Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A célszemély (Person of Interest) 1x19 - Hús és vér

2013. február 12. 11:00 - AaannnaaA

Reggel van, Carter a fiát hozta iskolába. A fiú bemegy a suliba, Carternek pedig csörög a telefonja. Kolléganője keresi, jó híre van. Azok a bankszámlák, amik Eliashoz köthetők, ma reggelre kiürültek, pedig 4 millió dollár volt rajta. Helyzet van, Carter indul is. John érkezik az irodába. Főncsi megjegyzi, hogy késett, de az okára John nem ad rendes választ. Remélem nővel volt. Sűrű napjuk lesz, öt szám érkezett. Ez rekordtermés. Pláne, ha megnézzük kik az alanyok. Ők ugyanis az öt fő maffiagóré: Basile, Caparelli, Zambrano, Grifoni és Moretti törvényes fia. Ez nem jelenthet mást, minthogy Elias leszámolásra készül ellenük.

1.jpg

John rögtön jön a megoldással: hagyjuk őket, had nyírják ki egymást. De Főncsi tromfol, biztosan lennének civil áldozatok is, úgyhogy muszáj közbeavatkozni. Oké, de hogyan csináljuk? Maffiavezéreket azért némileg nehezebb megfigyelni. Főncsi szerint egy klubban rendszeresen találkozik az öt főgóré. A klub nemrég új biztonsági berendezést szereltetett fel. Amin keresztül be lehet szólni a bent rekedteknek. Már át is öltözik munkásnak, és a berendezést babrálja, kicsit átalakítja, így nem befelé lehet beszélni, hanem minden benti beszédet hallani. Halljuk is, a szokásos rosszfiú főgóré szöveget nyomják. Csak Moretti fia van kiakadva, hogy miért tesz úgy mindenki, mintha Elias nem is létezne? Mármint a féltestvéred, kérdezik kedvesen. Zambrano szerint be kellene venni Eliast is a buliba. De hát elrabolta a saját apját, ez nem számít semmit? De nem állnak mellé, ők inkább üzletelnének vele. Főncsi Johnnak mondja, hogy meg kell győzni a maffiózókat, hogy Elias nem társulni akar velük, hanem az életükre tör. Szólni kellene Carternek is. De ugye ő nem áll szóba Johnnal. Főncsi szerint ideje bocsánatot kérni. John nagy levegőt vesz, és tárcsáz. Nem jár sikerrel, Carter a no gombot választja.

2.jpg

Amúgy épp az őrsön van, kolléganőjével Elias bankszámláinak ügyét tárgyalja. A 4 millió dollárt Elias rengeteg helyre küldte szét. Tehát szervez valamit, embereket vett, illetve a szolgáltatásukat. Jó lenne tudni, kiknek ment a pénz, de időbe telik a lenyomozásra engedélyt kapni. Főncsi persze egy perc alatt meghekkelné a rendszert, csak mondom. Közben Elias faterjával beszélget. Ezek szerint él az öreg, csak fogoly. Olyan, mintha egy borospincében lennének, legalábbis rengeteg hordó van körülöttük. Kölcsönösen sértéseket vágnak egymás fejéhez. Az öreg kérdi, miért van még életben? Azért, hogy végignézhesse, amit Elias most véghezvisz.

Délután van, Fuszkó a rossz arcú hr-essel találkozik, aki beszervezte. A tag Johnról akar infót. Miért, őt is beszerveznétek, kérdi Fuszkó, de nem kap választ. A hr-es arról tájékoztatja, hogy megbízást kaptak Eliastól, úgyhogy Fuszkó fáradjon el betegszabira, most ne nyomozzon a következő napok gyilkossági ügyeiben. Baszki. Fuszkó is csak morcosan les.

