Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Gyilkos számok 5x15 - A bűn útja

2010. március 25. 09:03 - Hoppancs

Az epizód első perceiben egy balul sikerült bevetés részleteit ismerhetjük meg a fő résztvevők (Don, Colby, Nikki, David) elbeszéléséből, klasszikus tárgyalásos jelenet keretében. Van minden, ami kell, határozott ügyésznő (Robin), gonosz ügyvéd, magabiztos vádlott, átlagember-fejű esküdtek. Az FBI verziója szerint Damien Lake, az illegális fegyverkereskedő egy beépített ügynökkel (Colby) való tárgyalás közben megsejtette, hogy valami készül ellene, így legjobb megoldásként fegyverét barátnője – nem mellesleg az iroda informátora – hátába nyomva próbált megpattanni. Egy levegőbe elsütött lövéssel zavart keltett, majd beugrott egy liftbe, ahol a csaját „véletlenül” agyonlőtte.

A védelem egész másképp látja az esetet, hisz’ szegény, ártatlan Lake szerintük csak egy teljesen átlagos megbeszélésre ment abba a bizonyos hotelbe, ahol a magukat felfedni elmulasztó ügynököket fegyveres rablónak nézte, és csupán tőlük próbálta védeni Ericát. A nő sajnos dulakodni kezdett vele, és közben baleset érte. Az illegális árunak semmi nyoma, nem bizonyított, hogy Lake bármi rosszaságra készült volna. Természetesen mindenért az FBI felel, amiért káoszt okoztak, Ericának is az ő felelőtlenségük miatt kellett meghalnia. Úgy tűnik, mindezt az esküdtszék is beveszi, mert kimondják:”Lake nem bűnös.” A döntés hallatán hőseink szája tátva marad, itt az ideje, hogy Charlie kitalálja, miért volt ilyen hülye az a tizenkét ember.

Az Eppes család háza táján a legizgalmasabb hír egyébként az, hogy Alan papa csatlakozik a Facebook-hoz, ami valóban olyan érdekes, mint amilyennek hangzik. Charlie számol, Don tombol, Robin meg teljesen megzuhan a vereség miatt. Nem is nagyon képes értelmeset mondani Erica öccsének, aki tudni szeretné, miért vett részt a nővére egy életveszélyes FBI akcióban. Hamar gyanússá válik, hogy az esküdtek kiválasztása körül volt valami kavarás, amit elvileg egy speciális szoftverrel oldanak meg véletlenszerűen, de most valaki belenyúlt a folyamatba. Az illetőt el is kezdik keresni. Van itt még nekünk egy ravaszképű tanácsadónk, aki a védelemnek segített a konkrét ügyben összeválogatni az esküdteket, ő Mitch Langford, akit Ray Wise alakít. A pasas „megfigyelőként” definiálja magát, és ennek jegyében analizálja egy kicsit Nikkit, akinek szerinte politikai ambíciói vannak.

Don meglátogatja a roppant magabiztos „úgysem kaptok el soha, bebeee” hangulatú Damiant, és biztosítja, hogy fog ő még sírni. Közben meglesz Robert Logan, aki segített belezavarni az esküdtválasztó programba, de kihallgatását lehetetlenné teszi a sajnálatos tény, hogy valahogy egy golyó ágyazódott a homlokába. Aki felbérelte, ezek szerint gyorsan igyekszik eltüntetni a nyomokat maga után. David közben elmeséli Colbynak, hogy jelentkezett felügyelőnek, ami afféle Don-helyettes pozíciónak tűnik, amaz meg tudomásul veszi. (Ez sem túl érdekfeszítő, úgyhogy gyorsan rántsuk is le a leplet a szál kimeneteléről: David ajánlólevelet kér Dontól, aki látszólag furán reagál, de aztán csak megírja. Hurrá!)

Vissza a fő sztorihoz. Charlie rajta van annak megfejtésén, hogy miként manipulálták az esküdtek összetételét a halott hacker segítségével, Robin még mindig kesereg, Nikki pedig közli Langforddal, hogy szorul a hurok, mivel rájöttek, hogy sokat beszélgetett mostanában Logannel, és az ügyfele körül amúgy is túl sűrűn hullanak az emberek. Langford egyelőre lenézően mosolyog Nikki arcába, de tudjuk, hogy nem sokáig. Egyre nagyobb az esély, hogy a hackelés miatt újra fogják tárgyalni Lake ügyét, és fény derül arra is, hogy az egyik esküdtet az utolsó pillanatban le kellett cserélni, mert a hites ura autóbaleset áldozata lett. Vagy inkább végeztek vele, hogy a helyébe ültethessék a megfelelő személyt.

Lake közben Costa Rica felé vette az irányt, legalábbis ez a hivatalos verzió, az özvegyasszonyt helyettesítő fickóról pedig kiderül, hogy hamis személyazonossággal lett esküdt, a kamu személyisége viszont maga volt a megtestesült tökéletesség. Feltehetőleg valaki segített neki felkészülni, talán egy tanácsadó…khm… Colby felkeresi Lake egykori alkalmazottját, Fox Cartert, aki nem tudja, hová tűnt a főnöke, de arról beszámol, hogy Lake teljesen biztos volt benne, hogy nem megy böribe. Charlie elmélete szerint a beugró esküdt volt a falkavezér, aki kiválasztott maga mellé két másik illetőt, és hárman együtt manipulálták a többi kilencet. Azt is megmondja, kik voltak azok, így ki lehet őket kérdezni. Egyiküket anyagi segítséggel, másikukat zsarolással vették rá, hogy szavazzanak Lake ártatlansága mellett.

Segítségükkel azt is megtudják ügynökeink, hogy a „vezér” flörtölt egy étkezdés csajjal, akit felkutatva megszerzik a fickó telefonszámát is, ami alapján kiderül, hogy valódi neve Gregg Silver. Megkeresik, menekül, elkapják, kihallgatják. Némi nyomásra hajlandó lebuktatni Langfordot, aki egy ideig folytatja a fölényeskedést, de a végén csak megadja a banki adatokat, amik alapján aztán Charlie kiokoskodhatja, merre jár Lake. Az Arubában lazító Damian eléggé meglepődik, mikor napozás közben csattan a csuklóján a bilincs. Colby randira megy a kajáldás nőcivel, Don a filozofáló Robinnal indul haza, Charlie pedig komoly elhatározásra jut, miszerint ezentúl a bűnmegelőzésre szeretne összpontosítani. Szép kihívás.

Címkék: gyilkos számok
1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vorti 2010.04.04. 23:01:08

Ittvolt mindenki aki számít, kéremszépen, James Masters, Ray Wise... :D De a történet se volt utolsó, sőt...
A "nem túl érdekfeszítő" szálból arra következtetek, hogy nemsoká lesz egy rész, mikor David dirigál majd, na arra kíváncsi leszek... :)
süti beállítások módosítása