Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Így jártam anyátokkal 1x19 - Mary the Paralegal

2012. december 27. 09:00 - sawyer_15

Visszatekintéssel indítjuk a részt: három hónappal ezelőtt vagyunk, a bárban Ted Victoriáról ömleng kerek szemekkel és olaszos gesztusokkal. Teljesen odavan Miss Vajassütiért, amint azt premier planban láthattuk, egészen 4-5 rész erejéig. Az eddigiek alapján a forgatókönyvírók egész kegyesek voltak a cukrászlánnyal. Elhangzik a már-már hagyománynak tekinthető úgy-érzem-ő-lehet-a-feleségem kulcsmondat is. Ted szerelme határtalannak látszik, amely ekkor még nem ismert korlátokat, aztán elég volt a schengeni övezet két oldalára kerülni, és láttuk, mi lett belőle.

2.png

Megérkezik Robin lelkesen, nagy hírrel: az éneklő kutyás sztoriját jelölték egy tévés díjra. Tejóég, milyenek lehetnek azok a tudósítások, amelyek elvéreztek az előselejtezőben? Ez a kérdés, nem az, hogy mi lesz az egyetemi keretszámokkal. A díjkiosztón pedig szüksége lesz a baráti támogatásra, így meg is hív mindenkit azzal a lendülettel. A többiek visszafogott lelkesedéssel néznek félre, végül az ingyen kaja-pia érvkészlet lesz az, ami elsöprő erővel dönti le a szellemi táplálékkal szembeni ellenkezés és bizalmatlanság gátjait. Csak nem lenézni a materialista hozzáállást, életre szóló barátságok alapulnak az ilyesmin. Ted jelzi, hogy kísérővel jönne, mert hát Victoriával hosszú távra tervez. A Famous last words kötet újabb sorral gazdagodott. 

1.png

Három hónap múlva sivár pusztaság honol Ted lelkében, a bár egy siralomvölgy berendezett boxában készülnek a srácok az estére, ami a legkevésbé sem ígérkezik frenetikusnak. Ted ki akarja hagyni a vacsorát, a főtt marhanyelv nem nyújt elég kompenzációt arra, hogy Robin még mindig veszettül be van rágva rá. Két szék között a pad alá klasszikus esete, jelzi Barney, ha esetleg Ted nem jött volna még rá, hogy miért lett szingli. Az öltönyös győzködi Tedet, hogy azért ki ne hagyja az estét és az ingyen-becsűrés lehetőségét. Amúgy pedig ez remek alkalom, hogy egy dögös csajjal féltékennyé tegye Robint, csupán egy kísérőt kell szereznie. Mármint egy prostit, ha valakinek kétségei lennének, hogy ez mit jelent a Stinson-szótárban.

27.png

Ted persze ellenkezik, mégiscsak van benne tartás, még ha nem sokkal korábban úgy akart megdönteni egy másik csajt, hogy még volt barátnője. Azért van egy határ, amit nem lép át. Legalábbis nem olyan könnyen, merthogy ez a prosti dolog szerinte elég ízléstelen. Barney simán maradinak tartja az építészt, hisz a kurválkodás nemhogy ősi mesterség, de folyamatosan dinamikusan fejlődik, felülemelkedve a gazdasági ciklusokon, fittyet hányva válságnak és reálgazdasági összeomlásnak.  

26.png

Amúgy pedig Ted Victoria távozása óta nem szexelt, amint be is vallja. Ted vagyok és 57 napja mentes a szextől. Ez testvérek között is majdnem két hónap, piaci alapon pedig jobb nem belegondolni. Barney-Ted kontrázgatás következik, elmennek egészen a Fedák Sáriig. Ted, te formán kívül vagy. Semmi gáz, nem is vagyok pályán, az öltözőben pihenek és jól elvagyok ezzel. Barney tesz egy majdnem visszautasíthatatlan ajánlatot: Hozom neked Mary-t, akivel egy házban lakom.  Okos, dögös, jó fej. Eddig jó, kár, hogy az is benne van a pakliban, hogy majd a stricije vezeti az oltárhoz, ha Ted netán elveszi feleségül. Barney kamufelháborodik Ted hozzáállásán, mégis, hogy lehet egy ilyen apró jellemvonás alapján negatívan megítélni egy emberi lény személyiségét. Persze senki nem veszi komolyan.  

3.png

Ugrunk az apartmanba, ahol Lily és Robin készülődik. Lily-től megvonták a délutáni alvást az oviban, egészen pontosan a gyerekektől vonták meg, de hát az az óvónők sanyarú sorsa, hogy jóban-rosszban, alvásban és álmatlanságban osztozzon az ötévesekkel, akikkel összekötötte az életét. Ennek egyenes következménye, hogy a részben holdkórosként jár-kel, vagyis inkább fekszik-heverészik, nem nagyon lesz magánál. Bár az is lehet, hogy simán betépett a forgatás előtt, aztán ez jött ki belőle. Robin megbeszéli a csíkszemekkel fókuszálni igyekvő Lily-vel, hogy az egyik munkatársát vinné a díjátadóra. Nahát, Mr. Hairspray visszatér? Lily azonnal jelez Marshallnak, mert a pár szerint ez kőkeményen húzós este lesz, máris nem csak a roséval leöblített kaszinótojásokért lesz érdemes elmenni. Ted nem aggódik, minden rendben lesz, még örül is, ha Robin továbblépett. A munkások kezdhetik visszaszerelni a bár beszakadó tetőelemeit.