3.jpg

John úgy dönt, egyesével próbálja meg a maffiafőnököket meggyőzni, veszélyben vannak. Caparellihez lép oda, aki épp kijön egy épületből két testőrrel. Maga zsaru, jön a logikus kérdés a maffiózótól. Nem, de tudom Elias mire készül. Hagynálak is a francba megmurdelni mindannyiótokat, de aggódom a civil áldozatokért. Én meg tudlak védeni, ha velem jössz. A maffiózó tesz az egészre, és odébbáll. Ez nem jött be, John fiam. De a rosszfiú csak a következő lámpáig jut, már robban is a kocsija. Már csak négy maffiafőnök maradt, és sajnos van civil áldozat is. John még látja Elias jobbkezét - a tagot, aki időnként rendőr ruhát visel - kocsival elhajtani.

4.jpg

Múltba pillantunk, most azonban Elias múltjának részleteit ismerhetjük meg. 1981 van. A kis Elias sírva érkezik nevelőanyja munkahelyére. Bántották az iskolában, mert nem csinálta meg a háziját. És mi lenne az? Családfát kell rajzolni. Hát igen, az tényleg szívás. A nő vigasztalja.

Újra a jelenben vagyunk. Eliasnak csörög a telefonja, John hívja (már az irodából). Kéri, hogy hagyja abba ezt az egészet, mert civilek is megsérülnek. Elias persze hajthatatlan, nincs miről tovább beszélniük. John nagyon dühös. Főncsi szerint más baj is van, méghozzá Carter. De hát ő nem veszi fel a telefonját. Az igaz, de Főncsi azért lehallgatja továbbra is. Caparelli felrobbantása után Carter felvette a kapcsolatot a négy megmaradt maffiafőnökkel, és védelmet ajánlott nekik. Nem tudja, hogy Elias mindegyikükkel végezni akar. John szerint Carter bajban van, úgyhogy Főncsi találja meg gyorsan, addig ő fegyvert ragad és indul. Carter ezalatt egy találkozóra érkezett, két rendőrautó és néhány rendőr kíséretében. Egy járőrt maga mellé vesz, a többieknek utasítást ad, hogy biztosítsák a környéket. Egy sikátorba lépnek, Basile van itt a maffiózók közül. Carter, a járőr és Basile indulnának, de a rendőrautók nincsenek sehol. Carternek meglepődni sincs ideje, már lőnek is rájuk. A maffiózó halott, a járőr vállövést kap. Carter fedezékbe ugrik. Támadója egyedül van, és közelít, de végre ideért John, és kilövi. Carternek csak annyit mond, hogy máskor hívjál vissza, ha kereslek.

5.jpg

Ismét a múltba nézünk, ezúttal 1991-be. Moretti apuka egy étteremben kajál, új embere érkezik. Váltanak pár szót, az öreg már tudja, hogy törvénytelen fia az, Elias. Aki be akar állni hozzá. Az öreg rábólint, a fiú pedig örül, hogy végre megismerte a fatert, és neki dolgozhat.

A jelenben Carter és John egy kávézóba ült be a nagy izgalomra. Végre újra együtt, mondom én. Carter nem kicsit lehet hálás, mert rögtön arról beszél Johnnak, amit az előző részben tudott meg, azaz hogy egy egész FBI részleg van a nyomában, akik mellesleg azt hiszik, Eliasnak dolgozik. Johnnak szeme sem rebben. Főncsi is megjön, teljes a csapat. Carter beszélni kezd az ügyről. Említi Elias bankszámláit, amiről eltűnt a 4 millió dollár, és hogy nehéz lesz lenyomozni hova került a pénz, pedig az sokat segítene. Megtudhatnák, ki dolgozik Eliasnak. Főncsi rögtön felajánlja, hogy majd ő utána néz. Mondjuk ez gyorsabb út, mint mindenféle engedélyekért kuncsorogni. Carter meg akarja győzni az immár három fősre apadt maffiavezér állományt, hogy tartsanak vele védőőrizetbe. Indulna, de John utána nyúl, és bekínálja egy halom fegyverrel. Arra az esetre, ha legközelebb ő épp nem lenne kéznél. Carter végre felenged.

