Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

True Blood 6x01 - Who Are You Really?

2013. augusztus 07. 11:00 - Szencsike

Üdvözlök mindenkit a True Blood 6. évadában! Totális háborúra készülnek az emberek a vámpírok ellen, az egyéb lények is mozgolódni kezdenek. Ráadásul még itt lesz a titokzatos Warlow is, aki a legdrágább pincérnőnkre ácsingózik. Alan Ball, a sorozat esze kiszállt a buliból, érdekes lesz figyelni, mire mennek nélküle. Ja, Bill pedig vámpíristenség lett. Csapjunk bele a közepébe!

Ott hagytuk abba, hogy Bill megitta Lilith vérét és benne reinkarnálódott a mindenható hölgyemény. Előle menekül Sookie és Erik a szétesőben lévő vámpír Hatóság épületéből. Bill rombol és gyilkol, amerre csak jár, a Jason vezette Nora, Jess, Tara és Pam pedig az épület őreivel kénytelenek párbajozni az életükért. Alakváltóink, Sam és Luna és a kicsi Emma, érdekes módon, előbb kijutottak az épületből, mint a vámpírok. Alig járunk az ötödik percnél, de búcsúzunk egy mellékszereplőtől, Luna meghal. Kislányát Samre bízza a halála előtt, nevelőapu és a kicsi együtt menekülnek tovább. Bill felrobbantotta az épületet, Jasonék másodpercekkel a robbanás előtt értek ki. Jason és Pam észbe kap, Sookie és Erik még bent vannak, de Nora nem engedi vissza őket, tovább kell mennie mindenkinek. A veszekedő csapat előtt egy kocsi áll meg, benne faarc Erikkel és szomorú Sookieval. A távolból Bill ordítása hallatszik, harminc métert sem tettek meg, mikor az épületet újra robbanás rázza meg, a csurom véres Bill lép ki a kapuján, farkasszemnézés az autósokkal, majd Bilith elrepül. Főcím.

pic1.png

Autósaink arról vitatkoznak, jó-e nekik, hogy Bill, Bilith vagy akárki is ő, életben hagyta-e őket? Fogas kérdések, de van egy sokkal fontosabb is, egy sajtótájékoztatóról ad hírt a rádió. Truman Burrel kormányzó házához ugrunk, mondandója lényege: hiába él Louisiana államban a legtöbb vámpír, akiket a színrelépésükkor igazi délies vendégszeretettel fogadtak be, a kialakult állapotok (TB gyár felrobbanása, megsokszorozódott ember-vámpír összetűzések) miatt a dolgok megváltoztak. Ártatlan emberek élete szárad a vámpírok kezén, hogy ne legyen több áldozat, a vámpírok számára kijárási tilalom lesz érvényben, napnyugta után nem jöhetnek elő. Életbe lép a 66-os számú parancs 846-os számú állami rendelet, minden vámpír tulajdonú vállalkozást bezárnak. Valamint minden ember, törvényes keretek között felfegyverkezhet, illetve nem minősül bűnnek a vámpírölés. Ezekkel viszont nem mindenki ért egyet, egy emberhölgy a hallgatóságból kiáll a vámpírok mellett és egy teli TB üveggel dobja meg a kormányzót, nem kéne pazarolni ezt ilyen szűkös időkben, na mindegy. A SWAT tagok elviszik a hölgyet, a kormányzót nem rázta meg a kis közjáték, hivatalosan is kihirdette a háborút.

pic2.png

A hírnek a kocsiban Jason örül a legjobban, igaz a csajok ráparancsolnak, fogja be. Nora a háború miatt aggódik, Pam csak a Fangtasia miatt fog vért ontani, Eriknek meg belőlük van elege, így a tengerpart közelében lefékez, négyszemközti beszélgetésre hívja testvérét. Mindenki kihasználja a pihenőt, Pam rögtön számon kéri Eriken, kicsoda Nora, érthető a felindultsága, majd 100 éve ismeri Eriket, de sosem említette neki az idegesítő rokont. Erik viszont nem akar erről vitázni, mikor egy feldúlt vámpíristenség üldözheti őket, és a katonáság úgy általában a vámpír fajt, szóval Pam befogja és nem vitázik, vagy mehet a fenébe. Pam befogja a száját. Erik Norán vezeti le a dühét, remélhetőleg hugica tudja, mivel állnak szemben, de erre a feltámadás-dologra még Nora sem számított, veszélyt jelenthet, így Billnek, Bilithnek, vagy akármi is ő, pusztulnia kell. Ezen a hallgatózó Jess akad ki, mégiscsak a vámpírapjáról van szó, és sírva elsiet. Sookie Jasont küldené utána, de a srác elkötelezett vámpírgyülőlőként nem fog utána menni.

pic3.png

A feldúlt Pam a parton Tara előtt próbál erősnek tűnni, de most száz év minden keserve kijön rajta. Jesst Sookie vigasztalja, bármi is lett a vöröshajú vámpír lány teremtőjéből, Jess nem lesz egyedül. Nora Jasonnel akar tárgyalni, Erik kételkedik a srác értelmi képességeiben, de miután Jason tudja ki Warlow, akit Erik nem ismer, így Jason lesz kikérdezve. Jason lázadni próbál, de Nora megigézi, így minden infót elmond Warlow-ról. Sajnos Erik közbelépett, Jason kikerült a bűvöletből, dühödten fegyvert fog rájuk és ő követeli Norától, valljon a vámpírról. Nora csak annyit tud, hogy Warlow Lilith leszármazottja, az első vámpírok közül való, benne van a Vámpír Bibliában. A csődületre már a partiak is visszatérnek, a testvérharc vége az lesz, hogy Jason megtagadja Sookie-t, mert megvédte Norát, egy vámpír többet ér a lánynak, mint a saját testvére. Jason elfut a vámpíroktól hemzsegő éjszakába.

pic4.png

Jessnek valami rohama van, Bill hívja magához, hiába tiltakozik a kis kompánia, Jessnek mennie kell, különben a teste magától fog felbomlani, amit Erik lehányásával már el is kezdett. Egyik vámpír sem látott ilyen erős rohamot, Jess szenved, Sookie kész elvinni őt. Tara menne nekik segíteni, Erik visszarántja, Pamre bízza, menjenek a Fangtasiába, Eriknek dolga van, még Pam sem állhat az útjába és elrepülnek Norával. No, új helyszín, üdvözölhetjük a vérfarkasokat, a régi falkavezért a szokásoknak megfelelően felfalják, az új vezér Alcide, ha akarja a tisztséget, neki is enni kell a felkínált húsból. Ugye emlékszünk, hogy Alcide ivott vámpírvért, hogy legyőzze a korábbi alfát? Martha mondja ki a nagy igazságot, miközben Alcide éljenzés közepette harap egy nagyot a letépett karból. A hatalom a legveszélyesebb drog, nem a vámpírvér és más hasonló szerek. Egy farkaslány, Danielle rögvest kutyapózban hágatná meg magát Alcide-dal, amit a férfi a mustráló pillantásból ítélve meg is tenne. Azt hiszem, kezdem nem kedvelni az új Alcide-ot, de legalább farkasként szép.