4.png

Barney közben elment shoppingolni, és akciósan beszerezte a korábban említett Mary-t. A lemenedzselt randival azt akarja bizonyítani, hogy mennyire korlátolt Ted elképzelése a hivatásosakról. Barney meglátásában tökéletes a helyzet: egyrészt Robin féltékeny lesz, másrészt Ted szexel egy jót, harmadrészt az este megváltoztatja a negatív véleményét a kurvákról, negyedrészt pedig a másrészt egész éjjel. A látókör-szélesítést speciel segíti, hogy Barney igazán felsőkategóriás csajjal érkezik, ő megadja a módját mindennek, biztos fétispartikra sem gagyi kölcsönzős cuccban jár, hanem egyedi tervezésű latexszerkóban. Ted pedig a legjobb haverja, úgyhogy nem a szemétégető mellett szerzi neki a portékát. Egyszóval Mary überfasza, na.

5.png

Robin megérkezik a bárba az extra strong Velmetina zselé legnagyobb amerikai fogyasztójával. Ted ekkor lenyom egy telepatikus beszélgetést Marshallal, hangok nélkül, szemkontaktussal, a telepátia már csak így megy arrafelé. Robin aktuális partnere Sandy Rivers, akinek reggeli lapszemléje közben Ted és Marshall rendszeresen azzal szórakoznak, hogy a tévéképernyőn keresztül beöltöztetik. Van francia Sandy, pornósztár Sandy, vidéki suttyó Sandy, kimeríthetetlen a repertoár, itthon biztos lenne Bokros meg Kövér Sandy is. Ted Sandy-t látva meggondolja magát, egy dögös Mary rendelve.

6.png

Ugrunk a díjátadóra, ahol est házigazdája Vámpír Lou, ami azért sokat elárul arról, hogy mire lehet számítani. Ted még nem emésztette meg teljesen, hogy egy prostival randizik, be van feszülve, hátha kiderül valami a beszélgetések során. Eh, de Mary és Lily közös mosdólátogatása során sem került szóba semmi necces, csak Mary kölcsönadta a rúzsát Lily-nek. Marshall ekkor öklendezve próbál megszabadulni a kellemetlen érzéstől, ami Lily-től rúzsátvitellel került hozzá. Lily a délutáni alvásmegvonástól továbbra is ki van készülve, fáradt és kiállhatatlan, nem állapot, hogy végig dolgozni kell egy munkahelyen. Barney szerint magánóvodában kellene dolgoznia. Lily nem akarja eladni a lelkét (szúrós tekintet kedves vőlegényére), ő komoly hivatástudattal rendelkezik és a pályaválasztását nem a pénz határozza meg. Elvégre mi lenne akkor belőle, úgy érezné magát, mint egy prosti. A hasonlatot már Mary visszhangozza, Ted meg ezerrel forgatja a szemeit.


8.png

És ha már a prostiknál tartunk, Robin jó érzékkel rákérdez Mary-nél, hogy mégis mivel foglalkozik. Helyette Barney reagál hirtelen: jogászsegéd, ügyvédi irodában végez adminisztrációs munkát. Amolyan Doktor Szöszi Junior. A konkrétumokra vonatkozó kérdésekre ügyesen kivágja magát a csaj, Ted le van nyűgözve és flörtölni kezd a szőkével. Már persze csak azután, hogy udvariasan rákérdezett, hogy szabad-e. Finom úriember, na. Szabad, persze, sőt, elvárt. Ted nagy elánnal kezd neki: Dögös vagy. Szép kétpontos dobás. Robin nem állja meg, hogy be ne szóljon: Ted egy főnyeremény, de le ne vedd róla a szemed egy percre sem. Ebből kerekedik egy jó kis vagdalkozás, Ted meg Sandy-nek szól be a reggeli hírolvasás miatt. Elvégre az nem munka, ő is azt csinálja, persze még a reggeli kávé közben, a valódi munka előtt. Ezután ő valódi értékteremtéssel járul hozzá a világ jobbá tételéhez. Kemény srác ez, fél kézzel kinyomja a lekvárból a barackízt. Mary szerint Sandy hajkoronáját úgy rakják a fejére, mint Darth Vaderre a sisakot. Ted természetesen odavan. Robin nézése közben gyilkolni tudna, a szöszi jogászsegéd menten elfüstölne paragrafusjeleket eregetve, ha a riportercsajon múlna.  