6.jpg

Másnap reggel van. Carter a Johntól kapott fegyverarzenállal molyol a csomagtartóban. Fuszkó érkezik, ő is hozott egy rakás fegyvert, mert Carter ezt kérte. Segítségül hívta Fuszkót, másban nem bízik. Én meg csendben remélem, hogy nem tett rossz lóra. Elindulnak, ezúttal egy terepjáróval, nem Carter szokásos autójával. John eközben figyel valakit. Főncsi az irodából tájékoztatja, hogy sikerült kiderítenie a 4 millió dollár útját, most azok közül figyel John valakit, aki kapott a pénzből. Hátha így okosabbak lesznek, kik Elias emberei. John látja, hogy az általa figyelt tag is figyel valakit. Egy családot: nőt és két kisgyereket. De vajon kiét? Talán a megmaradt maffiavezérekét? Hát rohadtul nem. A gyanútlan családhoz ugyanis a csúnya hr-es rendőr lép oda. Johnék most jönnek rá, hogy hiába dolgozik a hr Eliasnak, az őket is figyelteti, ha esetleg meggondolnák magukat, a családjukkal együttműködésre lehet kényszeríteni őket. Ez lehet Elias B terve.

A három megmaradt maffiavezér eközben újra tárgyal, mégpedig nagyon idegesen. Betoppan Carter és Fuszkó talpig fegyverben és golyóálló mellényben. A főnökök hitetlenkednek, a rendőrséggel meg pláne nem akarnak együttműködni. Ki is hajítanák a két rendőrt, csakhogy az embereik leléptek. Carternek elege lesz a szájtépésből, és fegyvert ránt, Fuszkó követi a példáját. Carter fegyverrel maffiavezéreket rabol? Nem térek magamhoz. Sietve távoznak az épületből. Carternek csörög a mobilja, de nem veszi fel. Azzal van elfoglalva, hogy a három betojt maffiást a terepjárójába zsuppolja. Fuszkó a volánhoz, indulás. Elias emberei ideértek, lőnek rájuk veszettül. Carter viszonozza a tüzet a Johntól kapott kézi ágyúval. Moretti fiának csörög a telefonja, de Cartert keresik - az előbb ugye ő nem vette fel a sajátját. Főncsi az, az irodából irányítja őket, hogy merre meneküljenek, és megad egy címet, ahol biztonságban lesznek.

7.jpg

Megérkeznek. Érdekes egy lakás ez, inkább erődnek mondanám. Ez meg Főncsi egyik B terve lehet, gondolom én. A paranoia, ugye. Ezután Eliast látjuk, amint apjához beszél. Érkezik a jobb keze, a robbantgató, időnként rendőrnek öltöző tag. (Elias szólíthatná végre a keresztnevén, azt rövidebb lenne leírni). Beszámol róla, hogy a három ellenségnek lába kelt, és Carter keze van benne. Elias szerint ideje, hogy a hr munkához lásson. Eközben John az utcákat járja. Főncsivel beszél, aki beszámol Carter tettéről. Szerinte kezdi átvenni John módszereit. John eddig több olyan embert is lenyomozott, aki Elias fizetési listáján van, mindegyikük hr-eseket, vagy a családjukat figyeli. Főncsi szerint ennek nincs sok értelme, mert a hr úgysem tudja hol van a három maffiavezér, csak Carter és Fuszkó. Johnnak ettől a mondattól rögtön rossz megérzése támad. Kérdezi is, hogy azok közül, akik Elias fizetési listáján vannak, tartózkodik-e valaki a Marbury iskola közelében? Igen, jön Főncsi válasza. De miért? Mert oda jár Carter fia. Bassza meg! És már látjuk is, ahogy Taylort, Carter fiát egy rendőr kíséri ki a suliból, mert az anyja balesetet szenvedett, beviszi hozzá a kórházba. Baszki, rendőr szerkóban Elias jobb keze az. Taylornak csörög a mobilja, felveszi. Főncsi hívja, figyelmezteti, hogy maradjon az iskolában. De elkésett. A gyerekrabló fegyvert ránt, és lelövi a suli biztonsági őrét. Ekkor érkezik John, vadul lő a rosszfiúkra. Azok meg vissza. John be is kap egy golyót, még jó, hogy végre felvett egy mellényt. Ennek ellenére nem jár sikerrel, a fiút elviszik.