pic5.png

Ugorjunk friss apuka Andyre, lett négy tündérkislánya, örülnie kellene, de csak szomorúan néz maga elé a verandán. Jön a mérges Arlene, tessék menni gyereket nevelni, mert ő és Terry épp őt helyettesítik ebben. Úgy látszik ez a nagy igaságok estéje, mert az élet senkivel még Andyvel sem igazságos, csodák nem léteznek, a gyerekeknek meg szükségük van az apjukra. Kibújt a szög a zsákból, derék rendőrünk egyszerűen attól fél, hogy nem lesz belőle jó szülő. Arlene szerint minden szülő ugyanezért aggódik, vannak rossz napok, de a jó dolgok, amit a gyerekek fognak neki adni, mindenért kárpótolni fogják. Andy-t meghatották a nő bátorító szavai, gyereknevelésre fel, máris kezdheti a pelenkázással! Sam is visszatért a bárba a kicsi Emmával, a konyha kivételével minden sötét, végül is csak Lafayette védi a birtokot, nincsen nagy baj. Sam megígérteti vele, hogy ne dobja fel őket, Lafayette vágja, hogy ez Luna Steve Newlin átalakulása miatt lehet, a tévé ezzel van tele. Emma éhes, Lafayette a gondjaiba veszi, Sam magára marad a fájdalmával.

pic6.png

Jason valahol a sötét éjszakában egy sötét erdő menti úton bandukol, mikor érkezik egy öreg autó egy öreg sofőrrel, aki kész felvenni Jasont. Az Einstein frizurás sofőr kész segíteni a bolond srácnak, aki beszáll egy idegen autójába, hiába minden rendőrtanítás, hiába a vámpír veszély. Ezek után kiderül az öregről, hogy ismeri Bon Temps városkát, a családja nagy része meghalt. Jason meg elmeséli élete történetét, beleértve a szüleit és mentális problémákkal küzdő húgát, mert van idejük a hosszú út alatt beszélgetni. Sookie és Jess megérkeztek a Compton rezidenciához, Sookie biztos, ami biztos, karót vesz magához. Bill is itt van, már nem csupa vér, normálisan néz ki és ruhát is felvett. Erik és Nora is megjött, Norát Bill a falhoz vágja, Erik megkarózná, de Bill az erősebb, és fojtogatni kezdi a vikingvámpírt. Sookie segít, beledöfi a saját karóját Billbe, akiből nem lesz vértrutymó, hanem kihúzza a fadarabot és a karó okozta lyuk másodperceken belül beheged, na akkor beszélgessünk, agyarakat behúzni. Bill nem szörnyeteg, de ha kell, megvédi magát. Még mindig Bill, igaz egy továbbfejlődött változata. Jesst és senki más sem fog bántani, Sookienak itt kell közbeszólnia, akkor menjen el és soha ne térjen vissza, mert a régi Bill már halott. Jess váratlant lép, Sookie és a másik kettő lépjen le inkább, ők azok, akik a legtöbbet árthatnak most az előbb gyilkolunk és utána kérdezünk felfogással. Bill Jess mellé áll, és elküld mindenkit a házból, szavai megerősítéseképp egy kis földrengést is előidéz, a másik három kérdés nélkül eliszkol.

pic7.png

Politikázzunk egy kicsit, Burrel kormányzó már a hajnali órákban várja a TB gyártás egyik fejesét, aki TRUBLD1 rendszámú fullverdával meg is érkezik a találkahelyre, egy palackozó üzembe. Igaz hogy háború van, de a férfi alkut ajánl: induljon újra a véritalgyártás egy kis kormánytámogatással. Az üzem egy csődbe ment italgyártó cégé volt, most ingyen és bérmentve megkapják TB palackozónak. Burrel italmutyijának az a lényege, hogy a TB gyártás újraindul, a vámpírok veszik a véritalt, ezzel jön a pénz az államnak. Nem ám az emberek megvédése, vagy a világbéke és más magasztos célok, nem. Legyen Burrel zsebe tele, igaz ő maga nyíltan sosem fogja bevallani, hogy segített a másik oldalnak. Vérfarkasaink rohangálnak az erdőbe, Alcide visszaváltozott, a hörgésen és a morgáson kívül csak annyit tett, hogy emberként majdnem megdugta volna a Danielle nevű szukát, ha Rikki, az elsőszámú vérszukája nem lép közbe. Tényleg kezd idegesíteni az egész vérfarkas kompánia, és ezen még Alcide keményre kidolgozott feneke sem segít…