11.png

Az este folyamán Ted egyre inkább rájön, hogy Mary mennyire fantasztikus, a végére teljesen összemelegednek. Megpróbál Robinnal beszélni, hogy bocsánatot kérjen, de a csaj pár válogatott beszólás keretében rendesen elhajtja, nincs igazán barátkozós kedvében. Tednek elege lesz, visszamegy és rákapcsol Mary-nél. A szőke jogászsegéd és az építész szép labdamenetekkel megfelelő irányba tereli a témát: Ilyen szép hotelban még soha nem jártam.  Ismerem a tervezőt, a szobákból gyönyörű a kilátás. Milyen kár, hogy nincs foglalásunk. Barney rövid reakcióidővel rögtön lép és a pár kap egy szobakulcsot, csak a minibárt ne fosszák ki. Így, hogy megvan a kulcs, Ted zavara kiteljesedik: jobbról-balról kapja az egymásnak ellentmondó tanácsokat. Barney természetesen arról győzködi, hogy tegye meg, amit megkövetel a haza, vagy legalábbis a tomboló hormonjai. Marshall szerint azért van egy határ, kurvákkal dugni márpedig helytelen. Még akkor is, ha az ügyvédnek adja ki magát. Egyelőre nincs eredménye a kötélhúzásnak, mert jön az eredményhirdetés Robin kategóriájában.

15.png

Robin megnyeri a díjat, átveszi a szobrocskát Drakula gróf kissé túlsúlyos modern amerikai megjelenítőjétől, majd megköszöni a barátainak. Nélkülük nem jöhetett volna létre a hiánypótló riport az éneklő kutyáról. A barátok sorolásánál látványosan kihagyja Tedet, majd visszatérve az asztalhoz, riasztja Sandy-t, hogy fogjanak egy taxit. Tednek sem kell több, látványosan szobára invitálja Mary-t. Marshall egy újabb telepatikus beszélgetés közben megpróbálja lebeszélni, hogy elveszítse a prosti-szűzességét. Ted elhárítja azzal, hogy Mary durván dögös, és amúgy is féltékennyé akarja tenni Robint. Sokatmondó jóéjt –jóéjt kívánságok Ted és Robin részéről, kard ki kard, indul a harc.

16.png

Robin rövid idő múlva visszatér, elküldte a leginkább egy aszpikos imbisz szakácsremekműre hajazó Sandy-t a taxival, hadd dermedjen szép kocsonyásra otthon. Amúgy meg nem randizik kollégákkal, csak Tedet akarta féltékennyé tenni. Ted meg éppen őt, hogy kölcsönös legyen az egymás iránti szeretet. Végül is Mary még Robin szerint is egész rendes lánynak tűnik. Marshall nem bírja magában tartani a titkot, és a délutáni alvását a desszert előtt bepótolni igyekvő Lily-nek telepatikusan elmondja, hogy Mary hivatásos.

22.png

Lily elég érzékeny szenzorokkal rendelkezhet a telepátiára, mert „Mary tényleg egy prosti?” felkiáltással riad fel álmából. Majd próbálja levakarni a szájáról Mary rúzsát. Kár, hogy Mary szalvétájával. És ekkor Barney bejelenti az este nagy csavarját. Hogy stílusos legyen, kis borítékban szállítja a meglepetést, amit Vámpír Lou-val olvastat fel: Mary nem prosti. Valóban ügyvédi irodában dolgozik. Éééés, még csak azt sem tudja, hogy Ted prostinak gondolja őt. A bejelentést követő sátáni vigyortól maga Lucifer is bezöldülne irigységében.

25.png

Ted és Mary úton van felfelé a hotelszobába, közben kölcsönös erős félreértésekre okot adó beszélgetésbe bonyolódnak. Ted jelzi, hogy még soha nem csinált „ilyet”. Mary reagál, hogy ő bizony már 15 éves kora óta randizgat. Még egy-két kétértelmű megjegyzés, mint hogy egész nap le sem szálltak róla az ügyfelek, és Ted már csak az alkohol relaxáló hatásában bízik. Az ajtóban rájön, hogy mégsem megy neki a dolog. Viszlát Mary, nekem ez nem megy, elvégre egy prosti vagy. Mary persze nem érti. Nem vagyok prosti. De igen. De nem. Tednek lassan esik le a tantusz, most éppen nem lehet azzal vádolni, hogy egy gyorsreagálású szellemi nehéztüzérség lapítana az agyában. Méltó jutalmul kap egy pofont, mielőtt az ügyvédsegéd elviharzik.

24.png

Barney később az egészen jót röhög a markába, még sikerült is bizonyítania valamit. Kicsit gondolkoznia kell, hogy rájöjjön, hogy mit is, de sikerül. Ha Ted azt hiszi, hogy le van zsírozva a csaj és sima ügy az estéje, akkor már az első randin eljuthat az ágyig. Csak magabiztosnak kell lennie. Ted köszöni szépen a jótanácsot és visszamegy a Barney által fizetett szobába, egy kis Dom Perignont önteni a kádba.

1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása