Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

El Barco - A Bárka 1x07

2012. június 23. 12:00 - Sigismundus

Mai Valeria mesénk a fejre állt világról szól, legalábbis Julian bácsi szerint így van. Ebben a világban a kisgyerekek az éjszaka közebén kelnek fel és mennek iskolába összes játékállatukkal. De a felnőttek sem tudják hol áll a fejük már. Kezdve növérével Ainoával, aki belopózik a fiúkabinba, Ulisses mellé, hogy vigyorogva megköszönje, amit a hajóért, apjáért, őérte tett. Srác egy darabig hallgatja, majd mikor kezdene a köszönet egyre bizalmasabb irányba fejlődni, elküldi a lányt. Menjen vissza a borostáshoz, aki majdnem kétszer megölte már az apját a héten. Ő Ulisses nem lesz senkinek a játékszere.

A folyosókon Buborék bolyong, egy részecskegyorsítót keresgél reménykedve. Zajt hall a Raktárból, bevilágítt és rémes egy látvány fogadja, rosszabb mint a megkergült neutrínók tánca lenne. Odabent egyik diák áll egy feltört kajásláda előtt és késsel a kezében Gamboát fenyegeti. Kis közelharc lesz, majd a kés a diák hasába szalad bele, mintha maga Piszkos Fred irányítaná az ilyen irányú forgalmat.

Orvosi, a félkegyelmü Gamboa mellett tanúskodik, önvédelem volt. Ulisses is, kényszeredetten de elfogadja a magyarázatot, miszerint egy diák feltörte a ládát és saját magának akart elemelni a közösből.. Julia közben diagnosztizál, nincs nagy sérülés, belső szervek rendben. 20 napig kortizont és antibiotikumot kap a tolvaj srác és rendbe jön. Gamboa kérdése, ez mekkora része a Sarkcsillag kortizon+antibio készletének? 70%-a, hangzik a válasz, ennyit el kell használni hogy a tolvaj rendbejöjjön... Ulisses utasít a kezelésre, borostás némán elmegy. Ja a kapitánynak annak nem szólt senki, mert ez belső ügy, a hajó polgármesterére, Ulissesre tartozik. Montreronak amúgy is fontosabb dolga van, kislányát ment megkeresni. Meg is találja az Oktatóban, ahol a játékoknak tart előadást a családjáról. Aput megkérdi, mikor mehet megint iskolába, apu nem tud mit válaszolni. Ekkor érkezik Julia doktornő, aki megígéri tündibündinek hogy mindjárt reggel ő lesz a tanítója. Tündibündi örül ennek nagyon, de megjegyzi hogy szerinte reggel van már.. Dehogyis mondják a felnőttek, sötét van. Aztán karórákra és faliórákra pillantanak mindketten, és reggel 9-et mutat, kint pedig tényleg sötét van... Hol a Nap?

Hát az sehol. Minden óra 9-et mutat. Mindenki rémült arccal ül és néz kifelé. Az agytröszt a Hídon tanakodik, tegnap reggel hétkor kelt a Nap, most meg féltíz és sötét van. Julia szerint a Nap mint központi csillag nem aludhatott ki, inkább a Föld zsugorodott össze, talán.. Jön Buborék szerinte a kapitánynak beszédet kellene mondania, de Montrero kissé összetört lelkileg. Közli hogy ő elsősorban apa, akinek iskolába kell vinnie a Föld egyetlen hétévesét. Így Ulissesre bízná a beszédet, ő a polgármester nem? Uli nem akar beszélni, ez nem az a helyzet, amikor felsőtestet lehet villantani. Így kapitány a kabinjába megy, és felrak egy régi lemezjátszóra egy iszonyat szomorú dalt, és bejátssza az egész hajónak.

Nem tudom mi ez a szám, de a Szomorú Vasárnap az harsány reneszánsz életigenlés ehhez képest. Így ülnek a bús muzsikaszóban, de nem mindenki. Ramiro a kabinjában Pilar fotóját nézegeti, és átértékeli amit a kísérletről eddig hitt. Gamboa sem búslakodik. Kimegy a fedélzetre ahol a tolvaj diák, Martinez lesi a tengert bánatosan. Könnyen rábeszéli a srácot hogy írjon bocsánatkérő levelet az egész hajónak, mert meglopta őket, mert beteg, és hogy ennek véget akar vetni. Srácot annyira gyötri a lelkiismeret hogy szórol-szóra leír mindent. Csak az utolsó mondat után kap észbe, de már késő. Borostás kis küzdelem után, behajítja a tengerbe.

Már vártam azt a cukika jelenetet melyben Valeria és Buborék a kabinjukban a Süs Fel Nap spanyol változatát énekelgetik. De nem, meglepő mód ez nélkül is kezd pirkadni végre, boldogság minden fedélzeten. Ölelkezések, Piti és Esmela is, de hamar észbe kapnak, hisz rajtuk Vilma szeme. Aki nem boldog, az Julian. Könnyezve lesi a napfelkeltét, fiának elmondja, hogy nem érti a világot már. 20 évig világos volt számára merre van Észak, és mikor kel a Nap. De most? Ulisses hátba veregeti, semmi baj, megtalálják ha van még szárazföld! Az érzelgős jelenetet Julia szakítja félbe, doktornő átnézte a műszereket és az iránytűt, és azok mintha megkergültek volna, nem mutatnak rendes irányt semerre... Ulisses dühében ki is kapcsolja mindet.

Ebédlőben Esmela és Ainoa kissé leteremtik Vilmát, miért olyan durva Pitivel? A széparcú lány csak legyint, az ilyen hülyegyerek legfeljebb barátnak lesz jó, pótapának alig, igazinak meg soha. Kapitány lelki egyensúlya csodás mód helyreállt, békülékeny lesz Nagylányával. Megkéri hogy ma este vacsorára hozza el Gamboát, megpróbálnak kibékülni egymással. Hisz eddig mindig hajózott, még soha nem látta egyetlen barátját sem Ainoának, itt az ideje. A lány beleegyezik, borostás szívszerelme éppen e percben az Orvosiban bekötözi gyilkolás közben szerzett kézsebét. Aztán Montrero DellaGuadrába is lelket önt. Elárulja, hogy nem zavarják őt a tönkrement műszerek, neki van egy saját különleges térképe, melyet eztán mindig követni fog. És előveszi Valeria rajzát, a családról, a két lány, apa egy vázával a kezében, és a felesége, mint élő van rajta. Julian megnézi, szép egy rajz, jó egy rajz, igaz emlékezete szerint az elhunyt mindig rövid hajat viselt, a képen meg hosszú van, részletkérdés. Julian is magához tér, irány a Konyha, szerelmet vallani megint Pókharapónak, és lesz szex a sülő halak közt.

Lesz szex máshol is. Vilma megyeget a folyosón, egy kabin elött találja, pár lelkes diáktársát, meg a zavart Palomarest. Bentről döng a kabinajtó, társai vigyorognak boldogan, papocska szerint csöveket szerelnek bent.. Majd nyilik az ajtó és a zilált Esmela jelenik meg, és a győztesen vigyorgó Piti. A hatosfogat utolsó tagja, Ramiro a Raktárban keresgél. Kinyitja azt a ládát melyben a lezuhant repülőgép fekete dobozát rejtették. És elkezdi összeszerelni egy laptoppal, egy fejhallgatóval, meg kiterít egy világtérképet is. 

A Hídon doktornő és Ulisses vizsgálódnak. Julia szerint csak itt a hajón van extrém erejü mágnesesség, a srác is kezd érezni valamit, de egészen másféle szikrázást, müszerekkel nem mérhetőt. Elöbb csak egy ijedt csók lesz, majd egészen heves csókolózás, körbetáncolják a Hídat közben. Benyit ekkor DellaGuadra, gyorsan és zavartan abbahagyják, mondván csak a mágnesességet mérték.. Elsőtiszt mogorván nézi őket, Julia így elhúz gyorsan , órája lesz vagy mi. Kint elújságolják egymásnak Salomével, ki mit ért el pasiügyben. Ulisses is kissé zavartan vigyorog, de apjától épp se dicséretet se leszidást nem kap. Mert az rémülten távcsövezni kezdi a tengert elöttük, egy holttest úszik rajta...

Gamboa valahol lent a karsebét varja össze épp, amikor meghallja Ainoa közeledtét. Bár sok csajnak bejön ha a pasija házias és tud varrni, most nem akarja ezt demonstrálni, ráhúzza az ingujját. Nagylány azért jött hogy elújságolja, apja meghívta egy békülővacsorára. Ha a lány azt várta hogy a férfi boldog üdvrivalgásban tör ki, tévedett. Gamboa hirtelen kételkedni kezd, végül is 20 évvel idősebb, és a tanára, talán csak egy kaland ő a lánynak? Mire az kijelenti hogy nem jelent semmit neki Ulisses. De ezzel még nincs rendben, Gamboa nem is gondolt Ulissesre, nem is mondott Ulissest, csak úgy általánosságban beszélt.. (A sok eröltetetten érzelmes vagy erőszakos párbeszédek közül magasan kiemelkednek ezek a Gamboa-Ainoa dialógusok, a ravasz férfi tényleg remekül manipulálja a 20 éves lány érzéseit), És megint siker, Nagylány határozottan kijelenti, nem szereti Ulissest, őt szereti punktum.

Ulisses közben apjával készülődik egy motorcsónakba, hullanézőbe. Közben csak szóba kerül Julia, és a srác megdöbbenésére apja lekurvázza a doktornőt. Szerinte előző éjjel az a kapitány ágyában aludt, de ma már, ha Ulisses a Sarkcsillag polgármestere, rá utazik. Fia nem kicsit döbben le, megemlítti, hogy az ő ágyába meg Ainoa aludt, ezt mit jelent akkor? Apja szerint semmit, mint hogy feje tetejére állt a világ, ő is most merte csak bevallani Saloménak hogy 20 éve szereti, kész, irány a tenger...

Egyéb csajügyek, Palomares olvas Piti fejére, itt nem lehet egyéjszakás kalandokba kezdeni, itt össze vannak zárva. Cselekedeteik visszaütnek meg hasonlók. Hülyegyerek azonban csak vigyorog, most ő a hajó ásza, aki dugott. Lehervad a vigyor az arcáról, amikor a lánykabinhoz ér, Vilma dobálja ki eddigi barátnéja, Esmela cuccait. A Raktérben Ramiro fejhallgatózik, laptopozik. Ha eddig nem sejtettük volna a mobilozásból, nos ő telekommunikációs szakember, most a Fekete Dobozban levő összes rádiófelvételt hallgatja vissza. Az Oceanic 816-os jó sok más repülővel lépett kapcsolatba, amelyek mind kétségbeesetten jelezték, hogy nincs kapcsolat a földi irányítással. Ezek alapján Ramiro egyre több légi folyosót húz ki a világtérképen.

Julian és Uli közben motorcsónakon száguld a holttest felé. Kihúzzák, és Martinez az a tolvaj diák. Julian megpróbálja mégiscsak lélegeztetni, bár negyed órája figyelték ahogy fekszik arccal lefele, ezt legfeljebb Aquamen bírta volna ki. Ulisses gyakorlatiasabb, őt az gondolkodtatja el, ha valaki kiesik éjjel egy előre menő hajóról, az hogy bukkanhat fel a hajó előtt reggel?

Nem tudni, mindenesetre a feszültséget megint cukiság vágja ketté. Buborék menne a kapitányt a Hídra hívni. Montrero azonban most diák, órán van, Julia tanítónősködik, Ainoa és Valeria a másik kettő tanuló, nem megy. Buborék nem részletezi az okot, ha nem hát nem, beül Valeria mellé a padba. Laza, nem poroszos az óra, lehet szabadon kérdezni, félkegyelmü meg is kérdi, mi a részecskegyorsító? Válasz nincs, új kérdező, Valeria, tetszik-e valaki tanítónéninek a Sarkcsillagon? Tanítónéni nevet, igen, tetszik, kapitány sokat tudóan mosolyog, Ainoa csak les, de mert nő, azonnal gyanakodni kezd. És szünetet kér, apját kirángatja kis csevelyre. Itt vallja be Montrero hogy igen, tetszik neki Julia doktornő. S miért nem startolt rá? Hát Valeria reggeli kis rajza miatt, amin rajta van anyja is. Ainoa megnézi a rajzot, és kijelenti, nyugodtan udvaroljon apja Juliának. Egyrészt mert Nagylánynak is szimpi a nő, másrészt a rajzon Julia van, nem anyjuk.. Rajznéninek ugyanis anyajegyet is rajzolt a homlokára tündibündi, másrészt apja kezében egy urna van, nem váza, és abban van anya. Közben az Oktatóban, Buborék sikeresen kiszámolja a táblánál, hogy két hajó meg három hajó az öt hajó. Ötös. De kiszámol egy véletlenül le nem törölt gyökvonásos, kétismeretlenes képletet is, amitől Julia nem kap levegőt a döbbenettől. De épp hívják rádión Ulissesék az orvosiba. 

Közben folytatódik a csajbalhé is. Vilma és Esmela ezúttal a Fürdőben kezdik egymást putana-zni, tépni. Igaz bikiniben, de azért látványos a tusa. Míg szét nem választja őket a rohanva érkező 7. könnyülovasság, Palomares és Piti. Hülyegyerek a dugás ellenére mégis Vilmát kezdi dédelgetni és megígéri hogy el nem hagyja soha.

Orvosiban közben apa és fia tovább gyanakszik, lehet hogy körbe-körbe hajókáznak? Julian rohan a Hídra ellenőrízni valamit, jön helyette Julia. Ő az a fajta orvos akit megvisel ha egy megmentett páciense mégis meghal, most is ez történik vele, zokogni kezd. Ulissesnek meg kell kissé vigasztalnia, némi ölelgetéssel, csókolózással, az elhunyt mellett. Doktornő lelki egyensúlya helyreállt, meg is hívja az esti vacsorára Ulissest, legyenek hivatalosan is pár. Elfogadva.

Vizsgálat, hamar kiderül hogy bár tengervízzel van tele Martinez tüdeje, a nyakán fojtogatásnyomok. Gyilkos van a hajón.. Ulises elrohan, Julia tovább kutakodik, és elővesz egy eddig nem használt orvosi órát. A Raktérben Ramiro időközben minden felvételt meghallgatott, minden kontinenst szép tengerkékre színezett, és minden könnyét elsírta. Épp elmegy mikor egy utolsó felvétel kezd lejátszódni. A Hídon kiderül, hogy valaki mágnest rejtett az iránytű mögé, ősi trükk. És a Sarkcsillagot irányító joysticket is kiékelte hogy 15 fokkal félrevigyen, körbe-körbe. Ulisses jön a gyilkosság hírével, majd Julia is az orvosi órával. Ez a leghihetetlenebb, az összes többi előre van állítva, csak ez az egy nem, ez mutat napállásnak megfelelőt. 

Ebédlő, Montrero, Ainoa, és Gamboa kiöltözve, Buborék felszolgál. Kissé fagyos a hangulat, borostás hát megtöri egy udvarias bókkal kapitány felé. Kijelenti, ő úgy érzi a Sarkcsillag az Montrero háza, így nem akarja hogy viszály legyen köztük. Megölelik egymást, mosoly. Aztán folytatja a fickó, megkéri az apát, engedélyezze hát hogy lánya állandóan vele egy kabinban lakhasson. Ainoa elnémul, örömtől vagy egyébtől, apja mosolyt erőltet arcára, beleegyezik, Buborék gratulál. Kapitány a nagy takarékosság ellenére pezsgőt bontana, lányával mennek érte. Nagylány megköszöni a váratlan engedélyt, apja közli, hiszen ő is kapott lányától engedélyt romantikázni, illett viszonozni, nem? És közben megérkezett Julia is, kiöltözve, arcpuszi, ölelések, Montrero arca felragyog...míg Doktornő be nem jelenti hogy ő is barátjával jött Ulissesel.

Kivételesen jó helyre időzített jelenetváltás, a Fedélzeten Vilma bőg, és Coca-Colázik, majd csatlakozik hozzá Esmela is. Elbőgik egymásnak hogy az egyik terhesen félt hogy egyedül marad, míg a másik szívesen megosztozott volna barátnőjével Pitin, akármennyire is piti a srác. Öribarik lesznek megint, egykét óráig, és megosztoznak egy száraz kekszen.

