Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Suits – 1x08 – Identity Crisis

2012. szeptember 25. 13:00 - KQRNEL

Öltönyék visszatértek, és a dumájuk halálosabb, mint valaha. Építkezésen kezdünk, ahol zavaros asztalosmunka folyik, s ennek a romantikus kis zaját töri meg Harvey és Jessica, mikor bemosolyogják magukat a projektmenedzserhez. Nagy jópofizás közepette, az orra alá szúrják a banki papírokat, amik nincsenek a nő, Lucille ínyére. Szar helyzetben van a cég, az egyik arc, egy bizonyos Mazlo sikkasztott tőlük jó pár sörrevalót, és ha ez az összeg nem kerül vissza hozzájuk, akkor mehetnek mind a picsába. Mármint a dolgozók és a családjaik, a vezetőség nyilván nem. Első számú feladat: a Mazlo nevű figura ügyleteinek felkutatása, számlástul, nokiás dobozostul.

01.png

Bent az irodában felbukkan Harvey-nál egy faszi - aki egy low budget Richard Bransonra hajaz -, hogy kéri alássan, aggódik a lányáért. Kiderül, hogy ő bizony egy fontos ügyfél és, hogy mikor azt mondja, aggódik a lányáért, akkor úgy érti, hogy a pénzéért és valójában pont leszarja, hogy mivan a kölökkel, csak ne okozzon neki fejfájást. Intézzék el a dolgot, mert már kamu személyiket gyárt, és valamin töri a fejét. Rajta vagyunk – biztosítja őt Harv, ami alatt ő meg persze azt érti, hogy Mike-nak új elfoglaltsága akadt. 

Ugyan korán reggel van még, de Louist máris felkúrja Donna, hogy nem engedi be főnökéhez, így mérgében egyedül kezdi el a már korábban említett sikkasztó jobbkezének a meghallgatását. Nem telik el két perc, és a csávó máris úgy izzad, mint kutya a kínai konyhán. Louis úgy szopatja, hogy az egész inkább nyilvános kivégzéshez hasonlít, mintsem egy random elbeszélgetéshez. Mint a legjobbak úgy tagad mindent a faszi, ő aztán lófaszt tett el, nem 20 misit a cégtől, sőt, nem is hallott még életében a Kajmán-szigetekről, nem még, hogy ott számlák is vannak. Louis persze jó pitbullként, ha már a torkán van, akkor csak tovább szorongatja. Mire Harvey észbe kapna, hogy mi is folyik itt nélküle, már a mentők viszik el a faszit, ugyanis két nehézre sikerült lélegzetvétel közt leállt a szíve.


Jessica irodájában eszmélünk magunkra, ilyen se történt még, elvesztették koronatanút, illetve hát, jobban mondva Louis kinyírta. Az orvosi jelentés szerint ugyan tüdőelégtelenség okozta a halálát, de Louis csak szeretné, ha elismernék tehetségét, és a bűntudatok könyörtelen facsarójaként bejegyeznék a nagy amerikai történelemkönyvekbe. A két ágyúnak, Harvey-nak és Pocoknak együtt kell dolgoznia az dolgon, hogy újra sínen legyen az ügy, de ez persze egyiküknek sincs ínyére. Kifelé az irodából Harvey összefut mentorálltjával, aki egyből neki is szegezi a nagy kérdést:


- Louis tényleg megölt egy embert?
- Ez a pletyka járja a munkatársak között?
- Ami azt illeti, szerintem ő kezdte.
- Ja, meg azt is, hogy igazából 190, és dús haja van.

04.png

Poénkodás után Harvey elküldi, hogy foglalkozzon a pénzes faszi lányával. Egy laborban találkozunk vele, kiderül, hogy Lola Jensennek hívják, és hogy nem érzi elég jelentőségteljesnek a nevét, ezért a kamu-személyién – amit ugye a faterja megtalált – nem más áll, minthogy Mildred Wisnewski. Bizony. Ez ám kurvára feltűnésmentes, így ezzel üzérkedik a fater cégének kárára, ugyanis az, a Dél-Tulsában végzett talajfúrások által igazolhatóan károsítja a talajvizet, ezzel meddőséget, meg balfasz vezetékneveket okoz. Hogy megfékezze mindezt, létrehozta a Locksley LLC.-t, ezzel Robin Hoodként gond nélkül pénzt folyósíthat a főszámláról, és visszaoszthatja azt a károsultaknak.

05.png

Mindeközben bejött Mazlo az irodába, hogy átbeszéljék a dolgokat. Harvey levágja, hogy valószínűleg azért nem éppen egy eldugott országba tart repülővel a csávó, mert azt hiszi, hogy Perkins halálával már náluk van az előny, és nincs semmi, amit ellenük fel tudnának mutatni. Ez, mint kiderül nem teljesen igaz, hiszen Harvey megtudta az emeleti sunától, hogy az immáron halott Perkins végtére is ártatlan volt, szóval az egész amit éppen eléjük tárnak Mazlo-ék, az tömény lószar. Louis mindeközben akkorákat ránt a nyakkendőjén, hogy akár le is szakadhatna, hiszen most derült csak ki a számára, hogy egy ártatlan embert sulykolt a halálba azzal az idióta ábrázatával.

