Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Grace klinika 5x07 - Versenyszellem

2010. március 18. 14:28 - Hoppancs

Grey mama naplóinak előkerülése idegesítő mellékhatásokkal jár, mivel Meredith és Cristina nem bír leszakadni azok izgalmas orvosi témájú bejegyzéseiről. Meredith éjszaka, illetve hajnalban beszéli meg azok tartalmát barátnőjével, és közben nem megy át egy másik szobába, inkább agysebész barátja fülébe dumál folyamatosan, elvégre annak nincs szüksége pihenésre. Mindenki tudja, hogy más emberek idegrendszerének buzerálása minimális koncentrációt igényel. Ugye… Féltjük is Shep új betegét, akin kraniotómiát fog végezni (nem tudjuk, mi az, de jó leírni), és ezen érzésünkben Bailey is osztozik a nagy ásítozás láttán. Derek nem tagadja, hogy ez így gáz, úgyhogy elkezd gondolkozni, hogyan iktathatná ki az életéből az irritáló Cristina tényezőt. Nem lesz könnyű, mert a két csaj jobban össze van nőve, mint Torres és Hahn.

A rezidensek megismerkednek Stannel, a robotpácienssel, aki az epizód humoros pillanataiért lesz felelős, és ennek a feladatnak maradéktalanul eleget is tesz. Mindent tud, ami egy jó betegtől elvárható, például durván vérzik, összeomlik, és az eseményeket kommentálja is. Egyetlen hátránya, hogy elég csúnya szegény, de senki sem tökéletes. Stan érkezésén kívül a szóló operáció lehetőségének híre borzolja fel a kedélyeket, amiről nem lehet tudni, hogy ki fogja elnyerni és mikor, de az biztos, hogy lesz. Hőseink persze transzba esnek a gondolattól, lesz itt nagy versengés, meg énvagyokakirályozás. Izzie Hahn mellett szolgál, és nem elég, hogy egy Dennyéhez kísértetiesen hasonlító esettel kerül szembe, de pillanatok alatt kiderül, hogy a Hahn által évek óta pátyolgatott beteg nem más, mint az a férfi, akitől annak idején Stevens kisasszony lenyúlta a szívet a szerelmének. Azta!

Derek megkéri Sloant, hogy ha lehet, fektesse le Yanget, vegye el feleségül, vagy darabolja fel, és dobálja a maradványait a folyóba, de CSINÁLJON VELE VALAMIT, mert ő már nem bírja, hogy annak a torz lelkű nőnek nincs jobb dolga éjjel, mint az ő csaját hívogatni. Sloan kicsit habozik, de miután Shep finoman céloz rá, hogy tartozik neki Addison miatt, a hódító belemegy, hogy ráhajtson a bájos Cristinára. Nem tévedünk, ha azt gondoljuk, hogy ez lesz a kettesszámú – az elsőnél lényegesen gyengébb - komikus szál. Lexie gyakornoktársai egymáson gyakorolják a branül berakását az alagsorban, mert Yang semmit sem enged nekik. Ez már a vég. A Főnök a három napja éber keménycsávó Huntot bízza meg azzal, hogy válassza ki a rezidenst, aki majd egyedül műthet, mivel ő nem ismeri őket, és nem volt egyikükkel sem személyes kapcsolata. Khm… Közben befut egy félhalott fickó, aki fölött az egykori csókpartnerek majd kicsit konfrontálódhatnak.

Hahn lihegő, nyögdécselő betege nagyon emlékeztet bennünket – és Izzie-t – valakire, és a rajta végzett brutális beavatkozás közben Stevensnek kell majd biztatnia, ami elég kínos helyzet, pláne, mikor még Denny szelleme is besétál. Legalábbis Izzie így látja. Stan beszólogat Alexnek, ráadásul igen találóan, úgyhogy Karev inkább le is lép, hátha akad valahol húsvér áldozat, akit elláthat. George kezdi megkedvelni Stant, akivel kettesben marad, de mielőtt még kedélyesen elbeszélgethetnének, a műpasi orrából spriccelni kezd a vér. Hopsz. Végre találkozunk Derek betegével, a jó kedélyű, idős Rosemaryvel, aki sokadik agyműtétje elé néz, és aláír egy papírt arról, hogy nem szeretné, ha újraélesztenék. Elbúcsúzik kedves férjétől, Edtől, Bailey és Shep pedig meghatottan nézi.

Lexie „gazdátlan” holttesteket gyűjt egy szobába, ahol majd vidáman lehet rajtuk gyakorolni, Hunt tovább konfrontálódik Yanggel, Sloan pedig elindítja a Cristina csábító projektet. Mike-nál – aki az új Denny – megkezdik a beavatkozást, aminek során szívrohamszerűséget idéznek elő nála, ami fáj, mint állat, és ébren kell kibírni. Izzie, akit Erica kifejezetten a páciensekkel való jó kapcsolata miatt választott ki a feladatra, riadt fejjel, remegő hangon próbálja nyugtatgatni a kíntól ordító férfit, akinek lélegeznie és köhögnie kéne, de nem túl ügyes. Közben ismét megjelenik neki Denny, és szomorúan pislog. A kezelés sikertelen, Mike feladja, Izzie elrohan, Hahn dühös. Meredith megemlíti utóbbinak Izzie kapcsolatát Dennyvel, ami semmi jóra nem fog vezetni.