Vissza az Ebédlőbe, mert ott közben többen is magukhoz tértek. Ainoa hirtelen úgy érzi, le kell mondaniuk a vacsorát, mert ugye a válság, vagy takarékosság. Apja is csatlakozik hirtelen, ölni tudó pillantásokkal nézik az új párocskát. De tovább romlik a hangulat, megjelenik savanyú arccal Julian is, pár fotót hoz szegény Martinezről. Nosza elszörnyed kapitány és lány még jobban, Ulisses pedig letámadja Gamboát. Egyenlőre verbálisan, megvádolja hogy az első bicskázás is már gyilkosság akart lenni, majd azért térítette el a hajót és órákat hogy legyen ideje tengerbe dobni Martinezt. Gamboa nevet csak ezen, Uli dühösködik, ekkor Ainoa elköveti azt az ostobaságot, amit általában 20 éves lányok gyakran elkövetnek. Kijelenti hogy azon az éjjelen ővele volt Gamboa. De hiába, Uli visszavág, Te velem voltál, az Én ágyamban, hej! Na így legalább Montrero, Julia és Buborék is megtudta... De nincs vége az adok-kapoknak, Nagylány ugyebár csak 5 percig volt Ulinál, míg rá nem jött milyen szemét alak, igenis ! Egyedül Gamboát nem zavarja a dolog, kiröhögi Ulissest, szerinte Julia doktornőhöz is csak azért menekült, mert Ainoa nem őt választotta. Uli erre nekiugrik kis verekedés, míg szét nem választják őket. De ami leállít mindenkit, az Buborék sikoltozása.

Félkegyelmü közli mindenkivel hogy ő mágnesezett és órákat zavart, nem Gamboa! A miért kérdésre közli, mert a Sarkcsillagnak nem volt kapitánya, nem irányította senki sem.! Nem polgármester kell egy hajónak hanem kapitány! Erre akarta ráébreszteni őket, és az első késelés az bizony önvédelem volt! És ekkor jön egy noname matróz Martinez kabinjából, a srác holmija közt megtalálták a Fedélzeten írt (Gamboa által diktált) levelet. Amit nagyon úgy hangzik mint egy búcsúlevél. Az ő kézírása, borostás felmentve.

És megint a félkegyelmü cselekedett okosan.. Helyrerántotta mindenki fejében a gondolatokat mit is kell tenniük. Kapitány például kapitánykodni kezd, újra felölti egyenruháját. Majd matróztemetés, szertartás. Martinezt búcsúztatják, mint a katasztrófa utolsó áldozatát, aki most csatlakozik a milliárdokhoz. De vele temetnek egy kisebb koporsót is, amibe a szárazföldön maradtak emlékét temetik. Az Auld Long Syne Enyás változatának hangjaira mindenki belehelyez valamit. Ainoa anyjuk fotóját, Ramiro Pilarét, Piti egy kocsi kulcsait, Esmela kutyája nyakörvét, a többiek is, családi fotók, plüssmacik, stb. Majd megtelik, DellaGuadra lezárja, Palomares pedig elmondja a Requiem In Pacem igéit.

Csak hárman nem adják át magukat a magasztos szertartás hangulatának. Julia és Ulisses, akik nem árulták el, hogy az elhunyt nyakán bizony fojtogatásnyomok is voltak.. és Gamboa aki őket nézi, mindentudóan. A végén pedig Ramiro megy le a Raktárba mert elfelejtette lekapcsolni a gépeket. És ekkor fedezi fel az utolsó hangfelvételt, amelyen egy repülőgép személyzete közli, találtak egy szigetet, megpróbálnak leszállni rá, van szárazföld.!!!

Címkék: el barco
2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nézőke 2012.06.25. 21:56:52

...mióta gondolkozom hogy mi lehet ez a jó kis zene a végén... alig hasonlít ilyen formában :D

Prof. William · http://profwilliam.wordpress.com/ 2012.06.26. 14:51:28

Még olvasni is fárasztó ezt a poszt apokaliptikus szappanoperát, hát még nézni, de érdekel mit hoznak ki belőle.
süti beállítások módosítása