06.png

Louis ezen persze megint kiakad, az egész emeletet ráuszítja a Mazlo-dokumentumokra. Addig nincs se sms, se pisi, amíg nem találnak valami használhatót. Közben bejön Lucille is az irodába, akit úgy kell összefogni, mikor megtudja, hogy csak 15 megát akarnak visszaadni a sikkasztók. Harvey biztosítja őt, hogy megtesznek mindent, hogy 100%-ot kapjanak vissza. Mike közben derűs ebédre invitálta Wicsvucsiszkijt, és drága édesapját, hogy béküljenek, ő pedig húzhasson haza. Ez utóbbi be is jött, 3 perc után már egyedül maradt az asztalnál a fiú, hiszen az apa-lánya párbeszéd annyiban merült ki, hogy az egyik tolvajozta, a másik szívtelen kizsákmányolózta a másikat. Mike meg ott ült, mint egy kuka, a végén már bólogatni sem támadt kedve, mikor az öreg lebaszta, hogy ő csak azért jött a Pearson-Hardman-hez, hogy elintézzék a dolgot, és erre csak egyre távolodik a lányától.

07.png

Vágunk is Perkins temetésére, ahol Harv részvétét nyilvánítva, apránként tereli a szót az ügyre, s próbálja rávenni az özvegyet, hogy segítsen tisztáznia a megboldogult férje nevét. Már minden sínen van, mikor becsörtet a pocokképű egy otromba csokorral a karján, de még mielőtt részvétet nyilváníthatna, a nő máris kiborul, és elviharzik. Nem fog segíteni, így Louis egyre lejjebb siklik a saját maga síkosította csúszdán.

08.png

Mike lakásán vagyunk, kopognak. Sunát várnánk, s meg is kapjuk, de nem a szokásosat. Mademoiselle Wistscuwaski az, és nem dugni jött, hanem, hogy közölje Mike-kal, hogy tudja a titkát, széthekkelte a harvardi adatbázist, és bezony nem talált semmit róla. Megfenyegeti őt, hogy vagy hagyja, hogy kedvére manőverezzen a faterja cégével, vagy felfedi mindenki előtt a titkát.

09.png

Louis próbálja helyrehozni a sok szart amit kifőzött, így elmegy Mazlo-ék cégéhez, hogy az asszisztenset rávegye a tanúskodásra. Nem megy egyszerűen, de végül csak ráveszi. Mike közben a kamu-Richard Bransonnak ad gyermeknevelési tanácsokat, s ezt érthető módon nem nagyon szívleli az öreg. Közli a fiúval, hogy habár nem szeretné, de ha a lánya nem fizeti vissza a lóvét, akkor kénytelen lesz feljelenteni.

10.png

Újabb megbeszélés a két iroda közt, Harvey és Louis éppen diadalra éhesen ecsetelgetik, hogy van új tanújuk az asszisztens Inez személyében, aki egyensúlyt teremt majd a két nép közt. Vagy legalábbis a perben kulcsszerephez juthat. A leadott kis sztori egyáltalán nem hatja meg a másik ügyvédet, behívja hozzájuk magát a nőt is, aki kitálal, hogy az egészet megjátszotta, kamu infókat mondott tovább Harvey-éknak, viszont ami tény, az az, hogy Louis megvesztegette őt. Duplacsavar in your face. Immáron új egyezség születik, miszerint a régi összeg felét kapják már csak. Bent az irodában átbeszélve, hogy mi is történt, arra jut Jessica, hogy fogadják el, de Harvey szentül meg van győződve, hogy még menthető a helyzet, és kér egy napot. Meg is kapja.

11.png

Mike felkeresi Robin Hoodowitschskit, hogy ha már ekkora jótét lélek, akkor segítsen igazi problémákat megoldani, azaz legyen oly kedves, nézzen utána Mazlo pénzének a lichtensteini bankok dzsungelében, hiszen azok nem adnak ki semmi adatot az ügyfelekről. A csaj kurvanagy Hacktion rajongó lehet, hiszen egy perc alatt be is tör a rendszerbe, ám nem talál semmi kézzelfoghatót. Ide gazdasági szakember kell, aki vág mindent a sikkasztásokról. Bezony, jön is Mr Pocok, kap egy utolsó esélyt.

12.png

Még aznap éjjel nekilátnak a dolgoknak, így Louis a 15 potenciális bankból kilő 9-et. Ezek közül 4 már adott ki infót szövetségieknek, 5 pedig az USA-ba van bejegyezve, így ezekben nem bízna meg a sikkasztónk, valamint egy bank meglehetősen labilis háttérrel bír, így oda nem tenne be 150 mega dollárt a faszi. A maradékból összezsugázzák az infókat, amivel reggel be is ugranak a csalóhoz. Elcseverésznek, hogy mégis merre szokott kirándulni nyaranta, hogy például volt-e már Lichtensteinben, és ha igen nyitott-e már 6 különböző számlát, amire úgy hébe-hóba át is sikkasztott esetleg 150 milliót. Egy nagy és száraz nyelést követően egyezséget kötnek, miszerint visszakapja Lucille az összes lóvét, és egyben le is mond a faszi, csak ne jusson bíróság elé az ügy. Így megy ez, ha nagyban játszik valaki...

13.png

Este még Mike-hoz beugrik a milliárdos lánya, hogy odacsapja az asztalára a kölök diplomáját. Oda is betört a csajszi, és most már lenyomozhatatlanul stimmel a fedő sztorija a srácnak. Csak nehogy ezzel is összejöjjön a donjózsink.

Címkék: suits
2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Aziza 2012.09.25. 13:21:49

Ha tudnád, hányszor kattintottam reménykedve az oldalra, hogy kijött-e már az új rész hogyvoltja :))) A leírásaidnak köszönhetően kaptam kedvet a sorozathoz, és azóta elkötelezett Harvey fákkin' Specter-fan lettem. Szóval hajrá, csak így tovább ;)

KQRNEL · http://mivoltez.blog.hu 2012.09.25. 19:15:04

Köszi a visszajelzést! Örülök, hogy ezeknek hála rátaláltál a sorozatra, igyekszem az írásaimmal tartani a sorozat színvonalát :)
süti beállítások módosítása