Bailey és Shep Rosemary agyában turkálva saját kapcsolati problémáikat elemzik, illetve csodálattal adóznak az öregek példás házasságának. Van egy kis tumorvérzés, meg agyduzzadás, de megoldják a szerelem nevében. Yang kivan, mert Hunt látványosan utálja, Alex unatkozik, a gyakornokok pedig örülnek a halottaknak, egészen addig, amíg Karev el nem csórja őket, hogy felvidítsa velük Izzie-t. Huh. Cristina nem veszi észre Sloant, aki ha így megy tovább, valószínűleg fejbe lövi magát. Torres felvilágosítja Hahnt Izzie kalandos történetéről, mire a szívsebész asszony rohan a Főnökhöz, hogy kérdőre vonja. Szegény Richardnak amúgy jó napja lenne, mivel Stan kezelőjével együtt szanaszét szívatják Georgie-t, mindenféle komplikációkat és vérgejzíreket előidézve, meg még csípős megjegyzéseket is tesznek a kis szerencsétlen kétségbeesett próbálkozásaira. Na, az ehhez hasonló jelenetekben abszolút van létjogosultsága O’Malley-nek.

No, de térjünk vissza Hahnhoz, aki a szórakozást megszakítva beront a Főnökhöz, majd hosszasan faggatja, hogy a történtek után vajon hogy dolgozhat Izzie még mindig a kórházban, illetve miért nem jelentették a súlyos kihágást sehol. A fejleharapós veszekedés végén Richard közli Hahnnal, hogy ne hánytorgassa fel a múltat, inkább menjen, oszt’ tegyen róla, hogy Mike megmaradjon. Ilyen egyszerű. Derek megpróbálja felkészíteni Edet, az aranyos bácsit, hogy a neje nagy eséllyel nem éri meg a reggelt, közben Izzie bújkál. Sloan a félig az agyonvert pasas műtétje közben flörtölget(ne) Yanggel, de Hunt kiküldi a nőt. Cristina kifelé menet összefut a bűzlő Lexievel, aki ezután kénytelen őt is bevinni a halottas szobába. Yang azonnal lázba jön, és párat magának követel a testek közül.

Izzie puhatolózik, hogy mások is szoktak-e kísérteteket látni, de elég kérdőn néznek rá. Ezután Hahn is elkapja, és közli vele, hogy nem tiltja le Mike esetéről, sőt, legközelebb is fognia kell a kezét, mert megérdemli. Bár úgy tűnik, nem lesz legközelebb, mivel Mike-nak elege van. Izzie erre bemegy hozzá, és eszelős tekintettel a lelkére beszél, elvégre hogy néz az ki, hogy csak úgy itthagyja a szerelmét, aki majd nem fog tudni tovább lépni soha, mert mikor azt hiszi, hogy sikerült, Mike majd megjelenik, és jól megzümmögi. Ezek aztán az érvek, látszik, hogy a férfi elgondolkodik. Rosemary fibrillál, Ed bácsi pedig sajnos csak most fogja fel, mi az, hogy mit jelent a „nem újraélesztendő”, és elkezdi nyomkodni az asszony mellkasát.

Eközben Mike újra műtőasztalra fekszik, hogy jól megkínozzák, Izzie pedig határozottabban segíti, de még mindig nem elég hatásosan. De nem baj, mert a szellem-Denny bátorító tekintete megteszi a hatását. Yang, Karev és Lexie a péppé vert férfin veszekszik, amit Hunt megelégel, és mindet elzavarja. Ed tovább nyomkod, és hiába győzködi Derek, hogy el kéne engednie a nejét, nem képes rá, de azt hagyja, hogy Bailey masszírozzon tovább, aki szintén nagyon belejön a dologba. Végül Derek vet véget a hosszúra nyújtott könnyfacsarásnak, és Rosie néni megpihenhet. Izzie magához téríti Mike-ot, aki végre elkezd köhögni. Yang jót nevet, mikor Sloan közli vele, hogy egész nap hajtott rá, s ezzel vége is ennek a szálnak.

Hunt a Főnök fejéhez vágja, hogy a rezidensek érzéketlenek, tiszteletlenek és csak magukkal törődnek, úgyhogy ő lehet, hogy elhúz innen, Bailey meg Lexiéket hordja le, amiért a hullákkal szórakoznak. Hunt hegyibeszédet tart Yangnek arról, hogy a páciensek emberek, és nem lehet az egészet csak azért csinálni, hogy minden versenyt megnyerjen. Erre Cristina elmeséli, hogy az apja a kezei közt halt meg, ezért nyomul ennyire. Hunt rájön, hogy ő is bunkó volt és az O’Malley által sikeresen visszahozott Stanen keresztül kér bocsánatot a Főnöktől. Végre George-nak is leesik, hogy ki hülyítette egész nap. Jobb későn, mint soha. Hahn jelenteni akarja Izzie ügyét a felsőbb szervnek, ami Torresnek nem tetszik. Erica ezen kiborul, és még azt is a barátnője fejéhez vágja, hogy nem eléggé leszbikus. Meredith-éknél szent a béke, és a csajok hajlandók félrevonulni egy kicsit a naplókkal. Izzie még mindig látja Dennyt, majd egy pillantara azt hiszi, hogy már nem, de aztán mégis. Szivacs.

Címkék: grace klinika
6 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Acron 2010.03.18. 16:12:08

Sajnos sikerült kihagynom ezt a részt, de a HV kárpótol:) Esetleg nem tudná valaki elárulni,hogy hol tudom megnézni? Előre is köszi!

eperlekvár 2010.03.18. 16:42:57

Izzy, Izzy....

azért ez a variáció a House-ban izgisebb volt :)

~Moi~ 2010.03.19. 23:00:35

@Acron: sorozatokingyen.org/page.php?74
innen lejön gyorsan :D
Hát Izy megszívta cseppet :D

Acron 2010.03.20. 08:53:55

Nagyon köszönöm:)

Acron 2010.03.20. 08:53:55

Nagyon köszönöm:)
süti beállítások módosítása