8.jpg

A menedék lakásban Carterék látják, hogy az épület elé megérkeznek Elias emberei. Ez gyors volt, de hogy találtak ide? Az én tippem, hogy figyelik valakinek a telefonját. John hívja Cartert, és annyit mond, hogy mindent megtesz, és épségben visszahozza. De mégis kit? John már nem tud válaszolni, mert Taylor hívja az anyját. De nem a fiú szól a telefonba, hanem Elias. Látjuk, hogy oda vitte a fiút, ahol az apját is fogva tartja. Carter kiborul, de akkor sem adja át a három maffiózót, és Eliasra vágja a telefont. Újra Johnnal beszél, tanácsot kér, mégis mit tegyen? John szerint semmit, mert elmegy a fiúért kiszabadítja, erre a szavát adja. És azt ugye tudjuk, hogy John milyen, ha veszélyben lévő gyerekről van szó. Az alaphangulata megvan hozzá, a fejére van írva. Hívja is Főncsit, hogy derítse ki, hova vitték Taylort. De Főncsi már úton van, hogy intézkedjen. Mégis hová megy? Még nem tudjuk meg. A lakásban Carter kiborult, Fuszkónak mondja, hogy elvitték a fiát. Az erősítést hívna, de Carter nemet mond. Ő már észrevette, amit a társa még nem: a lent posztoló emberek ugyanis rendőrök. Nincs más megoldás, várni kell. Ami persze nem olyan könnyű, mert Zambrano - az egyik maffiavezér - bazgálni kezdi Cartert, és elmondja, hogy Fuszkó bizony korrupt rendőr. Carternek meglepődni sincs ideje a hallottakon, mert a lakástelefonon, az ajtó előtt Elias hangja hallatszik.

9.jpg

Főncsi közben megérkezett a céljához. Ami egy kávézó, ahol rossz arcú hr-esünk ücsörög. Végre neve is van, Simmons. Főncsi rögtön a lecsóba csap, a hr-ről kezd beszélni. És arról, hogy pénzt kaptak Eliastól, hogy nézzenek félre. Csakhogy ő olyasmit tud Eliasról, amit a hr nem. Mit is, kérdi Simmons. Főncsi pedig leteszi elé a fényképeket, amiket a mai megfigyelésen John készített. Elmondja, hogy Elias figyeli a hr-esek családját, és embert is rabolt, elvitte Carter fiát. Simmonsnak ez új. A képeket nézi, és meglátja azt, amin az ő családja van, ki is akad rendesen. Főncsi nemcsak a képeket hozta, hanem annak az embernek az aktáját, aki Simmons családját figyeli. Merthogy az egy bűnöző szép priusszal. Ez már elég meggyőző bizonyíték Elias mocskosságára. Simmons kérdi, Főncsi mit akar? Azt, hogy derítsd ki, hol tartják fogva Taylort, és a hr vonuljon le Elias pályájáról.

10.jpg

Időközben beesteledett. A lakásban a helyzet változatlan. Carterék bent, Elias kint. Elias embere nekiáll az ajtónak egy lángvágóval. Közben a múltba nézünk kicsit, megint 1991-be. A fiatal Elias két másik taggal egy erdőbe érkezik. De gyorsan kiderül, hogy itt nem munka van, hanem apu küldte a két bácsit kinyiffantani törvénytelen fiát. Némi hegyi beszéd és szájkaraté után Elias mindkét tagot lenyomja, és odébbáll. Most már van oka apját duplán utálni.

A jelenben Főncsi és John megkaphatta a kért infót, mert megérkeztek oda, ahol Taylort tartják fogva. Főncsi nagyon cuki, menne segíteni, de azt sem tudja, a fegyvert melyik végén kell megfogni. John megnyugtatja, rá sofőrként van szükség. Indul a mandula. John kopog, majd az ajtónyíláson kitekintőt két térdlövéssel üdvözli. Jól durva jelenet, de a lényeg a szokásos: mindenkit kilő, kivéve Elias jobbkezét, őt csak kiüti. Felnyalábolja Taylort, és ha már arra jár, Moretti aput is kiszabadítja. A lakásban ezalatt Carter nem alkuszik, akárhogy cincog Elias odakintről. Fuszkó észreveszi, hogy a hr távozik az épület elől. Elias viszont nemsokára bejut, így Carter és Fuszkó feltartott fegyverrel áll az ajtóval szemben, hogy felkészüljenek a támadásra.

11.jpg

Zambrano azonban, az eddig is izgága maffiavezér kirántja Fuszkó övéből a hátul tartott fegyverét, és védelmezőire fogja. Merthogy Elias alkut ajánlott neki, ő pedig elfogadta. Bent fegyvert fognak egymásra, Elias mindjárt bejut, totál patthelyzet. Zambrano Fuszkót győzködi, hogy Elias lesz a nagyfőnök, álljon az ő oldalára, ha élni akar. Kint Elias embere vadul dolgozik, de abbahagyja, mert elkészült és mert bentről lövés hallatszik. Betörik az ajtót, de Eliasék a rájuk fegyvert fogó rendőrökkel találják szembe magukat. Zambrano halott. Vajon ki lőhette végül le?? Kintről sziréna hallatszik, Fuszkó erősítést hívott. Valakiben csak meg kell bízniuk, minden rendőr nem lehet korrupt. Elias leteszi a fegyvert, Carter pedig letartóztatja.

12.jpg

Csörög Carter telefonja, Taylor van a vonalban. Jól van, és teljesen elájult a két tagtól, akit az anyja küldött érte. Carter megnyugodhat, Fuszkó is vigyorog. Másnap reggel John végre átadja Taylort az anyjának. Carter nagyon hálás, hogy John megtartotta az ígéretét, és visszahozta a fiát. Úgy néz Johnra, hogy az nála már egy öleléssel felér. Ezután végignézzük Elias lesittelését. Estére Moretti és törvényes fia is együtt van, indulnak haza, autóba ülnek. Csörög egy telefon, de nem a sajátjuk, hanem a kocsiban van egy borítékban. Elias van a vonalban, immár a börtönből. Elbúcsúzik az apjától, majd még hallja a telefonban a robbanás hangját. Apja és féltestvére immár halott. Elias jobbkeze intézte az egészet, és látjuk, hogy végig is nézte.

5 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Reeku4 2013.05.28. 08:32:00

Amikor John bemegy Taylorért és elkezd lövöldözni, tudja valaki milyen zene szólt? Köszi előre is! Ez a rész 10/10 volt!

Reeku4 2013.05.29. 08:34:26

@AaannnaaA: Szia! Igen ez az, nagyon köszi, fantasztikus ez a zene és mennyire illett ehhez a jelenethez!!! :)

AaannnaaA 2013.05.29. 09:47:58

@Reeku4: Szívesen! Ilyen ügyben bármikor szólj nyugodtan, elég alaposan a fülembe mászott a zene. Szerintem is szuper!

Reeku4 2013.05.30. 10:27:43

Oké, köszi :) Lehet, hogy lesz még ilyen, elég jó zenéket válogattak be a sorozatba! Én most kezdtem el a 2. évadot! :)
süti beállítások módosítása