzítése 2013.11.09. 220515.bmp.jpg

6 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.11.22. 18:02:24

Hahh, van Vadászapu, jaj de köszi! :) Izgalmak aztán voltak bőven. A legnagyobb WTF az volt nekem, amikor kiderült a gyógyszer-csere. Ravasz, nagyon ravasz! Az Alfa-Falka számomra -egyelőre- értelmezhetetlen, most ott mindenki főnök a Bandában, vagy van olyan, aki egyenlőbb az egyenlők között? Köszi a faszántos HV-kat, minden percét élveztem! Tűkön ülve várjuk a 3. évadot, én és a kis megválaszolatlan kérdéseim.

Smiley93 2013.11.30. 21:57:19

@aggyistenbiri: :D huh akkor jól emlékeztem Vadászapura ;)
Igen, az a gyógyszercsere tényleg váratlan volt.)
Én pedig köszönöm a kitartó olvasást és kommentelést:) Folyt. köv. majd a 3. évaddal:)

aggyistenbrittudós (törölt) 2014.06.15. 09:17:54

@Smiley93: Hátdeszia! Megvan a 3. évad, most már csak az a kérdés, hogy HV lesz-e róla ? Mondd, hogy IGEN! :DDDD

aggyistenbrittudós (törölt) 2014.07.02. 20:25:39

@Smiley93: na de mikor már, kénytelen leszek radarra pakolni.

Smiley93 2014.07.07. 22:09:50

@agyistenbrittudós: szerdán jön az első, aztán most már összekapom magam ;)
süti beállítások módosítása