pic8.png

Ugorjunk egy értelmesebb vonalra, Pam dúl-fúl a Fangtasiában, hiába beszél vele Tara, ne siránkozzon Erik után, ha ő itt van. Pamnek nem lehet beszélni, tovább dühöng Erik miatt. Váratlan vendégek érkeznek hozzájuk, SWAT katonák törnek be csőre töltött fegyverekkel, hogy teljesítsék a 846-os rendeletet, vagyis be kell zárni a bárt, és minden értéket elvinni. Pam hiába veti be a legbűbájosabb mosolyát, a katonák nem viccelnek. Tara kap egy lövést, mert az egyik katona parancsolni mert Pamnek, és ő csak meg akarta védeni a párját, barátnőjét, vagy teremtőjét, jó ég tudja milyen kapcsolatban állnak. Erik és Sookie sétál haza, hiába változnak az idők, Sookie régen szerette Billt, most már kész lenne megkarózni őt, hogy megvédje Eriket, akit korábban ki nem állhatott. Eriknek az a Sookie számít még mindig, aki réges-rég besétált a fehér ruhácskájában a bárjába. Erik újabb nagyvonalú dolgot tesz, visszaadja Sookie-nak a házát, újra a lány tulajdona lesz. Búcsúzóul Sookie is szívesen lenne újra a fehér ruhás lány, a régi életét akarja visszakapni, de ennek Erik már nem lesz része, Sookie visszavonja a meghívást, Eriknek mennie kell a házból.

pic9.png

A kitiltott Eriket Nora várja a verandán, a következő lépésről érdeklődik a Pusztuljon Bill! tervben, Sookie-t is használná. Ezt Erik soha, de soha nem engedi, Nora végre megtudta mi testvérkéje gyengéje: egy szőke féltündér. Féltündérek máshol is vannak, Andy gyerkőcei nagyon gyorsan nőnek, kisbabákból hirtelen olyan három év körüli kislányok lettek. Jess a nappali lefekvéshez készül, Bill barátkozni próbál, a békejobbot egy pohár TrueBlood jelenti. Jess a kis asztalkára tenné a poharat, de leveri, Bill pedig megállítja a kiömlő vért és a zuhanó poharat a levegőben és a pillantása erejével visszateszi az asztalra a poharat. Jessnek ez több mint sok, kiönti a szívét, fogalma sincsen, hogy micsoda Bill, de fél tőle. Bill maga sem tudja a válaszokat, de szüksége van Jessre, segítsen kitalálni mi is ő valójában. Egyedül neki nem fog menni, Jess őszinteségével tisztán láthatja, mivé vált valójában. Jess megígéri, hogy segít, Bill jó apuka módjára puszival kíván jó alvást nappalra az utódjának.

pic10.png

Eközben Jason már Bill Bilithé válását meséli a sofőrjének, de legalább képes megbocsájtani húga viselkedését, mert ő maga sem viselkedett rendesen. Az öreg csak hümmög és mosolyog, Jason csak beszél tovább, mintha egy pszichiáternél lenne, igaz a szüleit még mindig látja. Eddig nem nevezte meg a húgát konkrétan, de most már Warlow-t is megemlíti. Az öreg rávágja a Sookie nevet, Jasonnek lassan leesik, hogy az öreg titkol valamit, aki csak nevet. Ő lenne Warlow? Nem tudjuk meg, mert mikor Jason lelőné, az öreg egyszerűen eltűnik. A kocsit nem vezeti senki, Jason a bokrok felé száguld. Sookie békésen alszik, a szerződés, amivel Warlow-nak ígérték, fényleni kezd. Bill otthon olvasgatja a Bibliát, de látomása van: ezüstlánccal vernek egy vámpírt, a fájdalmát Bill is érzi. Lilith is újra suttog neki, a nő a dolgozószobában várja őt, három példányban is, akik megszállják Bill testét.

Címkék: true blood 18+
1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Is 2013.08.08. 09:53:26

Alcide ebben az évadban egyre inkább egy pöcs.
süti beállítások módosítása